WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Suwaczki.com ja stsd bralam.

Patrycja- na gorączkę apap lub jesli brak reakcji ibuprofen Ale max 200mg!!( czyli żaden max czy forte!!)
    Wzielam apap. Po prysznicu i odciagnieciu czuje sie ciut lepiej. Teraz siedze z kapucha w staniku. Martwie sie, zeby nie rozwinelo sie zapalenie bo udalo mi sie odciagnac zaledwie 40 ml.

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Suwaczki.com ja stsd bralam.

Patrycja- na gorączkę apap lub jesli brak reakcji ibuprofen Ale max 200mg!!( czyli żaden max czy forte!!)
    dzx :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja zmieniaj kapuchę na nowo schłodzona, jak tylko przyłozona się zagrzeje od piersi

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Hej dziewczyny w końcu mialam chwile żeby nadrobić zaległości tutaj :) przeszliśmy juz pierwsze kolki ale szybka reakcja przyniosła poprawę ale wiecie jak to jest nie będę chwalić dnia przed zachodem słońca :p juz zauważyłam ze Miki lubi na przekór np jak gadam z mężem przez tel i pyta czy śpi i mówię że tak to nie miną 2 minuty i oczy otwarte i szuka jedzenia. Wasze dzieciaki to tez takie lakomczuchy? Moj ma już ze 3 brody hah i jadl by non stop - zyje żeby jeść. Od małego zjada więcej niż norma przewiduje. W tej chwili jesteśmy na 3 mleku. Po moim chlustal praktycznie wszystko co zjadl, byl bebilon tez ulewanie mega. Od wczoraj jesteśmy na enfamilu AR i ulewanie minęło jak ręką odjąl! Kolki się uspokoily po sabie niemieckim i debridacie - przestał się tak gniesc i prezyc spi o wiele spokojniej i łatwiej zasypia, mam nadzieję że tak już zostanie.

Mój Miki to cały tata czyli ubieramy się cienko - bodziak z krótkim i skarpety przykryty pieluszka bambusowa (polecam jest o wiele milsza od tetry i flaneli) a na noc albo pajac albo bodziak z długim i skarpety i same nóżki przykryte.

Baby blues przeszlam - najgorsze bylo dla mnie to ze nie moglam go karmić piersią - najpierw mialam za mało pokarmu a jak już rozkręcilam laktacje to wylewal z siebie moje mleko.. a mówią - ba! Atakują na każdym kroku! Ze mleko matki najlepsze! Gówno prawda! Teraz juz to wiem i najważniejsze zdrowie dziecka a nie presja otoczenia! Najlepsze są te napisy na mm ze mleko matki najlepsze - kojarzy mi.się to.z napisami na fajkach ze szkodzą zdrowiu..

Moj jest niejadkiem. Zjada Maks 90 co 3 h. Czasem duzo mniej. Ale przybiera wiec widocznie tyle potrzebuje

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Moj jest niejadkiem. Zjada Maks 90 co 3 h. Czasem duzo mniej. Ale przybiera wiec widocznie tyle potrzebuje

Baronowa a karmisz piersią czy tylko butelka ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Patrycja zmieniaj kapuchę na nowo schłodzona, jak tylko przyłozona się zagrzeje od piersi
    Tak robie. Dzieki!
    Przed kolejnym karmieniem znowu pojde pod prysznic, moze cos pomoze.
    Kurde, tyle walczylam o laktacje,regularnie przystawiam, nie mialam nawalu a tu takie cos.

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Tak robie. Dzieki!
    Przed kolejnym karmieniem znowu pojde pod prysznic, moze cos pomoze.
    Kurde, tyle walczylam o laktacje,regularnie przystawiam, nie mialam nawalu a tu takie cos.

ano widzisz, niema reguły, Ważne też żeby piersi okrywać jak się wychodzi na dwór, bo przewianie ich tez skutkuje zapaleniem,

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz dziewuszki sprzedajcie jakieś dobre patenty na zaparcia, żeby nie zaszkodziły dziecku ( położna mi powiedziała że moje zaparcia wpływają na wypróżnienia dziecka więc trzeba działać )
    oprócz śliwek suszonych bo ich nie przełknę. Nigdy nie miałam z tym problemów nawet w ciąży, a od porodu masakra, ale nie chcę lecieć na czopkach glicerynowych bo rozleniwię jelita :/ więc szukam innych patentów, może ktoś coś ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Baronowa a karmisz piersią czy tylko butelka ?
    Trzy butle mojego mleka. Od 4 rano do 6 na cycu i reszta mm

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    No to teraz dziewuszki sprzedajcie jakieś dobre patenty na zaparcia, żeby nie zaszkodziły dziecku ( położna mi powiedziała że moje zaparcia wpływają na wypróżnienia dziecka więc trzeba działać )
    oprócz śliwek suszonych bo ich nie przełknę. Nigdy nie miałam z tym problemów nawet w ciąży, a od porodu masakra, ale nie chcę lecieć na czopkach glicerynowych bo rozleniwię jelita :/ więc szukam innych patentów, może ktoś coś ?
    Siemie lniane. Ogólnie owoce, a z aptecznych lactulozum

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Trzy butle mojego mleka. Od 4 rano do 6 na cycu i reszta mm

acha, pytam bo właśnie zastanawiałam się jak zmierzyć :) bo z cycka to nie wiadomo ile uciągnie, ale w sumie moja też co 3-2,5h i zjada cycek + ok 40ml dojada ściągniętego z butelki. MM awaryjnie jak w cycku pusto ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Siemie lniane. Ogólnie owoce, a z aptecznych lactulozum

spróbuję z siemię lnianym później, teraz piję rumianek - podobno dobry na te klimaty.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    acha, pytam bo właśnie zastanawiałam się jak zmierzyć :) bo z cycka to nie wiadomo ile uciągnie, ale w sumie moja też co 3-2,5h i zjada cycek + ok 40ml dojada ściągniętego z butelki. MM awaryjnie jak w cycku pusto ;)
    Tak jak czytam to jedno bedzie jadlo 500 ml drugie 800 najważniejsze jak przybiera. Jesli w normach to ok.
    Wyznacznikiem sa tez mokre pieluchy i odpowiednia kupa. Mnie stresuje ze raz zjada ledwo 50 ale widocznie tyle mu trzeba

Iwa81 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Tak jak czytam to jedno bedzie jadlo 500 ml drugie 800 najważniejsze jak przybiera. Jesli w normach to ok.
    Wyznacznikiem sa tez mokre pieluchy i odpowiednia kupa. Mnie stresuje ze raz zjada ledwo 50 ale widocznie tyle mu trzeba
    dokładnie !

jak moja zasypia przy butli lub cycku to wiem że ma już dosyć :) i że jest jej dobrze bo najedzona. A w sumie w szpitalu tez mi mówili że urodziła się nie mała i może jeść więcej niż mniejsze noworodki.
    Ale gdyby była głodna to na pewno dała by o sobie znać :) więc jest ok.

km5sdf9h3loowecn.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia polecam kiwi:) mi tez pomaga kawa z mlekiem

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto Nasz Żuk-Bąk aktualnie :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0479634874da.jpg

NatiB, Patrycja24, SShape, JustyśM lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy kp uważajcie z kiwi bo ma mega dużo alergenów, więcej niż cytrusy. Oczywiscie nie każde dziecko uczuli ale niektóre może wysypać po tym.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyczuwam zgrubienie w piersi, pewnie zapchane kanaliki. Niestety nie umiem tego rozmasowac, probuje,probuje i nic.

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Przy kp uważajcie z kiwi bo ma mega dużo alergenów, więcej niż cytrusy. Oczywiscie nie każde dziecko uczuli ale niektóre może wysypać po tym.

też czytałam o kiwi że bardzo uczula

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Dziewczyny wyczuwam zgrubienie w piersi, pewnie zapchane kanaliki. Niestety nie umiem tego rozmasowac, probuje,probuje i nic.
    Próbuj..może ugniotłaś jak spalas..nie wiadomo.
    A kapustke to.ubij tluczkiem. Bo to.sok z niej działa ściągającą i przeciwzapalnie ..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1761 1762 1763 1764 1765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ