Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    A masz taki maly, noworodkowo-niemowlecy rozmiar tego smoczka?
    Mam z lovi taki 0-2 chyba nie ma mniejszego.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Mi lekarz mówił, że łapki powinny być chłodne :)
    A mi ze nie bo sie tym wychladza. Chociaż mowila ze kark najwazniejszy

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie to irytuje, że jeden lekarz mòwi jedno a drugi mówi całkiem co innego :| i którego z nich słuchać teraz

Kocia lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do szczepionek i rtęci w nich - postać rtęci w tych szczepionkach to tiomersal i jest to zupełnie nietoksyczna postać tego, która całkowicie usuwa się z organizmu. Na codzień jesteśmy narazeni na różną ilość rteci w otoczeniu i nasz organizm to wydala a rtec ta nie powoduje żadnych spustoszeń, w ogole na nas nie wplywa, takze nie trzeba się tego obawiać, autyzmu na pewno to nie wywoła.

A możliwe dzialania niepożądane są i jest to oczywiste, na te uposledzone wirusy i otoczki białkowe organizm moze zareagować troche w podobny sposob jak na infekcje wywołaną przez wirus oryginalny, oczywiscie bedzie to reakcja krótsza, niegroźna i niepowodująca takiego zagrożenia dla życia, ale faktycznie, może być np gorączka i ogólne zle samopoczucie dziecka, dlatego jest ta informacja. Btw, na zwykłym opakowaniu tabletek na gardło jest masa działań niepożądanych... Ale w 999/1000 przypadkach absolutnie nic sie nie dzieje.

Artykuł o tej rtęci

http://www.doktor-mama.pl/2014/08/rtec-w-szczepionkach-odczarowana.html?m=1

Iwa81 lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Guem Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati właśnie littel frog, natibaby i jeszcze jakiejś firmy ale zapomniałam nazwy polecała nam dziewczyna na początek. Jeśli chodzi o dodatek bambusa to podobno mogą być śliskie przez co trudniejsze do wiązania. A ty miałaś nową chustę czy odkupioną używaną? Te już noszone są lepsze bo bardziej miękkie ale jak przejrzałam bazarki to nie znalazłam takich z niższej półki cenowej a na razie nie chcę wydać więcej niż 200-250 zł. Jestem strasznie napalona i nie wiem czy wytrzymam czekając na okazję kupna odpowiedniej chusty używanej czy po prostu kupię nową. Jak pokazywała nam dziewczyna prowadząca warsztaty swoją chustę używaną przy synku i taką samą chustę używaną tylko sporadycznie na warsztatach to różnica była zauważalna.
    Livcia już duża dziewczynka, dobrze że udało się wam z rehabilitacją i że przynosi efekty :)

• Evil89 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny w końcu mialam chwile żeby nadrobić zaległości tutaj :) przeszliśmy juz pierwsze kolki ale szybka reakcja przyniosła poprawę ale wiecie jak to jest nie będę chwalić dnia przed zachodem słońca :p juz zauważyłam ze Miki lubi na przekór np jak gadam z mężem przez tel i pyta czy śpi i mówię że tak to nie miną 2 minuty i oczy otwarte i szuka jedzenia. Wasze dzieciaki to tez takie lakomczuchy? Moj ma już ze 3 brody hah i jadl by non stop - zyje żeby jeść. Od małego zjada więcej niż norma przewiduje. W tej chwili jesteśmy na 3 mleku. Po moim chlustal praktycznie wszystko co zjadl, byl bebilon tez ulewanie mega. Od wczoraj jesteśmy na enfamilu AR i ulewanie minęło jak ręką odjąl! Kolki się uspokoily po sabie niemieckim i debridacie - przestał się tak gniesc i prezyc spi o wiele spokojniej i łatwiej zasypia, mam nadzieję że tak już zostanie.

Mój Miki to cały tata czyli ubieramy się cienko - bodziak z krótkim i skarpety przykryty pieluszka bambusowa (polecam jest o wiele milsza od tetry i flaneli) a na noc albo pajac albo bodziak z długim i skarpety i same nóżki przykryte.

Baby blues przeszlam - najgorsze bylo dla mnie to ze nie moglam go karmić piersią - najpierw mialam za mało pokarmu a jak już rozkręcilam laktacje to wylewal z siebie moje mleko.. a mówią - ba! Atakują na każdym kroku! Ze mleko matki najlepsze! Gówno prawda! Teraz juz to wiem i najważniejsze zdrowie dziecka a nie presja otoczenia! Najlepsze są te napisy na mm ze mleko matki najlepsze - kojarzy mi.się to.z napisami na fajkach ze szkodzą zdrowiu..

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które miały cc - też nie macie czucia w okolo blizny? Myslalam ze to tak na początku tylko ale juz zaraz będzie miesiąc po i dalej tak samo nie czuje skóry

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Dziewczyny które miały cc - też nie macie czucia w okolo blizny? Myslalam ze to tak na początku tylko ale juz zaraz będzie miesiąc po i dalej tak samo nie czuje skóry
    nie na całej długości, ale w większości miejsc na długości blizny mam zdrętwiałe , brak czucia, ale to podobno normalne,i jeszcze zgrubienie ale z czasem ma się wchłonąć,
    Ja sobie smaruję maścią Cepan żeby nie mieć zrostów itp. - można jej używać jak blizna jest zagojona, w poniedziałek mija u mnie miesiąc od cesarki.

km5sdf9h3loowecn.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropo szczepień. My wczoraj szczepiliśmy 5w1 + rota i dziś od 12 mały Nam płacze. Marudny jest strasznie, widać, że coś go bardzo boli:(

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. Nati- chciałam wstawić o tym tiomersalu, ale cóż.. Pewnie by bylo ze się nie znam. Rtec to rtęć i do mózgu trafia, a to ze tiomersal jest etylenortecia i sie nie odklada to nieistotne...

Josephinka dzieciaki bywają rozdrażnione obserwuj, zmierz temperture (bo moze zagoraczkowal po szczepionce co zdarza sie często)

Evil- oj tak. Dretwa mam cala bliznę i najblizsza okolice. To kwestia przeciecia nerwów. To powinno minąć -nerwy sie zregeneruja i wróci czucie. (choc ja bliznę po wyrotku-6lattemu, nadal mam ciutke dretwawa. Ale to moze kwestia techniki ciecia. Po wyrostku mam pionowa a po cc poprzeczn(lepsze dla mięśni na pewno)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    apropo szczepień. My wczoraj szczepiliśmy 5w1 + rota i dziś od 12 mały Nam płacze. Marudny jest strasznie, widać, że coś go bardzo boli:(
    Przy gorączce wysokiej zawsze możesz podać czopek i w miejscu ukluc zrobić oklady z sodki..lyzeczka sodki na pól.szkl wody i opatrunek..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem
    Zobacz jakie to fajne.sa.filmiki na yt tez.kolezanka zamowila i czekam.na opinie.od.niej :-)
    https://www.limango.pl/shop/detail?cid=23743&prodid=4462836

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy! Mimo regularnego przystawiani a nawet odciagania gorna czesc piersi bardzo boli i jest goraca. Nie ma zadnych plam, ale zdecydowanie jest duzo twardsza niz dolna czesc. Do tego doszla goraczka...co robic?

Patrycja24
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Dziewczyny pomocy! Mimo regularnego przystawiani a nawet odciagania gorna czesc piersi bardzo boli i jest goraca. Nie ma zadnych plam, ale zdecydowanie jest duzo twardsza niz dolna czesc. Do tego doszla goraczka...co robic?
    najpierw to rozgrzej cieplym okladem lub prysznicem pozniej troszkę pomasuj w od kuli w stronę brodawki ,a na końcu zimny oklad..może być jakimś schabem zamrożonym w pieluszkę zawinięty;-)
    No i możesz wziąć cos na gorączkę oczywiście i przystawiać..
    Cos mi się kojarzy ze można robić oklad z altacetu na to miejsce..a piers zeby byla ściśnięta normalnie w staniku nie puszczona luźno bo to gorzej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 08:49

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, wyprobuje

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Sprobuj liście kapusty schlodzone w lodowce,tylko omin brodawek nakladajac

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wyslalam D.po kapuste. Czuje sie masakrycznie, strasznie slaba.

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też polecam kapustę

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki podpowiedzcie mi jak zmienić suwaczek, bo mam lekko nieaktualny, a nie pamiętam jak go pobierałam.

km5sdf9h3loowecn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczki.com ja stsd bralam.

Patrycja- na gorączkę apap lub jesli brak reakcji ibuprofen Ale max 200mg!!( czyli żaden max czy forte!!)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
‹‹ 1760 1761 1762 1763 1764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wspólny cel zamiast presji, czyli jak dbać o relację podczas starań o dziecko

Starania o dziecko to wyjątkowy czas w życiu pary, który potrafi mocno zbliżyć, ale też wystawić związek na poważną próbę. Początkowa ekscytacja i spontaniczność seksu szybko ustępują miejsca kalendarzykowi dni płodnych oraz presji czasu. Wtedy bliskość przestaje przynosić przyjemność, a zamienia się w zadanie do odhaczenia. Kluczem do przetrwania tego okresu w harmonii jest zmiana podejścia. Zamiast skupiać się wyłącznie na celu, warto postawić na relację, bliskość i wzajemne wsparcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ