X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa u mnie w nocy było podobnie :( masakra !

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój jeszcze się męczy z bąkami, potrafią go wybudzić np. w nocy, kupa też jeszcze czasem z płaczem.
    Zasypia ok 8-9 i śpi mniej więcej do 2-4, czyli ma największą przerwę nocną. Potem już je co trzy godziny, ale jak zje ok 6-7 to zasypia jeszcze na jakieś 2 h, więc w sumie śpi ok 12 h.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kp jedna z trudniejszych dyscyplin :D 2 lata to było dla mnie za długo i nie chce popełniać drugi raz tego błędu - Miłosz musi znac smak mm. Z corka tez chcielismy wprawadzic karmienie mieszane ale w ośrodku zdrowia mamy taka nawiedzoną pielegniarke. Nagadala nam ze mm jesy fe i be i w ogole to trucizna a my co, młodzi rodzice posluchalismy wariatki. Meczylam sie chociaz moj organizm karmienie piersia traktuje jak cos zupelnie naturalnego i bezproblemowego. Nawal w 3 dobie znosny, zadnych zapalen, zastoju, poranionych sutkow. Calkowita harmonia z dziecmi. Najadają sie jedna piersią a ja nie trzymam sie zadnych zasad typu jedno karmienie jedna piers. Nic tylko zazdroscic. Z psychiką gorzej. Przy corce fakt bylam zaczarowana jadla, spala, bez kolek tylko lekkie problemy z kupka z racji niedojrzalosci ukladu. Ale po 2 latach karmienia, ciazy kolejny ssak do wykarmienia nie jest juz taka dumą. Raczej meczącą monotonią. I powiem wam, ze to moze wyrodna ze mnie matka ale ta jedna butelka daje mi chwile wytchnienia.

co do kolek. Ciagle sab przy kazdym karmieniu i doszlismy do etapu 17-20 bolesne bąki i bol brzucha. Dzisiaj odstawilam sab. I... to nie moje dziecko. Usmiechniete, spokojne, radosne. Baczki idą lekko chociaz są potwornie smierdzące ale to pewnie po mm. Tfu tfu jest lepiej :)

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedną córkę tez karmiłam dwa lata a nawet jeszcze dwa miesiące ;) ale początki były łatwiejsze. Córka czasami wisiała na piersi ale w dzień, nocki były jak w zegarku co 3 godziny i z czasem było tylko lepiej. Teraz okropnie męczą mnie karmienia co godzinne w nocy bo jak dochodzi zmiana pampersa, moje siku to mało co sypiam.
    Chwale sobie kp, widzę same plusy a to co teraz się dzieje to myślę, że chwilowe :)
    Kłosia, rozumiem, że minęło :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Guem Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, my dzisiaj bawiliśmy się na grilu. Córci dobrze się spało na powietrzu :)
    Iwa na przełomie drugiego i trzeciego miesiąca może być problem z laktacją. Jak to tłumaczył mi lekarka pierś i dziecko muszą sobie ustalić popyt i podaż na mleczko na właściwym poziomie :) Ja też tak miałam że córcia co chwilę chciała pierś a ja już sama nie wiedziałam co się dzieje, czy jej nie przekarmiam albo nie ma za mało. Teraz już się to ustabilizowało w nocy ale w dzień nadal chce być najlepiej cały czas przy piersi ale teraz myślę że to kwestia bliskości. Dzisiaj kupiłam kolejny smoczek ale mała się krzywi jak do wymiotów i wypluwa. Nie wiem czy jest sens szukać jeszcze czy któryś jej podpasuje ale z pewnością byłoby to zbawienne dla moich piersi.

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley ale to mówisz o tych nowych (fioletowych) 3kach dady? Tez tak smierdza?? To dobrze bo juz miałam dzis kupic... A to byl jeden z minusów dady jak mieliśmy wcześniejsze op.(3ki wlasnie od dady zaczęliśmy a teraz zielone pampki)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Witam się, my dzisiaj bawiliśmy się na grilu. Córci dobrze się spało na powietrzu :)
    Iwa na przełomie drugiego i trzeciego miesiąca może być problem z laktacją. Jak to tłumaczył mi lekarka pierś i dziecko muszą sobie ustalić popyt i podaż na mleczko na właściwym poziomie :) Ja też tak miałam że córcia co chwilę chciała pierś a ja już sama nie wiedziałam co się dzieje, czy jej nie przekarmiam albo nie ma za mało. Teraz już się to ustabilizowało w nocy ale w dzień nadal chce być najlepiej cały czas przy piersi ale teraz myślę że to kwestia bliskości. Dzisiaj kupiłam kolejny smoczek ale mała się krzywi jak do wymiotów i wypluwa. Nie wiem czy jest sens szukać jeszcze czy któryś jej podpasuje ale z pewnością byłoby to zbawienne dla moich piersi.

To tak jak My ;)pół godziny temu wróciłyśmy z grilla, młoda śpi :)
    Co do smoczków, na początku miałyśmy Lovi i póki mała nie podrosła to jej pasował , potem jej wypadał bo okazał się za krótki, i w zestawie z laktatorem miałam ten podstawowy Avent i on jest wyjątkowo długi i tak jej podpasował że inny niema opcji, kupiłam jeszcze chicco pchysio cały z silikonu na upały żeby nie odbijał się jej na buźce plastik, ale niema opcji od razu wypluła, Avent dla niej najlepszy - najdłuższy,

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Miki na cycku przesypia w nocy bez karmienia ok. 9h wiec jest zajebiaszczo :-)

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my bawilismy sie dzisiaj na 18-stce. Miki byl gosciem honorowym ;-) kochany synek dal mamie sie troche pobawic. Nie straszna mu glosna muzyka i gwar.

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Liley Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak te fioletowe nowa nowość premium. Lekko sikniete i do zmiany bo raz ze śmierdzi a dwa jak dotykam to sa mokre :/
    Guem w sumie u nas podpasowal lovi ale do tego stopnia ze mlody chce go ciągle dydkać. Tak bardzo ze po 15 padam na twarz bo ciągle biegam i podaje mu bo wypadł... najlepiej żeby byl cały czas w ustach. Ćwicze z nim to podciaganie za rece i jak lezy na klinie ciagnie sie sam do siadu. Wscieka sie przy tym okrutnie i wygląda tak nieporadnie walcząc sam ze sobą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 23:19

f2wlepok51d0udm2.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile powinno spać 4 miesiecznr niemowle w ciągu doby?

• Liley Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://infografika.wp.pl/title,Ile-powinno-spac-dziecko,wid,15911260,wiadomosc.html?ticaid=117811 poli zobacz sobie tu. U mnie sie sprawdzalo

f2wlepok51d0udm2.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek śpi zwykle od 20-21 do 7-8 ej. I w dzień ma jedną drzemkę 30 minut i drugą dłuższą od 1,5 godziny do 2,5 godziny. Czasami jeszcze wieczorkiem robił krótką drzemkę ale od 3 dni nie śpi już. Czyli łącznie śpi około 15 godzin maksymalnie.
    A jak Wasze?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wstawanie w nocy co 2h to też norma, od 21 spi do 2 a pozniej pobudka co 2h i tak do 8:30. Dzisiaj postanowił zaszalec i obudzil sie juz o 7. W koncu weekend, to nie bedzie go przeciez marnowal na wysypianie się. Łeb mnie boli od niewyspania, oczy szczypią xD bajka.

My mamy Dady 3 fioletowe tym razem i jak dla mnie sa o wiele lepsze od Dady pomaranczowych 3. Nie mam porownania z inną firmą, więc dla mnie te wypadają fantastycznie. Ciensze są i bardziej miękkie.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Maja aktualnie śpi od ok 20.00 - 7.00 ( jedzenie co 3-4h) potem zasypia ok 8.30 na godzinkę do 1,5h, potem najczęściej na dworze śpi ok 2,5h, i najczęściej od 17.00 już nie śpi do 20.00 kiedy zasypia po kąpieli na noc.
    No chyba że grillujemy tj wczoraj to poszła spać o 23.00

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 10:14

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Ile powinno spać 4 miesiecznr niemowle w ciągu doby?
    Tyle ile chce. Jednemu. 8 starczy drugiemu 15 bedzie Malo.

marzenka06 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Władek u mojej mamy, czyli z nami w łóżku śpi od 10 do 7 rano bez jedzenia. Z reguły o 7 je i jeszcze spi do 9. A potem po każdym karmieniu jeszcze spi z h. W porównaniu do pierwszego syna to bajka.

Fioletowe dady 3 jesli chodzi o zapiecia to cudo, ale smierdza strasznie:/. Wiec pewnie wrócimy do starych. Chyba ze się przyzwyczaje;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę żyła. W nocy powrót do długiego spania. Olaf zasnął przed 22 i spał do 2, jedzonko i spanie do 4:30 następne karmienie o 7. Jakby tak zostało to byłoby bosko :D

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa a ile ma posiłków w ciągu dnia? 6 czy 7? Mój śpi podobnie, też pomiędzy karmieniami zawsze walnie drzemkę, a jak nie zdąży, to następną przerwę prześpi całą. Je 6 razy i to wg zegarka, chyba że będzie chciał szybciej. Ale jak ma skok rozwojowy, to wtedy nie śpi. Teraz pora na skok nr 3 i już się obawiam, żeby mu się nie poprzestawiało :)

• Liley Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O.20 wydoił 120ml mm. O 24 wcisnelam na spiocha 30ml mojego z debridatem. Pobudka na karmienie o ... 5.01. Może zbieg okoliczności a może faktycznie po butli dzieci spią lepiej ale jestem w szoku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 12:35

f2wlepok51d0udm2.png
‹‹ 1852 1853 1854 1855 1856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ