Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Wzielam apap. Po prysznicu i odciagnieciu czuje sie ciut lepiej. Teraz siedze z kapucha w staniku. Martwie sie, zeby nie rozwinelo sie zapalenie bo udalo mi sie odciagnac zaledwie 40 ml.aaaguchaaa wrote:Suwaczki.com ja stsd bralam.
Patrycja- na gorączkę apap lub jesli brak reakcji ibuprofen Ale max 200mg!!( czyli żaden max czy forte!!)Patrycja24 -
Evil89 wrote:Hej dziewczyny w końcu mialam chwile żeby nadrobić zaległości tutaj
przeszliśmy juz pierwsze kolki ale szybka reakcja przyniosła poprawę ale wiecie jak to jest nie będę chwalić dnia przed zachodem słońca :p juz zauważyłam ze Miki lubi na przekór np jak gadam z mężem przez tel i pyta czy śpi i mówię że tak to nie miną 2 minuty i oczy otwarte i szuka jedzenia. Wasze dzieciaki to tez takie lakomczuchy? Moj ma już ze 3 brody hah i jadl by non stop - zyje żeby jeść. Od małego zjada więcej niż norma przewiduje. W tej chwili jesteśmy na 3 mleku. Po moim chlustal praktycznie wszystko co zjadl, byl bebilon tez ulewanie mega. Od wczoraj jesteśmy na enfamilu AR i ulewanie minęło jak ręką odjąl! Kolki się uspokoily po sabie niemieckim i debridacie - przestał się tak gniesc i prezyc spi o wiele spokojniej i łatwiej zasypia, mam nadzieję że tak już zostanie.
Mój Miki to cały tata czyli ubieramy się cienko - bodziak z krótkim i skarpety przykryty pieluszka bambusowa (polecam jest o wiele milsza od tetry i flaneli) a na noc albo pajac albo bodziak z długim i skarpety i same nóżki przykryte.
Baby blues przeszlam - najgorsze bylo dla mnie to ze nie moglam go karmić piersią - najpierw mialam za mało pokarmu a jak już rozkręcilam laktacje to wylewal z siebie moje mleko.. a mówią - ba! Atakują na każdym kroku! Ze mleko matki najlepsze! Gówno prawda! Teraz juz to wiem i najważniejsze zdrowie dziecka a nie presja otoczenia! Najlepsze są te napisy na mm ze mleko matki najlepsze - kojarzy mi.się to.z napisami na fajkach ze szkodzą zdrowiu..
Moj jest niejadkiem. Zjada Maks 90 co 3 h. Czasem duzo mniej. Ale przybiera wiec widocznie tyle potrzebuje -
Tak robie. Dzieki!Iwa81 wrote:Patrycja zmieniaj kapuchę na nowo schłodzona, jak tylko przyłozona się zagrzeje od piersi
Przed kolejnym karmieniem znowu pojde pod prysznic, moze cos pomoze.
Kurde, tyle walczylam o laktacje,regularnie przystawiam, nie mialam nawalu a tu takie cos.
Iwa81 lubi tę wiadomość
Patrycja24 -
Patrycja24 wrote:Tak robie. Dzieki!
Przed kolejnym karmieniem znowu pojde pod prysznic, moze cos pomoze.
Kurde, tyle walczylam o laktacje,regularnie przystawiam, nie mialam nawalu a tu takie cos.
ano widzisz, niema reguły, Ważne też żeby piersi okrywać jak się wychodzi na dwór, bo przewianie ich tez skutkuje zapaleniem, -
No to teraz dziewuszki sprzedajcie jakieś dobre patenty na zaparcia, żeby nie zaszkodziły dziecku ( położna mi powiedziała że moje zaparcia wpływają na wypróżnienia dziecka więc trzeba działać )
oprócz śliwek suszonych bo ich nie przełknę. Nigdy nie miałam z tym problemów nawet w ciąży, a od porodu masakra, ale nie chcę lecieć na czopkach glicerynowych bo rozleniwię jelita
więc szukam innych patentów, może ktoś coś ?
-
Trzy butle mojego mleka. Od 4 rano do 6 na cycu i reszta mmIwa81 wrote:Baronowa a karmisz piersią czy tylko butelka ?
-
Siemie lniane. Ogólnie owoce, a z aptecznych lactulozumIwa81 wrote:No to teraz dziewuszki sprzedajcie jakieś dobre patenty na zaparcia, żeby nie zaszkodziły dziecku ( położna mi powiedziała że moje zaparcia wpływają na wypróżnienia dziecka więc trzeba działać )
oprócz śliwek suszonych bo ich nie przełknę. Nigdy nie miałam z tym problemów nawet w ciąży, a od porodu masakra, ale nie chcę lecieć na czopkach glicerynowych bo rozleniwię jelita
więc szukam innych patentów, może ktoś coś ? -
Baronowa_83 wrote:Trzy butle mojego mleka. Od 4 rano do 6 na cycu i reszta mm
acha, pytam bo właśnie zastanawiałam się jak zmierzyć
bo z cycka to nie wiadomo ile uciągnie, ale w sumie moja też co 3-2,5h i zjada cycek + ok 40ml dojada ściągniętego z butelki. MM awaryjnie jak w cycku pusto
-
Tak jak czytam to jedno bedzie jadlo 500 ml drugie 800 najważniejsze jak przybiera. Jesli w normach to ok.Iwa81 wrote:acha, pytam bo właśnie zastanawiałam się jak zmierzyć
bo z cycka to nie wiadomo ile uciągnie, ale w sumie moja też co 3-2,5h i zjada cycek + ok 40ml dojada ściągniętego z butelki. MM awaryjnie jak w cycku pusto 
Wyznacznikiem sa tez mokre pieluchy i odpowiednia kupa. Mnie stresuje ze raz zjada ledwo 50 ale widocznie tyle mu trzeba
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
dokładnie !Baronowa_83 wrote:Tak jak czytam to jedno bedzie jadlo 500 ml drugie 800 najważniejsze jak przybiera. Jesli w normach to ok.
Wyznacznikiem sa tez mokre pieluchy i odpowiednia kupa. Mnie stresuje ze raz zjada ledwo 50 ale widocznie tyle mu trzeba
jak moja zasypia przy butli lub cycku to wiem że ma już dosyć
i że jest jej dobrze bo najedzona. A w sumie w szpitalu tez mi mówili że urodziła się nie mała i może jeść więcej niż mniejsze noworodki.
Ale gdyby była głodna to na pewno dała by o sobie znać
więc jest ok.
-
Próbuj..może ugniotłaś jak spalas..nie wiadomo.Patrycja24 wrote:Dziewczyny wyczuwam zgrubienie w piersi, pewnie zapchane kanaliki. Niestety nie umiem tego rozmasowac, probuje,probuje i nic.
A kapustke to.ubij tluczkiem. Bo to.sok z niej działa ściągającą i przeciwzapalnie ..