Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
mój jeszcze się męczy z bąkami, potrafią go wybudzić np. w nocy, kupa też jeszcze czasem z płaczem.
Zasypia ok 8-9 i śpi mniej więcej do 2-4, czyli ma największą przerwę nocną. Potem już je co trzy godziny, ale jak zje ok 6-7 to zasypia jeszcze na jakieś 2 h, więc w sumie śpi ok 12 h. -
Kp jedna z trudniejszych dyscyplin 2 lata to było dla mnie za długo i nie chce popełniać drugi raz tego błędu - Miłosz musi znac smak mm. Z corka tez chcielismy wprawadzic karmienie mieszane ale w ośrodku zdrowia mamy taka nawiedzoną pielegniarke. Nagadala nam ze mm jesy fe i be i w ogole to trucizna a my co, młodzi rodzice posluchalismy wariatki. Meczylam sie chociaz moj organizm karmienie piersia traktuje jak cos zupelnie naturalnego i bezproblemowego. Nawal w 3 dobie znosny, zadnych zapalen, zastoju, poranionych sutkow. Calkowita harmonia z dziecmi. Najadają sie jedna piersią a ja nie trzymam sie zadnych zasad typu jedno karmienie jedna piers. Nic tylko zazdroscic. Z psychiką gorzej. Przy corce fakt bylam zaczarowana jadla, spala, bez kolek tylko lekkie problemy z kupka z racji niedojrzalosci ukladu. Ale po 2 latach karmienia, ciazy kolejny ssak do wykarmienia nie jest juz taka dumą. Raczej meczącą monotonią. I powiem wam, ze to moze wyrodna ze mnie matka ale ta jedna butelka daje mi chwile wytchnienia.
co do kolek. Ciagle sab przy kazdym karmieniu i doszlismy do etapu 17-20 bolesne bąki i bol brzucha. Dzisiaj odstawilam sab. I... to nie moje dziecko. Usmiechniete, spokojne, radosne. Baczki idą lekko chociaz są potwornie smierdzące ale to pewnie po mm. Tfu tfu jest lepiej -
Jedną córkę tez karmiłam dwa lata a nawet jeszcze dwa miesiące ale początki były łatwiejsze. Córka czasami wisiała na piersi ale w dzień, nocki były jak w zegarku co 3 godziny i z czasem było tylko lepiej. Teraz okropnie męczą mnie karmienia co godzinne w nocy bo jak dochodzi zmiana pampersa, moje siku to mało co sypiam.
Chwale sobie kp, widzę same plusy a to co teraz się dzieje to myślę, że chwilowe
Kłosia, rozumiem, że minęło -
Witam się, my dzisiaj bawiliśmy się na grilu. Córci dobrze się spało na powietrzu
Iwa na przełomie drugiego i trzeciego miesiąca może być problem z laktacją. Jak to tłumaczył mi lekarka pierś i dziecko muszą sobie ustalić popyt i podaż na mleczko na właściwym poziomie Ja też tak miałam że córcia co chwilę chciała pierś a ja już sama nie wiedziałam co się dzieje, czy jej nie przekarmiam albo nie ma za mało. Teraz już się to ustabilizowało w nocy ale w dzień nadal chce być najlepiej cały czas przy piersi ale teraz myślę że to kwestia bliskości. Dzisiaj kupiłam kolejny smoczek ale mała się krzywi jak do wymiotów i wypluwa. Nie wiem czy jest sens szukać jeszcze czy któryś jej podpasuje ale z pewnością byłoby to zbawienne dla moich piersi. -
Guem wrote:Witam się, my dzisiaj bawiliśmy się na grilu. Córci dobrze się spało na powietrzu
Iwa na przełomie drugiego i trzeciego miesiąca może być problem z laktacją. Jak to tłumaczył mi lekarka pierś i dziecko muszą sobie ustalić popyt i podaż na mleczko na właściwym poziomie Ja też tak miałam że córcia co chwilę chciała pierś a ja już sama nie wiedziałam co się dzieje, czy jej nie przekarmiam albo nie ma za mało. Teraz już się to ustabilizowało w nocy ale w dzień nadal chce być najlepiej cały czas przy piersi ale teraz myślę że to kwestia bliskości. Dzisiaj kupiłam kolejny smoczek ale mała się krzywi jak do wymiotów i wypluwa. Nie wiem czy jest sens szukać jeszcze czy któryś jej podpasuje ale z pewnością byłoby to zbawienne dla moich piersi.
To tak jak My ;)pół godziny temu wróciłyśmy z grilla, młoda śpi
Co do smoczków, na początku miałyśmy Lovi i póki mała nie podrosła to jej pasował , potem jej wypadał bo okazał się za krótki, i w zestawie z laktatorem miałam ten podstawowy Avent i on jest wyjątkowo długi i tak jej podpasował że inny niema opcji, kupiłam jeszcze chicco pchysio cały z silikonu na upały żeby nie odbijał się jej na buźce plastik, ale niema opcji od razu wypluła, Avent dla niej najlepszy - najdłuższy, -
Tak te fioletowe nowa nowość premium. Lekko sikniete i do zmiany bo raz ze śmierdzi a dwa jak dotykam to sa mokre
Guem w sumie u nas podpasowal lovi ale do tego stopnia ze mlody chce go ciągle dydkać. Tak bardzo ze po 15 padam na twarz bo ciągle biegam i podaje mu bo wypadł... najlepiej żeby byl cały czas w ustach. Ćwicze z nim to podciaganie za rece i jak lezy na klinie ciagnie sie sam do siadu. Wscieka sie przy tym okrutnie i wygląda tak nieporadnie walcząc sam ze sobąWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 23:19
-
Mój synek śpi zwykle od 20-21 do 7-8 ej. I w dzień ma jedną drzemkę 30 minut i drugą dłuższą od 1,5 godziny do 2,5 godziny. Czasami jeszcze wieczorkiem robił krótką drzemkę ale od 3 dni nie śpi już. Czyli łącznie śpi około 15 godzin maksymalnie.
A jak Wasze? -
U mnie wstawanie w nocy co 2h to też norma, od 21 spi do 2 a pozniej pobudka co 2h i tak do 8:30. Dzisiaj postanowił zaszalec i obudzil sie juz o 7. W koncu weekend, to nie bedzie go przeciez marnowal na wysypianie się. Łeb mnie boli od niewyspania, oczy szczypią xD bajka.
My mamy Dady 3 fioletowe tym razem i jak dla mnie sa o wiele lepsze od Dady pomaranczowych 3. Nie mam porownania z inną firmą, więc dla mnie te wypadają fantastycznie. Ciensze są i bardziej miękkie.Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Nasza Maja aktualnie śpi od ok 20.00 - 7.00 ( jedzenie co 3-4h) potem zasypia ok 8.30 na godzinkę do 1,5h, potem najczęściej na dworze śpi ok 2,5h, i najczęściej od 17.00 już nie śpi do 20.00 kiedy zasypia po kąpieli na noc.
No chyba że grillujemy tj wczoraj to poszła spać o 23.00Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 10:14
-
Poli9106 wrote:Ile powinno spać 4 miesiecznr niemowle w ciągu doby?
marzenka06 lubi tę wiadomość
-
Władek u mojej mamy, czyli z nami w łóżku śpi od 10 do 7 rano bez jedzenia. Z reguły o 7 je i jeszcze spi do 9. A potem po każdym karmieniu jeszcze spi z h. W porównaniu do pierwszego syna to bajka.
Fioletowe dady 3 jesli chodzi o zapiecia to cudo, ale smierdza strasznie:/. Wiec pewnie wrócimy do starych. Chyba ze się przyzwyczaje;) -
nick nieaktualnyBaronowa a ile ma posiłków w ciągu dnia? 6 czy 7? Mój śpi podobnie, też pomiędzy karmieniami zawsze walnie drzemkę, a jak nie zdąży, to następną przerwę prześpi całą. Je 6 razy i to wg zegarka, chyba że będzie chciał szybciej. Ale jak ma skok rozwojowy, to wtedy nie śpi. Teraz pora na skok nr 3 i już się obawiam, żeby mu się nie poprzestawiało
-
O.20 wydoił 120ml mm. O 24 wcisnelam na spiocha 30ml mojego z debridatem. Pobudka na karmienie o ... 5.01. Może zbieg okoliczności a może faktycznie po butli dzieci spią lepiej ale jestem w szoku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2016, 12:35