X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odcisgam najmocnieksza mocą odkurzacza;-)a później nawilzam i zostawiam już..
    Pasuje do każdego odkurzacza :-)

U nas w mieszkaniu 20-21stopni.chłodno:-) o 16pojechallsmy na działkę pokapac sie ale.z dziecmi samemu to nie wypoczynek eh..do 20posiezielismu ..dzieci o 22usnely dopiero..

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 27. Wczoraj go jeszcze w pajacu kladlam. Dzisiaj juz w krótkim body i skarpetkach. Okno mamy zamknięte. Ale my zawsze mamy w nocy zamknięte bo tu jest straszny halas.ale w ciagu dnia otwarte przy nim. Aha przykryty kocykiem

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas otwrte okno mala dzis w bodach z krotkim rekawkm i skarpetki na wierzch pieluszka flanelowa

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    my mieliśmy konkretny atak płaczu wieczorny, zmęczenie i upał dały się we znaki, ale spacyfikowałam syna na szczęście... mam nadzieję że pośpi biedulek. szkoda mi go bardzo.
    U nas dzisiaj dokładnie tak samo. Młoda dopiero teraz padła. Jeśli chodzi o noc to młoda od wczoraj śpi tylko w body z krótkim rękawem, u nad też ciepło w mieszkaniu, więc już nawet skarpetek nie zakładam, śpi przykryte ma tylko nogi pieluszka. U nas jeszcze pomaga jej letnia kąpiel.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    To u nas pobudka o 2 na butle, o 6 na cyc i o 9 pobudka
    To też fajnie śpi :-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stosuje któraś z was otulacze ? Możecie jakiś polecić ? Mała cyrk na kółkach odstawia i jednego dnia pomogło omotanie pielucha tylko ze się to rozwija.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 08:28

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    Dziewczyny stosuje któraś z was otulacze ? Możecie jakiś polecić ? Mała cyrk na kółkach odstawia i jednego dnia pomogło omotanie pielucha tylko ze się to rozwija.

ja też motam pieluchą, ale jak się rozkopuje to i pielucha się rozwija, więc się wybudza. Zamawiam otulacz tulik, przynajmniej się sam nie uwolni, a działa na niego bardzo dobrze. Dziś w nocy dwa razy zadziałało tylko zamotanie w pieluszkę, ale i tak jestem padnięta, jestem sama bez męża i młody dał mi w kość.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, niewiem jak w waszych rejonach ale u nas prognoza na dzisiaj dwadzieścia parę stopni,więc się cieszę bo wczoraj była masakra, a w nocy już bylo chłodniej wiec młoda tylko raz się obudziła na jedzenie. I ten superowy deszcz i wiatr nad ranem - bajka :-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie, chce kupić pas poporodowy, czy któraś z was wie, jak dobrać rozmiar?

km5sdf9h3loowecn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Mam do Was pytanie, chce kupić pas poporodowy, czy któraś z was wie, jak dobrać rozmiar?
    ja się nad nim zastanawiałam, bardziej by móc założyć pod bardziej obcisłe bluzki, ale odpuściłam temat i czekam aż będę mogła ćwiczyć. Stan mojego brzucha po ciąży to galareta :/ zawsze miałam tendencję do brzuszka mimo w miarę szczupłej reszty ale teraz to się mocno obawiam jak się tego pozbędę

43kt82c31nhz2sid.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Może to najpierw kup majtki na uciskowe,ja uzylam pasu poporodowego już po pologu i,krew mi poleciala i wszystko czulam jak opada,zrezygnowalam od.razu

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie używam pasa, ale zaczynam się zastanwiać. Mam koszmarny brzuch, a od azali (hormony anty) kilogramy lecą do góry ;/
    Wczoraj mierzyłam sukienki w sklepie i mało się tam nie popłakałam ;/ bebzok jak w 7 miesiącu ;/

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    nie używam pasa, ale zaczynam się zastanwiać. Mam koszmarny brzuch, a od azali (hormony anty) kilogramy lecą do góry ;/
    Wczoraj mierzyłam sukienki w sklepie i mało się tam nie popłakałam ;/ bebzok jak w 7 miesiącu ;/
    Witam w klubie. Do tego wydaje mi sie, ze byl juz mniejszy. 9 lipca idziemy na wesele, szukam sukienki i jest tragedia. A znalezc taka, w ktorej bedzie mozna spokojnie nakarmic graniczy z cudem.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech te upaly sie koncza...My mamy dzien lenia, lezymy rozebrani i sobie przysypiamy ;-) okna pozaslaniane to nawet da sie wytrzymac.

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Niech te upaly sie koncza...My mamy dzien lenia, lezymy rozebrani i sobie przysypiamy ;-) okna pozaslaniane to nawet da sie wytrzymac.
    u nas mega deszcz i chyba chłodno, chociaż mury nagrzane to w domu dalej 27 stopni

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas chlodniutko, pada deszcz :-D a co do pasa to kobsultowalam z położna powiedziała że rana po cięciu zagojona można startować z pasem tylko jedno co powiedziała że mam nie nosić cały czas tylko np 2h i przerwa kilkugodzinna, więc tak mam zamiar zrobić, mojej koleżance bardzo pomógł po ciąży. Tylko muszę właśnie rozkminic jak dobrać odpowiedni rozmiar i jaki jest najlepszy bo na allegro w pieruny tych pasów i rozstrzal cenowy i pytanie który najlepszy hmm ;-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mega deszcz z mega burza byl wczoraj wieczorem, ale nic chlodniej niestety nie jest. Dobrze, ze maly w miare grzeczny bo wczoraj dawal do wiwatu i upoceni bylismy oboje. Efekt- cala buzka i glowa w potowkach. Smarowac to czyms?

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    A u nas chlodniutko, pada deszcz :-D a co do pasa to kobsultowalam z położna powiedziała że rana po cięciu zagojona można startować z pasem tylko jedno co powiedziała że mam nie nosić cały czas tylko np 2h i przerwa kilkugodzinna, więc tak mam zamiar zrobić, mojej koleżance bardzo pomógł po ciąży. Tylko muszę właśnie rozkminic jak dobrać odpowiedni rozmiar i jaki jest najlepszy bo na allegro w pieruny tych pasów i rozstrzal cenowy i pytanie który najlepszy hmm ;-)
    Jak rozkminisz to daj znac. Tez nie wiem jak dobrac rozmiar. Ja po SN i w sumie nie konsultowalam tego z polozna, ale czuje sie dobrze.

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    U nas mega deszcz z mega burza byl wczoraj wieczorem, ale nic chlodniej niestety nie jest. Dobrze, ze maly w miare grzeczny bo wczoraj dawal do wiwatu i upoceni bylismy oboje. Efekt- cala buzka i glowa w potowkach. Smarowac to czyms?
    wykapac w nadmanganianie potasu

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 1775 1776 1777 1778 1779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ