X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa u mnie w nocy było podobnie :( masakra !

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój jeszcze się męczy z bąkami, potrafią go wybudzić np. w nocy, kupa też jeszcze czasem z płaczem.
    Zasypia ok 8-9 i śpi mniej więcej do 2-4, czyli ma największą przerwę nocną. Potem już je co trzy godziny, ale jak zje ok 6-7 to zasypia jeszcze na jakieś 2 h, więc w sumie śpi ok 12 h.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kp jedna z trudniejszych dyscyplin :D 2 lata to było dla mnie za długo i nie chce popełniać drugi raz tego błędu - Miłosz musi znac smak mm. Z corka tez chcielismy wprawadzic karmienie mieszane ale w ośrodku zdrowia mamy taka nawiedzoną pielegniarke. Nagadala nam ze mm jesy fe i be i w ogole to trucizna a my co, młodzi rodzice posluchalismy wariatki. Meczylam sie chociaz moj organizm karmienie piersia traktuje jak cos zupelnie naturalnego i bezproblemowego. Nawal w 3 dobie znosny, zadnych zapalen, zastoju, poranionych sutkow. Calkowita harmonia z dziecmi. Najadają sie jedna piersią a ja nie trzymam sie zadnych zasad typu jedno karmienie jedna piers. Nic tylko zazdroscic. Z psychiką gorzej. Przy corce fakt bylam zaczarowana jadla, spala, bez kolek tylko lekkie problemy z kupka z racji niedojrzalosci ukladu. Ale po 2 latach karmienia, ciazy kolejny ssak do wykarmienia nie jest juz taka dumą. Raczej meczącą monotonią. I powiem wam, ze to moze wyrodna ze mnie matka ale ta jedna butelka daje mi chwile wytchnienia.

co do kolek. Ciagle sab przy kazdym karmieniu i doszlismy do etapu 17-20 bolesne bąki i bol brzucha. Dzisiaj odstawilam sab. I... to nie moje dziecko. Usmiechniete, spokojne, radosne. Baczki idą lekko chociaz są potwornie smierdzące ale to pewnie po mm. Tfu tfu jest lepiej :)

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedną córkę tez karmiłam dwa lata a nawet jeszcze dwa miesiące ;) ale początki były łatwiejsze. Córka czasami wisiała na piersi ale w dzień, nocki były jak w zegarku co 3 godziny i z czasem było tylko lepiej. Teraz okropnie męczą mnie karmienia co godzinne w nocy bo jak dochodzi zmiana pampersa, moje siku to mało co sypiam.
    Chwale sobie kp, widzę same plusy a to co teraz się dzieje to myślę, że chwilowe :)
    Kłosia, rozumiem, że minęło :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Guem Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, my dzisiaj bawiliśmy się na grilu. Córci dobrze się spało na powietrzu :)
    Iwa na przełomie drugiego i trzeciego miesiąca może być problem z laktacją. Jak to tłumaczył mi lekarka pierś i dziecko muszą sobie ustalić popyt i podaż na mleczko na właściwym poziomie :) Ja też tak miałam że córcia co chwilę chciała pierś a ja już sama nie wiedziałam co się dzieje, czy jej nie przekarmiam albo nie ma za mało. Teraz już się to ustabilizowało w nocy ale w dzień nadal chce być najlepiej cały czas przy piersi ale teraz myślę że to kwestia bliskości. Dzisiaj kupiłam kolejny smoczek ale mała się krzywi jak do wymiotów i wypluwa. Nie wiem czy jest sens szukać jeszcze czy któryś jej podpasuje ale z pewnością byłoby to zbawienne dla moich piersi.

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley ale to mówisz o tych nowych (fioletowych) 3kach dady? Tez tak smierdza?? To dobrze bo juz miałam dzis kupic... A to byl jeden z minusów dady jak mieliśmy wcześniejsze op.(3ki wlasnie od dady zaczęliśmy a teraz zielone pampki)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Witam się, my dzisiaj bawiliśmy się na grilu. Córci dobrze się spało na powietrzu :)
    Iwa na przełomie drugiego i trzeciego miesiąca może być problem z laktacją. Jak to tłumaczył mi lekarka pierś i dziecko muszą sobie ustalić popyt i podaż na mleczko na właściwym poziomie :) Ja też tak miałam że córcia co chwilę chciała pierś a ja już sama nie wiedziałam co się dzieje, czy jej nie przekarmiam albo nie ma za mało. Teraz już się to ustabilizowało w nocy ale w dzień nadal chce być najlepiej cały czas przy piersi ale teraz myślę że to kwestia bliskości. Dzisiaj kupiłam kolejny smoczek ale mała się krzywi jak do wymiotów i wypluwa. Nie wiem czy jest sens szukać jeszcze czy któryś jej podpasuje ale z pewnością byłoby to zbawienne dla moich piersi.

To tak jak My ;)pół godziny temu wróciłyśmy z grilla, młoda śpi :)
    Co do smoczków, na początku miałyśmy Lovi i póki mała nie podrosła to jej pasował , potem jej wypadał bo okazał się za krótki, i w zestawie z laktatorem miałam ten podstawowy Avent i on jest wyjątkowo długi i tak jej podpasował że inny niema opcji, kupiłam jeszcze chicco pchysio cały z silikonu na upały żeby nie odbijał się jej na buźce plastik, ale niema opcji od razu wypluła, Avent dla niej najlepszy - najdłuższy,

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Miki na cycku przesypia w nocy bez karmienia ok. 9h wiec jest zajebiaszczo :-)

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my bawilismy sie dzisiaj na 18-stce. Miki byl gosciem honorowym ;-) kochany synek dal mamie sie troche pobawic. Nie straszna mu glosna muzyka i gwar.

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Liley Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak te fioletowe nowa nowość premium. Lekko sikniete i do zmiany bo raz ze śmierdzi a dwa jak dotykam to sa mokre :/
    Guem w sumie u nas podpasowal lovi ale do tego stopnia ze mlody chce go ciągle dydkać. Tak bardzo ze po 15 padam na twarz bo ciągle biegam i podaje mu bo wypadł... najlepiej żeby byl cały czas w ustach. Ćwicze z nim to podciaganie za rece i jak lezy na klinie ciagnie sie sam do siadu. Wscieka sie przy tym okrutnie i wygląda tak nieporadnie walcząc sam ze sobą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 23:19

f2wlepok51d0udm2.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile powinno spać 4 miesiecznr niemowle w ciągu doby?

• Liley Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://infografika.wp.pl/title,Ile-powinno-spac-dziecko,wid,15911260,wiadomosc.html?ticaid=117811 poli zobacz sobie tu. U mnie sie sprawdzalo

f2wlepok51d0udm2.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek śpi zwykle od 20-21 do 7-8 ej. I w dzień ma jedną drzemkę 30 minut i drugą dłuższą od 1,5 godziny do 2,5 godziny. Czasami jeszcze wieczorkiem robił krótką drzemkę ale od 3 dni nie śpi już. Czyli łącznie śpi około 15 godzin maksymalnie.
    A jak Wasze?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wstawanie w nocy co 2h to też norma, od 21 spi do 2 a pozniej pobudka co 2h i tak do 8:30. Dzisiaj postanowił zaszalec i obudzil sie juz o 7. W koncu weekend, to nie bedzie go przeciez marnowal na wysypianie się. Łeb mnie boli od niewyspania, oczy szczypią xD bajka.

My mamy Dady 3 fioletowe tym razem i jak dla mnie sa o wiele lepsze od Dady pomaranczowych 3. Nie mam porownania z inną firmą, więc dla mnie te wypadają fantastycznie. Ciensze są i bardziej miękkie.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Maja aktualnie śpi od ok 20.00 - 7.00 ( jedzenie co 3-4h) potem zasypia ok 8.30 na godzinkę do 1,5h, potem najczęściej na dworze śpi ok 2,5h, i najczęściej od 17.00 już nie śpi do 20.00 kiedy zasypia po kąpieli na noc.
    No chyba że grillujemy tj wczoraj to poszła spać o 23.00

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 10:14

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Ile powinno spać 4 miesiecznr niemowle w ciągu doby?
    Tyle ile chce. Jednemu. 8 starczy drugiemu 15 bedzie Malo.

marzenka06 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Władek u mojej mamy, czyli z nami w łóżku śpi od 10 do 7 rano bez jedzenia. Z reguły o 7 je i jeszcze spi do 9. A potem po każdym karmieniu jeszcze spi z h. W porównaniu do pierwszego syna to bajka.

Fioletowe dady 3 jesli chodzi o zapiecia to cudo, ale smierdza strasznie:/. Wiec pewnie wrócimy do starych. Chyba ze się przyzwyczaje;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę żyła. W nocy powrót do długiego spania. Olaf zasnął przed 22 i spał do 2, jedzonko i spanie do 4:30 następne karmienie o 7. Jakby tak zostało to byłoby bosko :D

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa a ile ma posiłków w ciągu dnia? 6 czy 7? Mój śpi podobnie, też pomiędzy karmieniami zawsze walnie drzemkę, a jak nie zdąży, to następną przerwę prześpi całą. Je 6 razy i to wg zegarka, chyba że będzie chciał szybciej. Ale jak ma skok rozwojowy, to wtedy nie śpi. Teraz pora na skok nr 3 i już się obawiam, żeby mu się nie poprzestawiało :)

• Liley Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.20 wydoił 120ml mm. O 24 wcisnelam na spiocha 30ml mojego z debridatem. Pobudka na karmienie o ... 5.01. Może zbieg okoliczności a może faktycznie po butli dzieci spią lepiej ale jestem w szoku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 12:35

f2wlepok51d0udm2.png
‹‹ 1852 1853 1854 1855 1856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ