X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Lilik Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, trzymaj się tam :(.

Nati - dziwny ten Twój wynik GBS. Nie spotkałam się jeszcze z czymś takim. Zwłaszcza, że teraz w najnowszych wytycznych jest zapisane, że wymaz pobrany jedynie z pochwy nie jest miarodajny, dlatego pobierają jeszcze z odbytu.
    Hm...no i tak jak pisała Marietta - proces inkubacji też trwa... :/

3jgx9n73ycg6jadh.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wiem co to jest - to co miałam robione to jest Streptest - pobiera sie wymaz i bada tym streptestem - paciorkowiec wydziela jakieś dziadostwo, jakieś substancje, cholera wie jakie, i ten test bada czy są w wymazie obecne te substancje. I jesli są, to daje sie ten wymaz na posiew i hodowle i wtedy stwierdza czy jest ujemny czy nie. I niby moj też szedl na posiew ale tylko poglądowo, bo jesli ten streptest wyszedl ujemny to paciorkowca (podobno) nie ma. Tyle z tego, co sie dowiedziałam.

Lilik, Marietta lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powierzchnia testu jest nasączona przeciwcialami i wykrywa antygen paciorkowca - tak podobnie to działa jak test na obecnosc HCG. Nie wiem jaka to jest skutecznosc. Hodowla paciorkowca faktycznie trwa dlugo. Nie wiem nic wiecej, nie wiem czu to jest faktycznie dobre czy nie ;p

Bartuś❤️
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w żadnym badaniu, a miałam robione aż 4 razy nie miałam pobieranego wykazu z odbytu.wynik zawsze ujemny ale procedury szpitalne wymagają żeby za każdym razem robić

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa testy na paciorkowce takie szybkie.
    Anginę tez sie tak sprawdza a nie czeka tydzień.

NatiB lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta - mam nadzieje ze smakowalo, bo wyglada pysznie.. no to Kochana! okna umyte? firanki zawieszone? seksik z mezem i hejo na spacer, tylko taki wiesz dluuuugi ;) trzymam kciuki,c by Ci sie udalo przyspieszyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 16:35

hiacynta99., pasia27 lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heya dziewczyny mam pytanie.. termin mam na 18.maja w poniedziałek byłam u lekarza rozwarcie na 3cm,ale nie ma skurczy.. długo można z takim czymś chodzić? Bo juz mam dość..

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkakrk wrote:
    Heya dziewczyny mam pytanie.. termin mam na 18.maja w poniedziałek byłam u lekarza rozwarcie na 3cm,ale nie ma skurczy.. długo można z takim czymś chodzić? Bo juz mam dość..
    Dlugo. Koleżanka ze 3 tygodnie z 4 cm chodzila

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasny gwint...

hiacynta99. lubi tę wiadomość

• NatiB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XD

Można, moja koleżanka termin na 9. a chodzi już z rozwarciem 3cm od początku kwietnia

Bartuś❤️
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkakrk wrote:
    jasny gwint...

No jasny jasny :P

ja mam wszystko pozamykane i co ja mam robic ? :P będę miec chłopa od soboty do środy codziennie w domu .. :P tylko tam wszystko takie popuchnięte :-)

hsxq6uc.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkakrk wrote:

skacze na piłce, chodzę ile mogę! Ale ze sprzątaniem to odglancuje caly dom obiecuje :-) haha

Mojemu to może jeszcze na rurce zatańczę :P :P haha chyba od mopa :P

Marietta, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    skacze na piłce, chodzę ile mogę! Ale ze sprzątaniem to odglancuje caly dom obiecuje :-) haha

Mojemu to może jeszcze na rurce zatańczę :P :P haha chyba od mopa :P

Ja w piątek miałam rozwarcie na centymetr a nawet czop nie odlazł :P a na piłce jak poskakałam wczoraj to mnie podwozie rozbolało ale bez efektu :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam się spieszy z tym porodem, a ja bym chciała być jak najdłużej w ciąży ;) tak szybko ten czas minął, że mam wrażenie, że się jeszcze nie nacieszyłam brzuszkiem :)

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Ale Wam się spieszy z tym porodem, a ja bym chciała być jak najdłużej w ciąży ;) tak szybko ten czas minął, że mam wrażenie, że się jeszcze nie nacieszyłam brzuszkiem :)

Chce w terminie urodzić!! A nie chodzić grubo po terminie jak z pierwszym! Z starszym miałam termin na 28 stycznia a urodziłam 17 lutego !! A wiec nie bylo mi do śmiechu w tedy :P

hsxq6uc.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta siostro ;).
    U mnie 20 luty a porod 6 marca ;)
    Wiem o czym piszesz

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Hej dziewczyny. Ja osiagam szczyt irytacji. Na ktg wyszły nieregularne napięcia, skierowali mnie na ip. Po badaniach trafiłam na porodówkę na obserwację. Tu lekarz mi mówi ze szyjka długa i zamknięta ale jak już przyjęli to muszą obserwować. Jutro pewnie mnie przeniosą na inny oddział i tam dalej obserwacja. Tylko na się oyam co oni chcą obserwować skoro sami mówią ze nic się nie dzieje i na poród się nie zanosi..

Poza tym mówią ze jak coś to już nie będą wstrzymywac, a zapisują luteine. Tydzień temu przy wypisie lekarz mi powiedział ze nie mam brać luteiny w tym tc. No wiem nie wiem już nic, jestem zirytowana, chcę mi się ryczec.W dodatku leżę sama na sali 3 os.
    Teraz to juz nic nie bierz..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej Dziewczyny , dawno Nas nie było w weekend majowy troszkę popłynęliśmy z mężem , w stan nic nie robiernia i wylegiwania się razem :)
    A co do mojego porodu , byłam dzis na ktg , skurczy brak . Na całe szczęście chapnęłam mojego lekarza :) i sobie porozmawialiśmy , mam przyjechać spakowana do szpitala w piątek koło 15:30 , bez zjedzonego obiadu i mało pić :) takze możliwe że już w piątek będę miała córeczkę na świecie :) O ile lekarzowi wszystko się będzie podobać, i nie będzie widział problemów aby wyskoczyła już teraz, bo miał jakieś obiekcje jak z nim rozmawiałam. Jak nie tak czy siak mam dostać skierowanie na cc w razie czego a czekać na przyszły piątek bo wolałby by był skończony 39 tydzień , tyle tylko że ja już nie mam siły nosić tego brzucha i w ogóle ;/ Więc trzymajcie kciuki aby wpisac Ninkę jako kolejnego forumowego dzieciaczka już w piątek :)

malva - to jest najgorsze ze jak sie idzie do innego lekarza to zawsze sie wychodzi z niedosytem i zawiedzonym , przynajmniej ja tak mam :(

Baronowa - dawaj znać co u Ciebie , skoki ciśnienia nie są zbyt bezpieczne więc lepiej abyś była pod kontrolą lekarzy, jak coś .

zabuszka - ja czekałam 5 dni z weekendem , niby jak nie masz nic się strasznego nie dzieje ale po co taki niepokój wprowadzać :(

pasia - twój gin ma niezłe teksty , ciekawe kiedy na Ciebie przyjdzie pora :) rodzisz ze mna w piątek :P ??
    Hahah
    Chciałabym.bardzo.ale.teraz tesciowa dzwoni.ze.ma szkolenie w weekend i zeby nogi zaciskać..kur..koncert życzeń..oni mnie wykończą;-)

Iwa81, Carolq lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Hiacynta siostro ;).
    U mnie 20 luty a porod 6 marca ;)
    Wiem o czym piszesz

Wreszcie ktos rozumie moje wkurw.. :P :P haha

hsxq6uc.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wyobrazam sbie zebym tak przenosila.. chyba bym blagala o wywolywanie, bo juz teraz mi zarabiscie ciezko - jeszcze jak te bole sie dopiero zaczynaja... a co dopiero lazic z takim bebzonem ch.j wie jak dlugo po terminie;/

ex2b8rib3sp7l0jl.png
‹‹ 1655 1656 1657 1658 1659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ