Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKocia, możesz spróbować zagęszczać, jednak mogą się pojawić problemy z kupkami (bo się wszystko zagęszcza ) jak dojdą pokarmy stałe, to powinno się ustabilizować. Na najbliższej wizycie jeszcze przypomnij pediatrze, bo może zlecić małej usg brzuszka, żeby się upewnić, że wszystko ok.
-
Hej
Od jakiej wagi mniej więcej zakładacie dzieciom pampersy 3?
Bo mój jeszcze 5kg nie ma a już mi dwa razy dwójkę przesikał dzisiaj. Raz po nocy więc może za długo choć wcześniej się to nie zdarzyło, ale rano znowu po niecałych 3 godzinach poszło bokiem na podłogę jak go ne rękach trzymałam i nie wiem czy coś źle założyłam czy już będzie czas na 3... W sumie dwójki robią się trochę ciasnawe przy nóżkach... a jeszcze mam dwie otwarte dwójek i jedną całą zamkniętą i myślałam że wykorzystam...;p -
Iwa, ja gdzieś czytałam że nie powinno patrzeć się na wagę, tylko właśnie na nóżki, czy nie są ściśnięte, czy nie ciasno na brzuszku no i czy nie przepuszcza.
Z tym że mnie to dziwi, bo Dominik drobny jest, nóżki ma raczej szczupłe (w półśpiochach na szerokość w nogawkach się topi) a pampers na udach już trochę ściska... no i te 2 przesikane pampersy... no ale może ja nie umiem zakładać pampersów i źle to robię?
Zobaczymy... jak mi cały dzień będzie przesikiwał to zmienie mu na 3 i zobaczę... Trójki są dłuższe w górę i tylko ciut szersze po bokach, a mały ma już dwójkę zapiętą nisko pod pępkiem. -
A to bardzo ciężko powiedzieć...niestety w przychodni mi go nie mierzą... mierzyłam go 2 tygodnie temu to mi wyszło ok. 60cm (przy porodzie miał 51cm) W każdym razie widać po nim tą długość, bo bodziaki na 68 na długość są dobre, gorzej z szerokością... te 62 są na styk
-
Domi my nadal w dwójkach bo w trójkach się jeszcze tydzień temu topił. Kupiłam ostatnio kolejną pakę 2 w biedronce- nowych ulepszonych i jak dla mnie super i wydają mi się ciut większe niż te "stare".
Dziewczyny nie pamiętam, która z Was pisała kiedyś że posiada trochę przepisów na przetwory dla maluchów do słoiczków na zimę. Mam zamiar w przyszłym tygodniu się za to wziąć i znalazłam jedynie przepis na słoiczki marchewka z ziemniaczkami i marchewka z jabłuszkiem i więcej nic nie mogę znaleźć. Dostałam od znajomej dynię i chciałam ją też jakoś zrobić ale nie mam pojęcia jak, ile czego i w jakich proporcjach dodać. Myślałam o zrobieniu samej dyni jaką bazy do innych dań a później po otwarciu słoiczka o dodaniu do niej jakiego świeżo ugotowanego jabłuszka, ziemniaczka czy brokuła.. W internecie znalazłam tylko masę przepisów na obiadki "na raz". Może źle szukam ale jak któraś posiada jakieś fajne przepisy niech się podzieli -
http://allegro.pl/nosidlo-ergonomiczne-nosidelko-womar-zaffiro-n22-i6285739510.html
co myslicie o tym nosidle?czy to tylko dla dzieci ,ktore juz siedza?
Kurcze,wyciagałam mala z krzesełka i mala mi sie nage wyprostowala,zachaczyla glowke o taka metalowa raczke przy oparciu,ale sie zaczela drzec placz sie zbiegl z placzem na jedzenie.Masakra jak sie wystraszylam,mam nadzieje,ze nic jej nie bedzie,po butli zasnela.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 13:00
-
nick nieaktualnyCo do pieluch, to zależy od firmy my używamy aktualnie "2" Dady, też mamy te nowe ulepszone (są a'la pampers premium care z tym paseczkiem), ale akurat mam wrażenie, że są mniejsze od tych standardowych biedronkowych albo takie same. Ale np. oryginalne pampersy rozm. "2" są duże i na razie czekają.
A co do przesikania, to nam się to nie zdarza, więc nie wiem czy wina pieluszek, czy coś się obsunęło. Nawet po 9-10h jest ok.
Rozszerzanie diety też planuję po 4 miesiącu. Na początku pojedyncze warzywa, po 3-4 dni na jedno, potem owoce, później dopiero dania. Jeszcze nie wiem jak z kaszkami. Z sokami się wstrzymam. Taki plan, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce -
nick nieaktualny