X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Gratuluję wizyt i też się pochwalę ;)
    O wymiary nie pytałam w euforii i emocjach ;) Usg było z serduszkiem ślicznie <3 najpierw oglądałam, potem posłuchałam :) Strasznie wzruszające... :)
    Karta ciąży założona, na wszystkie badania mam skierowanie z luxmedu już :)

tu jest o IgG i IgM:
    https://portal.abczdrowie.pl/pytania/dodatni-wynik-igg-przy-jednoczesnym-ujemnym-igm-w-badaniu-na-cytomegalie
    To pięknie! <3
    Ja jutro mam wizytę i mam mega stresa! :P

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nam dziś wiele serduszek zabiło :D Bardzo mnie to cieszy, dziewczyny! Ma_lina, mówiłyśmy Ci, że musi być dobrze, bardzo się cieszę! :*

Dziewczyny, jak tak patrzę po Waszych suwaczkach, to coraz bardziej się nastawiam, że u nas też we wtorek zobaczymy już serduszko! To będzie 6t2d, jest szansa, prawda? :)

Marietta, ma_lina, Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same bijące serduszka <3 wspaniale :))))

f2w3lbetfgdtrqrv.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 18:41

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Widzę, że nam dziś wiele serduszek zabiło :D Bardzo mnie to cieszy, dziewczyny! Ma_lina, mówiłyśmy Ci, że musi być dobrze, bardzo się cieszę! :*

Dziewczyny, jak tak patrzę po Waszych suwaczkach, to coraz bardziej się nastawiam, że u nas też we wtorek zobaczymy już serduszko! To będzie 6t2d, jest szansa, prawda? :)

Ja jestem 6t2d i serduszko widać i słychać głośno, powowinnaś już wszystko widzieć :)

Agnieszka0812, CassieMK, hiacynta99 lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 6t2d było serduszko, mimo usg przez brzuch, więc śmiało, jest szansa - jak będzie minimum 6mm, to będzie i serce ;)

Agnieszka0812, CassieMK, xpatiiix3, hiacynta99 lubią tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Tylko dziewczyny zurawina ze zwykłego sklepu to jest suszony cukier bardziej:/. Bo to ma ze 60 % cukru. A taka z Eko sklepu suszona bez cukru jest 4 razy droższa:/

no wlasnie - ja ostatnio kupilam zurawine i hm... lezy nietknieta, bo jakos wczesniej nie zwrocilam uwagi na zawartosc cukru :/ a ze mam PCO - to sobie odpuszcze <3

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:11

Agnieszka0812, Anniusia, hiacynta99 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Paróweczka Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    U mnie pobudka z niewiadomego powodu o 5.30 i juz nie moglam zasnac. Po wizycie w toalecie okazalo sie, ze mam krwawienie zywa krwia. Doslownie kapalo ze mnie. Teraz juz tylko brazowe plamienie i to slabe, ale nie wiem co jest nie tak...

Wizyta o 15.20. Maz proponuje szpital, ale jak mam poronic, to wole w domu, w spokoju i bez farmakologii...

Jak po wizycie???

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paróweczka, Malina pisala, że serducho bije! :))) więc wszystko w porządku na szczęscie :)))

Agnieszka0812, Paróweczka, hiacynta99 lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • Paróweczka Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaMW wrote:
    Już jestem po wizycie. Widziałam moje Maleństwo 6mm i bijące serduszko!!!! ;))) Jestem przeszczesliwa. Jedna rzecz mnie tylko zastanawia, a z tego wszystkiego zapomnialam zapytac moje gin - w karcie ciąży mam zlecone tylko badania morfologi, moczu i gliceryny, nic na temat tokso, nic o TSH i żadnych innych. Czy powinnam zrobić je mimo wszystko?

Mi ginekolog tarczycowe zleciła osobno. Moze poproś o skierowanie? Mi TSH od razu w ciazy skoczyło ponad normę a przed ciaza miałam poniżej normy bo zbijałam Euthyroxem wiec zwiększyłam niedawno dawkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 18:56

Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość

• Anniusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    no, jesteśmy po wizycie. Z żyjącym dzieckiem. Serce bije (nie wiem jakie tętno, bo usg w mojego gina tego nie sprawdza) wyraźnie szybko. Dziecko ma 9mm (tydzień temu było 6mm). Mnie ta wielkość coś średnio się podoba, ale gin twierdzi, że to jest jeszcze norma. No, teraz mam nadzieję, że zobaczę go dopiero za 2tygodnie. Ze zdrowym i żywym dzieciakiem.

Fajnie, że są wieści o Bree. Bardzo się obawiałam, że jej zniknięcie nie znaczy nic dobrego. Trzymam za nią kciuki ;)

ja jestem w 7 tyg i mam 9,8 mm więc jest ok, nie martw się :)

Agnieszka0812, hiacynta99 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:

Jest, jest :-) u mnie było 5mm i już pukalo ;-)

CassieMK, hiacynta99 lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 23 września 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ Wy tu dużo piszecie, ciężko nadrobić ;-) gratuluję wszystkich wizyt :-)

hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Gratuluję wizyt i też się pochwalę ;)
    O wymiary nie pytałam w euforii i emocjach ;) Usg było z serduszkiem ślicznie <3 najpierw oglądałam, potem posłuchałam :) Strasznie wzruszające... :)
    Karta ciąży założona, na wszystkie badania mam skierowanie z luxmedu już :)

tu jest o IgG i IgM:
    https://portal.abczdrowie.pl/pytania/dodatni-wynik-igg-przy-jednoczesnym-ujemnym-igm-w-badaniu-na-cytomegalie

Gratulacje <3 fajnie ze słyszałaś bicie serduszka :P mi gin nie dala posłuchać no twierdzi ze to szkodliwe dla dziecka teraz

Marietta lubi tę wiadomość

• Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich, które dziś usłyszały dobre wiadomości.

Mocne uściski dla tych, które nie usłyszały tego czego chciały.

Jejku Dziewczyny jak ja się stresuje ta jutrzejsza wizyta i do tego mam ją dopiero na 20.40. Mam nadzieje, że serduszko bije.

hiacynta99, Agnieszka0812, Palinas89 lubią tę wiadomość

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 4mm i tez serduszko słuchałam ;)

Super wieści tylko takie czytać ;)

Eee a my jeszcze do wtorku :P

A słuchajcie jeżeli przeszłam i byłam szczepionka na różyczke to jest sens robić. ?

hiacynta99, Palinas89 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieci śpią idę włosy myć i się umyć :D hehe jutro znowu rano wstać a ja to już nie wiem jak ja wstanę jak dzisiaj ledwo oczy otworzyłam hehe :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati, może lekarz nie uwierzy "na słowo", ja mam wyniki sprzed dwóch lat i już różyczki i cytomegalii nie powtarzam :)

Też masz we wtorek wizytę? O której? :D Mój powiedział, że mamy podjechać do szpitala najwcześniej o 17, ale mąż ma urlop, będzie budować dom, więc pewnie pojedziemy późno, ok. 20-21 :(

xpatiiix3, hiacynta99, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście... ja dzisiaj cały dzień w łóżku, nie mam siły na nic.
    Gratuluję pozytywnych wieści, usg i bijacych serduszek :)
    Ja jeszcze 6 dni do wizyty.. chciałbym wiedziec w koncu czy jest pikające serduszko. ciekawi mnie jutrzejszy wynik bety też.

miłego wieczoru !

xpatiiix3, hiacynta99, hiacynta99, Palinas89 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no z toxo mam z przed roku i sprzed 3 szczepienie na różyczke mam w książeczce zdrowia :P hiv sprzed roku nie było szans się zarazić a i tak musze zrobić znowu bo nie ważne a ten na nfz uważa że nawet cytologia z przed 1.5 roku jest wazna i hiV tez... kazał przynieść stare. .. szczegół że ma ja w karcie już bo robiłam na początku ciąży z córką.. a ten priv mówi ze trzeba robić raz w roku.. i badanie szyjki plus usg mam mieć bo zapisał w zleceniach na następną wizytę w mojej karcie hmm no wchodzę z K a fotel za plecami musze mu powiedzieć o tym bo zapomnialam i spytam czy wchodzi od razu czy tylko na usg żeby się nie speszył :P no i po tej infekcji mam czystość pochwy zrobić także to to już w piątek przy okazji innych zrobię boje się ile ja za to zapłacę bo to w klinice a ja splukana i muszę pozyczac znowu jak ja tego nie lubie... Myślałam że się spokojnie wyrobie a tu jeszcze przedszkole doszło ponad 300 na dzień dobry i jestem w dupe z kasą.. :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ