Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki dziewczyny jesteście wspaniale! Na was naprawde mozna liczyć! Tolu i Baronowo wielki buziak dla Was!
A z tesciowymi no niestety.. Ale to prawda mąż sobie poslucha jaka ze mnie wyrodna matka:) no cóż.. Tak to ja, ta ktora przy dziecku odkurza, ta ktora wychodzi ze znajomymi i zostawia córkę z tata i zdojonym mlekiem, wreszcie ta ktora "zmusza męża" do opieki nad Maja, czy scedowała na męża kapiel wieczorna..Oh ja wyrodna ZZUUUAAAA do szpiku kości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 10:38
tola2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEhh tam, Twój mąż najwyżej jej coś powie. Jak my w zeszłym tygodniu byliśmy na kilka dni u teściów, to też usłyszałam parę rzeczy typu: "moje dzieci takie orzygane nie były", ale mąż zawsze ją kwitował, wiec jakoś zniosłam ten wypoczynek. Ciesz się, że masz kogoś kto się w razie czego zajmie dzieckiem
-
To jak w tym kawale. Jedna baba drugiej opowiada: Moj syn to ma straszna żonę, karze mu sprzątać, robic zakupy, gotować i jeszcze dziećmi zająć. Za to corka ma cudownego męża, posprząta, zakupy zrobi, obiad ugotuje, jeszcze dzieci ogarnie
Liley, Kocia, tola2014 lubią tę wiadomość
-
Wasze dzieci jedzą 5-6 razy dziennie a mój 7 razy i to z ogromnym dopominaniem się... krzyk jakby mu krzywdę robili, taki głodny. Z tym że je 70-120ml więc mniej niż powinien i pewnie dlatego chce częściej... w dzień się dopomina co 3 godziny - czasem nawet 2,5, zaczyna mniej więcej od 5 co 3 godziny do 20 i jedno karmienie w nocy między 1 a 3
Dziś jakoś dziwnie, zjadł o 8, o 9 usnął i śpi... a wypił tylko 70... -
domi05 wrote:Wasze dzieci jedzą 5-6 razy dziennie a mój 7 razy i to z ogromnym dopominaniem się... krzyk jakby mu krzywdę robili, taki głodny. Z tym że je 70-120ml więc mniej niż powinien i pewnie dlatego chce częściej... w dzień się dopomina co 3 godziny - czasem nawet 2,5, zaczyna mniej więcej od 5 co 3 godziny do 20 i jedno karmienie w nocy między 1 a 3
Dziś jakoś dziwnie, zjadł o 8, o 9 usnął i śpi... a wypił tylko 70...domi05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomi spokojnie, policz ile je dobowo, my dajemy 615 ml. Akurat mój lekarz mnie wkurza, bo mówi, żeby dawać tyle co na opakowaniu i oczywiście, że powinien przybierać minimum 200 g tygodniowo. Ja już wrzuciłam na luz, bo widzę, że dziecko nie jest zagłodzone, o jedzenie się nie dopomina i te ich wszystkie normy można sobie wsadzić w "..."
A co do zależności ile ml mleka wypija i ilości przespanych godzin, to nie widzę związku. Myślałam, że im więcej na noc, tym dłużej pośpi, ale u nas się nie sprawdziło. Co prawda na noc daję mu 120 ml, bo jak śpi to nigdy nie ulewa ale przy 90 ml spał tyle samo.
Póki co ja śpię z synkiem w łóżku, bo w łóżeczku coś ma problem z nocnym spaniem, może u Was też tak jest? Mi się przebudza między 3-4 w nocy, wtedy okrywam go pieluszką, dam smoczka i w 3 minuty zasypia znowu. Już mu zaczyna się sen uspokajać, bo wcześniej to od 1 w nocy się rzucał. Wierzę, że jeszcze kilka tygodni i zacznie sam spać -
nick nieaktualny
-
A ja Wam powiem że moja teściowa fakt jest tak dobra ze zaglaskalaby kota na śmierć i czasami to jest męczące, ale jedno jest dobre wogole nie uważa że dzisiejsze wychowywanie jest źle wręcz przeciwnie twierdzi że nie wie po co wtedy tak grubo uubierali dzieci, i teraz jak zawsze widzi jak Maja śpi w samym body na dworze to zawsze mówi "ale jej dobrze" a jak jej opowiadam jak teraz położne sugerują jak zajmować się niemowlakiem to słucha z zaciekawieniem im mówi że kiedyś było średniowiecze
-
Dziewczyny... Moj maly mial podejrzenie skazy bialkowej, miałam odstawic caly nabial, jaja i unikac wolowiny i wieprzowiny.
3 dni temu bylam na imieninach u tesciowej, zjadlam kawalek biszkoptu z budyniem - biszkopt na mleku, budyn waniliowy tym bardziej na mleku. Raz w tyg zjem wieprzowine, do tego podjadam czasem herbatniki maslane, w skladzie mleko, malemu nic nie jest, wysypki brak, kupy normalne... Czy jakby miał chocby nietolerancje białka zwierzęcego to by go nie wysypało po takim budyniu, ciastach albo miesie wieprzowym?Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
I.am.chappie ja też śpię z córką w łóżku. Jest to dla mnie wygodne bo karmiąc piersią nie muszę wstawać, poza tym przemawia do mnie idea bliskości, mała przez te prawie trzy miesiące może tylko 3-4 razy płakała w nocy (przez bolący brzuszek) a tak wszystko odbywa się zanim ona się na dobre rozbudzi. Chciałam żeby do pól roku spała już u siebie ale mąż nie pozostawia mi złudzeń i się śmieje że z naszym podejściem to będzie dobrze jak przed pójściem do szkoły zamieszka w swoim pokoju
-
nick nieaktualny
-
U mnie eto moja mama się bardzo chetnie zajmuje.. Wiecie pierwsza wnusia;) wiec rozpiescza , gadają sobie i w ogóle odzyla przy malej nieraz nawet stosuje szantaż wobec niej jak widzę ze nie zje (a ma cukrzyce i jest po 3zawalach) ze jak nie bedzie o siebie dbać to Mai nie dostanie;)takze opieka i przebywaniw z wnuczka ja pobudza do działania i stymuluje zeby dbać o siebie by mala miala jak najdłużej babcie.. Bo ja niestety swojej nie pamietam(zmarla jak miałam 1,5roku)i wiem ze jesli bym wyjechala to ona z chęcią z mala pobędzie.. No ale niech juz jedzie do drugich dziadków..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 14:01
-
NatiB, moja córka nawet przy najmniejszej ilości nabiału miała objawy alergii. Na 6 miesiecy doszły wymioty także musiałam się bardzo pilnowac.
Kto u Was stwierdził skaze i co się działo? W czasie kiedy coś się działo przesadzalas z nabiałem?
Powiem Ci, że miesiąc temu mój miał strasznie szorstka buzię, jadłam wszystko a przesadziłam z jajkami. Odstawiłam jajka a nabiału jadłam bardzo dużo bo to byłoby kolejna rzecz do odstawienia gdyby nie przechodziło. Po 3 tyg przeszło. Niedługo znów będę musiała zrobić prowokacje czy to rzeczywiście jajka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 14:11
-
Nina spi w kolysce z mojej trony w sypialni.Chciałam ją przeniesc do łozeczka w jej pokoju ale nie mam odwagi ona spi na plecach i ja sie boje ,ze ona sie zachlysnie.A po drugie jak widzę,że już sie kreci to szybko ide butle szykowac.Wczoraj poszła spac o 19;30 i wiedziałam ,ze długo nie pośpi pospała do 4.Butle dostała i oczy jak 5 zł.Spania nie bylo do 5;30... a potem pobudki co 30 min...A tak sie cieszyłam ,ze z sob na niedzele tyle spała..
-
Dziewczyny chyba musze sie pochwalić. Odstawilismy sab simplex, podaje jedną butle mleka na kolki i zaparcia - od 3 dni żadnych oznak kolki.
Trzymajcie za nas kciuki zeby tak zostało.
A co do teściowych.. mają szanse sie zmienic. Moja jest zywym przykładem. Trzeba wierzyc. Ale póki są kiepskimi tesciowymi to najlepiej wierzyć na odległośćEvil89, i.am.chappie, Iwa81 lubią tę wiadomość
-
Liley wrote:Dziewczyny chyba musze sie pochwalić. Odstawilismy sab simplex, podaje jedną butle mleka na kolki i zaparcia - od 3 dni żadnych oznak kolki.
Trzymajcie za nas kciuki zeby tak zostało.
A co do teściowych.. mają szanse sie zmienic. Moja jest zywym przykładem. Trzeba wierzyc. Ale póki są kiepskimi tesciowymi to najlepiej wierzyć na odległość
Ja się boje saby odstawić.. raz mi się skończyły i podawałam jakiś polski shit i kolki wróciły od razu..
Dziewczyny ja mam teściową piętro niżej he he Ale nie narzekam. Nie wtrąca się, nie wymądrza jeśli chodzi o Mikołaja - wie jaki mam charakter i jak by się to skończyło
Jesteśmy trzeci dzień po szczepieniu na rota i Miki dziś mi przespał od 11 do 16 a dodam że jadł o 9... zastanawiał się czy go budzić ale tak smacznie spał. Przybiera i to sporo także się nie martwię 6250 waży
Wyciągałam mu dzisiaj gile i jeden wyszedł czarno-niebieski obczytałam neta i skonsultowałam z inną mamą i możliwe że to naczynko przy odciąganiu pękło. No takiego się nie spodziewałam - biały, żółty, zielony ale czarno-niebieski? No i przy okazji naczytałam się o grzybicy jamy nosowej i wszystkie objawy wskazują że całkiem możliwe że ja to mam.. Gula w gardle i uczucie przy przełykaniu jakbym tam coś miała, codzienny katar itp Kiedyś leczyłam się dużo na zatoki przy okazji wyszła alergia na koty a miałam dwa ale w sumie nikt nigdy nie robił mi wymazu z nosa ani z gardła.. Jutro się przejdę do lekarza co by to zrobić bo nie raz Mikiemu smoka od butelki "odtykam" bo nie raz się zatyka bo pije z zagęszczaczem.. Mam nadzieję że go nie zaraziłam
Dziewczyny pisałyście że do wody macie inne smoczki takie co wolniej lecą - jakiej firmy? -
Jak miał jakieś 2 tyg wyszła mu straszna wysypka, na całej buzi, cialku, no wszędzie. Pamiętam, że jadlam wtedy co 2 dni jogurt z tesco i piłam inke z około 20ml mleka. I wtedy bylam u pediatry i spytał co jadłam i stwierdził ze to od nabiału i kazał odstawić, powiedział "wygląda na skaze białkową, ale pewnosci nie mam, może tylko alergia na bialko zwierzece" i kazal odstawic caly nabial, wolowine i wieprzowine. Wolowine juz jadlam, wieprzowiny duuuzo tez, bo bardzo lubie. Tak kojarze, ze ten jogurt byl brzoskwiniowy (z kawalkami brzoskwini), moze to od tego byla ta reakcja? Po kakao tez byla wysypka. Po budyniu nie bylo... Więc albo za mało zjadlam zeby wywołalo reakcje albo nie ma alergii. Bo przeciez po sladowej ilosci mleka powinno go wysypac..
???Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Nati a moze alergia na pestkowce jesli z brzoskwinia? A byłaś u naszego slynnego ordynatora? Podobno jest najlepszy. Ja znow to napisze - o dobrego pediatre w polsce ciężko. Ja póki co jestem zadowolona z naszej. Ale gdybym uslyszala ze "moze to a moze tamto" to chyba bym zaufania nie miala.