Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też co 3h w dzień, w nocy nie zmieniam, bo śpi. Jeszcze po kupie w ciągu dnia, także zużycie dobowe to 6-8 sztuk.

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakich kosmetykow uzywacie do kapieli?ja stosuje Oilatutum baby emulsje i tam pisze,zeby nie smarowac dziecka po kapieli nie wiem czy sie stosowac od paru kapan smaruje Nine oliwka

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dzięki :) Ale chodziło mi bardziej o coś w tym stylu http://gotujmy.pl/marchewka-z-jablkiem-7-sloiczkow,przepisy-warzywa-i-owoce-przepis,177371.html
    Co do warzyw mam ten plus że mieszkam na wsi i co roku sadzimy po troszku wszystkich, a dynie dostałam od znajomej też bez żadnych sztucznych nawozów.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my pieluchy też zmieniamy co jakieś 3 h. Dziewczyny, zrobicie zdjęcie tych ulepszonych pampersów? opakowanie i pieluchę? ja wczoraj byłam w naszej Biedrze i nie mogłam się doszukać które to są te lepsze, zwykłe nam nie podpasowały

43kt82c31nhz2sid.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kokoszanel tutaj masz jak wyglądają :)
    http://dada.pl/kategoria/pieluszki-dada/little-one
    http://dada.pl/pieluszki-dada/dada-little-one-2-mini-74-szt

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    my pieluchy też zmieniamy co jakieś 3 h. Dziewczyny, zrobicie zdjęcie tych ulepszonych pampersów? opakowanie i pieluchę? ja wczoraj byłam w naszej Biedrze i nie mogłam się doszukać które to są te lepsze, zwykłe nam nie podpasowały
    Te nowe sa cale fioletowe i stoją w osobnym stendzie jeszcze przy koszach z rzeczami a nie przy niemiwlakowych rzeczach.
    Co do rosrzerzania to nie wiem, jeszcze nie wykazuje żadnych chęci wiec nie myślę o tym. Zobaczymy za miesiąc czy mu sie będą oczki swiecic do jedzenia. Zamierzam zaczac od warzyw, potem kaszki bez cukru, potem mieszanki warzyw, na końcu owoce. Ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce

My dzisiaj na pneumo szczepilismy i młody odsypia stres. Pani doktor stwierdziła ze jest bardzo ruchliwy i sporo do przodu z ruchem. Zaraz po tym Wladek przekrecil sie na brzuch z pleców ;).

Potem sobie dziabnal paznokciem w uchu. Nienawidzę krwi u dziecka. Zawsze mnie stresuje.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze wazy 5,40 takze zaczął zwalniać z waga.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    jakich kosmetykow uzywacie do kapieli?ja stosuje Oilatutum baby emulsje i tam pisze,zeby nie smarowac dziecka po kapieli nie wiem czy sie stosowac od paru kapan smaruje Nine oliwka

ja kąpię Maję w Hipp, i bardzo rzadko smaruję małą po kąpieli, zwłaszcza unikam tego w upały, ma fajną skórą bez oznak suchości,.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy tego z Rossmana. Ja zreszta tez ;). Niczym nie smaruję. Czasem oliwka przed kąpielą

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    My uzywamy tego z Rossmana. Ja zreszta tez ;). Niczym nie smaruję. Czasem oliwka przed kąpielą

a czemu oliwką przed kąpielą ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam okres jupppi,a dziś miałam iść po test-styki mi zagrały nie na żarty.
    Kupiłam książki Bobas lubi Wybór-z ciekawości-tam ogólnie panuje teoria żeby dziecko od 6 miesiąca samo jadlo (głównie jedzenie w słupkach)uczy to samodzielności. Spróbuję wprowadzić ta metodę od 6 miesiąca aczkolwiek od 4 będę podawała miksowane warzywa ,zupki itd

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rossmanowy zel mamy.smaruje od czasu do czasu kremem z hipp do buzi i ciała. Codo pampkow. No my w 3kach chodzimy. Zaczęliśmy od dady i o ile 2 byly spoko o tyle 3to jak dla mnie porazka duże, jakies takie watowato ceratiwe.. No nie wiem. Tera mamy pampki 3 zielone po nich chce spróbować toujours z lidlano zobaczymy jakie będą

A jesli chodzi o przetwory: Dynia to albo gotowac w sloiczkach albo wkawalki i zamrozić. Ja namzrobione jagody zmyslao jskis biegunkach. Moja mama zrobila tez Majce brzoskwinie bez cukru (brzoskwinie gotiwac a potem w sloik i dodatkowo zapadyetyzowac. Taki przepis dostala od koleżanki ktora swoim wnuczkom robila do rozszerzania. A my rozszerzać będziemy od 4mca

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kapie w Ziajce-tania i super się sprawdza.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    a czemu oliwką przed kąpielą ?
    Bo ma ciemieniuche jeszcze;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • JustyśM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te daty z biedry nowe to nie są te fioletowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 17:29

• Baronowa_83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Te daty z biedny nowe to nie są te fioletowe?

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowe "3" są fioletowe, a "2" beżowe, teraz tych "3" to są chyba 3 rodzaje (albo zastąpili poprzednią wersję premium), jeszcze się nie zorientowałam.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Bo ma ciemieniuche jeszcze;)

no mojej się pojawiła ale malutko, i z wyprawki ze szpitala miałam próbkę z Ziajki płyn na ciemieniuchę, ale już mi się skończyła i właśnie myślałam co zrobić żeby nie kupować całej flaszki.
    Czyli smarujesz oliwką, wyczesujesz a potem myjesz główkę, taki schemat ? czy inny działanie :D ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak zrobic krem do muffinek lub ciasta z smietany 30% i serka mascarpone. ladnie mi sie ubija smietana a jak dodaje serek mascarpone do sie oddziel i zostaje mleko i maslo takie. nie wiem czy za szybko lub wolno miksuje... nie wiem...juz 3 mascarpone w kosz.....

• domi05 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola, to już potem trzeba robić ręcznie, nie mikserem.
    Miksujesz śmietankę na sztywno - pod koniec dajesz cukier puder, potem w drugiej misce miksujesz mascarpone i teraz nie jestem pewna co do czego.... ale chyba dodajesz śmietanę do mascarpone po łyżce i mieszasz - ręcznie, nie mikserem Jak mieszasz mikserem to pewnie za długo dla śmietanki i robi się masło :-)
    Robiłam ten krem do tortu na chrzciny i smakował :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 18:35

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1848 1849 1850 1851 1852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ