X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też co 3h w dzień, w nocy nie zmieniam, bo śpi. Jeszcze po kupie w ciągu dnia, także zużycie dobowe to 6-8 sztuk.

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakich kosmetykow uzywacie do kapieli?ja stosuje Oilatutum baby emulsje i tam pisze,zeby nie smarowac dziecka po kapieli nie wiem czy sie stosowac od paru kapan smaruje Nine oliwka

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dzięki :) Ale chodziło mi bardziej o coś w tym stylu http://gotujmy.pl/marchewka-z-jablkiem-7-sloiczkow,przepisy-warzywa-i-owoce-przepis,177371.html
    Co do warzyw mam ten plus że mieszkam na wsi i co roku sadzimy po troszku wszystkich, a dynie dostałam od znajomej też bez żadnych sztucznych nawozów.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my pieluchy też zmieniamy co jakieś 3 h. Dziewczyny, zrobicie zdjęcie tych ulepszonych pampersów? opakowanie i pieluchę? ja wczoraj byłam w naszej Biedrze i nie mogłam się doszukać które to są te lepsze, zwykłe nam nie podpasowały

43kt82c31nhz2sid.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszanel tutaj masz jak wyglądają :)
    http://dada.pl/kategoria/pieluszki-dada/little-one
    http://dada.pl/pieluszki-dada/dada-little-one-2-mini-74-szt

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    my pieluchy też zmieniamy co jakieś 3 h. Dziewczyny, zrobicie zdjęcie tych ulepszonych pampersów? opakowanie i pieluchę? ja wczoraj byłam w naszej Biedrze i nie mogłam się doszukać które to są te lepsze, zwykłe nam nie podpasowały
    Te nowe sa cale fioletowe i stoją w osobnym stendzie jeszcze przy koszach z rzeczami a nie przy niemiwlakowych rzeczach.
    Co do rosrzerzania to nie wiem, jeszcze nie wykazuje żadnych chęci wiec nie myślę o tym. Zobaczymy za miesiąc czy mu sie będą oczki swiecic do jedzenia. Zamierzam zaczac od warzyw, potem kaszki bez cukru, potem mieszanki warzyw, na końcu owoce. Ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce

My dzisiaj na pneumo szczepilismy i młody odsypia stres. Pani doktor stwierdziła ze jest bardzo ruchliwy i sporo do przodu z ruchem. Zaraz po tym Wladek przekrecil sie na brzuch z pleców ;).

Potem sobie dziabnal paznokciem w uchu. Nienawidzę krwi u dziecka. Zawsze mnie stresuje.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze wazy 5,40 takze zaczął zwalniać z waga.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    jakich kosmetykow uzywacie do kapieli?ja stosuje Oilatutum baby emulsje i tam pisze,zeby nie smarowac dziecka po kapieli nie wiem czy sie stosowac od paru kapan smaruje Nine oliwka

ja kąpię Maję w Hipp, i bardzo rzadko smaruję małą po kąpieli, zwłaszcza unikam tego w upały, ma fajną skórą bez oznak suchości,.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy tego z Rossmana. Ja zreszta tez ;). Niczym nie smaruję. Czasem oliwka przed kąpielą

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    My uzywamy tego z Rossmana. Ja zreszta tez ;). Niczym nie smaruję. Czasem oliwka przed kąpielą

a czemu oliwką przed kąpielą ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam okres jupppi,a dziś miałam iść po test-styki mi zagrały nie na żarty.
    Kupiłam książki Bobas lubi Wybór-z ciekawości-tam ogólnie panuje teoria żeby dziecko od 6 miesiąca samo jadlo (głównie jedzenie w słupkach)uczy to samodzielności. Spróbuję wprowadzić ta metodę od 6 miesiąca aczkolwiek od 4 będę podawała miksowane warzywa ,zupki itd

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rossmanowy zel mamy.smaruje od czasu do czasu kremem z hipp do buzi i ciała. Codo pampkow. No my w 3kach chodzimy. Zaczęliśmy od dady i o ile 2 byly spoko o tyle 3to jak dla mnie porazka duże, jakies takie watowato ceratiwe.. No nie wiem. Tera mamy pampki 3 zielone po nich chce spróbować toujours z lidlano zobaczymy jakie będą

A jesli chodzi o przetwory: Dynia to albo gotowac w sloiczkach albo wkawalki i zamrozić. Ja namzrobione jagody zmyslao jskis biegunkach. Moja mama zrobila tez Majce brzoskwinie bez cukru (brzoskwinie gotiwac a potem w sloik i dodatkowo zapadyetyzowac. Taki przepis dostala od koleżanki ktora swoim wnuczkom robila do rozszerzania. A my rozszerzać będziemy od 4mca

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kapie w Ziajce-tania i super się sprawdza.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    a czemu oliwką przed kąpielą ?
    Bo ma ciemieniuche jeszcze;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • JustyśM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te daty z biedry nowe to nie są te fioletowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 17:29

• Baronowa_83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Te daty z biedny nowe to nie są te fioletowe?

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowe "3" są fioletowe, a "2" beżowe, teraz tych "3" to są chyba 3 rodzaje (albo zastąpili poprzednią wersję premium), jeszcze się nie zorientowałam.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Bo ma ciemieniuche jeszcze;)

no mojej się pojawiła ale malutko, i z wyprawki ze szpitala miałam próbkę z Ziajki płyn na ciemieniuchę, ale już mi się skończyła i właśnie myślałam co zrobić żeby nie kupować całej flaszki.
    Czyli smarujesz oliwką, wyczesujesz a potem myjesz główkę, taki schemat ? czy inny działanie :D ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak zrobic krem do muffinek lub ciasta z smietany 30% i serka mascarpone. ladnie mi sie ubija smietana a jak dodaje serek mascarpone do sie oddziel i zostaje mleko i maslo takie. nie wiem czy za szybko lub wolno miksuje... nie wiem...juz 3 mascarpone w kosz.....

• domi05 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola, to już potem trzeba robić ręcznie, nie mikserem.
    Miksujesz śmietankę na sztywno - pod koniec dajesz cukier puder, potem w drugiej misce miksujesz mascarpone i teraz nie jestem pewna co do czego.... ale chyba dodajesz śmietanę do mascarpone po łyżce i mieszasz - ręcznie, nie mikserem Jak mieszasz mikserem to pewnie za długo dla śmietanki i robi się masło :-)
    Robiłam ten krem do tortu na chrzciny i smakował :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 18:35

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1848 1849 1850 1851 1852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ