X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia, możesz spróbować zagęszczać, jednak mogą się pojawić problemy z kupkami (bo się wszystko zagęszcza ;-)) jak dojdą pokarmy stałe, to powinno się ustabilizować. Na najbliższej wizycie jeszcze przypomnij pediatrze, bo może zlecić małej usg brzuszka, żeby się upewnić, że wszystko ok.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Od jakiej wagi mniej więcej zakładacie dzieciom pampersy 3?
    Bo mój jeszcze 5kg nie ma a już mi dwa razy dwójkę przesikał dzisiaj. Raz po nocy więc może za długo choć wcześniej się to nie zdarzyło, ale rano znowu po niecałych 3 godzinach poszło bokiem na podłogę jak go ne rękach trzymałam i nie wiem czy coś źle założyłam czy już będzie czas na 3... W sumie dwójki robią się trochę ciasnawe przy nóżkach... a jeszcze mam dwie otwarte dwójek i jedną całą zamkniętą i myślałam że wykorzystam...;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia, ja zagęszczałam, problemów z kupkami nie było, były wręcz lejące :-) zależy od dziecka, warto spróbować.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz dosc długo walimy w 3

f2wlepok51d0udm2.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już dość długo 3. Jakieś 3 tygodnie może miesiąc :) a młoda ma teraz kolo 6 kg

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak to jest z tymi pampersami, bo Maja waży 7kg i my cały czas na 2 , nic nic Nam nie ucieka, pupka bez problemu się mieści, jak zapinam pampka to jeszcze luzik na plastrach. A jak założyłam 3 to wisi z każdej strony i zgłupiałam.

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa, ja gdzieś czytałam że nie powinno patrzeć się na wagę, tylko właśnie na nóżki, czy nie są ściśnięte, czy nie ciasno na brzuszku no i czy nie przepuszcza.
    Z tym że mnie to dziwi, bo Dominik drobny jest, nóżki ma raczej szczupłe (w półśpiochach na szerokość w nogawkach się topi) a pampers na udach już trochę ściska... no i te 2 przesikane pampersy... no ale może ja nie umiem zakładać pampersów i źle to robię?

Zobaczymy... jak mi cały dzień będzie przesikiwał to zmienie mu na 3 i zobaczę... Trójki są dłuższe w górę i tylko ciut szersze po bokach, a mały ma już dwójkę zapiętą nisko pod pępkiem.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chyba pupka mała, bo zapięcie mamy spokojnie nad pępkiem,
    no nic jak na razie jeszcze poużywam 2 i będę obserwować czy nie zaczynają ja ściskać na nóżkach,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 10:42

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój egzemplarz jest chudy i długi więc pewnie dlatego wyrasta z dwójek tak szybko ;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Mój egzemplarz jest chudy i długi więc pewnie dlatego wyrasta z dwójek tak szybko ;p

a ile ma cm ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to bardzo ciężko powiedzieć...niestety w przychodni mi go nie mierzą... mierzyłam go 2 tygodnie temu to mi wyszło ok. 60cm (przy porodzie miał 51cm) W każdym razie widać po nim tą długość, bo bodziaki na 68 na długość są dobre, gorzej z szerokością... te 62 są na styk

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to moja ma 67cm, wczoraj mi ją zmierzyli, bodziaki 62cm schowane,
    roz 68 idealny, zobaczymy na jak długo.

km5sdf9h3loowecn.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi my nadal w dwójkach bo w trójkach się jeszcze tydzień temu topił. Kupiłam ostatnio kolejną pakę 2 w biedronce- nowych ulepszonych i jak dla mnie super i wydają mi się ciut większe niż te "stare".

Dziewczyny nie pamiętam, która z Was pisała kiedyś że posiada trochę przepisów na przetwory dla maluchów do słoiczków na zimę. Mam zamiar w przyszłym tygodniu się za to wziąć i znalazłam jedynie przepis na słoiczki marchewka z ziemniaczkami i marchewka z jabłuszkiem i więcej nic nie mogę znaleźć. Dostałam od znajomej dynię i chciałam ją też jakoś zrobić ale nie mam pojęcia jak, ile czego i w jakich proporcjach dodać. Myślałam o zrobieniu samej dyni jaką bazy do innych dań a później po otwarciu słoiczka o dodaniu do niej jakiego świeżo ugotowanego jabłuszka, ziemniaczka czy brokuła.. W internecie znalazłam tylko masę przepisów na obiadki "na raz". Może źle szukam ale jak któraś posiada jakieś fajne przepisy niech się podzieli :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://dzidziusiowo.pl/niemowlak/zywienie/2428-dania-dla-niemowlat-po-4-miesiacu-zycia-przepisy
    http://rodzicewkuchni.blogspot.com/search/label/po%2004%20miesi%C4%85cu

Klaudia, skąd bierzesz warzywa na przetwory?

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy będziecie rozszerzać dietę maluchom?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jak mala będzie mieć 4,5 mies.Czyli za 3 tyg ,byc moze za tydz lub dwa zrobie soczek z jablka rozcienczony z woda

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/nosidlo-ergonomiczne-nosidelko-womar-zaffiro-n22-i6285739510.html
    co myslicie o tym nosidle?czy to tylko dla dzieci ,ktore juz siedza?
    Kurcze,wyciagałam mala z krzesełka i mala mi sie nage wyprostowala,zachaczyla glowke o taka metalowa raczke przy oparciu,ale sie zaczela drzec placz sie zbiegl z placzem na jedzenie.Masakra jak sie wystraszylam,mam nadzieje,ze nic jej nie bedzie,po butli zasnela.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 13:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch, to zależy od firmy :) my używamy aktualnie "2" Dady, też mamy te nowe ulepszone (są a'la pampers premium care z tym paseczkiem), ale akurat mam wrażenie, że są mniejsze od tych standardowych biedronkowych albo takie same. Ale np. oryginalne pampersy rozm. "2" są duże i na razie czekają.
    A co do przesikania, to nam się to nie zdarza, więc nie wiem czy wina pieluszek, czy coś się obsunęło. Nawet po 9-10h jest ok.
    Rozszerzanie diety też planuję po 4 miesiącu. Na początku pojedyncze warzywa, po 3-4 dni na jedno, potem owoce, później dopiero dania. Jeszcze nie wiem jak z kaszkami. Z sokami się wstrzymam. Taki plan, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu są praktyczne informacje:
    http://www.wiecejnizzdroweodzywianie.pl/zywienie-niemowlat-kolejnosc-wprowadzania-pokarmow/

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ile zmieniacie pampersy bo ja co 3 h srednio

‹‹ 1847 1848 1849 1850 1851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ