X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wcielo gdzies posty z dzisiaj...

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    ja karmię od jakiegoś czasu tylko jedną;/ nie mogę go przekonać do prawej piersi;/
    Też tak kiedyś miałam ale potem jakoś się przekonała i jest ok.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    wcielo gdzies posty z dzisiaj...
    Ja cały dzień nie wchodzilam i trochę się zdziwiłam że nikt prawie nie pisał

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo sie forum wysypalo. Podobno dziewczyny miały nie swoje wykresy i nie swoje wiadomości prywatne

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wiadomosci to rzeczywiscie tak bylo. Tyle ,ze sie w nie wejsc nie dalo. Chociaz tyle bo co to za prywatnosc.

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Dziewczyny karmiące piersią,
    czy Wasze dzieci przy jednym karmieniu jedzą tylko z jednej piersi czy z obu ?
    Moj Miki zjada raczej z jednej choc wczoraj i dzisiaj po kapaniu musialam podac druga piers bo przy tej poczatkowej poplakiwal. Znaczy sie jadl ok.8 minut a potem co chwile wypuszczal i sie denerwowal.

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z obu. Jedynie w nocy z jednej ale nie zawsze.

Iwa81 lubi tę wiadomość

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia je z jednej piersi jeden posiłek czasem się zdarzało ze dostawała tez drugą ale to bardzo rzadko. Teraz jak tyle ulewa to przystawiam ją częściej ale nadal ba zmianę. Co jakiś czas tez się obraża na prawego cycka ale zwykle tylko na jedno karmienie, a później już okey :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam butelek sztuk 4: 2x150 i 2x260 jednak do wody, 3 do mleka, mam zestaw startowy z tt, ale wystarczyłaby do mleka jedna ;]
    Butelek chyba zmieniać nie będziemy, a smoczki to tak co 2-3 miesiące chyba wystarczy? Co ile zmieniacie?

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmienialam po 2 mcsch smoczek. Butelek nie zmieniam poki co. Mam aventa 3 : 2x125 ml I 1x 260 ml ale jeszcze nie uzywalam, 1x 150 ml z TT o tej uzywam do wody. Mam tez z chicco 150'ml ale.nigdy jej nie uzywalam bo ma taki wygiety smoczek I nie dokupilam na 1m+.
    Zastanawiam sie kiedy zmienic smoczek na 3m+.
    A taki smoczek na codzien to macie 0-2m lub 0-3 czy juz zmienilyscie 3-6m?
    Moje dziecko od 22.30'spi o 6.15 przebudzil sie dalam mi smoka usnal. 7.30 obudzil sie wstaje robie mi butle wracam I do teraz spi.... kurde zawsze to 30 min snu wiecej dlaa mnie. Znowu mnie oszukal !

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki smoczek do ciumkania ma 0-6 z aventu

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W butlach mam smoczki 3+ i będę musiała je zmienić już, bo prawie od początku z nich pije bo dostawał z zageszczaczem, w wodzie też już 3+, potem myślę już wszystkie trojprzeplywowe dam,na razie mu leci bokami mimo że one 0+ są, no ale chyba za mocno ssie i Nie daje rady wszystkiego połknąc
    Do ciumkania mamy nauka 0-6, wymieniam co 2 miesiące

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola, Ale super śpi, zazdroszczę,nam się poprzestawialo i jak kiedyś spał do 4-5 jadł i spał do 8, tak teraz już od dłuższego czasu w nocy budzi się na Jedzenie 1-2 rzadziej koło 3 i potem je 6-7 i potem to już ze spanie różnie, jak je o 6 to jeszcze przeważnie śpi do 8.30, a jak o 7 to już przeważnie koniec spania:-)
    Z tym że chodZi spać o 20, później się nie da bo już pod wieczór marudny jak diabli:-P

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, my dzisiaj spanie od 20.00 do 7.00 potem o 8.00 z 3 przerwami na jedzenie, o 8.00 znowu spanko tym razem już na zakupach w wózku, i cały czas siedzimy na dworze, jak ja lubię taka pogodę :-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pogoda lipa. Wczoraj miły dostal pierwszą butle (chce dawac jedna na noc. Corka nie dostawała i ani odstawić od cycka [karmilam dwa lata], ani wyjść na dłużej o podaniu kaszki nie wspomnę) kupiliśmy bebilon pro expert na kolki i zaparcia. Dostal sete w ciągu dnia żeby zobaczyć reakcje i bylo mu malo! Wychlał zadowolony :)
    Dzisiaj dostanie juz na noc a mi mąż zapowiedzial drinka urodzinowego z naparstka jamesona. Ale chyba zrezygnuje... 3 lata nie miałam alko w ustach i odwyklam. Urodzinowa niech stoi i czeka na 30ke.

My spimy od 21.30 plus minus pół h do 9-10. W tym 3 karmienia. Da sie żyć.

Miałam wam pisać. Zdecydowalismy sie na mate fp rainforest i młody zakochany. Z malpka spi. Uwielbia słuchać muzyczki i probuje juz łapać.

pisalyscie o pampersach. Uzywamy bialych ale wzielam wczoraj na próbę nowe dady. Niby ok. Cienkie, fajnie dopasowane ale po siku tak walą moczem ze od razu trzeba zmieniac i najgorsze... sa mokre ! Chłonność żadna.. pojda chyba na bukiet dla przyjaciółki bo za kilka tygodni rodzi.

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, jak dla mnie te pieluszki są podobne do starych, dużej różnicy nie widzę. Chłonność taka sama, bo całą noc wytrzymują, hmmm, chyba, że piszesz o rozmiarze "3".
    A czemu chcesz podawać na noc mm? To chyba nie sprawi, że synek prześpi noc, bo jednak przyzwyczajenie do cyca i karmienia na żądanie zostaje. Prawda jest taka, że niestety, ale dzieci karmione piersią rzadko przesypiają ciągiem dłużej niż 6h w nocy i to do roku czasu (tak przynajmniej mówiła mi położna i dzieciate koleżanki).

• domi05 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój karmiony butlą prawie od początku też przesypia max 6 godzin - rzadziej 7 i nie wiem czy już się przyzwyczaił i dlatego budzi się ciągle o tej samej godzinie... już miesiąc tak się budzi - wcześniej przesypiał dłużej i myślałam ze to kwestia czasu aż będzie przesypiał do 6-8 a tu się pozmieniało...
    już tracę nadzieję na przespanie nocy bez karmienia. Może jak będzie kaszka albo kleik na noc? Choć to też ponoć rzadko działa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 16:59

tb732n0a0czusv9c.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pisze o "3".

Nawet nie chodzi mi o to, , żeby spał w nocy. Nie moge narzekac. Spi ladnie. Chodzi nam o to, zeby nie bylo problemu z późniejszym przestawieniem sie na mm. Karmieniem corki bylam umeczona. Nie moglam przez to zajsc w ciaze. Gośka nie piła żadnego mleka dostepnego w naszym pieknym kraju. Nie ruszyla zadnej kaszki na mleku. A wieczorem / na noc bo po calym dniu cyce mam "wycyckane".

Chociaz nie wiem czy dzieci nie spia lepiej. Kolezanka zaczela podawac butle po 3mscu i ccóra spala jak zaczarowana. Wiec to chyba zalezy od dziecka.

f2wlepok51d0udm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie na mm dzieci śpią dłużej, chodziło mi o to, że jak podasz np. 2 butle mm na dzień to dużej różnicy nie będzie. Mój był na kp prawie miesiąc i spał max 3h, ale to noworodek, więc ciężko powiedzieć co by było dalej. Po drugim miesiącu zaczął przesypiać noce bez karmienia. I mam nadzieję, że mu tak zostanie. Domi, to wszystko się jeszcze może pozmieniać u Was, u nas zresztą też.
    Liley domyślam się, że byłaś zmęczona, kp to sport dla wytrwałych ;-)
    A dziewczyny jak z kolkami u Waszych pociech, dobiegają końca?

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespana noc? Moje marzenie...
    Może za dwa lata.
    Zazdroszczę Wam przespanych w ciągu nawet 3 godzin ;) ja karmiłam tej nocy co godzine. Nie wiem co jest grane. Pierwszy raz w życiu pomyślałam, że z moim pokarmem jest coś n8e tak :(

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
‹‹ 1851 1852 1853 1854 1855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ