X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi minely już 2 miechy 14-tego od porodu a nie mam okresu dalej.Nie wiem czy te zawroty glowy nie mają z tym związku czasem

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Zuk-Bak mnie zmylił;-) bo slabl widzę suwaczek na telu :-)

spoczko, mówimy na nią żuk bąk, bo jak się na je i jest zadowolona to zapada w letarg i przypomina Mi napitego bąka :D

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie Poli dwa miesiące minie dokładnie za tydzień i też nic... piersią "karmiłam" i ściągałam przez 3-4 tygodnie. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie... Zadzwonię jutro i się umówię do gina i tak muszę iść po tabletki to zapytam i o okres

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Iwa synek przystojniacha będzie ;-)

Oglądając dzieciaczki.probuje sobie Was wyobrazić :-)

moja młoda to cały tata :) tylko usta moje
    Wiesz zawsze możemy zaproponować żeby mamy powrzucały zdjęcia z maluchami ;)i już będzie wiadomo kto jak wygląda :D

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Muszę zacząć nadrabiać zaległości.

Kochane, cudne dzieciaczki ;)
    Czytam co tam u was słychać ale żeby znaleźć chwile wolnych rąk juz ciezko.
    My skończyliśmy 4 tygodnie. Debridat i espumisan ratuje nam "dupke". Młody miał wzdęcia i problem z wyróżnianiem. Teraz jest już super o ile nie zjem czegoś co mu szkodzi. Ostatnio czereśnie.. noc pierwsza nieprzespana. Mamy też problem z ulewaniem i walczymy wszystkimi możliwymi sposobami.

Dziewczyny jak wasz polog? Ja ciągle plamie, niestety żywą krwią. 30go ide na kontrole i mam nadzieje że do tego czasu się oczyszcze bo juz mam dość :/
    I chwale się :)

Wszystkie dzieciaczki cudne :)

U mnie już końcóweczka, nawet to już nie krew, szef wygojony , smaruję Cepanem i jest oki.

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    moja młoda to cały tata :) tylko usta moje
    Wiesz zawsze możemy zaproponować żeby mamy powrzucały zdjęcia z maluchami ;)i już będzie wiadomo kto jak wygląda :D
    Moja mloda.to.tez.caly tata..eh tyle z noszenie 9mc i porodu w bolach eh nie ma sprawiedliwości hehe

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna oglądała blizne i mówiła żeby nie grzebala w ten dziurze.. (o ironio! No nie wpadlabm na to, żeby móc tam grzebać!!) O tym krwawieniu jej nie mówiłam, sama nie wiem dlaczego...

niby można krawic 6tygodni ale przy kp i po cieciu nie powinno chyba to tyle trwać. Raz że 'czyszczą', dwa kp przyspiesza obkurczanie macicy.. no i zeby już ksiazkowo plamic na żółto i znowu krew? Ja generalnie uważam ze cos mi spieprzyli przy cieciu bo ból byl niesamowicie silny i trwał za dlugo. Do tego to pęknięcie przy kichnieciu i zrosty.. jest cudownie.
    Mam wizyte 30go jak bede mocniej krwawic to zadzwonie do krysi i zapytam co mi jest..
    oo Iwa, mamy dzieci z tego samego dnia ;)
    Nie wiem czy u nas nie zanosi sie na skok, mlody napięty jak baranie jaja i wszystko go drazni. W koncu dostał ataku szału. Teraz książę probuje zasnąć ale tez nijak mu wychodzi.

Za chwilę te cholerne szczepienia.. i znając życie kolejny dzień pana marudy. A taki pogodny jest najcudowniejszy :)

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnie ze kp wplywa na okres. Ja przy gośce nie miałam 13miesiecy a karmiłam 2 lata

f2wlepok51d0udm2.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    u mnie Poli dwa miesiące minie dokładnie za tydzień i też nic... piersią "karmiłam" i ściągałam przez 3-4 tygodnie. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie... Zadzwonię jutro i się umówię do gina i tak muszę iść po tabletki to zapytam i o okres
    Ja 4 tygodnie odciagalam pokarm a juz minelo od tego 6 tyg.Martwia mnie te zawroty glowy

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki. Tez mam problemy z rana po cc-w niektórych miejscach widać małe dziurki-pekniecia skóry. W czwartek idę do mojej gin.to popytam co i jak-mogło by juz się zagości bo chce zacząć biegać. My szczepienie mamy w środę-też się boje.
    Chrzciny już zaplanowałam na 7 sierpnia.
    Podobno cały tydzień pogodny ma być.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podajcie coś dzieciom na dużą ilość baczkow-tzn moja się prezy przy tym.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Podajcie coś dzieciom na dużą ilość baczkow-tzn moja się prezy przy tym.
    Ja nie. Bo to w sumie ze dwa razy dziennie jest. Masuje brzuch, podciągam nóżki wysoko i robie nimi koleczka, nosze go na ramieniu.

Iwa81 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-) na te zapalenia piersi to brać ibuprofen, można chyba nawet do 800 mg, czyli 4 tabletki, bo działa przeciwzapalnie, paracetamol tak nie działa, tylko przeciwbólowo.
    Pytanie do mam karmiących butlą, czy wszystkie Wasze maluchy mają dłuższą przerwę w karmieniu? Bo mój je co 3,5 - 4 h i w nocy tak samo, nie zdarzyło się5 czy 6 h przespanych, a miałam nadzieję, że się uda przy mm...
    I jeszcze jedno ile Wasze dzieci śpią w ogóle? Bo mój tak 12-14 h na dobę i nie wiem czy to nie za mało, bo kiedyś zasypiał po każdym karmieniu, a teraz już nie i nie wiem czy to ten skok, czy się tak poprzestawiał niemowlak ;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5, 6 h to bedzie mial jak będzie wiecej pil mleka. Moj pije 90 równo co 3 h. W nocy czasu co 4.
    Dzieciaki będą coraz mniej spaly. W dzien moj juz ma po 2 h czuwania po jedzeniu i potem drzemkę. Dopiero kolo 17 mu sie wlacza dłuższe spanie

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie mój je przeważnie 90ml mm. W ciągu dnia śpiochem nie jest bo przeważnie ucina sobie tylko jedną około 2 godzinną drzemkę w południe lub rozbija sobie to na 15-30 minutowe drzemki w ciągu całego dnia. Noce odpukać przesypia już ładnie. Po kąpaniu między 20-21 zaraz zasypia i śpi do 2-3 choć zdarzają się wyjątki takie jak dzisiaj że pospał do 5.15 zjadł i spaliśmy jeszcze do 8 :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys tez w sierpniu bedieny chrzcić. Tylko data jeszcze nieustalona nie wiemkiedy moj tato wpadnie mną urlop. Co do podobiensstw to my się śmiejemy ze Maja podobna albo. Do sąsiada albo do listonosza. ;) bo calosciowo to ani ja ani moj Marcin.. Po mnie na pewno uszy a po mężu usta a reszta hm. No ani mama ani tesciowa nic nie mowily;)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chhappie ale te 200to na raz. Zeby większych dawek jednorazowo nie brac

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa to właściwie u nas podobnie. Mój pije po 90 ml 6 razy dziennie (a waży ok. 3500 g, więc dużo jak na niego) i w miarę regularnie, ale widzę, że chce spać, bo ziewa, ale jakoś nie może się wyłączyć. W nocy po kąpieli zasypia czyli ok. 20, potem pobudka koło północy, potem o 3 i o 5 już nie chce spać, trzeba go poprzytulać, przyśnie na godzinkę, a potem karmienie o 7-8. W chuście mi się uspokaja i oczka przymyka, a tak to już nie wiem co z nim w dzień robić, bo nawet na spacerku nie śpi w wózku, tylko czuwa, w ogóle od kilku dni marudny i płacze bez powodu.
    Czytam te internety i już głupieje, że coś nie tak, a pewnie wszystko w porządku, tylko taki charakter :)
    Agucha, jednorazowo można dwie tabletki czyli 400 mg.

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie mój ma dni że w ogóle nie chce spać;p teraz po karmieniu o 8 właśnie przysnął i pośpi pewnie godzinkę. Jak śpi jako tako do południa, to po karmieniu o 14-15 już czasem do kąpania o 20 nie śpi wale albo tylko z godzinkę :-) jemy co 3-4 godziny, w nocy przesypia 5-7 godzin jak na razie. Je między 20.15 a 20.45, zasypia około 21 i śpi do 2-4 (teraz od kilku dni 3-4) i potem śpi do 7-8
    Jemy średnio 70-100ml od tygodnia, wcześniej zjadał już nawet 100-130ml ale od tygodnia je mniej... nie wiem czemu... (tydzień temu się ważyliśmy i było 3600g)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 10:07

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jest jakaś nadzieja, że kiedyś pośpi ciut dłużej ;) mój je 90 ml, bo tyle mu robię, ale prawda jest taka, że nie zna umiaru i jedynie jeśli jest śpiący, to nie marudzi po jedzeniu, lub nawet zje 75 ml, ale w dzień, to by zjadł pewnie i 150 i oddał nadmiar, duża potrzeba ssania widocznie. Bo nawet przy 90 ml to czasem widać, że mu za dużo, ale wyciumka do dna i tak :)

‹‹ 1763 1764 1765 1766 1767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ