X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się poryczalam,Nina w od początku nie lubila lezec na brzuszku i ćwicZyć glowki.Przyszlysmy.ze spaceru już wracajac darla się wnieboglosy,polozylqm ja do lezaczka,uspokoila się i poszłam powiesic pranie a ona sobie oddawala jakies glosy ja do niej cały czas mowilam ale ona nie wodzila za mną.wzrokiem,pozniej ja nakarmilam i polozylam do spania na brzuszku,spala po tej stronie miała główkę co nie lubi po pół h zmienila na prawa stronę,raz przewrocila i tyle,teraz spi.I nie zrywa się na brzuchu tak jak wam rano pisalam na boku czy na plecach.
    A ja placze,że ona wszystko robi z opoznieniem,jak ma humor to i za grzechotka wodzi wzrokiem,za kazdym kto do niej podejdzie a czasem ma w nosie wszystko.Boję się ,ze gdzieś popełniłam bl ad,ze coś zaniedbalam,strasznie się boję ze cos jest nie tak.Brakowalo jej do terminu 3 tygodni i to chyba wychodzi
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 15:13

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Pasia-dziękuję.
    Położna ma dzisiaj przyjść wieczorem to zobaczymy co powie. Ale jutro to już raczej do lekarza pójdę bo się martwię.
    Polozna sugerowala ze to sapka ale kazala wyciągnąć na sucho i to mojemu mężowi bo ma więcej pary w płucach i wyszedł katar z daleka..śluzowaty nie bialy od mleka jak przy sapce..
    No ja wolałam iść od razu i w piatek znów pójdę..wole kontrolować niż pozniej zalowac ze za późno eh

Mój młody zdrowy tzn.uszy..kaszel.suchy ma i syrop i pic duzo i neosine

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia- już wpadłam, że chyba pytałaś o firmę? Infanrix-IPV/HiB

pasia27 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awaria he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Pasia- już wpadłam, że chyba pytałaś o firmę? Infanrix-IPV/HiB
    Ok.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Ale się poryczalam,Nina w od początku nie lubila lezec na brzuszku i ćwicZyć glowki.Przyszlysmy.ze spaceru już wracajac darla się wnieboglosy,polozylqm ja do lezaczka,uspokoila się i poszłam powiesic pranie a ona sobie oddawala jakies glosy ja do niej cały czas mowilam ale ona nie wodzila za mną.wzrokiem,pozniej ja nakarmilam i polozylam do spania na brzuszku,spala po tej stronie miała główkę co nie lubi po pół h zmienila na prawa stronę,raz przewrocila i tyle,teraz spi.I nie zrywa się na brzuchu tak jak wam rano pisalam na boku czy na plecach.
    A ja placze,że ona wszystko robi z opoznieniem,jak ma humor to i za grzechotka wodzi wzrokiem,za kazdym kto do niej podejdzie a czasem ma w nosie wszystko.Boję się ,ze gdzieś popełniłam bl ad,ze coś zaniedbalam,strasznie się boję ze cos jest nie tak.Brakowalo jej do terminu 3 tygodni i to chyba wychodzi
    A

Poli nie bardzo zrozumiałam czym się tak martwisz.
    Pamiętaj, ze schemat postepowania to tylko schemat. Jedno dziecko będzie coś robiło dużo wcześniej, drugie dużo później, a średnio wychodzi gdzieś pośrodku. Mój nie wodzi wzrokiem za zabawkami, ale na to jest jeszcze dużo czasu. On jeszcze nie wie, ze to jest zabawka :P.
    Wczoraj jak go kładłam na brzuchu to może na cm podniósł głowe, a dzisiaj tak zadarł, że WOW :). także spokojnie. WIem, że musimy obserwować dzieci, żeby nic nie przegapić, ale nie można się dać zwariować.
    Moja lekarka jeszcze mówiła, że dzieci nie wszystko muszą robić - np. mój starszak wcale nie chciał się przekecać z brzucha na plecy i pleców na brzuszek. Nie przepełznął w życiu nawet cm. Ale za to odkąd miał 4 miesiąca próbwał usiąść :D. Także jeśli dziecko czegoś nie robi, ale robi coś innego to też jest ok. Nasze dzieci nie umieją jeszcze czytać i nie wiedzą co kiedy powinny umieć :D.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do szczepień:
    nam lekarka pozwoliła odroczyć. Młody waży 4,6 :D. także w 2 tygodnie przybrał 600. cudo. Będziemy szczepić w lipcu, jak starczy pojedzie na urlop, nie będzie wirusów przedszkolnych w domu no i władek będzie miał 5 kg.
    Kiedyś podobno to był wymóg, żeby dziecko wazyło 5 kg. A powiedziała, że jest coś takiego jak indywidualny schemat szczepień i nie ma z tym problemu. będziemy mieli zawsze przesunięcie.
    DO tego pneumokoki i jednak meningo, bo mówi, że meningo są dużo rzadsze, ale za to robią straszne spustoszenie ;/. O rota jeszcze pomyślimy.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Baronowa przypomnij mi ile ma tyg twój maly?

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwią mnie te odruchy w nocy

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    A Baronowa przypomnij mi ile ma tyg twój maly?
    6 mam suwaczek

Jak cię martwią, to weż skierowanie do neurologa

Jak mnie martwiło ,że młody tak sztywno trzyma głowę (starczy) to odwiedziłam rehabilitanta. Okazało się, że on jest mega silny.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wtorek mam pediatre

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Na wtorek mam pediatre
    będzie dobrze

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z.ta,waga 5kg ?
    Nie doczytalam.gdzies..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ładnie wodzila wzrokiem za bialo cZarna pilka,a dzisiaj już w nosie ja miałA.Klade ja na brzuszku chociaz na chwile,ktoras mama pisała o ćwiczeniach,ze wykonuje prosilabym jakby mogła opisac jak to robi

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zaszczepila Martynke 6w1+pneumokoki i rotawirusy.Mala krzyczała -na całe szczęście to tylko 2 wklucia. U nas upał straszny-jak mała wyjelam z fotelika to miała całe placki mokre.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Negra Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    O co chodzi z.ta,waga 5kg ?
    Nie doczytalam.gdzies..
    Pasia- pisałam kiedyś, że za radą pediatry, 4 lata temu syna zaczęliśmy szczepić jak osiągnął wagę nawet nie 5kg, a dokładnie 5,5 kg. Podobno wtedy jest bezpieczniej dla dziecka. Córkę też będę szczepić jak osiągnie minimum taką wagę. O tych 5kg pisała Baronowa

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Pasia- pisałam kiedyś, że za radą pediatry, 4 lata temu syna zaczęliśmy szczepić jak osiągnął wagę nawet nie 5kg, a dokładnie 5,5 kg. Podobno wtedy jest bezpieczniej dla dziecka. Córkę też będę szczepić jak osiągnie minimum taką wagę. O tych 5kg pisała Baronowa
    Ok dzieki.przeoczylam to.widocznie :-)
    No moja myszka w poniedziałek wazyla 5kg :-)pewnie.dobije jeszcze te pól lg do szczepienia zanim wyzdrowieje i dojdzie do siebie..

Negra lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Wczoraj zaszczepila Martynke 6w1+pneumokoki i rotawirusy.Mala krzyczała -na całe szczęście to tylko 2 wklucia. U nas upał straszny-jak mała wyjelam z fotelika to miała całe placki mokre.
    O duzo tego.dajesz Maetynke do żłobka ze tak na wszystko.od razu szczepisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 17:29

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podajecie wode dzieciom?ja od wczoraj. I dziennie wypija 60ml. Z tymi szczepieniami juz sama nie wiem co zrobic :/ w ogole moj synek dzis tak daje, co 1,5h chce jesc. Zjada po 60 ml i spi za godzine znowu a midyfikowane mozna co 3h.normalnie jadl po 130ml od razu. Malo spu jeczy co chwile. Jestem wykonczona. Dzis mu powtarzalsm ze jak bedzie tak meczyl to go oddam do szpitala z ktorego przyjechal a on wtedy tak.patrzy tymi oczami nie wie o co chodzi. Jak tu go nie kochac :)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    O duzo tego.dajesz Maetynke do żłobka ze tak na wszystko.od razu szczepisz?
    Wiesz pasia w tych na NFZ też jest 6 szczepionek-ja te pnemumokoki i rotawirusy dodatkowo zaszczepila bo najprawdopodobniej do żłobka dam mała,a po 2 moja mama pracuje w szpitalu więc jest większe ryzyko że mała coś zalapie

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
‹‹ 1772 1773 1774 1775 1776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ