X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no to nieźle,
    a miałaś jakieś objawy cholestazy: swędzenie czy coś tego typu ?

No dekolt plecy czasem tam ręce ale nie wiele ale brzuch to jest dramat!!! Chrosty jakies mi powychodziły !! Wczesniej mnie juz swędziało ale mówiono mi ze to normalne.

Kupiłam juz 3 krem z perfecty !! Chyba go w tydz zuzyjew

Mam kur depresje !!! Bo będę chodzic znowu po terminie h** wie ile..

hsxq6uc.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    No dekolt plecy czasem tam ręce ale nie wiele ale brzuch to jest dramat!!! Chrosty jakies mi powychodziły !! Wczesniej mnie juz swędziało ale mówiono mi ze to normalne.

Kupiłam juz 3 krem z perfecty !! Chyba go w tydz zuzyjew

Mam kur depresje !!! Bo będę chodzic znowu po terminie h** wie ile..

Jak to będzie cholestaza, to raczej nie pochodzisz po terminie, ze względu na dziecko mogą chcieć rozwiązać ciążę szybciej niż czekać,
    tak przynajmniej było z moją koleżanką,

km5sdf9h3loowecn.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monila gratulacje,napisz proszę jak długo Ci zeszło, ja mam delikatne skurcze od rana i czekam czy coś ruszy czy nie

monilia84 lubi tę wiadomość

• Evil89 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie :) na ktg wyszły z 4 konkretne skurcze tak że skali brakło heh, szyjka skrócona już trochę także jestem zadowolona :) mam odstawić magnez i będziemy patrzeć jak się rozwinie sytuacja :) W piątek mam wizytę u swojej gin i w przyszłym tygodniu ostatnie usg.

hiacynta ja też mam wysypkę i swędzi mnie brzuch i piecze mam wrażenie że ta skóra w końcu popęka.. położna kazała mi smarować płynnym pudrem te zmiany i raczej wykluczyła tą cholestaze... zapytam jeszcze swojej gin w piątek co o tym sądzi. Powiedziała też że takie wysypki lubią wychodzić od cytrusów więc żebym odstawiła i zobaczyła czy to coś da

f2wlh371tr1ba2by.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Ja też już po wizycie :) na ktg wyszły z 4 konkretne skurcze tak że skali brakło heh, szyjka skrócona już trochę także jestem zadowolona :) mam odstawić magnez i będziemy patrzeć jak się rozwinie sytuacja :) W piątek mam wizytę u swojej gin i w przyszłym tygodniu ostatnie usg.

hiacynta ja też mam wysypkę i swędzi mnie brzuch i piecze mam wrażenie że ta skóra w końcu popęka.. położna kazała mi smarować płynnym pudrem te zmiany i raczej wykluczyła tą cholestaze... zapytam jeszcze swojej gin w piątek co o tym sądzi. Powiedziała też że takie wysypki lubią wychodzić od cytrusów więc żebym odstawiła i zobaczyła czy to coś da

Nie jem cytrusów!! Porobię te badania jak kazała! Juz mi nie chodzi o to swędzenie tak bardzo, tylko o to ze wszystko zamknięte na max !!! Kolejna wizyta za tydzień !

hsxq6uc.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może spróbuj jakiś "domowych" metod na przyśpieszenie akcji :) Seks, chodzenie po schodach, mycie podłóg na kolanach :) Ja mam to w planach od przyszłego tygodnia - nie zaszkodzi a może akurat coś da :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia gratulacje ! :)
    Baronowa daj znać jak się sprawy mają.
    Foto Anna również przesyłam moc wirusków &&&&&&&&&.....

My też nadal w dwupaku, wczoraj wieczorem dopadły mnie skurcze ale tylko straszaki, bo przeszły po gorącej kąpieli. No nic.. muszę wykorzystać męża i może coś się rozkręci :D

Iwa81, Foto_Anna, monilia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam właśnie wyniki moczu i mam śladowe ilości krwi. Czy któraś z Was tak miała? I co to oznacza?

• Marietta Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Ja na wynik gbs czekałam minute :| W gabinecie mo zrobiła takim patyczkiem i do tego był taki plastikowy test wyglądający jak test ciążowy. Pobrala wymaz, włożyła do jakiejś probowki z cieczą i po chwili nakapała kilka kropel na ten test plastikowy i juz był

To chyba nie GBS, albo przeprowadziła posiew nieprawdiłowo. Sama inkubacja paciorkowca trwa 24-48 godzin, na pobranym materialne ma się wyhoować albo nie wyhodować bakteria paciorkowca, dopiero po 24-48h sprawdza się czy wyhodował się bakcyl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 14:07

Lilik lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Spokojnie :-)
    U mnie tez nic nie zapowiadalo porodu w poniedziałek jak bylam.na wizycie a w piątek urodzilam!!
    Żadnych skurczy,dolegliwości,boli brzuch pod broda wysoko..,nic po prostu nic..a jednak synek sie namyślił:-)
    Pasia liczę na Twoje słowa.Moja gin powiedziała że jak tak się będę nastawić że przed terminem urodze to psycha mi siadzie -nie chce nic mówić ślę mi już siada na łeb.
    Tak więc hiacynta nie jesteś sama ze swoim wkurwem.

hiacynta99., pasia27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Nie jem cytrusów!! Porobię te badania jak kazała! Juz mi nie chodzi o to swędzenie tak bardzo, tylko o to ze wszystko zamknięte na max !!! Kolejna wizyta za tydzień !
    Kochana! jesli w wynikach potierdzilaby sie cholestaza, to rozwiaża Ci ciaze cc - gestoza, cholestaza, niestabilna cukrzyca i niestabilne nadcisnieie ciazowe sa wskaaniami do cc. zrob badania [enzymy warobowe] i patrz czy sa podwyzszone. [choc moja znajoma - ast i alt w normie, chyba tylko fsfataza ciut ponad norme, ale niewiele, ale objawowo -swedzialo ja dokumentnie wszystko, zwlaszcza rece i stopy, w zeszlym tyg miala cc wlasnie ze wzgledu na podejrzenie cholestazy [mimo braku laboratoryjnego potwierdzenia!]

p.s. a mi znowu czop odchodzi. tym razem tez przezroczysty, tylko w odcieniu tkim moze odrobine rozowawym [ale nie jest stricte podbarwiony krwia] no i brzucho takie spinajace sie i momentami bolesne. na razie na ip nie bylam. popatrze jak sie bedzie rozwijalo. najwyzej z mezem na wieczor podjade.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 14:42

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Monilia gratulacje ! :)
    Baronowa daj znać jak się sprawy mają.
    Foto Anna również przesyłam moc wirusków &&&&&&&&&.....

My też nadal w dwupaku, wczoraj wieczorem dopadły mnie skurcze ale tylko straszaki, bo przeszły po gorącej kąpieli. No nic.. muszę wykorzystać męża i może coś się rozkręci :D

no moj mnie wzial obroty wczoraj, jak od rdzicow wrocil to stekalam z bolu cala noc. takze chyba sie wstrzymam przynajmniej tak do 19.05;) zeby pozaliczac zajecia a potem niech wredota wylazi :)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja osiagam szczyt irytacji. Na ktg wyszły nieregularne napięcia, skierowali mnie na ip. Po badaniach trafiłam na porodówkę na obserwację. Tu lekarz mi mówi ze szyjka długa i zamknięta ale jak już przyjęli to muszą obserwować. Jutro pewnie mnie przeniosą na inny oddział i tam dalej obserwacja. Tylko na się oyam co oni chcą obserwować skoro sami mówią ze nic się nie dzieje i na poród się nie zanosi..

Poza tym mówią ze jak coś to już nie będą wstrzymywac, a zapisują luteine. Tydzień temu przy wypisie lekarz mi powiedział ze nie mam brać luteiny w tym tc. No wiem nie wiem już nic, jestem zirytowana, chcę mi się ryczec.W dodatku leżę sama na sali 3 os.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Kochana! jesli w wynikach potierdzilaby sie cholestaza, to rozwiaża Ci ciaze cc - gestoza, cholestaza, niestabilna cukrzyca i niestabilne nadcisnieie ciazowe sa wskaaniami do cc. zrob badania [enzymy warobowe] i patrz czy sa podwyzszone. [choc moja znajoma - ast i alt w normie, chyba tylko fsfataza ciut ponad norme, ale niewiele, ale objawowo -swedzialo ja dokumentnie wszystko, zwlaszcza rece i stopy, w zeszlym tyg miala cc wlasnie ze wzgledu na podejrzenie cholestazy [mimo braku laboratoryjnego potwierdzenia!]

p.s. a mi znowu czop odchodzi. tym razem tez przezroczysty, tylko w odcieniu tkim moze odrobine rozowawym [ale nie jest stricte podbarwiony krwia] no i brzucho takie spinajace sie i momentami bolesne. na razie na ip nie bylam. popatrze jak sie bedzie rozwijalo. najwyzej z mezem na wieczor podjade.

Wszystko tylko nie cesarka !!!!!! :P

hsxq6uc.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/231d7c87b675.jpg

Moja reakcja po wyjściu z gabinetu " pieprzyc to!!! idę se cos kupic :P "

JustyśM, Patrycja24, Lilik, Iwa81, Carolq, Marietta, pasia27 lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta łącze się z Tobą w bólu,a ciacho też sobie zjadłam dzis. Na kiedy masz termin bo nie mogę skojarzyć?

hiacynta99. lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Wszystko tylko nie cesarka !!!!!! :P
    Moja kumpela tez miala cholestaze i rodzila SN w 40 tc. Fakt, ze na oddziale lezala juz od 5 dni, zeby byc pod kontrola.

Patrycja24
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Hiacynta łącze się z Tobą w bólu,a ciacho też sobie zjadłam dzis. Na kiedy masz termin bo nie mogę skojarzyć?

Na 13 maja !! Mój koleżanka z pracy ma dyżur 11 14 15 i pasowało by mi w tedy rodzic zajebista położna z niej !!!! Ale raczej nie urodzę w tedy!! No chyba ze zacznę na jaki aerobik fess chodzić :P

hsxq6uc.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry. Mnie przyjęli na oddzial.
    Wszystko pozamykane. Nic nie zapowiada porodu będą mnie obserwować

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    To chyba nie GBS, albo przeprowadziła posiew nieprawdiłowo. Sama inkubacja paciorkowca trwa 24-48 godzin, na pobranym materialne ma się wyhoować albo nie wyhodować bakteria paciorkowca, dopiero po 24-48h sprawdza się czy wyhodował się bakcyl.

No też wlasnie byłam mega zdziwiona, bo caly czas nastawiałam się, że zrobi ten wymaz a o wyniku dowiem sie na następnej wizycie 2 tyg pozniej. A ona pobrała, ja sie zaczełam ubierać, ogarniać, usiadłam przy biurku a ona już wypisane na dokumenciku, że gbs ujemny. I pytałam 3 razy to mowila ze wszystko pobrane ok i badanie też ok.. To sie juz nie dopytywalam - ale w karcie ciąży i na papierze mam wypisane ujemny. Także nie wiem co za licho. :| wtf

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
‹‹ 1654 1655 1656 1657 1658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ