Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Też mi dady strasznie siuśkami waliły i po jednej pace wróciliśmy do pampersów...
Miko pije enfamil bezlaktozowy i nie miał nigdy zielonej kupki. W sumie po żadnym nie miał a przeszliśmy już Bebilon, Bebiko Pro Plus, Enfamil AR i teraz ten Enfamil bezklaktozowy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW użyciu spoko. Jeśli chodzi wymiarowo, to jak dla mnie albo są takie same albo ciut mniejsze od tych starych. Grubość zbliżona. I jest taki paseczek jak w pampersach premium care, że jak się zesika to zmienia kolor na niebieski.
Też się bałam, że ta siateczka uczuli, ale nie uczula, bo w starych "1" była i właśnie podrażniała. Trochę dziwny zapach pieluszek, taki sztuczny. Nie ma problemów z przeciekaniem. Ale już drugiej paki nie kupię, bo mam całą paczkę tych starych i jeszcze pampersów premium care, więc na miesiąc są, a później to już "3" pewnieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 12:37
-
Cześć dziewczyny, czytalam, ze Wasze dzieci w nocy jedzą juz o stałych godzinach a mialyscie takie akcje, że jak już tak ładnie jadło dziecko to się mu odmieniło. Syn jadł o około 2 w nocy potem około 5 i potem już po 7. Traz do 7 je częściej niż co dwie godziny. W ciągu dnia tez nie jest lepiej a nocne take sa już od soboty.
Mialyscie moze tak, że Wam się nocki popsuły? Ile to trwało?
My w weekend przechodzimy na Pampersy 3. Jutro idę zważyć małego i 6kg pewnie będzie. A 3 są albo od 4kg albo od 5, kupiłam te mniejsze wiec powinny być dobre. -
ja tak mialam chyba ze dwie noce,jadla co 3 h.Teraz tez nie mamy stalych godzin bo zalezy o ktorej pojdzie spac.Nina nie chodzi spac o jednej godzinie.Wszystko zalezy tez od dnia ile pospi,wiec nie powiem,zeby juz sobie wyrobila dzien choc powinna.
-
U nas chociaż zasypia o stałej porze bo o 22 i nie ważne o której kąpiel
Poli, a łączylas z czymś ta zmianę z jedzeniwm w nocy? 3 godziny to i tak super.
Ja juz nawet myślałam, że niedojada ale nie ma szans żebym mu dala druga pierś, nie chce drugiej. Wypije z jednej i śpi, nie idzie go obudzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 15:07
-
Unas byl czas ,ze chodzila spac o 21 potem zmienilo sie na 22 lub 23 a teraz jest drzemka o 20 taka z 40 min i spanie o 22.Ostatnie dni tak wygladaja.Ale potem spi 6 h,mleko i znowu spi 3-4 h.Wstanie rano,pobawi sie godzine i drzemka 1h a potem roznie jest.Wczoraj byla godzin azabawy potem godzina drzemki a dzisiaj to jest 40 min spania a dwie godziny zabawy.
Z niczym tego nie łączę poprostu tak jej sie zrobilo:) -
U nas jest od dawna w miarę stały rytm w nocy: zasypia przed 21, jedzenie i pielucha 2-3, później jedzenie 4-5 i ok 7 wstaje. Ale czasem to się przesuwa i wypada jedno karmienie a czasem budzi się od północy co godzinę na jedzenie. Na pewno jak jest więcej emocji w ciągu dnia to budzi się częściej jak np po przeżyciach u fizjoterapeuty całą nocy i następny dzień domagała się piersi co chwila albo jak jest gorąco to też częściej chce pić. Trochę to wkurza bo ani w nocy się nie wyśpię ani w dzień nic zrobić nie mogę ale skoro moje dziecko tego potrzebuje to leżymy przy cycusiu i się tulimy nawet cały dzień
Iwa2016 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mam jedna do wody, jedna do mleka, jedna do lsktatora.
Smoczek dopiero bede zmieniać. Butelek nie bede zmieniac -
my jesteśmy na mm i mam 4 butle oraz stale włączony podgrzewacz. Wyjmę jedną butlę to wkładam następną i w ten sposób mam cały czas wodę gotową do rozrobienia mleka. Dodatkowo na noc przygotowuję sobie odmierzone mleko w pojemniczku, jak jestem zaspana to szybciej i sprawniej połączyć mi to z wodą w butli. A że są to butle max 150 ml, to pewnie przerzucę się na większe jak zacznie więcej jeść, teraz na posiłek jest to od 100 do 160 ml, zależy, średnio 110-120.
Na wodę/herbatkę (nie chce mi pić wody, ale będę próbować) mam osobną butlę z minimalnym przepływem, na innych się krztusi. Pije tylko Humanę rozpuszczalną, kupiłam z desperacji (nie chciałam dosładzanych, a ta ma laktozę i maltodekstrynę)
Chciałam zmienić enfamil na bebilon (tańszy), kupy idą częściej a mniej objętościowo ale za to bąki tak ciężko idą że się zastanawiam... Mam nadzieję że już niedługo unormuje mu się to bączenie i kolki miną.
ps. u nas po enfamilu kupy są żółte, zielone były na NANie, wtedy też nie mieliśmy probiotyku, a teraz podajemy