Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
aaaguchaaa wrote:Suwaczki.com ja stsd bralam.
Patrycja- na gorączkę apap lub jesli brak reakcji ibuprofen Ale max 200mg!!( czyli żaden max czy forte!!)Patrycja24 -
Evil89 wrote:Hej dziewczyny w końcu mialam chwile żeby nadrobić zaległości tutaj
przeszliśmy juz pierwsze kolki ale szybka reakcja przyniosła poprawę ale wiecie jak to jest nie będę chwalić dnia przed zachodem słońca :p juz zauważyłam ze Miki lubi na przekór np jak gadam z mężem przez tel i pyta czy śpi i mówię że tak to nie miną 2 minuty i oczy otwarte i szuka jedzenia. Wasze dzieciaki to tez takie lakomczuchy? Moj ma już ze 3 brody hah i jadl by non stop - zyje żeby jeść. Od małego zjada więcej niż norma przewiduje. W tej chwili jesteśmy na 3 mleku. Po moim chlustal praktycznie wszystko co zjadl, byl bebilon tez ulewanie mega. Od wczoraj jesteśmy na enfamilu AR i ulewanie minęło jak ręką odjąl! Kolki się uspokoily po sabie niemieckim i debridacie - przestał się tak gniesc i prezyc spi o wiele spokojniej i łatwiej zasypia, mam nadzieję że tak już zostanie.
Mój Miki to cały tata czyli ubieramy się cienko - bodziak z krótkim i skarpety przykryty pieluszka bambusowa (polecam jest o wiele milsza od tetry i flaneli) a na noc albo pajac albo bodziak z długim i skarpety i same nóżki przykryte.
Baby blues przeszlam - najgorsze bylo dla mnie to ze nie moglam go karmić piersią - najpierw mialam za mało pokarmu a jak już rozkręcilam laktacje to wylewal z siebie moje mleko.. a mówią - ba! Atakują na każdym kroku! Ze mleko matki najlepsze! Gówno prawda! Teraz juz to wiem i najważniejsze zdrowie dziecka a nie presja otoczenia! Najlepsze są te napisy na mm ze mleko matki najlepsze - kojarzy mi.się to.z napisami na fajkach ze szkodzą zdrowiu..
Moj jest niejadkiem. Zjada Maks 90 co 3 h. Czasem duzo mniej. Ale przybiera wiec widocznie tyle potrzebuje -
Iwa81 wrote:Patrycja zmieniaj kapuchę na nowo schłodzona, jak tylko przyłozona się zagrzeje od piersi
Przed kolejnym karmieniem znowu pojde pod prysznic, moze cos pomoze.
Kurde, tyle walczylam o laktacje,regularnie przystawiam, nie mialam nawalu a tu takie cos.Iwa81 lubi tę wiadomość
Patrycja24 -
Patrycja24 wrote:Tak robie. Dzieki!
Przed kolejnym karmieniem znowu pojde pod prysznic, moze cos pomoze.
Kurde, tyle walczylam o laktacje,regularnie przystawiam, nie mialam nawalu a tu takie cos.
ano widzisz, niema reguły, Ważne też żeby piersi okrywać jak się wychodzi na dwór, bo przewianie ich tez skutkuje zapaleniem, -
No to teraz dziewuszki sprzedajcie jakieś dobre patenty na zaparcia, żeby nie zaszkodziły dziecku ( położna mi powiedziała że moje zaparcia wpływają na wypróżnienia dziecka więc trzeba działać )
oprócz śliwek suszonych bo ich nie przełknę. Nigdy nie miałam z tym problemów nawet w ciąży, a od porodu masakra, ale nie chcę lecieć na czopkach glicerynowych bo rozleniwię jelitawięc szukam innych patentów, może ktoś coś ?
-
Iwa81 wrote:Baronowa a karmisz piersią czy tylko butelka ?
-
Iwa81 wrote:No to teraz dziewuszki sprzedajcie jakieś dobre patenty na zaparcia, żeby nie zaszkodziły dziecku ( położna mi powiedziała że moje zaparcia wpływają na wypróżnienia dziecka więc trzeba działać )
oprócz śliwek suszonych bo ich nie przełknę. Nigdy nie miałam z tym problemów nawet w ciąży, a od porodu masakra, ale nie chcę lecieć na czopkach glicerynowych bo rozleniwię jelitawięc szukam innych patentów, może ktoś coś ?
-
Baronowa_83 wrote:Trzy butle mojego mleka. Od 4 rano do 6 na cycu i reszta mm
acha, pytam bo właśnie zastanawiałam się jak zmierzyćbo z cycka to nie wiadomo ile uciągnie, ale w sumie moja też co 3-2,5h i zjada cycek + ok 40ml dojada ściągniętego z butelki. MM awaryjnie jak w cycku pusto
-
Iwa81 wrote:acha, pytam bo właśnie zastanawiałam się jak zmierzyć
bo z cycka to nie wiadomo ile uciągnie, ale w sumie moja też co 3-2,5h i zjada cycek + ok 40ml dojada ściągniętego z butelki. MM awaryjnie jak w cycku pusto
Wyznacznikiem sa tez mokre pieluchy i odpowiednia kupa. Mnie stresuje ze raz zjada ledwo 50 ale widocznie tyle mu trzebaIwa81 lubi tę wiadomość
-
Baronowa_83 wrote:Tak jak czytam to jedno bedzie jadlo 500 ml drugie 800 najważniejsze jak przybiera. Jesli w normach to ok.
Wyznacznikiem sa tez mokre pieluchy i odpowiednia kupa. Mnie stresuje ze raz zjada ledwo 50 ale widocznie tyle mu trzeba
jak moja zasypia przy butli lub cycku to wiem że ma już dosyći że jest jej dobrze bo najedzona. A w sumie w szpitalu tez mi mówili że urodziła się nie mała i może jeść więcej niż mniejsze noworodki.
Ale gdyby była głodna to na pewno dała by o sobie znaćwięc jest ok.
-
Patrycja24 wrote:Dziewczyny wyczuwam zgrubienie w piersi, pewnie zapchane kanaliki. Niestety nie umiem tego rozmasowac, probuje,probuje i nic.
A kapustke to.ubij tluczkiem. Bo to.sok z niej działa ściągającą i przeciwzapalnie ..