Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ma któraś z was problem z atopią u dziecka?

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea14194d75f7.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96158d4d0461.jpg
    Tak bym chciała zaczynać każdy dzień.

Iwa2016, Patrycja24, Poli9106, Evil89 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś - superowe rogale ;)

JustyśM lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Najlepsza waga to powrót po ponad tygodniu do domu :) babcia wziela na ręce i stwierdziła ze utuczyłam dziecko hahaha

My tez od przedwczoraj na nutritonie+ nutramigen bo ulewa :-\

Wczoraj skończył 3miesiac jest leniuszek bo Glowy nie chce podnosić :P ale z starszym miałam podobny problem i wiem ze potrzeba bylo tylko czasu :-)
    Ogólnie lubi lezakowac gdzie sie da :-)
    W nocy przesypia w tym budzi sie 2albo raz na flachę! Zależy

Meczymy sie z dziwnym katarem juz 3 tydz! Który nie schodzi nawet po psiknięciu sola!! Musze ściągać odkurzaczem! Nie wiem czy to alergiczny ?...

Pozdrawiamy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e454df68e01.jpg
    Hiacynta mam takiego motylka wiszacego tej firmy

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spał do 8:30 na brzuszku, bardzo ładnie tylko, że jak się obudziłam to był przesunięty z 40cm do przodu. Jeśli sam tak polazł to musze oblozyc łóżko żeby nie spadł. I pomyślałam sobie, że to m9ze byłoby wyjście do usypiania w dzień bo w domu śpi tylko na mnie. Na brzuchu w lozeczku spróbujemy ;) a czytałam na necie to różnie piszą, można już klasc od 2 miesiąca, albo jak nauczy się sam przekręcić na brzuszek albo doPiero na 6 miesięcy.

Nati, mój ma skórę atopową a czemu pytasz? Bardzo pomagają mu kosmetyki Emolium. Mamy do kąpieli, emulsje di ciała i krem do buźki.

Justys, uśmiech śliczny córeczki i brawa za podnoszenie główki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 12:51

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy pisałam ale wczoraj Nina pojadla troszkę jabluszka:)mina byla niesamowita

• domi05 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zaczęliśmy powoli dawać kleiku na noc,bo z wagą średnio i jeszcze kiepsko w nocy spał
    I Dominikikowi bardzo chyba smakuje mleczko z kleikiem. Z dnia na dzień zdawałam coraz więcej kleiku i pił na noc coraz więcej, dziś już cała lyzke kleiku dostał I wypił całą butlę, razem z kleikiem było tego 140!
    Myślałam że będzie jadł tego jeszcze mniej a tu taka niespodzianka :-)
    Lepiej w nocy śpi i w końcu ruszył ładnie z wagą :-)
    Jutro już zrobimy więcej mleczka na noc.
    Zastanawiam się czy jeszcze teraz mu nie dorobić bo zamiast spać leży w łóżeczku i strasznie cmoka rączki,,. Ale on zawsze je tak cmoka nie tylko jak jest głodny, więc chyba zaczekam aż w nocy się obudzi bo jednak ciut ulał :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mówiłam lekarzowi,ze Nina zaczęła ulewac czy a on ,żebym kupila zageszczacz nutriton a jakbym kaszke dawała?

• NatiB Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa, bo moj ma takie rozowe, suche place, lekarka wpisala AZS i nic wiecej nie wiem, szukam na necie jakichs informacji odnosnie tego i nie wiem w ogole z czym mam do czynienia. Jak na moje to nie jest azs, bo z tego co kojarze azs oprocz takich suchych miejsc charakteryzuje sie tez chrostkami czy czyms w ten desen. Nie wiem, czy to jest do konca zycia czy u takich dzieci mija z wiekiem. U niego wyszlo ostatnio jak sie zgrzal no albo po jakims mleku, ktore zjadlam, ale wczesniej wpierdzielałam ciasta z budniem i nie bylo reakcji... Nie wiem, faktem jest, ze takie suche place na brzuchu, szyi i w zgięciach kolan i lokci są. Masz jakies zródła, artykuly odnosnie tego? Albo moze cos bys mi powiedziala odnosnie tego? To mija z czasem? :(

Bartuś❤️
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/i/6843602/217869/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6843602/740431/image.jpg

Tak to wyglada, nie wiem czy widac tu dobrze

Bartuś❤️
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Kurcze mówiłam lekarzowi,ze Nina zaczęła ulewac czy a on ,żebym kupila zageszczacz nutriton a jakbym kaszke dawała?
    Tylko ze my kleiku dajemy tylko raz dziennie, to chyba co innego niż zageszczacz
    Ulewa mocno i za.każdym razem?
    Jeśli przybiera na wadze i nie chusta, to ulewanie jest normalne
    My dawalismy zageszczacz jak ulewal, miarke do każdego mleka,
    A jakim karmisz? U nas ulewanie skończyło się po zmianie mleka, a przynajmniej ulewa dużo mniej i rzadziej. Mieliśmy pepti, teraz na hippie jest w porządku na enfamilu też było z tym dobrze
    Ale były na nim inne problemy

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Iwa, bo moj ma takie rozowe, suche place, lekarka wpisala AZS i nic wiecej nie wiem, szukam na necie jakichs informacji odnosnie tego i nie wiem w ogole z czym mam do czynienia. Jak na moje to nie jest azs, bo z tego co kojarze azs oprocz takich suchych miejsc charakteryzuje sie tez chrostkami czy czyms w ten desen. Nie wiem, czy to jest do konca zycia czy u takich dzieci mija z wiekiem. U niego wyszlo ostatnio jak sie zgrzal no albo po jakims mleku, ktore zjadlam, ale wczesniej wpierdzielałam ciasta z budniem i nie bylo reakcji... Nie wiem, faktem jest, ze takie suche place na brzuchu, szyi i w zgięciach kolan i lokci są. Masz jakies zródła, artykuly odnosnie tego? Albo moze cos bys mi powiedziala odnosnie tego? To mija z czasem? :(
    Nati, mi lekarka powiedziała że suche placki na całym ciele to może być skaza białkowa, byłaś u dermatologa?
    Wiem że często mamy.nie mogą nic jeść z nabialem, uważnie czytają etykiety bo mleko w proszku ponoć nawet do niektórzy wędlin ładują
    No.i kurczaka niektóre cZytałam że też Nie jedzą
    A czasem i tak muszą przejść na nutramigen. ..

tb732n0a0czusv9c.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ulewa i to duzo, nie wiem czy to w ogole wplywa na wage. Zawsze jak juz na sile dojada to mur beton, że w ciagu 10 minut uleje, takze moze troche za duzo wypija?

Bartuś❤️
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati a ma.jeszcze jakieś objawy?

Znalazłam
    Skaza Ujawnia się zwykle w 2.-3. miesiącu życia.

Pierwsze objawy mają najczęściej postać wysypki - na policzkach i za uszami pojawiają się drobne czerwone krostki lub niewielkie szorstkie placki.

Przy silnej reakcji alergicznej zmiany skórne pojawiają się również na szyi, tułowiu, rękach i nogach (zwłaszcza w zgięciach łokciowych i pod kolanami). Sucha, łuszcząca się skóra swędzi i pęka (co sprzyja nadkażeniom bakteryjnym, wirusowym i grzybiczym). Takie typowe zmiany wypryskowe zwane są przez lekarzy atopowym zapaleniem skóry. Jest to najczęstsza forma niemowlęcej skazy białkowej, jednak nie jedyna.

Skaza białkowa objawia się także w postaci różnego rodzaju dolegliwości ze strony układu pokarmowego - kolki, ulewanie, wymioty, zaparcia lub biegunki. Czasem maluch, który cierpi na alergię, traci apetyt i słabiej przybiera na wadze, a w jego stolcu mogą pojawić się pasma śluzu lub krwi.

Częste infekcje, zwłaszcza niekończący się katar, kaszel, sapka, nieżyty gardła, oskrzeli i częste zapalenia ucha, także bywają skutkiem alergii pokarmowej.

Najlepszym, przyczynowym sposobem leczenia alergii jest wyeliminowanie uczulającego składnika (alergenu). Jeżeli podejrzewamy uczulenie na białka mleka krowiego, należy mleko i jego przetwory (sery, jogurty, kefiry, masło, śmietanę) usunąć z diety karmiącej piersią mamy, a później także z jadłospisu dziecka. Na efekty diety eliminacyjnej trzeba poczekać 3-4 tygodnie

tb732n0a0czusv9c.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dermatolog rozpoznał azs. Tola ma właśnie takie suche placki na brzuszku tylko że nie są zaczerwienione jak u was na zdjęciu. Też z tego co czytałam to mi nie pasowało do azs bo nie swędzi jej to ani nie ma w zgięciach kolan czy rąk. Dermatolog mówiła że najbardziej nasila się to do końca pierwszego roku a później może minąć do 3 lat albo zostać i nawracać okresowo. Dała mi listę rzeczy których nie wolno jeść bo mogą nasilać objawy, zaleciła pielęgnację emolientami, pranie w delikatnych proszkach i bez płynów do płukania i dała maści sterydowe ale tych nawet nie wykupiłam. Zrobiliśmy testy z krwi na alergię i nic nie wyszło. Teraz jak skończy mała 4 miesiące będą kolejne skórne testy. Z jednej strony się cieszę że nie wyszła żadna alergia ale z drugiej jestem jeszcze bardziej skołowana bo miałam nadzieję że coś się wyjaśni bo ta restrykcyjna dieta mnie wykańcza. Zresztą alergolog powiedziała że wprowadzenie takiej diety było błędem.

• NatiB Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie pod kątem skazy bialkowej wszystko eliminowalam do czasu az zjadłam budyn po ktorym nawet krosteczki nie było.
    Pozniej korespondencyjnie pisalam maile z alergologiem ze strony pediatria costam i pisał, ze gddyby to byla skaza białkowa to po budyniu bylby wysypany albo mialby chociaz objawy jelitowe - nie miał. No i alergolog powiedzial, ze najgorsze co moge zrobic to eliminowac alergen w 100% bo eliminacja PRZYCZYNIA się do poglebienia alergii, co mnie zdziwilo, bo moj rodzinny pediatra i drugi pediatra, do ktorego ja bylam zapisana jako dziecko wlasnie kazali eliminowac. Mowil, ze to jest mega błąd. Że trzeba wzmocnic bariere jelitową (probiotykami), i nie eliminowac w 100% bo tylko kontakt z alergenem moze wytworzyc w organizmie dziecka antygeny do walki z alergią. No takze, po budyniu na mleku nic nie bylo, zaczelam troche urozmaicać diete, podejrzewam ze dostal reakcji po gotowanej marchewce, ktorą ostatnio zjadłam. A lekarka mowi ze to azs. To spytałam "moze zwykła reakcja alergiczna?" A ona "no, AZS". Takze nie wiem, czy AZS to automatycznie nazwa kazdej reakcji alergicznej? Ten lekarz mi juz nie odpisuje, bo kontakt z gosciem raz na pol roku mozna trafic, maila napisalam ale odp brak... No i nie wiem, nie wiem nic.

Bartuś❤️
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Tylko ze my kleiku dajemy tylko raz dziennie, to chyba co innego niż zageszczacz
    Ulewa mocno i za.każdym razem?
    Jeśli przybiera na wadze i nie chusta, to ulewanie jest normalne
    My dawalismy zageszczacz jak ulewal, miarke do każdego mleka,
    A jakim karmisz? U nas ulewanie skończyło się po zmianie mleka, a przynajmniej ulewa dużo mniej i rzadziej. Mieliśmy pepti, teraz na hippie jest w porządku na enfamilu też było z tym dobrze
    Ale były na nim inne problemy
    Nina jest od 2 mięs na nutramigenie i dopiero teraz zaczela ulewac od 2.dni,widze,że jak zje do końca 140 ml to wtedy bardziej.Dzisiaj po 100 ml co 2,5 h.A normalnie jadła 140 co 3 h.Nic poobserwuje ja i wtedy kupię nutriton.Przybiera na wadze 1 kg na miesiac.
    Ma któraś do sprzedania nosidelko z zaffiro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 21:24

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to możliwe ,zeby zaczęła.mniej zjadac??wyniki moczu i krwi w porządku wyszly:)

• NatiB Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 3 miesiącu 1kg na miesiąc to jest dużo

Bartuś❤️
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli mój też mniej je. Najwięcej jadł w drugim miesiącu, potem jakoś mniej, dopiero teraz dochodzi powoli do 130

Nati, pewnie nie wszystko u każdego dziecka,ja bym się przeszła do dermatologa, albo całkiem odstawiła nabiał i produkt pochodne na miesiąc

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1869 1870 1871 1872 1873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ