X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było parę dni co budziła.się z krzykiem,Ale ja robię tak,ze jak widzę,ze już się kręci i to już nie jest spanie to szykuje butle bo jak nie zdążę to budzi się z krzykiem.Dzisiaj też tak zrobilam a ona mleka nie chciała tylko zaczęła się smiac:)

• NatiB Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa, im częsciej masz wrażenie pustej piersi tym lepiej, wtedy szybciej rusza produkcja. U mnie sposob na laktator to karmienie tylko jedną piersią a druga w tym czasie się napelnia i po 4h można sciagać.

http://kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=5&Itemid=44&lang=pl

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w kolejce do gina,znowu mi się spóźnia okres,niech sprawdzi czy ten płyn dalej tam jest i zobaczymy co mi poradzi na okres zeby był regularny

• Liley Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati powiem ci tak - przy córce sluchalam tych 'rad'. Bylam na diecie, morfologia mi spadla, czulam sie fatalnie a co najgorsze chcialam na noc podawac butle od 3msca to nasluchałam sie od środowiskowej jakie to mm jest zle. I córka wisiala mi na cycu (! Doslownie) 2 lata. Wierbiłowicz jak jest sama to jest na prawdę w porządk . Mowila mi ze mam uwazać na 'zakazane' ale trzymać zbilansowaną diete. A jak jest srodowiskowa rano to mam wrazenie ze ona leczy dziecko. Nasza jest Kręcka taka mala blondynka. Przy corce zawsze miala jakies ale a ja głupia mloda matka wszystko mowilam. Teraz mam w nosie. Jak cos sie czepia to sciemniam. Dowalila sie ze cos na bank zjadlam bo mlody ma oblozony jezyk. I wymienia... paranoja! A dr tylko 'jezyk bialy, nie jadlas nic?" I podoba mi sie to, ze nie naciaga na platne szczepionki.
    Ja tez przy Malgosi chcialam zmieniac pediatre przez srodowiskową wlasnie. Bo z kazda wizyta czepiala sie coraz bardziej. Czulam sie jak matka gorszego sortu. Dopiero po jakims czasie zauwazylam ze Wierbilowicz ma na nią wywalone. I ta babka po prostu taka jest. Przekonana o swojej zajebistości. Teraz robie wszystko po swojemu i mam ją w nosie.
    Chociaz przy drugim dziecku babka jakby wyluzowala zwieracze i jest mniej męczaca.

Moja siostra jest z malą u Michalskiego na roosvelta. Mloda z wysypką i podejscie 'moze to moze tamto'. Wkurza mnie coś takiego.

Na lotniczej jest tez jakis super pediatra. A jak juz zaden nie wie co sie dzieje wiem ze mamuśki chodzą do Osieckiego (ordynator dziecięcego w pile). Ale on tylko prywatnie i bierze chyna 80zl.
    Szkoda zeby Bartuś sie tak męczył. Swędzi, nie swędzi sle pewnie dokucza. A i wy sie męczycie i martwicie.

f2wlepok51d0udm2.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z diety to nie jem mleka i jogurtów ale powoli przymierzam się do zjedzenia połowy naturalnego i sprawdzenia, czy w ogóle wywoła reakcje. Nie wiem czemu miałabym nie jeść rzeczy, które w zaden sposób na niego nie wpływają. Do Osieckiego się wybiore, dzięki :)

Bartuś❤️
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam sie spóźnia okres a ja po porodzie jeszcze nie miałam wcale :-\ i jestesmy na mm od poczatku !!! Misiek 14 tydz zaczął

Nie żebym tęskniła, ale chce zacząć anty brać ... :(

hsxq6uc.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati mąż mi mów, że środowiskowa faktycznie rudawa. Chyba tak jej już nie znoszę ze się nawet jej nie przyglądam!

f2wlepok51d0udm2.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam 5 cm torbiel...znowu wywolujemy okres,czyli pco wrocilo

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, pokąp w emoliencie, balsam też z emolientem, pierz ubranka małego w płatkach mydlanych. Sama najlepiej dojdziesz od czego to ma. Lekarz go widzi przez chwilę i kombinuje, a Ty masz go 24h na dobę.

• NatiB Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emolient do kąpieli, olej kokosowy jako balsam, probiotyk na jelitka :)

Bartuś❤️
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W krochmalu probowalas?

• domi05 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do kiedy pierzecie w dziecięcych proszkach/płynach?

tb732n0a0czusv9c.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny do kiedy pierzecie w dziecięcych proszkach/płynach?
    Ja ostatnio się zastanawiałam czy nie spróbować normalnie prac w jakiś vizir sensitiv czy coś w tym stylu ale jeszcze się wstrzymam.
    Ale mam doła wstałam dziś zła bo mąż rano pospalam a ja z mala się bawiłam ok 9 chciałam jeszcze chwilę się zdrzemnac (jakąś przebita bylam)ale się nie dało bo mała gaworzyla. Wstałam więc-mąż stwierdził że to on musi się wyspać bo przecież wstaje cały tydzień do pracy-teraz mnie rozjuszylo (ale ja nie wstaje??hmmmm jak mała pospi cała noc do 6 np to nie idzie od razu spać tylko chce się bawić,ale tak poza tym siedzę z nią do 16:30 sama i nikt mi nie pomaga więc to też swego rodzaju praca czego faceci chyba nie zrozumieją).No ale nie w tym sęk. Okolo 12 mąż do mnie żebym się przebierala bo jedziemy do jego rodziców na obiad (ci tydzień to samo-połowa weekendu w plecy bo na obiadek trzeba jechac).Powiedziałam że nie jadę bo nie mam ochoty znowu żeby ktoś mi patrzył na rece (mała ostatnio była strasznie marudna w obcym otoczeniu a szczególnie jak ja ktoś obcy na rece brał to zaczynała strasznie płakać i ciężko ja było uspokoić-po do nas goście przychodzili to była pogodna i śmiała się. ) więc chciałam tego uniknąć zaczęliśmy się kłócić-powiedziałam mu ze jak tak chce to może jechać z mala,jeszcze parę razy mnie prosił,a później ubrał mała i pojechali......po prostu nie chce mi się wierzyć że to zrobił!!!Teraz siedzę i się zastanawiam co tam się dzieje...czy teściowa trzyma mała na rękach i buja (czego ja nie robie).Wkurza mnie to że mąż nie potrafi swojej mamie zwrócić uwagi np jak w tamtym tygodniu tam byliśmy i mała wpadła w ryk bo ktoś obcy wzial a ja na rece ja poszłam do drugiego pokoju ja uspokajac i słyszę jak teściowa mówi do wszystkich:że Martyna to jest taka że smoczek na nia nie działa i jej nie uspokaja.-ja bym od razu mojej mamie zwróciła uwagę jak bym takie coś usłyszała. Nie nawidze jak się porównuje dzieci (jej córki synek wiecznie że smokiem w buzi i to jest dla niej powód do dumy???l).
    Mam dosyć tych weekendowych wyjazdow-moich rodziców tak nie odwiedzamy mimo tego że mieszkają w tym samym mieście co my.Przez to często się klocimy,

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Masz juz unormowana laktacje i może być ciężko cos uciagnac.

no to kiszka ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa, koleżanka mi ostatnio mówiła, że jak wypiła bawarkę, to jej tryskało mleko, więc może na Ciebie też zadziała ;-)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no to kiszka ;)
    Możesz odciągać po każdym karmieniu to sie będzie wiecej zacznie produkować i spokojnie zrobisz zapas.

Jako ze mój mąż roni remont to jestem u mamy. Proszku nie brałam. Takze nie piorę od miesiąca w dzieciowym ;)

Dla własnego zdrowia psychicznego i dla zdrowia dzieci koniecznie trzeba je nauczyć ze są inni ludzie niż tylko mama. Nie ma sie co spinać ze ktos bierze na ręce. A jak będziesz sie denerwowac to dziecko to wyczuje i będzie ryk. Jak się nie podoba co tesciowa mów to przeciez tez możesz jej powiedziec. Nie chce napisac ze ty robisz zle a tesciowa dobrze. Ale czasem same sobie dokladamy problemów. Ze są inne osoby trzeba nauczyć bo będziesz musiała dziecko zostawić pod opieka i ty i dziecko będzie miało traumę. Mąż zabrał super. Odeśpij.tego sie trzeba nauczyć bo oszalejesz. Mówię ci to ja ;) mama sześciolatka ;) na poczatku tez sie spinalam o wszystko.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Nina dzisiaj mało zjadła o polowe mniej jak zwykle:/

• domi05 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i teść ma bezobjawowe zapalenie płuc... kur... jak nie jedno to drugie... dziś gorączka, coś go łamało i na pogotowie pojechali...
    Boże żeby tylko młody nie złapał.. tak się strasznie boję... on ciągle jest marudny więc ciężko stwierdzić czasem czy coś go boli, gorączki nie ma na razie...
    W poniedziałek przejdę się do przychodni żeby go osłuchali... Jezu jak się o niego boję...

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak do nas przychodzą goście albo my gdzieś idziemy, to chętnie daję na ręce, nawet się pytam, czy ktoś chce, bo to dobrze dla niego, żeby się właśnie oswoił, a po drugie, dodatkowe noszenie ;-)

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że baronowa ma rację jakby mi mąż zabrał dziecko to bym nic nie robiła tylko poszła spać :) u nas ni ema opcji takiej mała na cycu czasem co godzinę czasem co cztery, do tego babcia się obraziła na nas i nie mamy.komu nawet na chwilę sprzedać dziecko :/ wiec jak macie komu nawet na chwilę zostawić maleństwo to się cieszcie i korzystacie !

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
‹‹ 1871 1872 1873 1874 1875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ