X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu i ja sie pochwale;) bo ogarnelam wstawianie zdjęć (brawo jaaa)!!

d73060c1270cbbe3med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 22:34

pasia27, Patrycja24, Iwa81, SShape, i.am.chappie lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia o kurcze co to za maseczka??
    Martynka jakąś jazdę dostała na noc co prawda nie trwało to dlugo ale się zdziwiłam-dałam jej jeść o 19:15 zjadła 120 ml czyli tak jak ostatnio jada o godzinie 20:45 ryk jak by ją ze skory obdzierali ....po próbach masażu brzuszka,okladach z termoforu z pestkami wiśni,noszeniu itd dałam jej mleko 90 ml wypiłam 30 i zasnela ale od razu ją wykapalismy po kąpieli dopila resztę czyli 60 i spi.Hmmm dziwne nie wiem może to kolki ale nie wiem czy przy kolce jadła by mi mleko po raz drugi???

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wydrukowania na lodowce ;)
    http://wiki.28dni.pl/7_skokow_rozwojowych_-_1_rok_zycia_dziecka

Warto zapamiętać bo sie sprawdza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 22:44

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś
    Robiłam jej dzis inhalacje na ten katarek ;-)

A co do kolek to hmm moja też sie ostatnio wieczorami szarpala z cyckiem..musiala być juz lekko uspiona by spokojnie zjeść bo.tak to darcie w kąpieli i po..ze 2dni szykowalam jej trocje wody w buteleczce i najpierw to wypijała uspokajal sie i dop do cyca ..
    Dzis mój kupił Delicol i o.dziwo spokojna kąpieli i po normalny cyc..a przed spaniem mega kupsko....dalam to.2razy dzis po 10kropll.ale ich to porabalo..krople te 30zl,Wit k30zl..priobiltyk,30zl..a dla starszego syrop,krople ,witaminy cos tam 100ki nie ma..eh..leki.dla dzieciaków moglyby być za symboliczna oplata a nie tak zdzierają..masakra

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia aoni na tym kokosy zbijsja... Ehh no bo co?? Witamin nie kupisz kropel od kolki nie kupisz.. No kupisz kupisz zeby maluch sie nie meczyl i zdrowo rosl. W ogóle dzieciowy biznes to zyla zlota

pasia27 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te Wasze maluszki,
    Pasia rzeczywiście dzielnie znosi inhalacje :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy debridat (3×2,5ml) i espumisan (4×13 kropli).

Skok.rozwojowy to swoją drogą ale z tym brzuszkiem to jakaś masakra. Niby nie wierze w diete matki karmiacej ale przez 3 dni zamierzam żyć na ryżu marchwi i udku na parze. Zrzuce te 1.5kg ktore mi zostało.
    Sama juz nie wiem ale młody darl sie tak ze ochrypł..

f2wlepok51d0udm2.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pasia-mnie lekarka mowila,ze mozna inhalowac dwa razy dziennie,ale zeby maske trzymac na odleglosc a nie przy samej buzi.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley 4x13 espumisanu to powyżej zalecanej na ulotce maksymalnej dawki leku. To są jeszcze maluszki, mojej pomaga już 5 kropelek.

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Pasia-mnie lekarka mowila,ze mozna inhalowac dwa razy dziennie,ale zeby maske trzymac na odleglosc a nie przy samej buzi.
    A ha. Ale dlaczego tak?,:-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    A jak u Was z katarem?
    My dzis chyba znów skoczymy do lekarki na osluch..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was podaje bebilon pepti? Mikolaj jest juz na czwartym mleku.. mamy teraz nan ha ale nie widzę żadnej poprawy.. objawy wyglądają na nietolerancje laktozy - zaczął robić kwasne chlustajace kupy, po każdym jedzeniu się napina, niespokojnie śpi, przy pierdzeniu krzywi się i poplakuje :( mam już receptę na ten bebilon będę dzisiaj dzwonić do lekarki czy mam je wykupić

f2wlh371tr1ba2by.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    A ha. Ale dlaczego tak?,:-)

Chyba są za małe, żeby im tak mocno dmuchało prosto do buzi i noska.
    U nas lepiej, cos tam jeszcze wyciągam po nocy, ale w dzień już całkiem ok. Dziś ostatni dzień daje nasivin soft, bo można do 5 dni.
    Teraz się zastanawiam co ze szczepieniem. Teoretycznie pojutrze kończymy 6 tydzień. Chciałabym odwlec przez ten katar, ale nie wiem ile mogę.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    U nas lepiej, cos tam jeszcze wyciągam po nocy, ale w dzień już całkiem ok. Dziś ostatni dzień daje nasivin soft, bo można do 5 dni.
    Teraz się zastanawiam co ze szczepieniem. Teoretycznie pojutrze kończymy 6 tydzień. Chciałabym odwlec przez ten katar, ale nie wiem ile mogę.
    spokojnie możesz 2 tygodnie.
    My przekładamy, bo za 2 tygodnie mój straszy syn jedzie i nie będzie przedszkolnych zarazków w domu. Także nie daj zaszczepić jak nie będziesz czuła, ze jest 100% ok

SShape lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Liley Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wiem ze do 40 kropelek na dobe. Dajemy na łyżce. Cześć wypluwa. Cześć zostaje więc nie jest przekroczona dawka.
    Noc przesypia. 2 pobudki na bąki i cyca.
    Po espumisanie jest dobrze, wieczorem wył godzine ale suszarka uratowala nam brzuszka.

Mamy problem - teściów mamy do wtorku wieczorem a ojciec się rozchorował. Ja juz mam strach w oczach :/

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil ten Bebilon chyba podaje Domi, tak mi coś świta, może się odezwie ;)
    A jak u Ciebie z laktacją, zahamowana? Bo mi się udało, mleko dalej jest, bo ma prawo być i z pół roku pewnie, ale już piersi nie wglądają na mleczne, udało się bez zapalenia na szczęście :) i bez żadnych leków, szałwia pomogła :) został mi tylko guzek na piersi, mam nadzieję, że też zniknie, bo nie chcę żeby się to zmieniło w coś złośliwego :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa nam też Szymek już mało w dzień sypia, dobrze, że w nocy jest ok, o 20 spać, pobudka o 1 na mleko, potem do 5 śpi, godzinę poogląda sufit i o 6 śniadanie :) w dzień podsypia po 30 min, więc chyba źle nie jest, już nie narzekam :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Baronowa nam też Szymek już mało w dzień sypia, dobrze, że w nocy jest ok, o 20 spać, pobudka o 1 na mleko, potem do 5 śpi, godzinę poogląda sufit i o 6 śniadanie :) w dzień podsypia po 30 min, więc chyba źle nie jest, już nie narzekam :)
    też nie narzekam, bo nie ryczy tylko czuwa. Więc wiem ,że wszystko ok.
    Ze starszym też to przerabiałam. Zaraz po roczku przestał spać wcale w ciągu dnia.
    A jak kiedyś jak miał 3 lata przysnął w ciągu dnia to poszedł spać o 3 ;D. Także pewnie będzie powtórka z rozrywki

i.am.chappie lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    No wlasnie ja Tez po nocy najwiecej wyciągam jej..
    A z ta maseczka to różnie bo.teraz rano.tak spokojnie nie siedziala i jej tak mocno nie dmuchalo hehe
    Ja na pewno z 2tyg odczekam ze szczepieniem..tym bardziej ze kscper cos dycha jeszcze na sucho..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja zaczynam kolejny dzień z przyklejoną do piersi córcią. Moje piersi się już buntują więc znów spróbowałam przemycić smoczka i jest ok ale tylko gdy cycuś jest obok. Więc leżę na wpół zdrętwiała żeby nie wybudzić małej. A wszystkim mamom przechodzącym kryzys płaczącego dziecka polecam wpis na blogu http://www.matka-nie-idealna.pl/dlaczego-niemowlak-placze/ ja się czytając popłakałam i sama nie wiem czy ze śmiechu czy dlatego że to takie prawdziwe :)

‹‹ 1777 1778 1779 1780 1781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ