X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia, możesz spróbować zagęszczać, jednak mogą się pojawić problemy z kupkami (bo się wszystko zagęszcza ;-)) jak dojdą pokarmy stałe, to powinno się ustabilizować. Na najbliższej wizycie jeszcze przypomnij pediatrze, bo może zlecić małej usg brzuszka, żeby się upewnić, że wszystko ok.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Od jakiej wagi mniej więcej zakładacie dzieciom pampersy 3?
    Bo mój jeszcze 5kg nie ma a już mi dwa razy dwójkę przesikał dzisiaj. Raz po nocy więc może za długo choć wcześniej się to nie zdarzyło, ale rano znowu po niecałych 3 godzinach poszło bokiem na podłogę jak go ne rękach trzymałam i nie wiem czy coś źle założyłam czy już będzie czas na 3... W sumie dwójki robią się trochę ciasnawe przy nóżkach... a jeszcze mam dwie otwarte dwójek i jedną całą zamkniętą i myślałam że wykorzystam...;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia, ja zagęszczałam, problemów z kupkami nie było, były wręcz lejące :-) zależy od dziecka, warto spróbować.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz dosc długo walimy w 3

f2wlepok51d0udm2.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już dość długo 3. Jakieś 3 tygodnie może miesiąc :) a młoda ma teraz kolo 6 kg

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jak to jest z tymi pampersami, bo Maja waży 7kg i my cały czas na 2 , nic nic Nam nie ucieka, pupka bez problemu się mieści, jak zapinam pampka to jeszcze luzik na plastrach. A jak założyłam 3 to wisi z każdej strony i zgłupiałam.

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa, ja gdzieś czytałam że nie powinno patrzeć się na wagę, tylko właśnie na nóżki, czy nie są ściśnięte, czy nie ciasno na brzuszku no i czy nie przepuszcza.
    Z tym że mnie to dziwi, bo Dominik drobny jest, nóżki ma raczej szczupłe (w półśpiochach na szerokość w nogawkach się topi) a pampers na udach już trochę ściska... no i te 2 przesikane pampersy... no ale może ja nie umiem zakładać pampersów i źle to robię?

Zobaczymy... jak mi cały dzień będzie przesikiwał to zmienie mu na 3 i zobaczę... Trójki są dłuższe w górę i tylko ciut szersze po bokach, a mały ma już dwójkę zapiętą nisko pod pępkiem.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to chyba pupka mała, bo zapięcie mamy spokojnie nad pępkiem,
    no nic jak na razie jeszcze poużywam 2 i będę obserwować czy nie zaczynają ja ściskać na nóżkach,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 10:42

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój egzemplarz jest chudy i długi więc pewnie dlatego wyrasta z dwójek tak szybko ;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Mój egzemplarz jest chudy i długi więc pewnie dlatego wyrasta z dwójek tak szybko ;p

a ile ma cm ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to bardzo ciężko powiedzieć...niestety w przychodni mi go nie mierzą... mierzyłam go 2 tygodnie temu to mi wyszło ok. 60cm (przy porodzie miał 51cm) W każdym razie widać po nim tą długość, bo bodziaki na 68 na długość są dobre, gorzej z szerokością... te 62 są na styk

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to moja ma 67cm, wczoraj mi ją zmierzyli, bodziaki 62cm schowane,
    roz 68 idealny, zobaczymy na jak długo.

km5sdf9h3loowecn.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi my nadal w dwójkach bo w trójkach się jeszcze tydzień temu topił. Kupiłam ostatnio kolejną pakę 2 w biedronce- nowych ulepszonych i jak dla mnie super i wydają mi się ciut większe niż te "stare".

Dziewczyny nie pamiętam, która z Was pisała kiedyś że posiada trochę przepisów na przetwory dla maluchów do słoiczków na zimę. Mam zamiar w przyszłym tygodniu się za to wziąć i znalazłam jedynie przepis na słoiczki marchewka z ziemniaczkami i marchewka z jabłuszkiem i więcej nic nie mogę znaleźć. Dostałam od znajomej dynię i chciałam ją też jakoś zrobić ale nie mam pojęcia jak, ile czego i w jakich proporcjach dodać. Myślałam o zrobieniu samej dyni jaką bazy do innych dań a później po otwarciu słoiczka o dodaniu do niej jakiego świeżo ugotowanego jabłuszka, ziemniaczka czy brokuła.. W internecie znalazłam tylko masę przepisów na obiadki "na raz". Może źle szukam ale jak któraś posiada jakieś fajne przepisy niech się podzieli :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://dzidziusiowo.pl/niemowlak/zywienie/2428-dania-dla-niemowlat-po-4-miesiacu-zycia-przepisy
    http://rodzicewkuchni.blogspot.com/search/label/po%2004%20miesi%C4%85cu

Klaudia, skąd bierzesz warzywa na przetwory?

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy będziecie rozszerzać dietę maluchom?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jak mala będzie mieć 4,5 mies.Czyli za 3 tyg ,byc moze za tydz lub dwa zrobie soczek z jablka rozcienczony z woda

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/nosidlo-ergonomiczne-nosidelko-womar-zaffiro-n22-i6285739510.html
    co myslicie o tym nosidle?czy to tylko dla dzieci ,ktore juz siedza?
    Kurcze,wyciagałam mala z krzesełka i mala mi sie nage wyprostowala,zachaczyla glowke o taka metalowa raczke przy oparciu,ale sie zaczela drzec placz sie zbiegl z placzem na jedzenie.Masakra jak sie wystraszylam,mam nadzieje,ze nic jej nie bedzie,po butli zasnela.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 13:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch, to zależy od firmy :) my używamy aktualnie "2" Dady, też mamy te nowe ulepszone (są a'la pampers premium care z tym paseczkiem), ale akurat mam wrażenie, że są mniejsze od tych standardowych biedronkowych albo takie same. Ale np. oryginalne pampersy rozm. "2" są duże i na razie czekają.
    A co do przesikania, to nam się to nie zdarza, więc nie wiem czy wina pieluszek, czy coś się obsunęło. Nawet po 9-10h jest ok.
    Rozszerzanie diety też planuję po 4 miesiącu. Na początku pojedyncze warzywa, po 3-4 dni na jedno, potem owoce, później dopiero dania. Jeszcze nie wiem jak z kaszkami. Z sokami się wstrzymam. Taki plan, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu są praktyczne informacje:
    http://www.wiecejnizzdroweodzywianie.pl/zywienie-niemowlat-kolejnosc-wprowadzania-pokarmow/

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ile zmieniacie pampersy bo ja co 3 h srednio

‹‹ 1847 1848 1849 1850 1851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ