Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwa81 wrote:no to nieźle,
a miałaś jakieś objawy cholestazy: swędzenie czy coś tego typu ?
No dekolt plecy czasem tam ręce ale nie wiele ale brzuch to jest dramat!!! Chrosty jakies mi powychodziły !! Wczesniej mnie juz swędziało ale mówiono mi ze to normalne.
Kupiłam juz 3 krem z perfecty !! Chyba go w tydz zuzyjew
Mam kur depresje !!! Bo będę chodzic znowu po terminie h** wie ile.. -
hiacynta99. wrote:No dekolt plecy czasem tam ręce ale nie wiele ale brzuch to jest dramat!!! Chrosty jakies mi powychodziły !! Wczesniej mnie juz swędziało ale mówiono mi ze to normalne.
Kupiłam juz 3 krem z perfecty !! Chyba go w tydz zuzyjew
Mam kur depresje !!! Bo będę chodzic znowu po terminie h** wie ile..
Jak to będzie cholestaza, to raczej nie pochodzisz po terminie, ze względu na dziecko mogą chcieć rozwiązać ciążę szybciej niż czekać,
tak przynajmniej było z moją koleżanką, -
Ja też już po wizycie
na ktg wyszły z 4 konkretne skurcze tak że skali brakło heh, szyjka skrócona już trochę także jestem zadowolona
mam odstawić magnez i będziemy patrzeć jak się rozwinie sytuacja
W piątek mam wizytę u swojej gin i w przyszłym tygodniu ostatnie usg.
hiacynta ja też mam wysypkę i swędzi mnie brzuch i piecze mam wrażenie że ta skóra w końcu popęka.. położna kazała mi smarować płynnym pudrem te zmiany i raczej wykluczyła tą cholestaze... zapytam jeszcze swojej gin w piątek co o tym sądzi. Powiedziała też że takie wysypki lubią wychodzić od cytrusów więc żebym odstawiła i zobaczyła czy to coś da -
Evil89 wrote:Ja też już po wizycie
na ktg wyszły z 4 konkretne skurcze tak że skali brakło heh, szyjka skrócona już trochę także jestem zadowolona
mam odstawić magnez i będziemy patrzeć jak się rozwinie sytuacja
W piątek mam wizytę u swojej gin i w przyszłym tygodniu ostatnie usg.
hiacynta ja też mam wysypkę i swędzi mnie brzuch i piecze mam wrażenie że ta skóra w końcu popęka.. położna kazała mi smarować płynnym pudrem te zmiany i raczej wykluczyła tą cholestaze... zapytam jeszcze swojej gin w piątek co o tym sądzi. Powiedziała też że takie wysypki lubią wychodzić od cytrusów więc żebym odstawiła i zobaczyła czy to coś da
Nie jem cytrusów!! Porobię te badania jak kazała! Juz mi nie chodzi o to swędzenie tak bardzo, tylko o to ze wszystko zamknięte na max !!! Kolejna wizyta za tydzień !
-
nick nieaktualnyMonilia gratulacje !
Baronowa daj znać jak się sprawy mają.
Foto Anna również przesyłam moc wirusków &&&&&&&&&.....
My też nadal w dwupaku, wczoraj wieczorem dopadły mnie skurcze ale tylko straszaki, bo przeszły po gorącej kąpieli. No nic.. muszę wykorzystać męża i może coś się rozkręciIwa81, Foto_Anna, monilia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
NatiB wrote:Ja na wynik gbs czekałam minute
W gabinecie mo zrobiła takim patyczkiem i do tego był taki plastikowy test wyglądający jak test ciążowy. Pobrala wymaz, włożyła do jakiejś probowki z cieczą i po chwili nakapała kilka kropel na ten test plastikowy i juz był
To chyba nie GBS, albo przeprowadziła posiew nieprawdiłowo. Sama inkubacja paciorkowca trwa 24-48 godzin, na pobranym materialne ma się wyhoować albo nie wyhodować bakteria paciorkowca, dopiero po 24-48h sprawdza się czy wyhodował się bakcyl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 14:07
Lilik lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Spokojnie
U mnie tez nic nie zapowiadalo porodu w poniedziałek jak bylam.na wizycie a w piątek urodzilam!!
Żadnych skurczy,dolegliwości,boli brzuch pod broda wysoko..,nic po prostu nic..a jednak synek sie namyślił
Tak więc hiacynta nie jesteś sama ze swoim wkurwem.hiacynta99., pasia27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
hiacynta99. wrote:Nie jem cytrusów!! Porobię te badania jak kazała! Juz mi nie chodzi o to swędzenie tak bardzo, tylko o to ze wszystko zamknięte na max !!! Kolejna wizyta za tydzień !
p.s. a mi znowu czop odchodzi. tym razem tez przezroczysty, tylko w odcieniu tkim moze odrobine rozowawym [ale nie jest stricte podbarwiony krwia] no i brzucho takie spinajace sie i momentami bolesne. na razie na ip nie bylam. popatrze jak sie bedzie rozwijalo. najwyzej z mezem na wieczor podjade.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 14:42
-
Cigaretta wrote:Monilia gratulacje !
Baronowa daj znać jak się sprawy mają.
Foto Anna również przesyłam moc wirusków &&&&&&&&&.....
My też nadal w dwupaku, wczoraj wieczorem dopadły mnie skurcze ale tylko straszaki, bo przeszły po gorącej kąpieli. No nic.. muszę wykorzystać męża i może coś się rozkręci
no moj mnie wzial obroty wczoraj, jak od rdzicow wrocil to stekalam z bolu cala noc. takze chyba sie wstrzymam przynajmniej tak do 19.05;) zeby pozaliczac zajecia a potem niech wredota wylazi -
Hej dziewczyny. Ja osiagam szczyt irytacji. Na ktg wyszły nieregularne napięcia, skierowali mnie na ip. Po badaniach trafiłam na porodówkę na obserwację. Tu lekarz mi mówi ze szyjka długa i zamknięta ale jak już przyjęli to muszą obserwować. Jutro pewnie mnie przeniosą na inny oddział i tam dalej obserwacja. Tylko na się oyam co oni chcą obserwować skoro sami mówią ze nic się nie dzieje i na poród się nie zanosi..
Poza tym mówią ze jak coś to już nie będą wstrzymywac, a zapisują luteine. Tydzień temu przy wypisie lekarz mi powiedział ze nie mam brać luteiny w tym tc. No wiem nie wiem już nic, jestem zirytowana, chcę mi się ryczec.W dodatku leżę sama na sali 3 os. -
aaaguchaaa wrote:Kochana! jesli w wynikach potierdzilaby sie cholestaza, to rozwiaża Ci ciaze cc - gestoza, cholestaza, niestabilna cukrzyca i niestabilne nadcisnieie ciazowe sa wskaaniami do cc. zrob badania [enzymy warobowe] i patrz czy sa podwyzszone. [choc moja znajoma - ast i alt w normie, chyba tylko fsfataza ciut ponad norme, ale niewiele, ale objawowo -swedzialo ja dokumentnie wszystko, zwlaszcza rece i stopy, w zeszlym tyg miala cc wlasnie ze wzgledu na podejrzenie cholestazy [mimo braku laboratoryjnego potwierdzenia!]
p.s. a mi znowu czop odchodzi. tym razem tez przezroczysty, tylko w odcieniu tkim moze odrobine rozowawym [ale nie jest stricte podbarwiony krwia] no i brzucho takie spinajace sie i momentami bolesne. na razie na ip nie bylam. popatrze jak sie bedzie rozwijalo. najwyzej z mezem na wieczor podjade.
Wszystko tylko nie cesarka !!!!!! -
JustyśM wrote:Hiacynta łącze się z Tobą w bólu,a ciacho też sobie zjadłam dzis. Na kiedy masz termin bo nie mogę skojarzyć?
Na 13 maja !! Mój koleżanka z pracy ma dyżur 11 14 15 i pasowało by mi w tedy rodzic zajebista położna z niej !!!! Ale raczej nie urodzę w tedy!! No chyba ze zacznę na jaki aerobik fess chodzić -
Bry. Mnie przyjęli na oddzial.
Wszystko pozamykane. Nic nie zapowiada porodu będą mnie obserwować -
Marietta wrote:To chyba nie GBS, albo przeprowadziła posiew nieprawdiłowo. Sama inkubacja paciorkowca trwa 24-48 godzin, na pobranym materialne ma się wyhoować albo nie wyhodować bakteria paciorkowca, dopiero po 24-48h sprawdza się czy wyhodował się bakcyl.
No też wlasnie byłam mega zdziwiona, bo caly czas nastawiałam się, że zrobi ten wymaz a o wyniku dowiem sie na następnej wizycie 2 tyg pozniej. A ona pobrała, ja sie zaczełam ubierać, ogarniać, usiadłam przy biurku a ona już wypisane na dokumenciku, że gbs ujemny. I pytałam 3 razy to mowila ze wszystko pobrane ok i badanie też ok.. To sie juz nie dopytywalam - ale w karcie ciąży i na papierze mam wypisane ujemny. Także nie wiem co za licho.wtf
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić