Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Domi dzięki Ale chodziło mi bardziej o coś w tym stylu http://gotujmy.pl/marchewka-z-jablkiem-7-sloiczkow,przepisy-warzywa-i-owoce-przepis,177371.html
Co do warzyw mam ten plus że mieszkam na wsi i co roku sadzimy po troszku wszystkich, a dynie dostałam od znajomej też bez żadnych sztucznych nawozów. -
KokoszaNell wrote:my pieluchy też zmieniamy co jakieś 3 h. Dziewczyny, zrobicie zdjęcie tych ulepszonych pampersów? opakowanie i pieluchę? ja wczoraj byłam w naszej Biedrze i nie mogłam się doszukać które to są te lepsze, zwykłe nam nie podpasowały
Co do rosrzerzania to nie wiem, jeszcze nie wykazuje żadnych chęci wiec nie myślę o tym. Zobaczymy za miesiąc czy mu sie będą oczki swiecic do jedzenia. Zamierzam zaczac od warzyw, potem kaszki bez cukru, potem mieszanki warzyw, na końcu owoce. Ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce
My dzisiaj na pneumo szczepilismy i młody odsypia stres. Pani doktor stwierdziła ze jest bardzo ruchliwy i sporo do przodu z ruchem. Zaraz po tym Wladek przekrecil sie na brzuch z pleców .
Potem sobie dziabnal paznokciem w uchu. Nienawidzę krwi u dziecka. Zawsze mnie stresuje. -
Poli9106 wrote:jakich kosmetykow uzywacie do kapieli?ja stosuje Oilatutum baby emulsje i tam pisze,zeby nie smarowac dziecka po kapieli nie wiem czy sie stosowac od paru kapan smaruje Nine oliwka
ja kąpię Maję w Hipp, i bardzo rzadko smaruję małą po kąpieli, zwłaszcza unikam tego w upały, ma fajną skórą bez oznak suchości,. -
My uzywamy tego z Rossmana. Ja zreszta tez . Niczym nie smaruję. Czasem oliwka przed kąpielą
-
Dostałam okres jupppi,a dziś miałam iść po test-styki mi zagrały nie na żarty.
Kupiłam książki Bobas lubi Wybór-z ciekawości-tam ogólnie panuje teoria żeby dziecko od 6 miesiąca samo jadlo (głównie jedzenie w słupkach)uczy to samodzielności. Spróbuję wprowadzić ta metodę od 6 miesiąca aczkolwiek od 4 będę podawała miksowane warzywa ,zupki itd
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
My rossmanowy zel mamy.smaruje od czasu do czasu kremem z hipp do buzi i ciała. Codo pampkow. No my w 3kach chodzimy. Zaczęliśmy od dady i o ile 2 byly spoko o tyle 3to jak dla mnie porazka duże, jakies takie watowato ceratiwe.. No nie wiem. Tera mamy pampki 3 zielone po nich chce spróbować toujours z lidlano zobaczymy jakie będą
A jesli chodzi o przetwory: Dynia to albo gotowac w sloiczkach albo wkawalki i zamrozić. Ja namzrobione jagody zmyslao jskis biegunkach. Moja mama zrobila tez Majce brzoskwinie bez cukru (brzoskwinie gotiwac a potem w sloik i dodatkowo zapadyetyzowac. Taki przepis dostala od koleżanki ktora swoim wnuczkom robila do rozszerzania. A my rozszerzać będziemy od 4mca -
nick nieaktualny
-
Baronowa_83 wrote:Bo ma ciemieniuche jeszcze;)
no mojej się pojawiła ale malutko, i z wyprawki ze szpitala miałam próbkę z Ziajki płyn na ciemieniuchę, ale już mi się skończyła i właśnie myślałam co zrobić żeby nie kupować całej flaszki.
Czyli smarujesz oliwką, wyczesujesz a potem myjesz główkę, taki schemat ? czy inny działanie ? -
nick nieaktualnydziewczyny jak zrobic krem do muffinek lub ciasta z smietany 30% i serka mascarpone. ladnie mi sie ubija smietana a jak dodaje serek mascarpone do sie oddziel i zostaje mleko i maslo takie. nie wiem czy za szybko lub wolno miksuje... nie wiem...juz 3 mascarpone w kosz.....
-
Tola, to już potem trzeba robić ręcznie, nie mikserem.
Miksujesz śmietankę na sztywno - pod koniec dajesz cukier puder, potem w drugiej misce miksujesz mascarpone i teraz nie jestem pewna co do czego.... ale chyba dodajesz śmietanę do mascarpone po łyżce i mieszasz - ręcznie, nie mikserem Jak mieszasz mikserem to pewnie za długo dla śmietanki i robi się masło
Robiłam ten krem do tortu na chrzciny i smakowałWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 18:35