Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
aaaguchaaa wrote:U nas pojaeila sie kaszka na czole.. Tylko tam. Drobniutenkie krosteczki. Ktos ma pomysl? Wyprysk niemowlęcy? Skaza mleczna? Otowki troche sue zmniejszyly na policzkach no i kupy.. Eh nie moge patrzeć jak ona sie przy tymmeczy. Robi sie bordową steka prawie placze no i pręży sie straszliwie..
Co do pomidorow- ja dzien po porodzie jedyne o czy. Marzylamto pomidory.. Duuuuzo pomidorów i banany(cala ciaze miałam obrzydzenie do nich a tu jak reka odjal) (potem się okazalo ze potas mialamniski)
Skaza białkowa to by była czerwona wysypka albo czerwona wysypka + czerwone, dosc rozlegle plamy. Bartuś tez ma takie krostki na czole, taka sucha kaszka, wyszlo mu to po tej reakcji alergicznej na bialko krowie, gdy wysypka zeszla pozostala taka sucha kaszka na policzkach i kilka takich krostek na czole. Medidermem to smaruje.
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Guem, mi polozna powiedziala ze mleko kozie mozna sprobowac i zobaczyc reakcje dziecka... Z tym, że białko w mleku kozim jest bardzo podobne do tego krowiego, więc ja jednak nie bede testować tego. Pomidory i ogorki uczulaja też, ale pol pomidora mozna zjesc i nie powinno to wplynąc na dziecko. Ja tez sobie podarowalam i stwierdzilam ze przezyje bez tego ;pBartuś❤️
Cigaretta wrote:Hello. Przyznam bez bicia, że zaglądam do Was rzadko, kiedy mały śpi staram się ogarnąć dom, zrobić obiad albo poprostu się zdrzemnąć.
U nas wszystko dobrze, baby blues odszedł w niepamięć nie zapeszając.. radze sobie coraz lepiej, już nie płaczę, staram się cieszyć każdą chwilą. Dziś byliśmy na pobraniu krwi z palca, młody tak się strasznie darł, chyba pierwszy raz słyszałam jego prawdziwy płacz, tak mi go było żal, teraz bidulek śpi.. no i klucha waży już 4805g.
Tak czytam ile wasze dzieciaczki jedzą, mój co 3-4 h 120 ml, przybrał w miesiac prawie 1,5kg, właśnie dziś go położna ważyła.
Wrzucam na chwile fotkę mojego miesięczniaka
edit..
Mój też już je 120 co 3-4h a jak nie śpi to najchętniej zjadłby jeszcze.. smoczka nie chce - jeszcze bardziej się wkurza że nic nie leci. Oczywiście też część uleje ale jak mu się butle zabierze to wrzask. W dniu wyjscia ze szpitala wazyl 3440 a po 2 tygodniach po wyjściu 4270. Jutro idziemy do pediatry na pierwszą wizytę to się dowiem ile w tydzień znowu urósł ale na pewno sporo bo 3 broda już jestWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 11:43
-
domi05 wrote:Zabuszka ja z oczkiem byłam u okulisty jak kazano w szpitalu i masowałam 4xdziennie (10 ruchów jakby okrężnych przy nosku koło kącika i 10 takich pociągających od kącika do dołu noska) i jeszcze 3xdziennie miałam kropić jakimś kroplami ale nie za bardzo kropiłam bo małemu ciężko zakropić a potem trzeba było 2-3 minuty trzymać palec w kąciku żeby się krople do organizmu nie przedostały... kropiłam kilka razy i odpuściłam, po masowaniu przeszło po niecałym tygodniu.
Co do noska też cały czas takie strasznie ciągnące gile i też wyciągam po kilka razy dziennie ale lekarka stwierdziła że to normalne
Też nam ropieje oczko.. przemywamy solą fizjologiczną i masujemy kącik. Jak do tygodnia nie przejdzie to mam kropić tobrexem. Po tym powinno przejść ale lubi wracać - nawet do roku czasu dziecka. Można też odetkać u okulisty ale moja pediatra radzi czekać cierpliwie. -
aaaguchaaa wrote:U nas pojaeila sie kaszka na czole.. Tylko tam. Drobniutenkie krosteczki. Ktos ma pomysl? Wyprysk niemowlęcy? Skaza mleczna? Otowki troche sue zmniejszyly na policzkach no i kupy.. Eh nie moge patrzeć jak ona sie przy tymmeczy. Robi sie bordową steka prawie placze no i pręży sie straszliwie..
Co do pomidorow- ja dzien po porodzie jedyne o czy. Marzylamto pomidory.. Duuuuzo pomidorów i banany(cala ciaze miałam obrzydzenie do nich a tu jak reka odjal) (potem się okazalo ze potas mialamniski)
Mojej wyskakują pojedyncze krostki trochę jak trądzik, ale położna jak była powiedziała że to jeszcze hormony wyrzuca. -
Guem wrote:My na razie mamy hamaczek ale też zastanawiam się nad jakimś leżaczkiem choć to raczej po 3 miesiącu.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52ea33426070.jpg
Baronowa ale twój synuś pięknie uśmiechniętymoja to nadal naburmuszona królewna, nie mogę się doczekać pierwszych uśmiechów
Ale zarąbisty hamak! Gdzie kupiłaś?
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
klaudia1534 wrote:Tola ja szczepie pojedynczymi tymi na nfz. Przeważyły informacje zebrane od zaufanych osób związanych z medycyną..
Tola , ja tak samo pojedynczymi, na pneumokoki i meningokoki muszę dopytać kiedy dokładnie się szczepi, na rotawirusy raczej się nie zdecyduję bo i znajomy lekarz i położna stwierdzili że już jest tyle tych mutacji rota że małe szanse że szczepionka pomoże nie zachorować.
Co do pomidorów, to ja już dostałam go na śniadanie w szpitalu po porodzie,
i teraz też czasami zjem na kanapce, i jest ok. -
Iwa81 wrote:Dziewczyny te które kupiły Szumisie bądź Whisbeary - mam pytanie
Sprawdzają się ? czy przereklamowany gadżet ?
U nas na razie whishbear się średnio sprawdza - jednak lepsza jest suszarka
Też czyszczę Mikołajowi tak raz - dwa dziennie nosek katarkiem bo też harczy i zawsze coś wyleci.
Też mamy bujaczek: http://img2.sprzedajemy.pl/540x405_lezaczek-bujaczek-fisher-21400592.jpg
Wczoraj nic nie działało w końcu w bujaczku zasnął. Wibracje mu się bardzo spodobały -
nick nieaktualnyHey
dziś była u nas położna po raz ostatni i synek już ma 3,5 kg, radziła kupić jakiś probiotyk - Biogaia, Vivomixx albo Dicoflor. Tutaj widziałam, że dziewczyny piszecie o tej Biogai, i właśnie nie wiem co wybrać z tych trzech.
Mówiła mi, że mały widocznie nie jest gotowy do przesypiania nocy i na razie lepiej jak je częściej, więc trochę spokojniej teraz, bo myślałam, że coś nie tak jest, bo Wasze śpią dłużej, ale jak czytam, to jednak nie wszystkie
Co do szumów, ja polecam jeszcze jedną aplikację White Noise Baby - tam jest dźwięk Dopplera przepływów, działa rewelacyjnie, lepiej niż suszara i mi się dobrze przy tym usypia
Tola ten acelularny krztusiec, to jest mniej zjadliwy, zawiera martwe komórki.
Ale ja też się decyduję na nfzetowe, tak ja byłam szczepiona i kiedyś tak robili i było dobrze. Ale rozumiem Cię, te szczepienia to bardzo trudna decyzja... -
Dziewczyny jeśli waszym dzieciom nic nie jest to nie ma sensu się ograniczać z jedzeniem. Oczywiście wszystko z umiarem i trzeba obserwować maluchy. Ja godzinę po porodzie też dostałam obiad z sałatką z ogórka. W szpitalu w którym rodziłam jadłospis układany jest przez dietetyka i dodatkowo do każdej mamy przychodzi dietetyk by omówić "dietę karmiącej" i rozwiać wątpliwości. Do niedawna też jadłam prawie normalnie ale twarz mojej córeczki wygląda fatalnie dlatego zaczęłam dietę żeby zobaczyć co jej szkodzi.
Nati czy ty byłaś u dietetyka żeby ułożył dietę? A z Bartusiem byłaś u dermatologa czy alergologa? Bo nas pediatra na razie nigdzie nie pokierowała ale skoro nie ma poprawy to chciałabym żeby obejrzał ją specjalista tylko nie wiem czy na początek dermatolog czy od razu alergolog czy jednak poczekać. Strasznie się martwię tym bardziej że nigdy nie miałam do czynienia z alergią.
Evil89 to jest hamak Amazonas Koala http://amazonas-baby.pl/produkty/hamaki-i-kolyski/koala
A czy któraś miała takiego misia http://www.smyk.com/cloud-b-sleep-sheep-smart-sensor-owieczka-z-czujnikiem-ruchu.html bo zastanawiam się jako alternatywa dla szumisia.Iwa81 lubi tę wiadomość
-
Alergolog nic nie powie, badanie pod kątem alergii dziecka mozna przeprowadzic dopiero w 3 roku zycia. Bylam normalnie u pediatry, spytala mi sie co jadlam i stwierdzila ze na pewno to od bialka krowiego. Odstawilam nabial i wysypka zaczela schodzic. 2 dni pozniej zjadlam kanapki z ogorkiem kiszonym i znowu wysypka (to od histaminy) i teraz troche sie boje zjesc cos co mogloby wywolac to uczulenie. A wywolac moze wszystko na dobra sprawe
Wiec do 3go miesiaca nie bede szalec, pozniej powoli bd wprowadzac wiecej zywnosci. A teraz staram sie jesc poprostu zdrowo, malo przypraw, weglowodany, bialka, cukry, witaminy... Na pewno nie bede jadla suchego chleba i ryzu z wodą bo to by bylo zwyczajnie glupie
Iwa81 lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
Odnosnie srodkow przeciwbolowych ktore mozna brac podczas kp : ibuprofen, paracetamol i pyralgina. Jak kogos bedzie cos bolalo to moze wziac i sie nie martwic:)
Iwa81 lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić