X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 2 lipca wizyte u neurologa,wszyscy mi.mowia ze sie na ich oko normalnie rozwija,ja.wolę sprawdzić jak pluc sobie w brode?a co.nie mozna szczepic jak coś bd nie tak?nastepne szczepienie mamy 12 lipca

• Guem Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam laktator z canpola. Wcześniej miałam wypożyczony spectra i to był kombajn, skuteczny ale bardzo delikatny natomiast odciąganie canpolem jest dla mnie bolesne. Ma trzy tryby pracy imitujące podobno fazy ssania dziecka i w każdej można regulować moc. Ja ściągam na najniższym a i tak przez pierwsze minuty jest dla mnie za dużo. Ma silikonową nasadkę masującą, która w necie zbiera dobre opinie ale widać ja mam do niej za duże piersi bo bez niej jest o niebo lepiej. Generalnie nie mam za dużego doświadczenia w laktatorach, ściągam sporadycznie dlatego szukałam taniego laktatora, ten ma bardzo dużo pozytywnych opinii i jak na moje nieduże potrzeby jest wystarczający. Zajmuje mało miejsca, ściąga szybko i bardzo skutecznie tyle że dla moich może nadwrażliwych piersi trochę za silny.

Liley lubi tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Nati nie wpłynie, ja brałam przez pół roku. Ale na mnie zle działały. Mialam awersje do seksu. Rzuciłam te tabletki w cholerę. Teraz dr zalozy mi spirale.

Upał okropny, młody wył cały dzień. Padł o 17 - nawet przy przebieraniu sie nie obudził. Wczoraj dodatkowo nazarlam sie jak ta glupia truskawek. Jadlam po kilka ale wczoraj przegięłam. To i mam ból brzuszka plus upał u młodego nerw level 300.

Dziewczyny wy polecałyście laktator canpol easy start. Jak sie sprawdza?
    Mój TT po 3 latach padł. Pierdzi, sciska suta, wciąga mleko w wężyk. Musze kupić coś na gwałt ale 270zl troche boli. Wypowiedzcie sie prosze bo musze cos zzamówić i mam dylemat czy 'iść' w nowe, czy kupić taki sam.

my jezdzimy z dżordżem. Wczoraj dzień ojca wiec był u dziadka, wcześniej urodziny, jutro też jedziemy na 3 latka. Ale jak mu za dlugo to sie drze. Więc nie uspokajamy tylko ładujemy w nosidło i do widzenia. A właśnie czekamy na dziadkow - przyjeżdżają na 5 dni.

Któraś z was pisala o drganiach rączek czy nóżek? Miłosz ma jakby drgawki nóg jak ma ulać. A ulewa często. Mówiłam położnej. Powiedziała ze moze to być niedojrzałość układu nerwowego albo zaburzenia neurologiczne. Poki co kazala kontrolować i zgłosić na wizycie przed szczepieniem. Jesli będzie miała dr wątpliwości to nie zaszczepi i tyle.

Zastanawiam sie tez nad pneumo i meningo. Gośka idzie do przedszkola od wrzesnia. Boje sie ze coś przytaszczy do domu...
    Ja będę miała do sprzedania laktator.Mam Lovi Prolactis Elektryczny Dwufazowy .Używany w sumie z 3 tygodnie więc noweczka na gwarancji. Byłam bardzo zadowolona z niego ma funkcje masowania i dwufazowy system odciagania.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jest 2w1 bo może być elektryczny i ręczny.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    Iwa, możesz powiedzieć coś więcej na temat tego wniosku? my chodzimy do poradni kardiologicznej z uwagi na zapalenie mięśnia sercowego u młodego.

edit. doczytałam, że chodzi o przewlekłe choroby - więc raczej nie o nas.

Wiesz co dokładnie nie wiem, lekarka powiedziała tylko że taki wniosek wypisze, bo moja młoda ma dziurkę w koniuszku między przegrodami, i w sumie to chyba zależy od lekarza jak to zinterpretuje bo to powinno się do 6 m-ca zasklepić, więc nie do końca można to nazwać przewlekłą chorobą, a rozmawiałam z dziewczyną na korytarzu to mówiła że oni mają u swojej małej to samo i że właśnie lekarka to podciągaja pod ten wniosek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 00:16

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w kolejny raczej upalny dzień, my póki niema skwaru siedzimy na podwórku, dzisiaj pospalam ;-) Maja dwie pobudki o 3.00 i o 7.00

pasia27, Baronowa_83 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś za ile? :)

Edit: Mąż mi w nocy kupił....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 10:16

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    My mamy 2 lipca wizyte u neurologa,wszyscy mi.mowia ze sie na ich oko normalnie rozwija,ja.wolę sprawdzić jak pluc sobie w brode?a co.nie mozna szczepic jak coś bd nie tak?nastepne szczepienie mamy 12 lipca
    U nas jest tak ze najpierw badanie i jesli pediatra ma wątpliwości czy dziecko zdrowe odracza szczepienie

f2wlepok51d0udm2.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Witamy w kolejny raczej upalny dzień, my póki niema skwaru siedzimy na podwórku, dzisiaj pospalam ;-) Maja dwie pobudki o 3.00 i o 7.00
    To u nas pobudka o 2 na butle, o 6 na cyc i o 9 pobudka

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • SShape Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pasia jak się czuje Martynka?
    U nas ciągle gęsty katar. Daje Nasivin soft dwa razy dziennie a poza tym sól fizjologiczna. Lekarka kazała wysoko układać i odciągać przed każdym karmieniem. Mam nadzieję, że jej przejdzie.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Pasia jak się czuje Martynka?
    U nas ciągle gęsty katar. Daje Nasivin soft dwa razy dziennie a poza tym sól fizjologiczna. Lekarka kazała wysoko układać i odciągać przed każdym karmieniem. Mam nadzieję, że jej przejdzie.
    To można Nasivin??

Moja juz lepiej,nawilzam odciągam,maść majerankową po nosek,duzo oklepuje i klade na brzuszku i fajnie wtedy splywa i ldciagam..
    No mam.klina w łóżeczku i Glowa.wyżej a w łóżku u mnie na poduszce..
    A jeszcze ta Wit c dalej daje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 13:39

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale.dziewczyny dzis. Maz kupił ta fride do odkurzacza i.to jest zajebiste!!!pomimo ze ja i Tomek ściągaliśmy mocno.to.odkurzacz ściągnął prawdziwy katar z środka a o.to chOdzi!!jestem tym zachwycona!będę polecala każdemu i zaluje ze tak późno.to odkryłam..3lata się męczyłam tym normalnym..

No i nie wyobrażam sobie prawdziwego kataru wyciągać gruszka..to nie możliwe..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ale.dziewczyny dzis. Maz kupił ta fride do odkurzacza i.to jest zajebiste!!!pomimo ze ja i Tomek ściągaliśmy mocno.to.odkurzacz ściągnął prawdziwy katar z środka a o.to chOdzi!!jestem tym zachwycona!będę polecala każdemu i zaluje ze tak późno.to odkryłam..3lata się męczyłam tym normalnym..

No i nie wyobrażam sobie prawdziwego kataru wyciągać gruszka..to nie możliwe..
    Ten ktos od katarka powinien nobla dostac;). Tez polecam. 2 sekundy na dziurkę i gile z pięt odciągnięte :D

pasia27, SShape lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ten ktos od katarka powinien nobla dostac;). Tez polecam. 2 sekundy na dziurkę i gile z pięt odciągnięte :D
    Haha no dokladnie!!
    To moje odkrycie roku 2016! ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z jaką mocą odciągacie? Bo u nas aż tak szybko babole nie wychodzą ale odkurzacz ustawiam na najniższą moc. Zgadzam się z wami że jest to super urządzenie, nie wiem jak działa frida ale czyszczenie nosa jest jedną z moich ulubionych czynności pielęgnacyjnych :D
    Jak znosicie upały? Ja mam już dość, mała marudna cały dzień a najgorsze że wciąż chce być na rękach, wystarczy chwila i obie jesteśmy mokre.

• SShape Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    To można Nasivin??

QUOTE]

Byłam z nią u lekarza, a nasze pani pediatra to jednocześnie pulmonolog.
    Ona kazała używać nasivin, ten najsłabszy, maks. do 5 dni, wiec chyba można.

Zgadzam się, że Katarek jest po prostu super. Nie wyobrażam sobie ściągać gruszką czy własnymi płucami tak gęstego kataru.

pasia27 lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a katarek pasuje do kazdego odkurzacza? bo ja mam gruche ale chce tez kupic katarek, bo grucha to tak tylko gile po wodzie moskiej powyciagam na co dzien, ale juz katarzysko trzeba mocniej jednak :)

nasz tez marudna.. ale co sue dziwic taki skwar. zaraz sie wybieramy na spacer bo od kilku dni wieczorem ciezko z zasypianiem, i polozna doradzila zeby wieczorem potelepac, a ze u nas dzis koncert to i matka sie rozerwie troche przed obrona :)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mieliśmy konkretny atak płaczu wieczorny, zmęczenie i upał dały się we znaki, ale spacyfikowałam syna na szczęście... mam nadzieję że pośpi biedulek. szkoda mi go bardzo.

43kt82c31nhz2sid.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak radzicie sobie w te upały w nocy? Otwarte okna przy maluchu? Wentylator?
    Mamy w sypialni 30 stopni...

tb732n0a0czusv9c.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi to hardcor macie ale my podobnie nie przejmuj się u nas 29 stopni.Nie otwieram.okien -trochę się boję mała przykryta pieluszka bambusowa w body z długim rękawem-budzi się raz w nocy jak do tej pory-ostatnie dwa dni budziła się o 4 i później po 6.

‹‹ 1774 1775 1776 1777 1778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ