X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Twoje dziecko wybrało sobie po prostu inną date urodzin ... Przesyłam wirusa ciążowego i licze, że sie mocno zarazisz od nas :) Życze udanej i bezproblemowej ciaży i na pewno taka Cie wkrótce czeka :)

Wszystkiego dobrego :)

Foto_Anna dołączam się.

Foto_Anna lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ale się wku.wilam po wizycie.Szyjka długa zamknięta, moja ginekolog do mnie ze nie mam co się nastawić na wcześniejszy poród. Płakać mi się chce.
    Spokojnie :-)
    U mnie tez nic nie zapowiadalo porodu w poniedziałek jak bylam.na wizycie a w piątek urodzilam!!
    Żadnych skurczy,dolegliwości,boli brzuch pod broda wysoko..,nic po prostu nic..a jednak synek sie namyślił:-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Majóweczki, byłam jedną z Was, z rozpaczą opuściłam pokład w październiku....

Zaczął się maj, zacznie się! :) :) :)

Z całego serca życzę Wam bezproblemowych i szczęśliwych rozwiązań. Już niedługo te wielkie brzuszki będą słodko spać obok Was. Niewyobrażalne to szczęście, kochajcie je i każdego dnia bądźcie wdzięczne losowi za nie.

Póki jesteście ciężarne, poproszę o kilka wirusków ciążowych, bym w końcu mogła wrócić na pokład.
    Trzymam kciuki za każdą z Was <3

Anna - trzymamy za Ciebie mocno kciuki i wysyłamy miliony ciążowych wirusów! Obyś jak najszybciej urodziła swoje szczęście :)

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ale się wku.wilam po wizycie.Szyjka długa zamknięta, moja ginekolog do mnie ze nie mam co się nastawić na wcześniejszy poród. Płakać mi się chce.

Justyś, wiesz, że z ciążą to nigdy nic nie wiadomo. Nie nastawiaj się. Szyjka może się skrócić z dnia na dzień, ale...nawet jeśli nie. To i tak jesteś już bliżej niż dalej. W nieskończoność to nie będzie trwało. Na szczęście.

A tak swoją drogą - też mam jakieś dziwne przeczucie, że przenoszę. Moja mama obie ciąże przeniosła. U mnie też bez żadnych sygnałów :/. Byle nie do czerwca :/

pasia27 lubi tę wiadomość

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak to mówi mój gin:PODMYWAJCIE SIE DZIEWCZYNY BO NIE ZNACIE DNIA ANI GODZINY!!

Iwa81, Carolq, Cigaretta, i.am.chappie, Agusia ;) lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanie nie robilam gbs jeszcze mam zamiar w przyszlym tyg chociaz zastajawiam sie czy na dniach tego nie zrobic... No ale jak to jest wszystko przypadku gdyby zaczal sie porod a nie bylo tych wynikow ?daja zapobiegawczo cos czy jak? Moze ktoras wie albo odezwa sie mamy ktore zaskoczyl porod troche wczesniej

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka - jeśli nie masz wyniku, dostajesz zapobiegawczo antybiotyk. Ale patrząc na Twój suwaczek - lepiej zrób szybciutko, bo już późno. W niektórych miejscach czeka się dwa dni, w innych nawet tydzień na wyniki.

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka najlepiej idź zrobić i będziesz miała z głowy..:) na wynik też trzeba trochę poczekać a widzę że do porodu dużo nie zostało :)

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wynik gbs czekałam minute :| W gabinecie mo zrobiła takim patyczkiem i do tego był taki plastikowy test wyglądający jak test ciążowy. Pobrala wymaz, włożyła do jakiejś probowki z cieczą i po chwili nakapała kilka kropel na ten test plastikowy i juz był

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie na 3 dzien sa wyniki bo kiedys pytalam nic jutro sie wybiore

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zbieram do szpitala. Ciśnienie zaczyna świrować ze wole byc pod obserwacją

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • malvva Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na ostatniej wizycie u ginekolog ale zła jestem, moja na urlopie wiec bylam o innej a ona tylko ciśnienie, wejść na wagę i wypisała zwolnienie do 15 maja . W dniu terminu czyli 13 maja mam sie zglosic na szpital a jak nie urodzę to 16 maja przyjść po nowe zwolnienie. Szkoda ze nie wiem co u Nelci ;(

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    A ja mam takie pytanie nie robilam gbs jeszcze mam zamiar w przyszlym tyg chociaz zastajawiam sie czy na dniach tego nie zrobic... No ale jak to jest wszystko przypadku gdyby zaczal sie porod a nie bylo tych wynikow ?daja zapobiegawczo cos czy jak? Moze ktoras wie albo odezwa sie mamy ktore zaskoczyl porod troche wczesniej

dokładnie, jeśli zacznie się poród, to jesteś traktowana jako GBS dodatni i antybiotyk będzie podany,

Ja w piątek oddałam próbkę w szpitalu, w poniedziałek miałam wynik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 12:20

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa - trzymam kciuki żeby ciśnienie się unormowało.

Widzę że coś dziewczyny dzisiaj wizytujące jak na razie mało zadowolone z wizyt, będzie dobrze - nie martwcie się :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny , dawno Nas nie było w weekend majowy troszkę popłynęliśmy z mężem , w stan nic nie robiernia i wylegiwania się razem :)
    A co do mojego porodu , byłam dzis na ktg , skurczy brak . Na całe szczęście chapnęłam mojego lekarza :) i sobie porozmawialiśmy , mam przyjechać spakowana do szpitala w piątek koło 15:30 , bez zjedzonego obiadu i mało pić :) takze możliwe że już w piątek będę miała córeczkę na świecie :) O ile lekarzowi wszystko się będzie podobać, i nie będzie widział problemów aby wyskoczyła już teraz, bo miał jakieś obiekcje jak z nim rozmawiałam. Jak nie tak czy siak mam dostać skierowanie na cc w razie czego a czekać na przyszły piątek bo wolałby by był skończony 39 tydzień , tyle tylko że ja już nie mam siły nosić tego brzucha i w ogóle ;/ Więc trzymajcie kciuki aby wpisac Ninkę jako kolejnego forumowego dzieciaczka już w piątek :)

malva - to jest najgorsze ze jak sie idzie do innego lekarza to zawsze sie wychodzi z niedosytem i zawiedzonym , przynajmniej ja tak mam :(

Baronowa - dawaj znać co u Ciebie , skoki ciśnienia nie są zbyt bezpieczne więc lepiej abyś była pod kontrolą lekarzy, jak coś .

zabuszka - ja czekałam 5 dni z weekendem , niby jak nie masz nic się strasznego nie dzieje ale po co taki niepokój wprowadzać :(

pasia - twój gin ma niezłe teksty , ciekawe kiedy na Ciebie przyjdzie pora :) rodzisz ze mna w piątek :P ??

pasia27 lubi tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    Wita sie z Wami Kacperek :)
    Urodzil sie dzisiaj o 9:20 SN (39+3) ważuł 3140g i 54cm :)
    Pozdrawiamy wszystkie Ciocie :)

Patrycja24, xpatiiix3, josephinka84, Lilik, Liley, Evil89, Negra, maimama, Efendis, Cigaretta, bimba, Kłosia, i.am.chappie, Marietta, JustyśM, aaaguchaaa, SShape, Foto_Anna, Carolq, pasia27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Majóweczki, byłam jedną z Was, z rozpaczą opuściłam pokład w październiku....

Zaczął się maj, zacznie się! :) :) :)

Z całego serca życzę Wam bezproblemowych i szczęśliwych rozwiązań. Już niedługo te wielkie brzuszki będą słodko spać obok Was. Niewyobrażalne to szczęście, kochajcie je i każdego dnia bądźcie wdzięczne losowi za nie.

Póki jesteście ciężarne, poproszę o kilka wirusków ciążowych, bym w końcu mogła wrócić na pokład.
    Trzymam kciuki za każdą z Was <3

Hej Aniu trzymam mocno kciuki aby szczęście znowu Ciebie odwiedziło ;) Moje się tak pospieszyło, że już ma ponad 2 miesiące ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Hej dziewczynki.
    Wita sie z Wami Kacperek :)
    Urodzil sie dzisiaj o 9:20 SN (39+3) ważuł 3140g i 54cm :)
    Pozdrawiamy wszystkie Ciocie :)

Ooo super , gratulacje :)

długo rodziłaś tymi SN ?

monilia84 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratuluje!!

Ja po wizycie ! Tez jestem wkurw... Ciśnienie do góry poszło i mam podejrzenie cholestazy!! Zajebiscie na koniec .

monilia84 lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Monika gratuluje!!

Ja po wizycie ! Tez jestem wkurw... Ciśnienie do góry poszło i mam podejrzenie cholestazy!! Zajebiscie na koniec .

no to nieźle,
    a miałaś jakieś objawy cholestazy: swędzenie czy coś tego typu ?

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1653 1654 1655 1656 1657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ