Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Marietta wrote:Gratuluję wizyt i też się pochwalę
O wymiary nie pytałam w euforii i emocjachUsg było z serduszkiem ślicznie
najpierw oglądałam, potem posłuchałam
Strasznie wzruszające...
Karta ciąży założona, na wszystkie badania mam skierowanie z luxmedu już
tu jest o IgG i IgM:
https://portal.abczdrowie.pl/pytania/dodatni-wynik-igg-przy-jednoczesnym-ujemnym-igm-w-badaniu-na-cytomegalie
Ja jutro mam wizytę i mam mega stresa!hiacynta99 lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Widzę, że nam dziś wiele serduszek zabiło
Bardzo mnie to cieszy, dziewczyny! Ma_lina, mówiłyśmy Ci, że musi być dobrze, bardzo się cieszę! :*
Dziewczyny, jak tak patrzę po Waszych suwaczkach, to coraz bardziej się nastawiam, że u nas też we wtorek zobaczymy już serduszko! To będzie 6t2d, jest szansa, prawda?
Marietta, ma_lina, Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
CassieMK wrote:Widzę, że nam dziś wiele serduszek zabiło
Bardzo mnie to cieszy, dziewczyny! Ma_lina, mówiłyśmy Ci, że musi być dobrze, bardzo się cieszę! :*
Dziewczyny, jak tak patrzę po Waszych suwaczkach, to coraz bardziej się nastawiam, że u nas też we wtorek zobaczymy już serduszko! To będzie 6t2d, jest szansa, prawda?
Ja jestem 6t2d i serduszko widać i słychać głośno, powowinnaś już wszystko widziećAgnieszka0812, CassieMK, hiacynta99 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBaronowa_83 wrote:Tylko dziewczyny zurawina ze zwykłego sklepu to jest suszony cukier bardziej:/. Bo to ma ze 60 % cukru. A taka z Eko sklepu suszona bez cukru jest 4 razy droższa:/
no wlasnie - ja ostatnio kupilam zurawine i hm... lezy nietknieta, bo jakos wczesniej nie zwrocilam uwagi na zawartosc cukrua ze mam PCO - to sobie odpuszcze
-
ma_lina wrote:U mnie pobudka z niewiadomego powodu o 5.30 i juz nie moglam zasnac. Po wizycie w toalecie okazalo sie, ze mam krwawienie zywa krwia. Doslownie kapalo ze mnie. Teraz juz tylko brazowe plamienie i to slabe, ale nie wiem co jest nie tak...
Wizyta o 15.20. Maz proponuje szpital, ale jak mam poronic, to wole w domu, w spokoju i bez farmakologii...
Jak po wizycie???hiacynta99 lubi tę wiadomość
-
AniaMW wrote:Już jestem po wizycie. Widziałam moje Maleństwo 6mm i bijące serduszko!!!!
)) Jestem przeszczesliwa. Jedna rzecz mnie tylko zastanawia, a z tego wszystkiego zapomnialam zapytac moje gin - w karcie ciąży mam zlecone tylko badania morfologi, moczu i gliceryny, nic na temat tokso, nic o TSH i żadnych innych. Czy powinnam zrobić je mimo wszystko?
Mi ginekolog tarczycowe zleciła osobno. Moze poproś o skierowanie? Mi TSH od razu w ciazy skoczyło ponad normę a przed ciaza miałam poniżej normy bo zbijałam Euthyroxem wiec zwiększyłam niedawno dawkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 18:56
Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość
-
ma_lina wrote:no, jesteśmy po wizycie. Z żyjącym dzieckiem. Serce bije (nie wiem jakie tętno, bo usg w mojego gina tego nie sprawdza) wyraźnie szybko. Dziecko ma 9mm (tydzień temu było 6mm). Mnie ta wielkość coś średnio się podoba, ale gin twierdzi, że to jest jeszcze norma. No, teraz mam nadzieję, że zobaczę go dopiero za 2tygodnie. Ze zdrowym i żywym dzieciakiem.
Fajnie, że są wieści o Bree. Bardzo się obawiałam, że jej zniknięcie nie znaczy nic dobrego. Trzymam za nią kciuki
ja jestem w 7 tyg i mam 9,8 mm więc jest ok, nie martw sięAgnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość
-
CassieMK wrote:Widzę, że nam dziś wiele serduszek zabiło
Dziewczyny, jak tak patrzę po Waszych suwaczkach, to coraz bardziej się nastawiam, że u nas też we wtorek zobaczymy już serduszko! To będzie 6t2d, jest szansa, prawda?u mnie było 5mm i już pukalo
CassieMK, hiacynta99 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarietta wrote:Gratuluję wizyt i też się pochwalę
O wymiary nie pytałam w euforii i emocjachUsg było z serduszkiem ślicznie
najpierw oglądałam, potem posłuchałam
Strasznie wzruszające...
Karta ciąży założona, na wszystkie badania mam skierowanie z luxmedu już
tu jest o IgG i IgM:
https://portal.abczdrowie.pl/pytania/dodatni-wynik-igg-przy-jednoczesnym-ujemnym-igm-w-badaniu-na-cytomegalie
Gratulacjefajnie ze słyszałaś bicie serduszka
mi gin nie dala posłuchać no twierdzi ze to szkodliwe dla dziecka teraz
Marietta lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dla wszystkich, które dziś usłyszały dobre wiadomości.
Mocne uściski dla tych, które nie usłyszały tego czego chciały.
Jejku Dziewczyny jak ja się stresuje ta jutrzejsza wizyta i do tego mam ją dopiero na 20.40. Mam nadzieje, że serduszko bije.hiacynta99, Agnieszka0812, Palinas89 lubią tę wiadomość
-
pati, może lekarz nie uwierzy "na słowo", ja mam wyniki sprzed dwóch lat i już różyczki i cytomegalii nie powtarzam
Też masz we wtorek wizytę? O której?Mój powiedział, że mamy podjechać do szpitala najwcześniej o 17, ale mąż ma urlop, będzie budować dom, więc pewnie pojedziemy późno, ok. 20-21
xpatiiix3, hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle naskrobałyście... ja dzisiaj cały dzień w łóżku, nie mam siły na nic.
Gratuluję pozytywnych wieści, usg i bijacych serduszek
Ja jeszcze 6 dni do wizyty.. chciałbym wiedziec w koncu czy jest pikające serduszko. ciekawi mnie jutrzejszy wynik bety też.
miłego wieczoru !xpatiiix3, hiacynta99, hiacynta99, Palinas89 lubią tę wiadomość
-
Hmm no z toxo mam z przed roku i sprzed 3 szczepienie na różyczke mam w książeczce zdrowia
hiv sprzed roku nie było szans się zarazić a i tak musze zrobić znowu bo nie ważne a ten na nfz uważa że nawet cytologia z przed 1.5 roku jest wazna i hiV tez... kazał przynieść stare. .. szczegół że ma ja w karcie już bo robiłam na początku ciąży z córką.. a ten priv mówi ze trzeba robić raz w roku.. i badanie szyjki plus usg mam mieć bo zapisał w zleceniach na następną wizytę w mojej karcie hmm no wchodzę z K a fotel za plecami musze mu powiedzieć o tym bo zapomnialam i spytam czy wchodzi od razu czy tylko na usg żeby się nie speszył
no i po tej infekcji mam czystość pochwy zrobić także to to już w piątek przy okazji innych zrobię boje się ile ja za to zapłacę bo to w klinice a ja splukana i muszę pozyczac znowu jak ja tego nie lubie... Myślałam że się spokojnie wyrobie a tu jeszcze przedszkole doszło ponad 300 na dzień dobry i jestem w dupe z kasą..
hiacynta99 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel