X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Guem Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno miseczka zwiększa się o jeden rozmiar po porodzie od 7 miesiąca ciąży. U mnie w tym czasie miseczka już z f do i (mierzone dwa tygodnie temu). Od razu po porodzie też nie będzie czasu żeby biegać po sklepach w poszukiwaniu stanika ale nie wiem jaki teraz kupić, może jeszcze jeden rozmiar większy. Gorzej jak nie będę karmić to już w ogóle się nie przyda. Eh wszystko powinno być bardziej uniwersalne :)
    Dzisiaj zebrałam się żeby spakować naszykowane rzeczy do torby ale oczywiście nie mogłam się zdecydować na system pakowania :D jedna mega waliza, dwie a może trzy :D

• Asmee Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, bez stresu, to nie te czasy że się kupić nie da nic :P Ja mam stanik taki zwykły z babyone pasjący rozmiarem na teraz. Jak nie spasuje po porodzie to wtedy będę się martwić, bo po co na zapas? :)

Jak chodzi o torbę to mam dwie - jedną z moimi rzeczami, którą już przetestowałam w szpitalu + dołożyłam 5 podpasek i 2 podkłady na łóżko. Drugą mam z rzeczami córci, laktatorem i dodatkowymi podkładami dla mnie. Teoretycznie w szpitalu dają podkłady na łóżko i podpaski więc nie widziałam potrzeby pakowania ich w moją torbę. W razie jakbym czegoś zapomniała, to zawsze można poprosić położne o pożyczkę ze szpitalnych lub poczekać aż dowiozą z domu :) Jakoś się tym nie stresuję.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero teraz poczułam stres. Sama jeszcze chwilę temu mówiłam że jakby co to się dokupi w szpitalu itp a dzisiaj wariuję. Jeszcze jutro sesja zdjęciowa (w końcu się doczekałam!) a mi się tak nie chce pakować ciuchów i dodatków. Pod koniec chyba hormony mi dają do wiwatu bo to takie nieracjonalne problemy :D

• Asmee Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, ja tak panikowałam przed pierwszym pobytem w szpitalu. Teraz już idę na spokojnie :) Ale faktem jest, że hormony mi szaleją, bo wpadam w jakieś skrajne humory. Raz jestem przybita, a za chwilę wręcz odwrotnie ;d

Iwa81 lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro wizyta na 8:30 ciekawe co mi powie...coś mi się wydaje ze przed 11 maja nie urodze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 19:13

Iwa81, Lilik, pasia27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM, trzymam kciuki za dobre wiadomości :) My jedziemy jutro na 7.30 ale obstawiam, że na ktg nic nie wyjdzie i wrócimy do domu na dalsze czekanie..

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeziebilam sie:/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa ja ostatnio po sobotniej 7 godzinnej posiadowce w ogródku też myślałam że coś mnie łapie ślę jakoś die ulotnilo.Herbatke lipowa wypij na noc-tez dobra na przeziębienie.
    Asmee za Was również trzymam kciuki, ja przed wizytą też ktg więc koło 8 tam muszę być.

Asmee lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo mam lipe.
    Narazie wypilam imbir i zslalam nos mgielka.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawiła mi się brązowa kreska na brzuchu.

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Pojawiła mi się brązowa kreska na brzuchu.
    To pozno. Ja mam nawet dwie;-)

Patrycja24
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No późno ale nie mam pojęcia od czego to zależy.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    No późno ale nie mam pojęcia od czego to zależy.
    Hormony.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dlugo, dlugo mialam cien cienia a jak sciemnialo to nawet nie wiem kiedy. I do tego jest krzwa :-P od pepka w gore tez mam, jasniejsza.

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa -zdrówka :)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega brazowa krechę aż do samej pipki ;-)

Idę spać..mam nadzieje ze dzis nie zacznę rodzic haha bo mi sie nie chce hehe

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ja mam mega brazowa krechę aż do samej pipki ;-)

Idę spać..mam nadzieje ze dzis nie zacznę rodzic haha bo mi sie nie chce hehe
    Wiec zycze, zeby to nie dzisiaj nadeszla godzina zero ;-)

Patrycja24
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy Dziewczyny i powodzenia życzę na jutrzejsze poranek - Asmee i Justyś :)

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sobie życzyła paść ofiarą majowej pelni. Powodzenia na wizytach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 22:23

pasia27 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy skurcze tuz przed porodem powinny byc bolesne ? Mam takie delikatne co 3-5 min ale nie jakies bolesne.

‹‹ 1651 1652 1653 1654 1655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ