X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Podłamałam się, przed chwilą była położna i po obejrzeniu małej stwierdziła że skoro nie ma poprawy a jest nawet gorzej to trzeba odstawić moje mleko bo szkodzi dziecku :( czy słyszałyście może o przypadkach karmienia piersią mimo alergii? Czy nie ma innej możliwości?
    nie daj się. dzwoń do jakiegoś certyfikowanego doradcy.
    no chyba, że jest uczulona na białko, to wtedy nic nie da się zrobić i trzeba przejść na to mleko na receptę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 11:46

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w reserved kupilam takie chusteczki nagumce i mam 2srednio szerokie i dwie cienki ozdobne z kolardkami opaseczki. Tylko te cienki pasują glowke Majki. I tak jak pasi nie chce mi sie zmnirjszac.. No ale jesli chce je teraz nakladac to wyjścia nie ma.. Trzeba będzie ciut podszyc;)

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Koleżanka mi mówiła ze jest duże zapotrzebowanie w Niemczech na nią i tam leci a tu braki..hmm szkoda..
    Miałam tak samo jak Adi miał dostać druga dawkę, tylko wtedy wszystkie były kierowane do Francji, sporo się najezdzilam po aptekach, żeby ją dostać. Szkoda, że teraz jej nie dostanie bo 6 w 1 panicznie się boje

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Nóżki też?

ja zauważam to tylko na rączkach jak śpi bo nóżki zwykle przykryte więc nie zaglądałam, ale czytałam że mogą i rączki i nóżki.
    Aż swoją zaobserwuję czy nóżki też prostuje.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś - dzx ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak niemowlę całe się spina ze złości to jest normalne, bo mojemu się zdarzyło kilka razy i nie wiem czy do pediatry z tym nie iść. Dodam, że był na rękach wtedy i to było po jedzeniu, lub przy odbiciu.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn. Jak spina?

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Negra Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Koleżanka mi mówiła ze jest duże zapotrzebowanie w Niemczech na nią i tam leci a tu braki..hmm szkoda..
    Dziewczyny- ja rozmawiałam o tym z położną i tłumaczyła mi, że w Stanach nie szczepiono na krztusiec i choroba powróciła i podkupili całą naszą partię.(zresztą nieistotne, jaki kraj- ktoś nam zwinął 5w1 sprzed nosa!). A jak pisałam, krztusiec acelularny produkuje się 3lata. Z powodu zwiększonego zapotrzebowania na szczepionki koncerny wytrzymały produkcję szczepionek 3w1 i wyprodukowanego krztusca ładują do 5 i 6w1 bo to bardziej opłacalne. A 5w1 wykupują szybko i koło się zamyka...

My zrobiliśmy tak: pediatra wpisała receptę na 3dawki, pojechałałam do jednej apteki, a tam farmaceutka do mnie z mordą: "skad Pani ma tą receptę!?przecież lekarze mieli nie wypisywać!w całej naszej sieci aptek są 3dawki, w aptekach w różnych miastach!!!". popatrzyłam na nią i wyszłam. W domu złapałam za tel, żeby obdzwonić inne apteki. Już w pierwszej usłyszałam, że mają 53 sztuki (!!!), więc w poniedziałek kupiłam nasze 3 i w specjalnej torebce od razu zawiozlam do przychodni- mają tam specjalny system monitorowania temp, bo szczepionki muszą być przechowywane w ściśle okreslonej temp. Jak nawet minimalnie temp przekroczy zakres, położne dostają sms i o każdej porze dnia i nocy muszą jechać i je przewozić do innej lodówki. Więc wierze, że są bezpieczne-czekają teraz, aż pojedziemy się szczepić. Płaciłam 135 zł za jedną dawkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 13:16

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podkurcza nóżki, zaciska piąstki i cały sztywnieje ze złości i jeszcze ten dźwięk taki "yyyy", trwa to kilka sekund 3-5, ale nie wiem czy nie jest za mały na takie akcje. Ewidentnie jest zły, że już koniec jedzenia albo że mu przerywam odbiciem.

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chappie a jak tobie sprzątają talerz pysznego jedzenia sprzed nosa to sie nie zloscisz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 13:05

Iwa81, pasia27, i.am.chappie lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Podkurcza nóżki, zaciska piąstki i cały sztywnieje ze złości i jeszcze ten dźwięk taki "yyyy", trwa to kilka sekund 3-5, ale nie wiem czy nie jest za mały na takie akcje. Ewidentnie jest zły, że już koniec jedzenia albo że mu przerywam odbiciem.
    A nie robi wtedy czasem kupki? Bo moja się napina jedząc a za chwilę słyszę strzał że "złoto" idzie ;-)

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo tak jak Agucha mówi ;-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś się może orientuje do jakiego czasu od porodu można odebrać becikowe. Bo po necie krąża różne wersje?

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Dziewczyny- ja rozmawiałam o tym z położną i tłumaczyła mi, że w Stanach nie szczepiono na krztusiec i choroba powróciła i podkupili całą naszą partię.(zresztą nieistotne, jaki kraj- ktoś nam zwinął 5w1 sprzed nosa!). A jak pisałam, krztusiec acelularny produkuje się 3lata. Z powodu zwiększonego zapotrzebowania na szczepionki koncerny wytrzymały produkcję szczepionek 3w1 i wyprodukowanego krztusca ładują do 5 i 6w1 bo to bardziej opłacalne. A 5w1 wykupują szybko i koło się zamyka...

My zrobiliśmy tak: pediatra wpisała receptę na 3dawki, pojechałałam do jednej apteki, a tam farmaceutka do mnie z mordą: "skad Pani ma tą receptę!?przecież lekarze mieli nie wypisywać!w całej naszej sieci aptek są 3dawki, w aptekach w różnych miastach!!!". popatrzyłam na nią i wyszłam. W domu złapałam za tel, żeby obdzwonić inne apteki. Już w pierwszej usłyszałam, że mają 53 sztuki (!!!), więc w poniedziałek kupiłam nasze 3 i w specjalnej torebce od razu zawiozlam do przychodni- mają tam specjalny system monitorowania temp, bo szczepionki muszą być przechowywane w ściśle okreslonej temp. Jak nawet minimalnie temp przekroczy zakres, położne dostają sms i o każdej porze dnia i nocy muszą jechać i je przewozić do innej lodówki. Więc wierze, że są bezpieczne-czekają teraz, aż pojedziemy się szczepić. Płaciłam 135 zł za jedną dawkę.
    Negro
    A bez problemu pediatra wypisala receptę?jaka bralas?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Czy któraś się może orientuje do jakiego czasu od porodu można odebrać becikowe. Bo po necie krąża różne wersje?
    Rok czasu na to jest

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    A nie robi wtedy czasem kupki? Bo moja się napina jedząc a za chwilę słyszę strzał że "złoto" idzie ;-)
    O to to. Albo wkurw ze matka cyca zabiera albo trzeba wstawać do przewijaka

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa do ukończenia przez dziecko roczku. I teraz jak ogarniasz do 31.10 to dokumenty za rok 2014 jak od listopada to za 2015(tak jest u mnie ale to chyba tak wszędzie jest)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pasia-dziękuję.
    Położna ma dzisiaj przyjść wieczorem to zobaczymy co powie. Ale jutro to już raczej do lekarza pójdę bo się martwię.

pasia27 lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ale kupowalas?
    Przenosilas jej jakoss specjalnie w zimnie?
    Ja się tylko dowiadywalam cene a szczepilam na nfz,ale jak poprosisz to powinni ci przechować w lodówce do odbioru i dadza ci torebkę ternoizolacyjna

• Negra Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Negro
    A bez problemu pediatra wypisala receptę?jaka bralas?
    To był pomysł pediatry- ona nie jest zwolenniczką 6w1 i pewnie wiedziała, że szczepionki "na mieście" są. Podpowiedziała mi, że inne mamy tak robią :-) O co pytasz: " jaką brałaś"? Szczepionkę? 5w1

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
‹‹ 1771 1772 1773 1774 1775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ