X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu skwar Maja powietrzyla pupę przez pól godziny a teraz śpi tylko w pieluszce przykryta tetra. Marudna strasznie ale co sie dziwic..

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas kropi i ok 19 st., byliśmy na spacerku ale ta siąpawka przygoniła nas do domu. Po wczorajszych upałach też mamy potówki, właśnie byliśmy po nadmanganian ;)
    w rossmannie kupiłam też wodę dla malucha której nie trzeba gotować, w awaryjnej sytuacji jak znalazł (szczególnie jak zapomnę odlać sobie przegotowaną na mleko czy do dopojenia).
    i też czekam na wieści o pasie, który dobry :) ja dopiero teraz czuję że brzuch mnie nie boli/piecze przy dotykaniu. Przez ponad trzy tygodnie miałam bardzo tkliwe miejsce nad blizną, sama blizna ok.

43kt82c31nhz2sid.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PROFESJONALNY PAS WYSZCZUPLAJĄCY BRZUCH POPORODOWY (5795795855) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    http://allegro.pl/profesjonalny-pas-wyszczuplajacy-brzuch-poporodowy-i5795795855.html
    Ja zamówiłam ten jeszcze nie przyszedł ale zobaczymy.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    nie używam pasa, ale zaczynam się zastanwiać. Mam koszmarny brzuch, a od azali (hormony anty) kilogramy lecą do góry ;/
    Wczoraj mierzyłam sukienki w sklepie i mało się tam nie popłakałam ;/ bebzok jak w 7 miesiącu ;/
    Ja tez mam okropny :-(
    Po młodym byl inny..fajniejsza skóra,bez rozstępów a ten ....eh bez komentarza ale w bikini to ja jiz nie zaloze :-(

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozstępy mam od pepka w dol. Wiec akurat w razie czego dwuczęściowy założyć bedzie mozna ale wybieram sie na zabieg z kwasami jakimiś specjalnymi na rozstępy. Ćwiczyć zacznę po wizycie u giną a jak calkowicie wygoje rane(bo cos mi ostatnio w jednym miejscu sie kiepsci wiec octenisrpt poszedł w ruch) to bańka chinska na ujedrnienie

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten nadmanganian to na buźkę też można, bo synek ma tylko na twarzy te potówki i nie wiem czy sama przegotowana woda czy ten specyfik ;) i drugie pytanie, to jest w tabletkach, czy w proszku?
    A co do brzucha, to mam ciemny pępek i tą krechę, zniknie to kiedyś?

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, w jakich proporcjach rozpuscic te tabletki?

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    A ten nadmanganian to na buźkę też można, bo synek ma tylko na twarzy te potówki i nie wiem czy sama przegotowana woda czy ten specyfik ;) i drugie pytanie, to jest w tabletkach, czy w proszku?
    A co do brzucha, to mam ciemny pępek i tą krechę, zniknie to kiedyś?
    My juz 5 tyg po porodzie i nadal mam ta kreche. A do tego w pip rozstepow.

Patrycja24
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krecha zniknie. Ponoc;)tak słyszałam ze znika. A co do nadmanganianu to roztwór ma byc chyba różowy lub jaśniuteńko fioletowy i tym nam na potówki polozna radzila tez octenisept ,tak tycac po potowce. Powiem ze jak policzki muala wysypane to zostalo kilka juz po obu stronach. Takze nie jest zle choc pewnie przy tych temperaturach zaraz znow wysypie.

U nas zanosi sie ba ulewę.

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Wlasnie, w jakich proporcjach rozpuscic te tabletki?

ja rozpuściłam jedną tabletkę na wanienkę wody. Zmiany na buźce też delikatnie zmyłam.

Co do krechy, ponoć znika, choć mam wrażenie że teraz ją widać bardziej niż w ciąży, pępek też mam jakiś ciemny

43kt82c31nhz2sid.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sa takie tableteczki. Profilaktycznie wrzucam jedna albo dwie do wanienki.
    Do twarzy rozpuscilabym jedna w szklance wody i potem rozcieńczyła - 1 do 10 i tym umyla twarz.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle Władek przetal spać w ciagu dnia. Po jedzeniu 1,5 h zabawy. Ptem jest juz zmeczony pól h takiego balansowania, potem z pól h nerwow i zasypia. No i zaraz pobudka na kolejne jedzenie.
    Takze skonczyla sie laba trzeba bawić ;).

pasia27 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, sprawdzę te pasy, ale Bratowa przywiozła mi dzisiaj pas który sobie kupiła i nie używała, tylko muszę wejść na stronę producenta i sprawdzić jaki rozmiar powinnam mieć w stosunku do swojego obwodu pasa i dam znać. Co do krechy też ją jeszcze mam ale blednie. A co do potowek, u nas akurat tylko pojedyncze sztuki na buzce ,ale swego czasu na pupie miała krostki i w sumie od tamtej pory cały czas ja kąpie w wodzie dodatkiem skrobi ziemniaczanej i używam albo pudru albo właśnie skrobi i pupa gładka bez odparzeń :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 20:16

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny linea negra może utrzymać sie do roku po porodzie. Moja po pierwszym zniknęła po ok pół roku. Co do pasa - miałam jakis tani na rzep. Nosiłam godzine dwie dziennie ale dopiero cwiczenia ogarnęły brzuch. Jak dla mnie pic na wode.

przeżyliśmy ekstremalne kolki. Od dzisiaj zaczynam dietę i wprowadzam nowe.. jesteśmy z mężem umeczeni jak konie po westernie. O młodym nie wspomnę.

f2wlepok51d0udm2.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Dziewczyny linea negra może utrzymać sie do roku po porodzie. Moja po pierwszym zniknęła po ok pół roku. Co do pasa - miałam jakis tani na rzep. Nosiłam godzine dwie dziennie ale dopiero cwiczenia ogarnęły brzuch. Jak dla mnie pic na wode.

przeżyliśmy ekstremalne kolki. Od dzisiaj zaczynam dietę i wprowadzam nowe.. jesteśmy z mężem umeczeni jak konie po westernie. O młodym nie wspomnę.

ja na kolki mam zapobiegawczo zestaw debridat, sab simplex, windi + metodę dr karpia. Przy czym jeszcze nas ekstremalna nie złapała. Na zwykłe ryki pomaga motanie+rytmiczne kołysanie+szum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 21:28

43kt82c31nhz2sid.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    ja na kolki mam zapobiegawczo zestaw debridat, sab simplex, windi + metodę dr karpia. Przy czym jeszcze nas ekstremalna nie złapała. Na zwykłe ryki pomaga motanie+rytmiczne kołysanie+szum.

Dawałaś już Debridat? Ja daję od wtorku w połączeniu z sab simplex i delicol. Niestety mała od dwóch dni mocno ulewa/wymiotuje po podaniu Debridatu. Nie wiem o co chodzi, bo to niby lek na ulewanie... No chyba, że to przez katar. Ale zdecydowałam odstawić.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po upalnym weekendzie. Na szczęście temperatura na zewnątrz spadła ale w mieszkaniu nadal gorąco. Tola miała dzisiaj kiepski dzień, cały czas tylko na rękach albo przy cycusium. Po kąpieli tak się do mnie przytuliła całym ciałkiem, złapała sutek i tak leżałyśmy prawie godzinę, nic nie zjadła ale nie chciała puścić. Jak tylko próbowałam wstać czy chociaż pozycję trochę zmienić od razu krzyk. Mam nadzieję że już jutro będzie lepiej. Choć noc spędzę chyba z cycem na wierzchu bo jak tylko odeszłam od niej to po 15 minutach płacz.
    U nas wysypka na twarzy nie odpuszcza i dodatkowo pojawiła się na brzuszku. Pediatra każe czekać i obserwować, trzymać dietę. Ciężko mi na nią patrzeć, tak bardzo chciałabym jej pomóc :( przerobiłam już kąpiele we fiolecie i krochmalu. Nadmanganian jak dla mnie nic nie zdziałał ale po krochmalu krostki są mniej zaognione i odparzenia odpuściły choć tu zadziałało też wietrzenie, olejek migdałowy i zmiana pieluch. Pediatra oczywiście postukała się w głowę jak usłyszała w czym kąpiemy dziecko i kazała zacząć używać emolientów. Więc dzisiejsza kąpiel według zaleceń i zobaczymy jutro efekty, tzn żeby tylko nie było gorzej.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bcdd91a5820f9142med.jpg
    Moja dzielna myszka <3

Iwa81, SShape lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LOVE <3
    2bc342bf21bd499fmed.jpg

Patrycja24 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia ale fajna ta Twoja córcia i jakie ma długie włoski :)

pasia27 lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 1776 1777 1778 1779 1780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ