X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzalam zamowic koszulke dla taty i body dla synka. Niestety przez te moje nieszczesne piersi juz nie zdaze. Jakies pomysly?

Patrycja24
  • SShape Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pasia czy ja dobrze kojarzę, ze Twoja Martynka ma katar? Co podajecie poza sola fizjologiczną? Mój przywlekł cos ze szkoły i chyba mi Mała załapała:(
    A wczoraj byłam u lekarza i już mi się coś nie podobało, ale lekarka stwierdziła, że jak ciągnie cyca bez problemu to jest ok. Tyle, że w nocy strasznie charczy:(

pasia27 lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Tolcią zamówiłyśmy dla taty zakładkę do książki ze zdjęciami córki i taty z jednej strony a z drugiej zdjęcia z sesji ciążowej. Tata dużo czyta to mam nadzieję że będzie to miły i praktyczny gadżet :) oby tylko dzisiaj przyszła bo zamawiałam w ubiegłym tygodniu i jeszcze nie ma.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    A ten odruch moro jak się objawia?ja się naczytalam o zespole moro i jestem przerażona

Poli , odruch moro - dziecko podnosi nagle rączki do góry,
    jak np. coś je wystraszy, i prostuje nóżki.
    Ale bez stresu to przechodzi.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas na dzień Ojca pomysłów brak, chociaż to straszny słodyczomaniak, więc jak od córci dostanie dużą czekoladę to już będzie szczyt szczęścia :D
    może moja fotografka będzie organizowała sesję na Dzień Ojca to ich zgłoszę - zobaczymy ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szukam szerokich opasek dla Małej, ktoś może takie kupował na necie , jakieś namiary na sprzedawcę ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Pasia czy ja dobrze kojarzę, ze Twoja Martynka ma katar? Co podajecie poza sola fizjologiczną? Mój przywlekł cos ze szkoły i chyba mi Mała załapała:(
    A wczoraj byłam u lekarza i już mi się coś podobało, ale lekarka stwierdziła, że jak ciągnie cyca bez problemu to jest ok. Tyle, że w nocy strasznie charczy:(
    Polubiłam niechcący..
    Tak Martynka ma katar i dostala lek Deflegmin rozrzedzający i tylko higiena nosa..no i maść majerankowa..moja lekarka tez mówi ze jak ciągnie cyca jest ok ale zawsze może zejść na drogi oddechowe i wtedy szpital :-(

A mój młody na dodatek dzis kaszle..zaraz tata idzie z nim do lekarza..a my z Martynka znów na kontrole w piątek..eh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłamałam się, przed chwilą była położna i po obejrzeniu małej stwierdziła że skoro nie ma poprawy a jest nawet gorzej to trzeba odstawić moje mleko bo szkodzi dziecku :( czy słyszałyście może o przypadkach karmienia piersią mimo alergii? Czy nie ma innej możliwości?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    A wczoraj byłam u lekarza i już mi się coś nie podobało, ale lekarka stwierdziła, że jak ciągnie cyca bez problemu to jest ok. Tyle, że w nocy strasznie charczy:(
    Pewnie jej siedzi gzies w.srodku jak mojej..

Spróbuj wyciągnąć jej na sucho bez soli..tak polozna wczoraj doradzila i sporo spikow mój ściągnął jej z środka..martwie sie..eh
    I liczę ze moje przeciwciała.z.cycka ja uchronią..

A ha.kladz na brzuszku duzo i oklepuj zeby katar schodzil do nosa a nie do srodka

SShape lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Jeszcze Juvit c 2x5kr.mlzesz dać jak masz

SShape lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Dziewczyny, szukam szerokich opasek dla Małej, ktoś może takie kupował na necie , jakieś namiary na sprzedawcę ?
    Ja na ryneczku kupowałam.ok 10zl szt..
    Na.necie zamawialam.cienkie i duże sa..a nie mam.weny ich zwęzić..
    W pepeko kupiłam.takie.siatkowe ale to ozdobne bo w dziurki :-)

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Ona to 10 razy zrobila w ciągu 5 min,i zauważyłam,ze jak prysypia,albo nie spi głęboko,

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Podłamałam się, przed chwilą była położna i po obejrzeniu małej stwierdziła że skoro nie ma poprawy a jest nawet gorzej to trzeba odstawić moje mleko bo szkodzi dziecku :( czy słyszałyście może o przypadkach karmienia piersią mimo alergii? Czy nie ma innej możliwości?
    Idź po skierowanie do pediatry i do dermatologa na wizytę..

Polozna mówiła.ze.tez buzka.mojej malej od bialka,pediatra ze.raczej tez albo.cos.zjadlam..a w końcu dermatolog ppstawila.diagnozę..ek robiony i 2dni buzka ladna.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Nóżki też?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    U nas 6&1 189 zł,w gemini.No mam nadzieję,ze to nic poważnego siedziałam nad nia całą noc.
    Ale kupowalas?
    Przenosilas jej jakoss specjalnie w zimnie?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Polecam Justyna Hołyst szyje naprawdę świetne rzeczy z dresoweczki od opasek po dresiki-cenowo bardzo niedrogo.
    Moja koleżanka poznała ja właśnie na tym forum kiedy były w ciazy.

https://www.facebook.com/groups/685395321563879/

Iwa81 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziś złożyłam zamówienie dla siebie i koleżanek jak przyjdzie dodam fotki.

Iwa81 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Braki?
    Niestety tak :-( z tego co wiem to wycofują ta szczepionkę i dzieci które były nią szczepione dostają kolejne dawki np mój Adi a dla młodszych wycofali, ciekawe czemu bo ja byłam zadowolona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 11:15

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Polecam grupę AZS na FB tam wszystko wutlumacza

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Niestety tak :-( z tego co wiem to wycofują ta szczepionkę i dzieci które były nią szczepione dostają kolejne dawki np mój Adi a dla młodszych wycofali, ciekawe czemu bo ja byłam zadowolona
    Koleżanka mi mówiła ze jest duże zapotrzebowanie w Niemczech na nią i tam leci a tu braki..hmm szkoda..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1770 1771 1772 1773 1774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ