Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ktoras się zna na wynikach?zrobilam rozmaz morfologii bo non stop mam zawroty glowy jestem wiecznie zmeczona,czuje ze się zaniedbalam Noe mam czasu zjeść sniadania i tak wyszlo Mi w rozmazie granulocyty segmentowane:33 norma 40-70,kwasochlonne :6 n 1-5,limfocyty :60 n 20-45,monicyty:1 n 3-8
-
Wczoraj bylam caly dzien sama z synkiem i dal mi w kosc. Malo spal, plakal, non stop cyc. Po kapieli o 20 dostal jesc to zasnal o 22. Za to nocka byla super. Obudzil sie o 3:20 a potem o 6:30. Do 7:30 troszke marudzil (nadal mecza go te kupy) a potem zasnal twardo do 9:30. Zjadl i nadal spiPatrycja24
-
ja nie chcę zapeszać ale u nas też dziś dobrze, w przeciwieństwie do wczoraj. Minus jest taki, że u nas też nad ranem zaczyna się stękanie i próba zrobienia dwójki, ale nie trwało to tyle co wczoraj. Po południu wpadną moi rodzice i jak nie będzie chciał spać to go dziadki zabawią
-
Ja nic nie podaję, tylko pierś. Jak jest głodna to zje więcej a jak chce pić to tylko trochę pociumka.
Liley dzięki, zajrzę. Ja też się nie orientuję w chustach za bardzo ale jak wczoraj zobaczyłam chusty używane na sprzedaż za 900 zł to mi oczy wyszłypodobno posiadanie chust wciąga, ja na razie nie mogę się doczekać swojej pierwszej.
U nas to co pampers jest kupka, mniejsza lub większa, czasem tylko mała kropka ale mniej więcej co godzinę -półtorej zmieniamy kupęmam nadzieję że w końcu jej się poprawi bo nigdy nie wygoimy pupci.
-
Guem wrote:Moja też pajacyk ma do spania ale ostatnio zastanawiałam się czy nie jest jej za ciepło, my śpimy przecież w krótkich koszulkach. Na spacer też na krótko chodzimy, przykrywam ją pieluszką albo bawełnianym kocykiem, czasem jak widzę gndole po brzegi wypełnione kocami minki to się zastanawiam czy nie powinnam cieplej ubierać dziecka ale widzę że jest jej dobrze jak nie jest przegrzana a pewnie każde dziecko ma swoje upodobania.
Dzisiaj byliśmy na szkoleniu z wiązania chust i powiem wam że cieszę się że poszliśmy. Nauczyliśmy się podstawowego wiązania chusty tkanej i nie jest to wcale takie proste, myślę że z samego opisu nie potrafiłabym tego zrobić. Toli chyba się podobało bo była jedynym dzieckiem które podczas wiązania nie płakałoGeneralnie na tym szkoleniu odradzali chusty elastyczne. Teraz tylko muszę wybrać i zamówić chustę i będziemy ćwiczyć.
tez się zastanawiałam czy nie jest Malej za ciepło w nocy ale z drugiej strony niema pajacy z krótkim rękawem, ja się nie spotkałam, a jakby spała w body z krótkim rękawem to musiałaby mieć skarpetki które mi ściąga, więc w nocy nie zdadzą egzaminu, a na maxa się kręci w czasie snu i się rozkopuje, a na stopach musi coś mieć bo zaraz mi kicha jak ma gołe stopki. A co do spacerów, to ja się mega boję przegrzana, więc jak jest ciepło to body z krótkim rękawem + krótkie gatki i skarpetki, ewentualnie pielucha lub też mam taki cieniutki bawełniany kocyk. Jeśli nie ma wielkich wiatrów, czapek nie zakładam, jeśli już ostatecznie to opaskę na uszy ale jak jest bezwietrznie to nic na głowie niema, schowana jest pod budką wózka.
-
Hej ho
w środę Nam stuknie 4miesiace już
zaraz wrzuce Wam focie mojego pultaska
Guem my dużo się nosimy zajrzyj na Littlefrog.pl ja mam bambusową na teraz na lato jest świetnie a teraz rozglądamy się za czymś do 400 no 600 max z wełną na jesień uzależnia potwierdzam ,bo ja jak patrzę to chce i tą i tamtą i jeszcze tamtąhahahhahhaa takie echo w głowie aż słyszę kup kup kup..
No także polecam mega wygoda ręce wolne ,a moja Nela widzę nie spieszy się by wyjść z wózka także jest mega opcja na spacery z Nelą i Marcelem jak Livi w chuście
no i w sumie to muszę powiedzieć ,że kocham tą szmatę moją
niby nic taki kawałek materiału, a tak cieszy
Nelka też wiązana była na plecach ostatnio ale ciężko ją podociągać ,bo się wierci
A co do Livi no to chodzimy na rehabilitację, po stymulacji widzimy pierwsze postępy turla się ,podnosi wysoko głowę na rękach się podnosi, ostatnio udało jej się na czworaka podnieśćważy ok 5kg ,zaczynamy już nosić pampersy rozm.2 i pierwsze ubrania na 62 zaczynają być dobre
I moja Livi pyzunia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 16:23
Iwa81, monilia84, Patrycja24, Patrycja24, klaudia1534, JustyśM lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Baronowa_83 wrote:macie takie porozbierane te dzieci. Mój jest w pajacu a i tak zaraz ma zimne łapki i nóżki, a karczek też bez szału.
Mi lekarz mówił, że łapki powinny być chłodneBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
marzenka06 wrote:Ja próbuję cały czas wcisnąć smoka, ale nasz Domiś wypluwa i wkurza się. Nie wiem, czy mu się spodoba smok? ... zawsze to pomaga w wyciszenie dziecka czy uśpieniu.
A masz taki maly, noworodkowo-niemowlecy rozmiar tego smoczka?Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Dłonie stopy i nosy- to u maluchów zimne i to normalne. Ja jeszcze ostroBie z ubieraniem. Body na dlugi rękaw iakurat dzis cienkie rajstopki i krótkie spodenki. Albo legginsy czy spodenki a jak body na krotki rękaw to na wierzch sweterek albo bluza no i czapecxka. Ale juz niedługo zaczniemy wdziewać rampersiki
-
SShape wrote:Mamy karmiące piersią czy dajecie maluchom herbatkę koperkowa?
Myślę o takiej zaparzanej z torebki rozcieńczonej mocno woda, żeby moc na spacerze dać parę łyków jak płacze.
Ja kupiłam w rossmanie taką specjalną dla dzieci od 0m, ale na razie odpukać nie musiałam jej podawać, moja położna mi mówiła żeby uważać z koprem, też jak mama pije bo jelita dziecka są jeszcze bardzo delikatne i trzeba uważać żeby nie przesadzić