X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny może polecicie co kupić chłopcu 1,5 rożku tak do 80-100 zł na prezent?

Lego duplo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 18:19

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja proponuję piasek kinetyczny ;) u nas bawią się i mali i duzi

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    A ja proponuję piasek kinetyczny ;) u nas bawią się i mali i duzi
    Popieram. Uwielbiam sie wpatrywac jak sie rozsypuje. Jeszcze jest inteligentna plastelina.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki polecacie laktator elektryczny? Do wczoraj mialam medela mini electric, ale wkurzylam sie i nim rzucilam. Slabo szlo odciaganie nim.

Patrycja24
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam pożyczony elektryczny z canpola, fajnie się nim ściągało, ale co do ilości to ściągałam nim tyle samo co ręcznym aventa.
    Medela ponoć dobra, czemu rzuciłaś?
    Dziewczyny chyba kiedyś pisały o medeli swing

tb732n0a0czusv9c.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam avent elektryczny ale dość głośny parę razy sciagalam i było okey

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewcznki, czy u Was też tak zarąbiście chłodno - bajka,
    my wczoraj pogrlilowaliśmy - mała przespała całego gilla, zasnęła o 16.30 w wózku a obudziła się o 20.30, myślałam że nocka będzie z głowy, a tu mamy osobisty rekord,
    o 21.00 kąpiel - i ok 22.00 już spała, potem spałyśmy do 9.00 z 3 przerwami na jedzonko :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :) u nas też za ciepło nie jest i ma popadywać. Cały weekend myślałam o tych ćwiczeniach do siadania i przekopałam internet. Jednak jest zdecydowanie więcej opinii, żeby tego nie robić, tak jak nie nosić dziecka pionowo. Może jak niemowlę ma problemy z napięciem to wtedy warto, żeby w ogóle usiadło, ale tak rutynowo to chyb nie.. Sama zgłupiałam. Niby dziecko nie zrobi niczego na co nie będzie gotowe, ale np. dziecko w chodziku może nauczyć się chodzić już w wieku 8 miesięcy, będzie mu się to nawet podobało, ale zdrowe to z pewnością nie jest! Chyba wszystko w swoim czasie. I bądź tu mądry :]

• domi05 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie ja zapytam w środę jak to jest z tymi ćwiczeniami.
    Ale może z sadzaniem to chodzi o takie wymuszone, sadzanie na dłużej i podpieranie np. poduszkami żeby siedziało.
    W ćwiczeniach siedzi dosłownie po sekundzie, główkę już pięknie trzyma, więc mam nadzieję że już tych ćwiczeń nie będziemy musieć robić... ciekawe co teraz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 10:57

i.am.chappie lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś też pospał. Zmiana mleka podziałała i gazy przestały męczyć.
    o 18 zjadł 70ml, o 19.30 kąpiel i przed 20 dopił 20ml i zasnął od razu. Spał do 9 rana z przerwą na karmienie o 3 i 7 :-),
    Teraz znów już zasypia

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Cześc dziewcznki, czy u Was też tak zarąbiście chłodno - bajka,
    my wczoraj pogrlilowaliśmy - mała przespała całego gilla, zasnęła o 16.30 w wózku a obudziła się o 20.30, myślałam że nocka będzie z głowy, a tu mamy osobisty rekord,
    o 21.00 kąpiel - i ok 22.00 już spała, potem spałyśmy do 9.00 z 3 przerwami na jedzonko :)
    To chyba mamy spokoj z ciezkimi nockami bo Nina spala od 21 do 7:30 jedno jedzenie o 2:30.Mi się spać jeszcze chcialo to o 8:45 ja uspilam i pospalysmy do 9:40.Czy im dłużej niż spicie w nocy wstajecie bardziej nie wyspane?:)

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    ja miałam pożyczony elektryczny z canpola, fajnie się nim ściągało, ale co do ilości to ściągałam nim tyle samo co ręcznym aventa.
    Medela ponoć dobra, czemu rzuciłaś?
    Dziewczyny chyba kiedyś pisały o medeli swing
    Chodzil glosno jak traktor a cos wczoraj nie chcial odciagac, znaczy sie zassac porzadnie.
    Sprawdzalam i dziala,ale nadal nie chce porzadnie zassac. A rzucilam bo mielismy wczoraj kiepski dzien i do tego to i nerwy mi puscily.

Patrycja24
  • Guem Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I.am.chppie ja bym takich ćwiczeń na własną rękę nie robiła, szczególnie jeśli nie ma ku temu wskazań. Warto zadbać o odpowiednie sposoby pielęgnacji, np robić wszystko ze zmianą stron czy zmieniać strony łóżeczka a ćwiczenia robić pod okiem specjalisty. My jutro jedziemy do fizjoterapeuty. Niestety raczej będę musiała jechać sama i porządnie się na to przygotować bo ja jestem bardzo wrażliwa na płacz małej nawet jeśli wiem że wszystko jest robione dla jej dobra. Domi jak często jeździcie do fizjo? I jeździcie prywatnie czy udało wam się tak szybko na nfz?
    W weekend byliśmy u rodziny na wsi i się nasłuchałam różnych zabobonów, że czerwonej kokardki nie wiąże, że stopek spirytusem nie smaruję i zimne, że nie namierzam cokolwiek to znaczy itd. Zmęczona wróciłam a córcia i tak większość czasu pięknie przespała :)
    Dzisiaj natomiast jedziemy na warsztaty dotyczące karmienia niemowląt. Zwolniło się miejsce więc szybka decyzja czy zdążę dojechać i będziemy się edukować :)

i.am.chappie lubi tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, Byliśmy w środę i po tygodniu do kontroli, ćwiczę z małym sama w domu. Chodzimy do rehabilitantki prywatnie. Na NFZ musiałabym go chyba umówić jak w ciążę zaszłam...;p

Nie wiem o co chodzi z tą kokardą ale mąż mi chciał na wózek przywiesić!! Że niby jak się nie powiesi to dziecko marudne, płaczliwe czy coś?
    Wracam ze szpitala a na łóżeczku wisi czerwona kokarda! Szlak mnie prawie trafił, a mąż że to też jego dziecko i że on też chce mieć coś do powiedzenia - głupek...
    No i wisi do dzisiaj, a dziecko płaczliwe, marudne i krzyczy w niebogłosy jak tylko coś mu się nie podoba. Ma co chciał;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam medeke mini. Jeszcze nie miałam ochoty nim rzucac;)

No wiesz jak możesz nie wieszac kokardki :P. A rodzinie pokecam golnąc spirytusu i sie nie wtrącać.

Co do ćwiczeń. Jest sporo "niekotrowersyjnych" ćwiczeń zeby dziecko wzmocnić. Jakies tulrania. Podciaganie nóżek. Ja np. Nie klade na brzuchu, a go turlam na brzuch tak jakby on sam musial i w jedna stron juz umie sie z pleców na brzuch przekręcić. W druga ostro ćwiczy. Jak noszenie pionowo to tak na żabę jak w chuście. Nosić i karmić stronami na przemian. Pilnowac jak leży na boku to na przemian. Zabawki przewieszac.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Hey :) u nas też za ciepło nie jest i ma popadywać. Cały weekend myślałam o tych ćwiczeniach do siadania i przekopałam internet. Jednak jest zdecydowanie więcej opinii, żeby tego nie robić, tak jak nie nosić dziecka pionowo. Może jak niemowlę ma problemy z napięciem to wtedy warto, żeby w ogóle usiadło, ale tak rutynowo to chyb nie.. Sama zgłupiałam. Niby dziecko nie zrobi niczego na co nie będzie gotowe, ale np. dziecko w chodziku może nauczyć się chodzić już w wieku 8 miesięcy, będzie mu się to nawet podobało, ale zdrowe to z pewnością nie jest! Chyba wszystko w swoim czasie. I bądź tu mądry :]

Sadzać nie można dziecka, które samodzielnie nie siedzi, czyli np posadzić do pionu i podeprzeć poduszkami itd. Byłam u dwoch pediatrów i obydwoje powiedzieli, że powinnam podnosić za rączki ciągnąc na wysokość okolo 60 stopni, przytrzymać na 2, 3 sekundy i odłożyć. Kazali tak robić po tym, jak sami probowali go podnieść za łapki i mały nie chcial podniesc glowy. Wtedy wlasnie mnie opierdzielili, ze go nie podnosze (a skad niby mialam wiedziec ze powinno sie). Po tygodniu takich cwiczen normalnie juz ciagnal glowe przy tym podnoszeniu. Tylko musi sam chciec byc podniesiony czyli musi sie spiąć cały i usztywnic miesnie szyi i karku po złapaniu go za rączki. I wtedy go pociagnac lekko do gory i po chwili odlozyc.

Do siadu bym sie bała podniesc, ze jednak mogloby obciazyc kregoslup, dlatego na wysokosc 60 stopni to jest max.

Mi tak kazał jeden lekarz, poszlam do drugiego, innego pediatry zeby te slowa pierwszego potwierdzic i tez tak kazal podnosic, pytalam, czy nie uszkodze kregoslupa to lekko sie posmial i mowil, ze takie cos nie zaszkodzi. No mam nadzieje, ze nie szkodze dziecku...

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sie na wózek wiesza zeby nikt urok nie rzucil :P

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wladek jak za ręce go próbuje to nie bardzo trzyma głowę. Ale jak złapie nawet lekko za barki to trzyma super mocno. Uznaje ze jest ok. Zreszta moja pediatra sprawdza te odruchy.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Wladek jak za ręce go próbuje to nie bardzo trzyma głowę. Ale jak złapie nawet lekko za barki to trzyma super mocno. Uznaje ze jest ok. Zreszta moja pediatra sprawdza te odruchy.

Moze mi kazali przez to, ze nie chcial tej glowki podnieść w ogole.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Moze mi kazali przez to, ze nie chcial tej glowki podnieść w ogole.
    Pewnie tak. Zreszta lekarze nie takie cuda robią z noworodkami;). Takze trzeba ćwiczyć zeby dziecko się rozwijalo

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 1844 1845 1846 1847 1848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ