X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Liley Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys zobacz czy to nie za uszkiem. U gory. U nas się robi taki smrodek za uszkiem i pod szyjka mimo że młodego szoruje.

f2wlepok51d0udm2.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czy któraś podaje Bebilon Pepti DHa? Jak wasze dzieci tolerują to mleko?
    Ja już nie mam siły. Nutramigenu nie chce zbytnio pić i ciężko jej zrobić kupę, ale była po nim spokojna. Gastrolog kazała spróbować pepti i po 2 tyg zaczęło się postękiwanie i prężenie lekkie od gazów. Często leży i "tańczy" a nad ranem popłakuje, ale za to kupki super w porównaniu do tych po Nutramigenie. Daje jej do mleka Bobotic Forte, ale chyba niezbyt pomaga.
    Muszę do końca tygodnia zdecydować co podawać, bo potrzebuję zaświadczenie dla pediatry i już głupia z tego jestem.

A dzisiaj poszłam na rutynowe badanie krwi i mi baba rozwaliła żyłę, cała ręka mnie boli, siniak i opuchlizna...całą ciążę mnie kłuli i było spoko a teraz taki zonk:( grrr

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas jak był katar to ewidentnie błyszczało się w nosie, i jak kichała to smarki się wysuwały,

Mi dzisiaj po szczepieniu na pneumokoki i rota, nie było tak źle, wzięłam skierowanie do poradni rehabilitacyjnej żeby sprawdzić te wypychanie lewego boku,
    dziewczyny te które szczepiłyście na rota , ile płaciłyście u siebie za szczepionkę ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa u mnie dawka rota 300 zł.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • SShape Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja płaciłam za rota 320.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    298

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli wszędzie takie ceny, mi się coś ubzdurało że ok 200zł , a okazało się 319zł i na szczęście miałam w portfelu dokładnie 320zł ;)

a i młoda waży 7kg i ma 67 cm - szok :D

km5sdf9h3loowecn.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa to ładnie waży Twoja córcia :) super.
    Ja za rota dałam 299zł. Udało się znaleźć. Dzwoniłam po różnych aptekach.

Czy Wasze dzieci też puszczają takie śmierdzące bączki ?:)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na modyfikowanym i bąki bezzapachowe, a kupy mają taki sztuczny zapach, raczej śmierdzą niż pachną. Mnie dziwi to, że jednego dnia więcej gazuje, drugiego mniej, a je codziennie to samo i po tyle samo :)

• Kocia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Waszym maluszkom zdarza się po jedzeniu chlustanie pokarmem w większej ilości i jakby pod ciśnieniem? nie leje się po policzku tylko np. od razu na dekolt. Bo u mojej córeczki od 2-3 tygodni to się zdarza codziennie. Pytałam o to lekarza ale zbagatelizował to, a np. dzisiaj po jedzeniu chlusnęło jej 3 razy, to nie wiem co o tym myśleć.

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A karmisz piersią? I czy są to duże ilości? Bo zasada jest taka, że jak dziecko przybiera, to nie każą się martwić (tak mi mówili). Mi tak chlustał, jak się mleko zaczęło zmieniać na właściwe i to 1 fazy było wodniste i nie chciało mu się utrzymać w żołądku, a nie zagęszczałam (już nie karmię piersią). Przy mm możesz spróbować takie specjalne dla ulewających dzieci z mączką z chleba świętojańskiego. Przy kp jest zagęstnik chyba Bebilon robi.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Czy któraś podaje Bebilon Pepti DHa? Jak wasze dzieci tolerują to mleko?
    Ja już nie mam siły. Nutramigenu nie chce zbytnio pić i ciężko jej zrobić kupę, ale była po nim spokojna. Gastrolog kazała spróbować pepti i po 2 tyg zaczęło się postękiwanie i prężenie lekkie od gazów. Często leży i "tańczy" a nad ranem popłakuje, ale za to kupki super w porównaniu do tych po Nutramigenie. Daje jej do mleka Bobotic Forte, ale chyba niezbyt pomaga.
    Muszę do końca tygodnia zdecydować co podawać, bo potrzebuję zaświadczenie dla pediatry i już głupia z tego jestem.

A dzisiaj poszłam na rutynowe badanie krwi i mi baba rozwaliła żyłę, cała ręka mnie boli, siniak i opuchlizna...całą ciążę mnie kłuli i było spoko a teraz taki zonk:( grrr
    Ja karmiłam, ale właśnie był problem z gazami, dziennie od 5 się kręcił i stękał a w ciągu dnia też miał drzemki niespokojne. Zmieniliśmy na enfamil i póki co spokój. Z tym że Dominik nie ma stwierdzonej skazy, pepti dostaliśmy z powodu problemów brzuszkowych

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Iwa to ładnie waży Twoja córcia :) super.
    Ja za rota dałam 299zł. Udało się znaleźć. Dzwoniłam po różnych aptekach.

Czy Wasze dzieci też puszczają takie śmierdzące bączki ?:)
    Marzenka a jakim mlekiem karmisz? Przy bebilonie pepti dha i nutramigenie to norma, przy innych powinny być bezwonne, jeśli tym śmierdzący bączkom na innym mleku towarzyszą bóle brzuszka, stękanie i popłakianie to bym zmieniała mleko, bo chyba nie karmisz piersią jak pamiętam?

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmię moim mlekiem bo odciągam. A dwa razy dziennie dostaje mm enfamil.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    A karmisz piersią? I czy są to duże ilości? Bo zasada jest taka, że jak dziecko przybiera, to nie każą się martwić (tak mi mówili). Mi tak chlustał, jak się mleko zaczęło zmieniać na właściwe i to 1 fazy było wodniste i nie chciało mu się utrzymać w żołądku, a nie zagęszczałam (już nie karmię piersią). Przy mm możesz spróbować takie specjalne dla ulewających dzieci z mączką z chleba świętojańskiego. Przy kp jest zagęstnik chyba Bebilon robi.

Karmie piersia i leje się tego sporo, ale dobrze przybiera. Mam ta maczke ale jej nie uzylam bo skoro dobrze przybiera to nie chcialam jej mieszac w brzuszku ... no skoro tak piszesz to jestem spokojniejsza

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Wladek mial tak samo i to bylo z ulewania. Raczej jakby byl katar to nie spal by spokojnie. Kiedy masz szczepienie?

Szczepienie dopiero 20 sierpnia.. mam sól fizjologiczna w sprayu to będę mu na razie tym psikać, mam nadzieję że się nie pogorszy..

f2wlh371tr1ba2by.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Karmię moim mlekiem bo odciągam. A dwa razy dziennie dostaje mm enfamil.
    Skoro Twoim to chyba nie ma się czym martwić. Może też zjadłaś coś co spowodowało takie gazy u małego.
    Wydaje mi się że jak mój Dominik był na moim to też te bączki śmierdziały czasem ;p
    Możesz ewentualnie podpytać pediatrę przy okazji, ale jak poza tym zachowuje się normalnie i nic go nie boli to chyba nie ma się czym martwić :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia wrote:
    Dziewczyny czy Waszym maluszkom zdarza się po jedzeniu chlustanie pokarmem w większej ilości i jakby pod ciśnieniem? nie leje się po policzku tylko np. od razu na dekolt. Bo u mojej córeczki od 2-3 tygodni to się zdarza codziennie. Pytałam o to lekarza ale zbagatelizował to, a np. dzisiaj po jedzeniu chlusnęło jej 3 razy, to nie wiem co o tym myśleć.

U nas była cała historia z chlustaniem.. Dalej mu się zdarzy ale już rzadziej. Wcześniej chlustał przy każdym jedzeniu i kończyło się zmianą mm. Tak też skończyłam karmić piersią bo po moim najbardziej chlustał.

Do każdego mleczka dostaje tą mączkę - bebilon nutriton.

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie piersią i tez bardzo ulewa byłam u pediatry i mam podawać Gastrotuss baby 3x3.5 ml i czasem jest lepiej. Jeżeli będzie przybierala to nie zamierzam zmieniać sposobu karmienia. Jeszcze trochę podrosnie to się pewnie i to uspokoi.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocka po szczepieniu jak najbardziej OK, Maja zasnęła o 21.30, a wstała o 8.00, oczywiście co 3h jedzenie ;)

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1846 1847 1848 1849 1850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ