Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy któraś podaje Bebilon Pepti DHa? Jak wasze dzieci tolerują to mleko?
Ja już nie mam siły. Nutramigenu nie chce zbytnio pić i ciężko jej zrobić kupę, ale była po nim spokojna. Gastrolog kazała spróbować pepti i po 2 tyg zaczęło się postękiwanie i prężenie lekkie od gazów. Często leży i "tańczy" a nad ranem popłakuje, ale za to kupki super w porównaniu do tych po Nutramigenie. Daje jej do mleka Bobotic Forte, ale chyba niezbyt pomaga.
Muszę do końca tygodnia zdecydować co podawać, bo potrzebuję zaświadczenie dla pediatry i już głupia z tego jestem.
A dzisiaj poszłam na rutynowe badanie krwi i mi baba rozwaliła żyłę, cała ręka mnie boli, siniak i opuchlizna...całą ciążę mnie kłuli i było spoko a teraz taki zonk:( grrr
-
U Nas jak był katar to ewidentnie błyszczało się w nosie, i jak kichała to smarki się wysuwały,
Mi dzisiaj po szczepieniu na pneumokoki i rota, nie było tak źle, wzięłam skierowanie do poradni rehabilitacyjnej żeby sprawdzić te wypychanie lewego boku,
dziewczyny te które szczepiłyście na rota , ile płaciłyście u siebie za szczepionkę ? -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy Waszym maluszkom zdarza się po jedzeniu chlustanie pokarmem w większej ilości i jakby pod ciśnieniem? nie leje się po policzku tylko np. od razu na dekolt. Bo u mojej córeczki od 2-3 tygodni to się zdarza codziennie. Pytałam o to lekarza ale zbagatelizował to, a np. dzisiaj po jedzeniu chlusnęło jej 3 razy, to nie wiem co o tym myśleć.
-
nick nieaktualnyA karmisz piersią? I czy są to duże ilości? Bo zasada jest taka, że jak dziecko przybiera, to nie każą się martwić (tak mi mówili). Mi tak chlustał, jak się mleko zaczęło zmieniać na właściwe i to 1 fazy było wodniste i nie chciało mu się utrzymać w żołądku, a nie zagęszczałam (już nie karmię piersią). Przy mm możesz spróbować takie specjalne dla ulewających dzieci z mączką z chleba świętojańskiego. Przy kp jest zagęstnik chyba Bebilon robi.
-
SShape wrote:Czy któraś podaje Bebilon Pepti DHa? Jak wasze dzieci tolerują to mleko?
Ja już nie mam siły. Nutramigenu nie chce zbytnio pić i ciężko jej zrobić kupę, ale była po nim spokojna. Gastrolog kazała spróbować pepti i po 2 tyg zaczęło się postękiwanie i prężenie lekkie od gazów. Często leży i "tańczy" a nad ranem popłakuje, ale za to kupki super w porównaniu do tych po Nutramigenie. Daje jej do mleka Bobotic Forte, ale chyba niezbyt pomaga.
Muszę do końca tygodnia zdecydować co podawać, bo potrzebuję zaświadczenie dla pediatry i już głupia z tego jestem.
A dzisiaj poszłam na rutynowe badanie krwi i mi baba rozwaliła żyłę, cała ręka mnie boli, siniak i opuchlizna...całą ciążę mnie kłuli i było spoko a teraz taki zonk:( grrr -
marzenka06 wrote:Iwa to ładnie waży Twoja córcia super.
Ja za rota dałam 299zł. Udało się znaleźć. Dzwoniłam po różnych aptekach.
Czy Wasze dzieci też puszczają takie śmierdzące bączki ?Baronowa_83 lubi tę wiadomość
-
i.am.chappie wrote:A karmisz piersią? I czy są to duże ilości? Bo zasada jest taka, że jak dziecko przybiera, to nie każą się martwić (tak mi mówili). Mi tak chlustał, jak się mleko zaczęło zmieniać na właściwe i to 1 fazy było wodniste i nie chciało mu się utrzymać w żołądku, a nie zagęszczałam (już nie karmię piersią). Przy mm możesz spróbować takie specjalne dla ulewających dzieci z mączką z chleba świętojańskiego. Przy kp jest zagęstnik chyba Bebilon robi.
Karmie piersia i leje się tego sporo, ale dobrze przybiera. Mam ta maczke ale jej nie uzylam bo skoro dobrze przybiera to nie chcialam jej mieszac w brzuszku ... no skoro tak piszesz to jestem spokojniejsza
-
Baronowa_83 wrote:Wladek mial tak samo i to bylo z ulewania. Raczej jakby byl katar to nie spal by spokojnie. Kiedy masz szczepienie?
Szczepienie dopiero 20 sierpnia.. mam sól fizjologiczna w sprayu to będę mu na razie tym psikać, mam nadzieję że się nie pogorszy.. -
marzenka06 wrote:Karmię moim mlekiem bo odciągam. A dwa razy dziennie dostaje mm enfamil.
Wydaje mi się że jak mój Dominik był na moim to też te bączki śmierdziały czasem ;p
Możesz ewentualnie podpytać pediatrę przy okazji, ale jak poza tym zachowuje się normalnie i nic go nie boli to chyba nie ma się czym martwić -
Kocia wrote:Dziewczyny czy Waszym maluszkom zdarza się po jedzeniu chlustanie pokarmem w większej ilości i jakby pod ciśnieniem? nie leje się po policzku tylko np. od razu na dekolt. Bo u mojej córeczki od 2-3 tygodni to się zdarza codziennie. Pytałam o to lekarza ale zbagatelizował to, a np. dzisiaj po jedzeniu chlusnęło jej 3 razy, to nie wiem co o tym myśleć.
U nas była cała historia z chlustaniem.. Dalej mu się zdarzy ale już rzadziej. Wcześniej chlustał przy każdym jedzeniu i kończyło się zmianą mm. Tak też skończyłam karmić piersią bo po moim najbardziej chlustał.
Do każdego mleczka dostaje tą mączkę - bebilon nutriton. -
Ja karmie piersią i tez bardzo ulewa byłam u pediatry i mam podawać Gastrotuss baby 3x3.5 ml i czasem jest lepiej. Jeżeli będzie przybierala to nie zamierzam zmieniać sposobu karmienia. Jeszcze trochę podrosnie to się pewnie i to uspokoi.