X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Guem Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno miseczka zwiększa się o jeden rozmiar po porodzie od 7 miesiąca ciąży. U mnie w tym czasie miseczka już z f do i (mierzone dwa tygodnie temu). Od razu po porodzie też nie będzie czasu żeby biegać po sklepach w poszukiwaniu stanika ale nie wiem jaki teraz kupić, może jeszcze jeden rozmiar większy. Gorzej jak nie będę karmić to już w ogóle się nie przyda. Eh wszystko powinno być bardziej uniwersalne :)
    Dzisiaj zebrałam się żeby spakować naszykowane rzeczy do torby ale oczywiście nie mogłam się zdecydować na system pakowania :D jedna mega waliza, dwie a może trzy :D

• Asmee Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, bez stresu, to nie te czasy że się kupić nie da nic :P Ja mam stanik taki zwykły z babyone pasjący rozmiarem na teraz. Jak nie spasuje po porodzie to wtedy będę się martwić, bo po co na zapas? :)

Jak chodzi o torbę to mam dwie - jedną z moimi rzeczami, którą już przetestowałam w szpitalu + dołożyłam 5 podpasek i 2 podkłady na łóżko. Drugą mam z rzeczami córci, laktatorem i dodatkowymi podkładami dla mnie. Teoretycznie w szpitalu dają podkłady na łóżko i podpaski więc nie widziałam potrzeby pakowania ich w moją torbę. W razie jakbym czegoś zapomniała, to zawsze można poprosić położne o pożyczkę ze szpitalnych lub poczekać aż dowiozą z domu :) Jakoś się tym nie stresuję.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero teraz poczułam stres. Sama jeszcze chwilę temu mówiłam że jakby co to się dokupi w szpitalu itp a dzisiaj wariuję. Jeszcze jutro sesja zdjęciowa (w końcu się doczekałam!) a mi się tak nie chce pakować ciuchów i dodatków. Pod koniec chyba hormony mi dają do wiwatu bo to takie nieracjonalne problemy :D

• Asmee Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, ja tak panikowałam przed pierwszym pobytem w szpitalu. Teraz już idę na spokojnie :) Ale faktem jest, że hormony mi szaleją, bo wpadam w jakieś skrajne humory. Raz jestem przybita, a za chwilę wręcz odwrotnie ;d

Iwa81 lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro wizyta na 8:30 ciekawe co mi powie...coś mi się wydaje ze przed 11 maja nie urodze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 19:13

Iwa81, Lilik, pasia27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM, trzymam kciuki za dobre wiadomości :) My jedziemy jutro na 7.30 ale obstawiam, że na ktg nic nie wyjdzie i wrócimy do domu na dalsze czekanie..

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeziebilam sie:/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa ja ostatnio po sobotniej 7 godzinnej posiadowce w ogródku też myślałam że coś mnie łapie ślę jakoś die ulotnilo.Herbatke lipowa wypij na noc-tez dobra na przeziębienie.
    Asmee za Was również trzymam kciuki, ja przed wizytą też ktg więc koło 8 tam muszę być.

Asmee lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo mam lipe.
    Narazie wypilam imbir i zslalam nos mgielka.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawiła mi się brązowa kreska na brzuchu.

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Pojawiła mi się brązowa kreska na brzuchu.
    To pozno. Ja mam nawet dwie;-)

Patrycja24
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No późno ale nie mam pojęcia od czego to zależy.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    No późno ale nie mam pojęcia od czego to zależy.
    Hormony.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dlugo, dlugo mialam cien cienia a jak sciemnialo to nawet nie wiem kiedy. I do tego jest krzwa :-P od pepka w gore tez mam, jasniejsza.

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa -zdrówka :)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega brazowa krechę aż do samej pipki ;-)

Idę spać..mam nadzieje ze dzis nie zacznę rodzic haha bo mi sie nie chce hehe

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ja mam mega brazowa krechę aż do samej pipki ;-)

Idę spać..mam nadzieje ze dzis nie zacznę rodzic haha bo mi sie nie chce hehe
    Wiec zycze, zeby to nie dzisiaj nadeszla godzina zero ;-)

Patrycja24
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy Dziewczyny i powodzenia życzę na jutrzejsze poranek - Asmee i Justyś :)

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sobie życzyła paść ofiarą majowej pelni. Powodzenia na wizytach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 22:23

pasia27 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy skurcze tuz przed porodem powinny byc bolesne ? Mam takie delikatne co 3-5 min ale nie jakies bolesne.

‹‹ 1651 1652 1653 1654 1655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ