X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi dady strasznie siuśkami waliły i po jednej pace wróciliśmy do pampersów...

Miko pije enfamil bezlaktozowy i nie miał nigdy zielonej kupki. W sumie po żadnym nie miał a przeszliśmy już Bebilon, Bebiko Pro Plus, Enfamil AR i teraz ten Enfamil bezklaktozowy.

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój mąż wreszcie w domu, ale nie na długo, niestety lekki zawał przeszedł w związku z czym jeszcze w sierpniu jedzie do Sanatorium na min 2 tygodnie, i znowu niemam jak chrzcin zaplanować ehh

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcia pieluszek "2"

273_dsc_0481_tn.jpg

957_dsc_0482_tn.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 12:10

• domi05 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak w użyciu? Wydają się ciut dłuższe, są cieńsze, grubsze?
    No i w środku jest siateczka? Nie podrażnia pupy?

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W użyciu spoko. Jeśli chodzi wymiarowo, to jak dla mnie albo są takie same albo ciut mniejsze od tych starych. Grubość zbliżona. I jest taki paseczek jak w pampersach premium care, że jak się zesika to zmienia kolor na niebieski.
    Też się bałam, że ta siateczka uczuli, ale nie uczula, bo w starych "1" była i właśnie podrażniała. Trochę dziwny zapach pieluszek, taki sztuczny. Nie ma problemów z przeciekaniem. Ale już drugiej paki nie kupię, bo mam całą paczkę tych starych i jeszcze pampersów premium care, więc na miesiąc są, a później to już "3" pewnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 12:37

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytalam, ze Wasze dzieci w nocy jedzą juz o stałych godzinach :) a mialyscie takie akcje, że jak już tak ładnie jadło dziecko to się mu odmieniło. Syn jadł o około 2 w nocy potem około 5 i potem już po 7. Traz do 7 je częściej niż co dwie godziny. W ciągu dnia tez nie jest lepiej a nocne take sa już od soboty.
    Mialyscie moze tak, że Wam się nocki popsuły? Ile to trwało?

My w weekend przechodzimy na Pampersy 3. Jutro idę zważyć małego i 6kg pewnie będzie. A 3 są albo od 4kg albo od 5, kupiłam te mniejsze wiec powinny być dobre.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak mialam chyba ze dwie noce,jadla co 3 h.Teraz tez nie mamy stalych godzin bo zalezy o ktorej pojdzie spac.Nina nie chodzi spac o jednej godzinie.Wszystko zalezy tez od dnia ile pospi,wiec nie powiem,zeby juz sobie wyrobila dzien choc powinna.

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chociaż zasypia o stałej porze bo o 22 i nie ważne o której kąpiel ;)

Poli, a łączylas z czymś ta zmianę z jedzeniwm w nocy? 3 godziny to i tak super.
    Ja juz nawet myślałam, że niedojada ale nie ma szans żebym mu dala druga pierś, nie chce drugiej. Wypije z jednej i śpi, nie idzie go obudzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 15:07

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unas byl czas ,ze chodzila spac o 21 potem zmienilo sie na 22 lub 23 a teraz jest drzemka o 20 taka z 40 min i spanie o 22.Ostatnie dni tak wygladaja.Ale potem spi 6 h,mleko i znowu spi 3-4 h.Wstanie rano,pobawi sie godzine i drzemka 1h a potem roznie jest.Wczoraj byla godzin azabawy potem godzina drzemki a dzisiaj to jest 40 min spania a dwie godziny zabawy.
    Z niczym tego nie łączę poprostu tak jej sie zrobilo:)

• Guem Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest od dawna w miarę stały rytm w nocy: zasypia przed 21, jedzenie i pielucha 2-3, później jedzenie 4-5 i ok 7 wstaje. Ale czasem to się przesuwa i wypada jedno karmienie a czasem budzi się od północy co godzinę na jedzenie. Na pewno jak jest więcej emocji w ciągu dnia to budzi się częściej jak np po przeżyciach u fizjoterapeuty całą nocy i następny dzień domagała się piersi co chwila albo jak jest gorąco to też częściej chce pić. Trochę to wkurza bo ani w nocy się nie wyśpię ani w dzień nic zrobić nie mogę ale skoro moje dziecko tego potrzebuje to leżymy przy cycusiu i się tulimy nawet cały dzień :)

Iwa2016 lubi tę wiadomość

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli kiedyś przejdzie ;) dzięki za odp
    Dziś Olaf wisi na cycusiach prawie cały dzien i teraz zasnął z jednym w buzi wiec może i ja się zdrzemne

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to skok rozwojowy? Niemowlęta są wtedy bardziej marudne i domagają się częstszego karmienia i noszenia. Trwa ok. tygodnia, potem wszystko wraca do normy :-)

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o skoku, córka tez mi wisiała na piersiach ale w dzień, nocki nigdy się nie popsuły. No zobaczymy czego się nauczy Mały po tym marudzeniu ;)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ile zmienianie butelki i smoczki?i ile użytkujecie na raz?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jedna do wody, jedna do mleka, jedna do lsktatora.
    Smoczek dopiero bede zmieniać. Butelek nie bede zmieniac

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jesteśmy na mm i mam 4 butle oraz stale włączony podgrzewacz. Wyjmę jedną butlę to wkładam następną i w ten sposób mam cały czas wodę gotową do rozrobienia mleka. Dodatkowo na noc przygotowuję sobie odmierzone mleko w pojemniczku, jak jestem zaspana to szybciej i sprawniej połączyć mi to z wodą w butli. A że są to butle max 150 ml, to pewnie przerzucę się na większe jak zacznie więcej jeść, teraz na posiłek jest to od 100 do 160 ml, zależy, średnio 110-120.

Na wodę/herbatkę (nie chce mi pić wody, ale będę próbować) mam osobną butlę z minimalnym przepływem, na innych się krztusi. Pije tylko Humanę rozpuszczalną, kupiłam z desperacji (nie chciałam dosładzanych, a ta ma laktozę i maltodekstrynę)
    Chciałam zmienić enfamil na bebilon (tańszy), kupy idą częściej a mniej objętościowo ale za to bąki tak ciężko idą że się zastanawiam... Mam nadzieję że już niedługo unormuje mu się to bączenie i kolki miną.

ps. u nas po enfamilu kupy są żółte, zielone były na NANie, wtedy też nie mieliśmy probiotyku, a teraz podajemy

43kt82c31nhz2sid.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też : osobna butelka do wody, i do mleka,
    smoczek w tej do mleka zmieniałam po ok 2 m-cach,
    do wody jest nówka,
    Butelek nie zmieniam.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny karmiące piersią,
    czy Wasze dzieci przy jednym karmieniu jedzą tylko z jednej piersi czy z obu ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:

tzn czy się jednorazowo najadają jedną piersią?

km5sdf9h3loowecn.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:

ja karmię od jakiegoś czasu tylko jedną;/ nie mogę go przekonać do prawej piersi;/

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
‹‹ 1850 1851 1852 1853 1854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ