Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Nati masz rację, nikomu nic do tego i karmienie jest w głowie. Jak podczas kryzysu sięgnie się po mm, może faktycznie laktacja zanikać. Mnie kp nie kręciło, chciałam na początku i to bardzo! Ale po 2 tyg miałam naprawdę dość i cały baby blues był przez to, nie było łatwo i się poddałam i nie żałuję. Przy ostatnim kryzysie, kiedy to miałam zagęszczać moje mleko, żeby Mały nie chlustał nim powiedziałam stop, było ponad moje siły. U mnie był jeszcze problem z bardzo szybką utratą wagi, pewnie większość by się ucieszyła, ale skrajna niedowaga niestety też nie jest dobra. Teraz dopiero trochę odżyłam i zaczęłam czuć to macierzyństwo :)
    Tak stękałam rano, a synek ucina sobie właśnie trzecią drzemkę od rana, a do tego teraz sam zasnął w łóżeczku i śpi od godziny :) może faktycznie przechodził skok rozwojowy i te kilka dni było takich ciężkich, się okaże :)
    Masz rację, ja bardzo podobnie jak ty, chciałam bardzo, ale mnie to przerosło. A teraz jak jesteśmy na mm ja czuję się lepiej.
    Teraz sobie leży n macie i "rozmawia" z lusterkiem i innymi zabawkami :-) A ja dzięki temu mam chwilę :-)
    A co do kosztów, to więcej niż na mleko wydajemy na biogaię, bo mamy bebilona na receptę gdzie puszka 450g kosztuje nas 16zł :-) Przy mm idzie nam mniej pampersów, bo ok. 6-7 na dobę no i co za tym idzie chusteczek bo mamy jedną kupę dziennie i to już o raczej stałej porze :-)
    Więc wydaje mi się że koszta to się pokrywają. Przy mm idzie na mleko, a przy kp więcej na pampersy i chusteczki :-)

Iwa81, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie leżaczki/huśtawki i czy polecacie czy odradzacie?
    No i lepiej huśtawka czy leżaczek?

tb732n0a0czusv9c.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Ja karmie piersią i mam mieszane uczucia, w nocy okey karmienie 10 min i juz a w dzień potrafi jeść jeść i jeść a co już myślę że koniec odkładam i ryk. Są dni ze śpi w dzień 5 -7 godzin ale większość jest takich ze śpi 3 x 15 min a resztę marudzi :/

Do odbicia go bierzesz? Bo mojego tak męczy czasem, ze wyje jak obdzierany ze skóry, biore do odbicia i też nie odbija od razu tylko po np. 5 minutach. Potem jeszcze dojada chwile. A czasem płacze bo juz nie chce jesc a ja mu daje i sie denerwuje i stad wrzaski.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Patrycja a jak u Ciebie z tą piersią udało się ?
    Czuje sie juz lepiej. Tzn.nie mam goraczki. Rozmawialam z polozna, pytalam czy jechac do lekarza to mowila, ze nie. Masowac, rozgrzewac, przystawiac, sciagac. Polecila tez kapiel w wannie i sciaganie w wodzie. Niestety ja mam tylko kabine wiec jestem u rodzicow i zaraz wskakuje do wanny i bede dzialac. Kurde, sutek mam tak poraniony jak na poczatku kp, boli masakrycznie.

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no właśnie muszę dopytać, czy taki maluch to do m-ca. W szpitalu musiałyśmy wybudzać na karmienie, ale raz młodą obudziłam to tak się wkurzyła że nie mogłam jej uspokoić że stwierdziłam że to niema sensu. Ale w sumie sama się budzi co 2,5-3h więc widocznie taką ma potrzebę, co lekarz i położna to inne poglądy ;)
    Moj Mikuś skonczyl dzisiaj 4 tygodnie. Ja go do karmienia nie budze. W dzien je zazwyczaj co 3h, w nocy co 4h. Tak srednio. Raz sie zdarzylo, ze dostal cycka o 20 i obudzil sie dopiero o 3:20. Widze, ze przybiera na wadze bo robi sie tlusciutki. Wychodze z zalozenia, ze gdyby potrzebowal jesc czesciej to budzilby sie czesciej.

Patrycja24
  • Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie czy któraś z was miała problem z kikutem u swojego maluszka ? Moj maluszek dzis skończył 5 tygodni a kikut jeszcze mamy. Pediatra mówi ze tak moze być a położna straszy chirurgiem? Czy któraś z was na ten sam problem :(

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc witam sie i ja po dlugiej przerwie . ja sciAgam mleko i juz mam tego dosc szczegolnie w nocy ale do 2 miesiecy sie jeszcze pomecze- dla mnie jednak to meczace:Pale jakos bardziej wole laktator niz malego przy cycu chociaz czasem przystawie ale to on mokry i ja tez bo czasem zlapie a czesem krzyku na pol domu .my tez pobudki co 3-4 godziny a ze spaniem roznie ale to co sie dziwic jest taka pogoda ze doroslym ciezko a takim maleństwom ktore leza caly czas to juz wogole.

macie moze pproblem z ropiejacym oczkiem??

i 2 problem u nas pare razy w ciagu dnia musimy wyczyscic nnosek bo ma taka gile sucha ze sobie poradzic nie moze z wydmuchaniem - nie wiem czy to ma zwiazek ale to ta sama dziurka co i oczko z przytkanym kanalikiem.przemywam to slepko roztworem soli ale to starcza tylko na chwile a jak pomasuje to wtedy odtyka sie na chwile i wychdzi ropka albo lezka .... ide jutro nA patronazowa wizyte to moze cos doradzi mi lekarz.

co do wagi to ja jakos diety nie trzymam zjadlam nawet pierogi z kapusta chociaz po tych troche wiecej baczyl ale nie plakal. i czekolade tez jem.... poki moge bo narazie jestem bez diety za 3 tyg obiazenie glukoza i wtedy wyjdzie czy cukrzyca poszla w sina dal . mocno wierze ze juz mam to za soba .

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Ja mam z Fisher-Price z wibracjami i palakiem z zabawkami. Mlody jeszcze nie probowal. Bujaczka fajny gadzet, ale ja to mialabym schize, ze za bardzo sie przyzwyczai :-P

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    czesc witam sie i ja po dlugiej przerwie . ja sciAgam mleko i juz mam tego dosc szczegolnie w nocy ale do 2 miesiecy sie jeszcze pomecze- dla mnie jednak to meczace:Pale jakos bardziej wole laktator niz malego przy cycu chociaz czasem przystawie ale to on mokry i ja tez bo czasem zlapie a czesem krzyku na pol domu .my tez pobudki co 3-4 godziny a ze spaniem roznie ale to co sie dziwic jest taka pogoda ze doroslym ciezko a takim maleństwom ktore leza caly czas to juz wogole.

i 2 problem u nas pare razy w ciagu dnia musimy wyczyscic nnosek bo ma taka gile sucha ze sobie poradzic nie moze z wydmuchaniem - nie wiem czy to ma zwiazek ale to ta sama dziurka co i oczko z przytkanym kanalikiem.przemywam to slepko roztworem soli ale to starcza tylko na chwile a jak pomasuje to wtedy odtyka sie na chwile i wychdzi ropka albo lezka .... ide jutro nA patronazowa wizyte to moze cos doradzi mi lekarz.

co do wagi to ja jakos diety nie trzymam zjadlam nawet pierogi z kapusta chociaz po tych troche wiecej baczyl ale nie plakal. i czekolade tez jem.... poki moge bo narazie jestem bez diety za 3 tyg obiazenie glukoza i wtedy wyjdzie czy cukrzyca poszla w sina dal . mocno wierze ze juz mam to za soba .
    Przemywaj rumiankiem. U nas podzialalo.

Patrycja24
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:

my dostaliśmy w prezencie takie coś http://www.3kropki.pl/p/bright-starts-hustawka-hybrydowa-biedronka-bs-60338.html?gclid=CjwKEAjwqJ67BRCzzJ7Hy-LYlFYSJABwp9PGirU6PGlvQls_KFeGLI9dIEc7XvF-1S5P63D_C4dHqBoCI-Hw_wcB
    ale jeszcze nie testowane, i nie wiem jak się bedzie sprawowało

Agusia ;) lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:

mi ludzie z pracy kupili w prezencie bujaczek-leżaczek, nie wiem z jakiej firmy albo Fisher albo Lionello - musze go odebrać ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:

Zabuszka ja z oczkiem byłam u okulisty jak kazano w szpitalu i masowałam 4xdziennie (10 ruchów jakby okrężnych przy nosku koło kącika i 10 takich pociągających od kącika do dołu noska) i jeszcze 3xdziennie miałam kropić jakimś kroplami ale nie za bardzo kropiłam bo małemu ciężko zakropić a potem trzeba było 2-3 minuty trzymać palec w kąciku żeby się krople do organizmu nie przedostały... kropiłam kilka razy i odpuściłam, po masowaniu przeszło po niecałym tygodniu.
    Co do noska też cały czas takie strasznie ciągnące gile i też wyciągam po kilka razy dziennie ale lekarka stwierdziła że to normalne

tb732n0a0czusv9c.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bedziemy uzywac lezaczka jak nasz tata bedzie musial wrocic do pracy i zostaniemy sami. Nie wyobrazam sobie np.isc pod prysznic a malego zostawic w pokoju samego. A tak-maly w lezaczku ze mna do lazienki i oboje bedziemy zadowoleni.

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, dziewczyny. Pomijajac fakt, ze mam problem z ta piersia to nie pamietam kiedy mialam taka chwile dla siebie i relaks w wannie. Cos wspanialego :-)

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Ja mam z Fisher-Price z wibracjami i palakiem z zabawkami. Mlody jeszcze nie probowal. Bujaczka fajny gadzet, ale ja to mialabym schize, ze za bardzo sie przyzwyczai :-P
    Ja tam wolę żeby przyzwyczaił się do leżaczka niż do rąk... bo tak go położę w leżaczku przy sobie a jak na rękach to nic nie zrobię. A i tak póki co jak płacze przy kolce to uspokajają go albo ręce albo wożenie w wózku :-)
    No i zastanawiam się czy lepsza huśtawka czy leżaczek z wibracjami.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadek kupił bratu kota ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1c5cd246f25.jpg

Patrycja24, Iwa81, KokoszaNell lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarzylo wam się przyciac paluszka przy obcinaniu paznokcia?poprosilam mame,zeby to zrobila a ja pojechalam do miasta.Wracam a moja mama placze,ze Nince przyciela paluszka.No faktycznie jest przyciety ale od razu odkazila octenisptem mam nadzieje,ze nie bedzie sie paprzec

• domi05 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Poli przycięłam trochę skórki cążkami i od tamtej pory obcinam tylko nożyczkami.
    Też odkaziłam octaniseptem i było ok, choć chyba małego nie bolało i nie było to mocno bo nie płakał, no może tylko przez chwilkę.

tb732n0a0czusv9c.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Zabuszka ja z oczkiem byłam u okulisty jak kazano w szpitalu i masowałam 4xdziennie (10 ruchów jakby okrężnych przy nosku koło kącika i 10 takich pociągających od kącika do dołu noska) i jeszcze 3xdziennie miałam kropić jakimś kroplami ale nie za bardzo kropiłam bo małemu ciężko zakropić a potem trzeba było 2-3 minuty trzymać palec w kąciku żeby się krople do organizmu nie przedostały... kropiłam kilka razy i odpuściłam, po masowaniu przeszło po niecałym tygodniu.
    Co do noska też cały czas takie strasznie ciągnące gile i też wyciągam po kilka razy dziennie ale lekarka stwierdziła że to normalne
    Dzieki no to bede masowac wiecej i te pociagniecia przy nosku zastosuje

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Ja Poli przycięłam trochę skórki cążkami i od tamtej pory obcinam tylko nożyczkami.
    Też odkaziłam octaniseptem i było ok, choć chyba małego nie bolało i nie było to mocno bo nie płakał, no może tylko przez chwilkę.
    Aa i jak u ciebie Domi sprawa z cukrami?

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
‹‹ 1765 1766 1767 1768 1769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ