X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no to nieźle,
    a miałaś jakieś objawy cholestazy: swędzenie czy coś tego typu ?

No dekolt plecy czasem tam ręce ale nie wiele ale brzuch to jest dramat!!! Chrosty jakies mi powychodziły !! Wczesniej mnie juz swędziało ale mówiono mi ze to normalne.

Kupiłam juz 3 krem z perfecty !! Chyba go w tydz zuzyjew

Mam kur depresje !!! Bo będę chodzic znowu po terminie h** wie ile..

hsxq6uc.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    No dekolt plecy czasem tam ręce ale nie wiele ale brzuch to jest dramat!!! Chrosty jakies mi powychodziły !! Wczesniej mnie juz swędziało ale mówiono mi ze to normalne.

Kupiłam juz 3 krem z perfecty !! Chyba go w tydz zuzyjew

Mam kur depresje !!! Bo będę chodzic znowu po terminie h** wie ile..

Jak to będzie cholestaza, to raczej nie pochodzisz po terminie, ze względu na dziecko mogą chcieć rozwiązać ciążę szybciej niż czekać,
    tak przynajmniej było z moją koleżanką,

km5sdf9h3loowecn.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monila gratulacje,napisz proszę jak długo Ci zeszło, ja mam delikatne skurcze od rana i czekam czy coś ruszy czy nie

monilia84 lubi tę wiadomość

• Evil89 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie :) na ktg wyszły z 4 konkretne skurcze tak że skali brakło heh, szyjka skrócona już trochę także jestem zadowolona :) mam odstawić magnez i będziemy patrzeć jak się rozwinie sytuacja :) W piątek mam wizytę u swojej gin i w przyszłym tygodniu ostatnie usg.

hiacynta ja też mam wysypkę i swędzi mnie brzuch i piecze mam wrażenie że ta skóra w końcu popęka.. położna kazała mi smarować płynnym pudrem te zmiany i raczej wykluczyła tą cholestaze... zapytam jeszcze swojej gin w piątek co o tym sądzi. Powiedziała też że takie wysypki lubią wychodzić od cytrusów więc żebym odstawiła i zobaczyła czy to coś da

f2wlh371tr1ba2by.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Ja też już po wizycie :) na ktg wyszły z 4 konkretne skurcze tak że skali brakło heh, szyjka skrócona już trochę także jestem zadowolona :) mam odstawić magnez i będziemy patrzeć jak się rozwinie sytuacja :) W piątek mam wizytę u swojej gin i w przyszłym tygodniu ostatnie usg.

hiacynta ja też mam wysypkę i swędzi mnie brzuch i piecze mam wrażenie że ta skóra w końcu popęka.. położna kazała mi smarować płynnym pudrem te zmiany i raczej wykluczyła tą cholestaze... zapytam jeszcze swojej gin w piątek co o tym sądzi. Powiedziała też że takie wysypki lubią wychodzić od cytrusów więc żebym odstawiła i zobaczyła czy to coś da

Nie jem cytrusów!! Porobię te badania jak kazała! Juz mi nie chodzi o to swędzenie tak bardzo, tylko o to ze wszystko zamknięte na max !!! Kolejna wizyta za tydzień !

hsxq6uc.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może spróbuj jakiś "domowych" metod na przyśpieszenie akcji :) Seks, chodzenie po schodach, mycie podłóg na kolanach :) Ja mam to w planach od przyszłego tygodnia - nie zaszkodzi a może akurat coś da :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia gratulacje ! :)
    Baronowa daj znać jak się sprawy mają.
    Foto Anna również przesyłam moc wirusków &&&&&&&&&.....

My też nadal w dwupaku, wczoraj wieczorem dopadły mnie skurcze ale tylko straszaki, bo przeszły po gorącej kąpieli. No nic.. muszę wykorzystać męża i może coś się rozkręci :D

Iwa81, Foto_Anna, monilia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam właśnie wyniki moczu i mam śladowe ilości krwi. Czy któraś z Was tak miała? I co to oznacza?

• Marietta Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Ja na wynik gbs czekałam minute :| W gabinecie mo zrobiła takim patyczkiem i do tego był taki plastikowy test wyglądający jak test ciążowy. Pobrala wymaz, włożyła do jakiejś probowki z cieczą i po chwili nakapała kilka kropel na ten test plastikowy i juz był

To chyba nie GBS, albo przeprowadziła posiew nieprawdiłowo. Sama inkubacja paciorkowca trwa 24-48 godzin, na pobranym materialne ma się wyhoować albo nie wyhodować bakteria paciorkowca, dopiero po 24-48h sprawdza się czy wyhodował się bakcyl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 14:07

Lilik lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Spokojnie :-)
    U mnie tez nic nie zapowiadalo porodu w poniedziałek jak bylam.na wizycie a w piątek urodzilam!!
    Żadnych skurczy,dolegliwości,boli brzuch pod broda wysoko..,nic po prostu nic..a jednak synek sie namyślił:-)
    Pasia liczę na Twoje słowa.Moja gin powiedziała że jak tak się będę nastawić że przed terminem urodze to psycha mi siadzie -nie chce nic mówić ślę mi już siada na łeb.
    Tak więc hiacynta nie jesteś sama ze swoim wkurwem.

hiacynta99., pasia27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Nie jem cytrusów!! Porobię te badania jak kazała! Juz mi nie chodzi o to swędzenie tak bardzo, tylko o to ze wszystko zamknięte na max !!! Kolejna wizyta za tydzień !
    Kochana! jesli w wynikach potierdzilaby sie cholestaza, to rozwiaża Ci ciaze cc - gestoza, cholestaza, niestabilna cukrzyca i niestabilne nadcisnieie ciazowe sa wskaaniami do cc. zrob badania [enzymy warobowe] i patrz czy sa podwyzszone. [choc moja znajoma - ast i alt w normie, chyba tylko fsfataza ciut ponad norme, ale niewiele, ale objawowo -swedzialo ja dokumentnie wszystko, zwlaszcza rece i stopy, w zeszlym tyg miala cc wlasnie ze wzgledu na podejrzenie cholestazy [mimo braku laboratoryjnego potwierdzenia!]

p.s. a mi znowu czop odchodzi. tym razem tez przezroczysty, tylko w odcieniu tkim moze odrobine rozowawym [ale nie jest stricte podbarwiony krwia] no i brzucho takie spinajace sie i momentami bolesne. na razie na ip nie bylam. popatrze jak sie bedzie rozwijalo. najwyzej z mezem na wieczor podjade.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 14:42

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Monilia gratulacje ! :)
    Baronowa daj znać jak się sprawy mają.
    Foto Anna również przesyłam moc wirusków &&&&&&&&&.....

My też nadal w dwupaku, wczoraj wieczorem dopadły mnie skurcze ale tylko straszaki, bo przeszły po gorącej kąpieli. No nic.. muszę wykorzystać męża i może coś się rozkręci :D

no moj mnie wzial obroty wczoraj, jak od rdzicow wrocil to stekalam z bolu cala noc. takze chyba sie wstrzymam przynajmniej tak do 19.05;) zeby pozaliczac zajecia a potem niech wredota wylazi :)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja osiagam szczyt irytacji. Na ktg wyszły nieregularne napięcia, skierowali mnie na ip. Po badaniach trafiłam na porodówkę na obserwację. Tu lekarz mi mówi ze szyjka długa i zamknięta ale jak już przyjęli to muszą obserwować. Jutro pewnie mnie przeniosą na inny oddział i tam dalej obserwacja. Tylko na się oyam co oni chcą obserwować skoro sami mówią ze nic się nie dzieje i na poród się nie zanosi..

Poza tym mówią ze jak coś to już nie będą wstrzymywac, a zapisują luteine. Tydzień temu przy wypisie lekarz mi powiedział ze nie mam brać luteiny w tym tc. No wiem nie wiem już nic, jestem zirytowana, chcę mi się ryczec.W dodatku leżę sama na sali 3 os.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Kochana! jesli w wynikach potierdzilaby sie cholestaza, to rozwiaża Ci ciaze cc - gestoza, cholestaza, niestabilna cukrzyca i niestabilne nadcisnieie ciazowe sa wskaaniami do cc. zrob badania [enzymy warobowe] i patrz czy sa podwyzszone. [choc moja znajoma - ast i alt w normie, chyba tylko fsfataza ciut ponad norme, ale niewiele, ale objawowo -swedzialo ja dokumentnie wszystko, zwlaszcza rece i stopy, w zeszlym tyg miala cc wlasnie ze wzgledu na podejrzenie cholestazy [mimo braku laboratoryjnego potwierdzenia!]

p.s. a mi znowu czop odchodzi. tym razem tez przezroczysty, tylko w odcieniu tkim moze odrobine rozowawym [ale nie jest stricte podbarwiony krwia] no i brzucho takie spinajace sie i momentami bolesne. na razie na ip nie bylam. popatrze jak sie bedzie rozwijalo. najwyzej z mezem na wieczor podjade.

Wszystko tylko nie cesarka !!!!!! :P

hsxq6uc.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/231d7c87b675.jpg

Moja reakcja po wyjściu z gabinetu " pieprzyc to!!! idę se cos kupic :P "

JustyśM, Patrycja24, Lilik, Iwa81, Carolq, Marietta, pasia27 lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta łącze się z Tobą w bólu,a ciacho też sobie zjadłam dzis. Na kiedy masz termin bo nie mogę skojarzyć?

hiacynta99. lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Wszystko tylko nie cesarka !!!!!! :P
    Moja kumpela tez miala cholestaze i rodzila SN w 40 tc. Fakt, ze na oddziale lezala juz od 5 dni, zeby byc pod kontrola.

Patrycja24
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Hiacynta łącze się z Tobą w bólu,a ciacho też sobie zjadłam dzis. Na kiedy masz termin bo nie mogę skojarzyć?

Na 13 maja !! Mój koleżanka z pracy ma dyżur 11 14 15 i pasowało by mi w tedy rodzic zajebista położna z niej !!!! Ale raczej nie urodzę w tedy!! No chyba ze zacznę na jaki aerobik fess chodzić :P

hsxq6uc.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry. Mnie przyjęli na oddzial.
    Wszystko pozamykane. Nic nie zapowiada porodu będą mnie obserwować

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    To chyba nie GBS, albo przeprowadziła posiew nieprawdiłowo. Sama inkubacja paciorkowca trwa 24-48 godzin, na pobranym materialne ma się wyhoować albo nie wyhodować bakteria paciorkowca, dopiero po 24-48h sprawdza się czy wyhodował się bakcyl.

No też wlasnie byłam mega zdziwiona, bo caly czas nastawiałam się, że zrobi ten wymaz a o wyniku dowiem sie na następnej wizycie 2 tyg pozniej. A ona pobrała, ja sie zaczełam ubierać, ogarniać, usiadłam przy biurku a ona już wypisane na dokumenciku, że gbs ujemny. I pytałam 3 razy to mowila ze wszystko pobrane ok i badanie też ok.. To sie juz nie dopytywalam - ale w karcie ciąży i na papierze mam wypisane ujemny. Także nie wiem co za licho. :| wtf

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
‹‹ 1654 1655 1656 1657 1658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ