X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi minely już 2 miechy 14-tego od porodu a nie mam okresu dalej.Nie wiem czy te zawroty glowy nie mają z tym związku czasem

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Zuk-Bak mnie zmylił;-) bo slabl widzę suwaczek na telu :-)

spoczko, mówimy na nią żuk bąk, bo jak się na je i jest zadowolona to zapada w letarg i przypomina Mi napitego bąka :D

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie Poli dwa miesiące minie dokładnie za tydzień i też nic... piersią "karmiłam" i ściągałam przez 3-4 tygodnie. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie... Zadzwonię jutro i się umówię do gina i tak muszę iść po tabletki to zapytam i o okres

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Iwa synek przystojniacha będzie ;-)

Oglądając dzieciaczki.probuje sobie Was wyobrazić :-)

moja młoda to cały tata :) tylko usta moje
    Wiesz zawsze możemy zaproponować żeby mamy powrzucały zdjęcia z maluchami ;)i już będzie wiadomo kto jak wygląda :D

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Muszę zacząć nadrabiać zaległości.

Kochane, cudne dzieciaczki ;)
    Czytam co tam u was słychać ale żeby znaleźć chwile wolnych rąk juz ciezko.
    My skończyliśmy 4 tygodnie. Debridat i espumisan ratuje nam "dupke". Młody miał wzdęcia i problem z wyróżnianiem. Teraz jest już super o ile nie zjem czegoś co mu szkodzi. Ostatnio czereśnie.. noc pierwsza nieprzespana. Mamy też problem z ulewaniem i walczymy wszystkimi możliwymi sposobami.

Dziewczyny jak wasz polog? Ja ciągle plamie, niestety żywą krwią. 30go ide na kontrole i mam nadzieje że do tego czasu się oczyszcze bo juz mam dość :/
    I chwale się :)

Wszystkie dzieciaczki cudne :)

U mnie już końcóweczka, nawet to już nie krew, szef wygojony , smaruję Cepanem i jest oki.

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    moja młoda to cały tata :) tylko usta moje
    Wiesz zawsze możemy zaproponować żeby mamy powrzucały zdjęcia z maluchami ;)i już będzie wiadomo kto jak wygląda :D
    Moja mloda.to.tez.caly tata..eh tyle z noszenie 9mc i porodu w bolach eh nie ma sprawiedliwości hehe

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna oglądała blizne i mówiła żeby nie grzebala w ten dziurze.. (o ironio! No nie wpadlabm na to, żeby móc tam grzebać!!) O tym krwawieniu jej nie mówiłam, sama nie wiem dlaczego...

niby można krawic 6tygodni ale przy kp i po cieciu nie powinno chyba to tyle trwać. Raz że 'czyszczą', dwa kp przyspiesza obkurczanie macicy.. no i zeby już ksiazkowo plamic na żółto i znowu krew? Ja generalnie uważam ze cos mi spieprzyli przy cieciu bo ból byl niesamowicie silny i trwał za dlugo. Do tego to pęknięcie przy kichnieciu i zrosty.. jest cudownie.
    Mam wizyte 30go jak bede mocniej krwawic to zadzwonie do krysi i zapytam co mi jest..
    oo Iwa, mamy dzieci z tego samego dnia ;)
    Nie wiem czy u nas nie zanosi sie na skok, mlody napięty jak baranie jaja i wszystko go drazni. W koncu dostał ataku szału. Teraz książę probuje zasnąć ale tez nijak mu wychodzi.

Za chwilę te cholerne szczepienia.. i znając życie kolejny dzień pana marudy. A taki pogodny jest najcudowniejszy :)

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnie ze kp wplywa na okres. Ja przy gośce nie miałam 13miesiecy a karmiłam 2 lata

f2wlepok51d0udm2.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    u mnie Poli dwa miesiące minie dokładnie za tydzień i też nic... piersią "karmiłam" i ściągałam przez 3-4 tygodnie. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie... Zadzwonię jutro i się umówię do gina i tak muszę iść po tabletki to zapytam i o okres
    Ja 4 tygodnie odciagalam pokarm a juz minelo od tego 6 tyg.Martwia mnie te zawroty glowy

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Tez mam problemy z rana po cc-w niektórych miejscach widać małe dziurki-pekniecia skóry. W czwartek idę do mojej gin.to popytam co i jak-mogło by juz się zagości bo chce zacząć biegać. My szczepienie mamy w środę-też się boje.
    Chrzciny już zaplanowałam na 7 sierpnia.
    Podobno cały tydzień pogodny ma być.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podajcie coś dzieciom na dużą ilość baczkow-tzn moja się prezy przy tym.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Podajcie coś dzieciom na dużą ilość baczkow-tzn moja się prezy przy tym.
    Ja nie. Bo to w sumie ze dwa razy dziennie jest. Masuje brzuch, podciągam nóżki wysoko i robie nimi koleczka, nosze go na ramieniu.

Iwa81 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-) na te zapalenia piersi to brać ibuprofen, można chyba nawet do 800 mg, czyli 4 tabletki, bo działa przeciwzapalnie, paracetamol tak nie działa, tylko przeciwbólowo.
    Pytanie do mam karmiących butlą, czy wszystkie Wasze maluchy mają dłuższą przerwę w karmieniu? Bo mój je co 3,5 - 4 h i w nocy tak samo, nie zdarzyło się5 czy 6 h przespanych, a miałam nadzieję, że się uda przy mm...
    I jeszcze jedno ile Wasze dzieci śpią w ogóle? Bo mój tak 12-14 h na dobę i nie wiem czy to nie za mało, bo kiedyś zasypiał po każdym karmieniu, a teraz już nie i nie wiem czy to ten skok, czy się tak poprzestawiał niemowlak ;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5, 6 h to bedzie mial jak będzie wiecej pil mleka. Moj pije 90 równo co 3 h. W nocy czasu co 4.
    Dzieciaki będą coraz mniej spaly. W dzien moj juz ma po 2 h czuwania po jedzeniu i potem drzemkę. Dopiero kolo 17 mu sie wlacza dłuższe spanie

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie mój je przeważnie 90ml mm. W ciągu dnia śpiochem nie jest bo przeważnie ucina sobie tylko jedną około 2 godzinną drzemkę w południe lub rozbija sobie to na 15-30 minutowe drzemki w ciągu całego dnia. Noce odpukać przesypia już ładnie. Po kąpaniu między 20-21 zaraz zasypia i śpi do 2-3 choć zdarzają się wyjątki takie jak dzisiaj że pospał do 5.15 zjadł i spaliśmy jeszcze do 8 :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys tez w sierpniu bedieny chrzcić. Tylko data jeszcze nieustalona nie wiemkiedy moj tato wpadnie mną urlop. Co do podobiensstw to my się śmiejemy ze Maja podobna albo. Do sąsiada albo do listonosza. ;) bo calosciowo to ani ja ani moj Marcin.. Po mnie na pewno uszy a po mężu usta a reszta hm. No ani mama ani tesciowa nic nie mowily;)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chhappie ale te 200to na raz. Zeby większych dawek jednorazowo nie brac

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa to właściwie u nas podobnie. Mój pije po 90 ml 6 razy dziennie (a waży ok. 3500 g, więc dużo jak na niego) i w miarę regularnie, ale widzę, że chce spać, bo ziewa, ale jakoś nie może się wyłączyć. W nocy po kąpieli zasypia czyli ok. 20, potem pobudka koło północy, potem o 3 i o 5 już nie chce spać, trzeba go poprzytulać, przyśnie na godzinkę, a potem karmienie o 7-8. W chuście mi się uspokaja i oczka przymyka, a tak to już nie wiem co z nim w dzień robić, bo nawet na spacerku nie śpi w wózku, tylko czuwa, w ogóle od kilku dni marudny i płacze bez powodu.
    Czytam te internety i już głupieje, że coś nie tak, a pewnie wszystko w porządku, tylko taki charakter :)
    Agucha, jednorazowo można dwie tabletki czyli 400 mg.

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie mój ma dni że w ogóle nie chce spać;p teraz po karmieniu o 8 właśnie przysnął i pośpi pewnie godzinkę. Jak śpi jako tako do południa, to po karmieniu o 14-15 już czasem do kąpania o 20 nie śpi wale albo tylko z godzinkę :-) jemy co 3-4 godziny, w nocy przesypia 5-7 godzin jak na razie. Je między 20.15 a 20.45, zasypia około 21 i śpi do 2-4 (teraz od kilku dni 3-4) i potem śpi do 7-8
    Jemy średnio 70-100ml od tygodnia, wcześniej zjadał już nawet 100-130ml ale od tygodnia je mniej... nie wiem czemu... (tydzień temu się ważyliśmy i było 3600g)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 10:07

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jest jakaś nadzieja, że kiedyś pośpi ciut dłużej ;) mój je 90 ml, bo tyle mu robię, ale prawda jest taka, że nie zna umiaru i jedynie jeśli jest śpiący, to nie marudzi po jedzeniu, lub nawet zje 75 ml, ale w dzień, to by zjadł pewnie i 150 i oddał nadmiar, duża potrzeba ssania widocznie. Bo nawet przy 90 ml to czasem widać, że mu za dużo, ale wyciumka do dna i tak :)

‹‹ 1763 1764 1765 1766 1767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ