X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było parę dni co budziła.się z krzykiem,Ale ja robię tak,ze jak widzę,ze już się kręci i to już nie jest spanie to szykuje butle bo jak nie zdążę to budzi się z krzykiem.Dzisiaj też tak zrobilam a ona mleka nie chciała tylko zaczęła się smiac:)

• NatiB Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa, im częsciej masz wrażenie pustej piersi tym lepiej, wtedy szybciej rusza produkcja. U mnie sposob na laktator to karmienie tylko jedną piersią a druga w tym czasie się napelnia i po 4h można sciagać.

http://kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=5&Itemid=44&lang=pl

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w kolejce do gina,znowu mi się spóźnia okres,niech sprawdzi czy ten płyn dalej tam jest i zobaczymy co mi poradzi na okres zeby był regularny

• Liley Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati powiem ci tak - przy córce sluchalam tych 'rad'. Bylam na diecie, morfologia mi spadla, czulam sie fatalnie a co najgorsze chcialam na noc podawac butle od 3msca to nasluchałam sie od środowiskowej jakie to mm jest zle. I córka wisiala mi na cycu (! Doslownie) 2 lata. Wierbiłowicz jak jest sama to jest na prawdę w porządk . Mowila mi ze mam uwazać na 'zakazane' ale trzymać zbilansowaną diete. A jak jest srodowiskowa rano to mam wrazenie ze ona leczy dziecko. Nasza jest Kręcka taka mala blondynka. Przy corce zawsze miala jakies ale a ja głupia mloda matka wszystko mowilam. Teraz mam w nosie. Jak cos sie czepia to sciemniam. Dowalila sie ze cos na bank zjadlam bo mlody ma oblozony jezyk. I wymienia... paranoja! A dr tylko 'jezyk bialy, nie jadlas nic?" I podoba mi sie to, ze nie naciaga na platne szczepionki.
    Ja tez przy Malgosi chcialam zmieniac pediatre przez srodowiskową wlasnie. Bo z kazda wizyta czepiala sie coraz bardziej. Czulam sie jak matka gorszego sortu. Dopiero po jakims czasie zauwazylam ze Wierbilowicz ma na nią wywalone. I ta babka po prostu taka jest. Przekonana o swojej zajebistości. Teraz robie wszystko po swojemu i mam ją w nosie.
    Chociaz przy drugim dziecku babka jakby wyluzowala zwieracze i jest mniej męczaca.

Moja siostra jest z malą u Michalskiego na roosvelta. Mloda z wysypką i podejscie 'moze to moze tamto'. Wkurza mnie coś takiego.

Na lotniczej jest tez jakis super pediatra. A jak juz zaden nie wie co sie dzieje wiem ze mamuśki chodzą do Osieckiego (ordynator dziecięcego w pile). Ale on tylko prywatnie i bierze chyna 80zl.
    Szkoda zeby Bartuś sie tak męczył. Swędzi, nie swędzi sle pewnie dokucza. A i wy sie męczycie i martwicie.

f2wlepok51d0udm2.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z diety to nie jem mleka i jogurtów ale powoli przymierzam się do zjedzenia połowy naturalnego i sprawdzenia, czy w ogóle wywoła reakcje. Nie wiem czemu miałabym nie jeść rzeczy, które w zaden sposób na niego nie wpływają. Do Osieckiego się wybiore, dzięki :)

Bartuś❤️
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam sie spóźnia okres a ja po porodzie jeszcze nie miałam wcale :-\ i jestesmy na mm od poczatku !!! Misiek 14 tydz zaczął

Nie żebym tęskniła, ale chce zacząć anty brać ... :(

hsxq6uc.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati mąż mi mów, że środowiskowa faktycznie rudawa. Chyba tak jej już nie znoszę ze się nawet jej nie przyglądam!

f2wlepok51d0udm2.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam 5 cm torbiel...znowu wywolujemy okres,czyli pco wrocilo

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati, pokąp w emoliencie, balsam też z emolientem, pierz ubranka małego w płatkach mydlanych. Sama najlepiej dojdziesz od czego to ma. Lekarz go widzi przez chwilę i kombinuje, a Ty masz go 24h na dobę.

• NatiB Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emolient do kąpieli, olej kokosowy jako balsam, probiotyk na jelitka :)

Bartuś❤️
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W krochmalu probowalas?

• domi05 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do kiedy pierzecie w dziecięcych proszkach/płynach?

tb732n0a0czusv9c.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny do kiedy pierzecie w dziecięcych proszkach/płynach?
    Ja ostatnio się zastanawiałam czy nie spróbować normalnie prac w jakiś vizir sensitiv czy coś w tym stylu ale jeszcze się wstrzymam.
    Ale mam doła wstałam dziś zła bo mąż rano pospalam a ja z mala się bawiłam ok 9 chciałam jeszcze chwilę się zdrzemnac (jakąś przebita bylam)ale się nie dało bo mała gaworzyla. Wstałam więc-mąż stwierdził że to on musi się wyspać bo przecież wstaje cały tydzień do pracy-teraz mnie rozjuszylo (ale ja nie wstaje??hmmmm jak mała pospi cała noc do 6 np to nie idzie od razu spać tylko chce się bawić,ale tak poza tym siedzę z nią do 16:30 sama i nikt mi nie pomaga więc to też swego rodzaju praca czego faceci chyba nie zrozumieją).No ale nie w tym sęk. Okolo 12 mąż do mnie żebym się przebierala bo jedziemy do jego rodziców na obiad (ci tydzień to samo-połowa weekendu w plecy bo na obiadek trzeba jechac).Powiedziałam że nie jadę bo nie mam ochoty znowu żeby ktoś mi patrzył na rece (mała ostatnio była strasznie marudna w obcym otoczeniu a szczególnie jak ja ktoś obcy na rece brał to zaczynała strasznie płakać i ciężko ja było uspokoić-po do nas goście przychodzili to była pogodna i śmiała się. ) więc chciałam tego uniknąć zaczęliśmy się kłócić-powiedziałam mu ze jak tak chce to może jechać z mala,jeszcze parę razy mnie prosił,a później ubrał mała i pojechali......po prostu nie chce mi się wierzyć że to zrobił!!!Teraz siedzę i się zastanawiam co tam się dzieje...czy teściowa trzyma mała na rękach i buja (czego ja nie robie).Wkurza mnie to że mąż nie potrafi swojej mamie zwrócić uwagi np jak w tamtym tygodniu tam byliśmy i mała wpadła w ryk bo ktoś obcy wzial a ja na rece ja poszłam do drugiego pokoju ja uspokajac i słyszę jak teściowa mówi do wszystkich:że Martyna to jest taka że smoczek na nia nie działa i jej nie uspokaja.-ja bym od razu mojej mamie zwróciła uwagę jak bym takie coś usłyszała. Nie nawidze jak się porównuje dzieci (jej córki synek wiecznie że smokiem w buzi i to jest dla niej powód do dumy???l).
    Mam dosyć tych weekendowych wyjazdow-moich rodziców tak nie odwiedzamy mimo tego że mieszkają w tym samym mieście co my.Przez to często się klocimy,

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Masz juz unormowana laktacje i może być ciężko cos uciagnac.

no to kiszka ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa, koleżanka mi ostatnio mówiła, że jak wypiła bawarkę, to jej tryskało mleko, więc może na Ciebie też zadziała ;-)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no to kiszka ;)
    Możesz odciągać po każdym karmieniu to sie będzie wiecej zacznie produkować i spokojnie zrobisz zapas.

Jako ze mój mąż roni remont to jestem u mamy. Proszku nie brałam. Takze nie piorę od miesiąca w dzieciowym ;)

Dla własnego zdrowia psychicznego i dla zdrowia dzieci koniecznie trzeba je nauczyć ze są inni ludzie niż tylko mama. Nie ma sie co spinać ze ktos bierze na ręce. A jak będziesz sie denerwowac to dziecko to wyczuje i będzie ryk. Jak się nie podoba co tesciowa mów to przeciez tez możesz jej powiedziec. Nie chce napisac ze ty robisz zle a tesciowa dobrze. Ale czasem same sobie dokladamy problemów. Ze są inne osoby trzeba nauczyć bo będziesz musiała dziecko zostawić pod opieka i ty i dziecko będzie miało traumę. Mąż zabrał super. Odeśpij.tego sie trzeba nauczyć bo oszalejesz. Mówię ci to ja ;) mama sześciolatka ;) na poczatku tez sie spinalam o wszystko.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Nina dzisiaj mało zjadła o polowe mniej jak zwykle:/

• domi05 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i teść ma bezobjawowe zapalenie płuc... kur... jak nie jedno to drugie... dziś gorączka, coś go łamało i na pogotowie pojechali...
    Boże żeby tylko młody nie złapał.. tak się strasznie boję... on ciągle jest marudny więc ciężko stwierdzić czasem czy coś go boli, gorączki nie ma na razie...
    W poniedziałek przejdę się do przychodni żeby go osłuchali... Jezu jak się o niego boję...

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak do nas przychodzą goście albo my gdzieś idziemy, to chętnie daję na ręce, nawet się pytam, czy ktoś chce, bo to dobrze dla niego, żeby się właśnie oswoił, a po drugie, dodatkowe noszenie ;-)

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że baronowa ma rację jakby mi mąż zabrał dziecko to bym nic nie robiła tylko poszła spać :) u nas ni ema opcji takiej mała na cycu czasem co godzinę czasem co cztery, do tego babcia się obraziła na nas i nie mamy.komu nawet na chwilę sprzedać dziecko :/ wiec jak macie komu nawet na chwilę zostawić maleństwo to się cieszcie i korzystacie !

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
‹‹ 1871 1872 1873 1874 1875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ