X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ma któraś z was problem z atopią u dziecka?

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea14194d75f7.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96158d4d0461.jpg
    Tak bym chciała zaczynać każdy dzień.

Iwa2016, Patrycja24, Poli9106, Evil89 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś - superowe rogale ;)

JustyśM lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Najlepsza waga to powrót po ponad tygodniu do domu :) babcia wziela na ręce i stwierdziła ze utuczyłam dziecko hahaha

My tez od przedwczoraj na nutritonie+ nutramigen bo ulewa :-\

Wczoraj skończył 3miesiac jest leniuszek bo Glowy nie chce podnosić :P ale z starszym miałam podobny problem i wiem ze potrzeba bylo tylko czasu :-)
    Ogólnie lubi lezakowac gdzie sie da :-)
    W nocy przesypia w tym budzi sie 2albo raz na flachę! Zależy

Meczymy sie z dziwnym katarem juz 3 tydz! Który nie schodzi nawet po psiknięciu sola!! Musze ściągać odkurzaczem! Nie wiem czy to alergiczny ?...

Pozdrawiamy
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e454df68e01.jpg
    Hiacynta mam takiego motylka wiszacego tej firmy

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spał do 8:30 na brzuszku, bardzo ładnie tylko, że jak się obudziłam to był przesunięty z 40cm do przodu. Jeśli sam tak polazł to musze oblozyc łóżko żeby nie spadł. I pomyślałam sobie, że to m9ze byłoby wyjście do usypiania w dzień bo w domu śpi tylko na mnie. Na brzuchu w lozeczku spróbujemy ;) a czytałam na necie to różnie piszą, można już klasc od 2 miesiąca, albo jak nauczy się sam przekręcić na brzuszek albo doPiero na 6 miesięcy.

Nati, mój ma skórę atopową a czemu pytasz? Bardzo pomagają mu kosmetyki Emolium. Mamy do kąpieli, emulsje di ciała i krem do buźki.

Justys, uśmiech śliczny córeczki i brawa za podnoszenie główki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 12:51

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy pisałam ale wczoraj Nina pojadla troszkę jabluszka:)mina byla niesamowita

• domi05 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my zaczęliśmy powoli dawać kleiku na noc,bo z wagą średnio i jeszcze kiepsko w nocy spał
    I Dominikikowi bardzo chyba smakuje mleczko z kleikiem. Z dnia na dzień zdawałam coraz więcej kleiku i pił na noc coraz więcej, dziś już cała lyzke kleiku dostał I wypił całą butlę, razem z kleikiem było tego 140!
    Myślałam że będzie jadł tego jeszcze mniej a tu taka niespodzianka :-)
    Lepiej w nocy śpi i w końcu ruszył ładnie z wagą :-)
    Jutro już zrobimy więcej mleczka na noc.
    Zastanawiam się czy jeszcze teraz mu nie dorobić bo zamiast spać leży w łóżeczku i strasznie cmoka rączki,,. Ale on zawsze je tak cmoka nie tylko jak jest głodny, więc chyba zaczekam aż w nocy się obudzi bo jednak ciut ulał :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mówiłam lekarzowi,ze Nina zaczęła ulewac czy a on ,żebym kupila zageszczacz nutriton a jakbym kaszke dawała?

• NatiB Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa, bo moj ma takie rozowe, suche place, lekarka wpisala AZS i nic wiecej nie wiem, szukam na necie jakichs informacji odnosnie tego i nie wiem w ogole z czym mam do czynienia. Jak na moje to nie jest azs, bo z tego co kojarze azs oprocz takich suchych miejsc charakteryzuje sie tez chrostkami czy czyms w ten desen. Nie wiem, czy to jest do konca zycia czy u takich dzieci mija z wiekiem. U niego wyszlo ostatnio jak sie zgrzal no albo po jakims mleku, ktore zjadlam, ale wczesniej wpierdzielałam ciasta z budniem i nie bylo reakcji... Nie wiem, faktem jest, ze takie suche place na brzuchu, szyi i w zgięciach kolan i lokci są. Masz jakies zródła, artykuly odnosnie tego? Albo moze cos bys mi powiedziala odnosnie tego? To mija z czasem? :(

Bartuś❤️
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://static.pokazywarka.pl/i/6843602/217869/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6843602/740431/image.jpg

Tak to wyglada, nie wiem czy widac tu dobrze

Bartuś❤️
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Kurcze mówiłam lekarzowi,ze Nina zaczęła ulewac czy a on ,żebym kupila zageszczacz nutriton a jakbym kaszke dawała?
    Tylko ze my kleiku dajemy tylko raz dziennie, to chyba co innego niż zageszczacz
    Ulewa mocno i za.każdym razem?
    Jeśli przybiera na wadze i nie chusta, to ulewanie jest normalne
    My dawalismy zageszczacz jak ulewal, miarke do każdego mleka,
    A jakim karmisz? U nas ulewanie skończyło się po zmianie mleka, a przynajmniej ulewa dużo mniej i rzadziej. Mieliśmy pepti, teraz na hippie jest w porządku na enfamilu też było z tym dobrze
    Ale były na nim inne problemy

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Iwa, bo moj ma takie rozowe, suche place, lekarka wpisala AZS i nic wiecej nie wiem, szukam na necie jakichs informacji odnosnie tego i nie wiem w ogole z czym mam do czynienia. Jak na moje to nie jest azs, bo z tego co kojarze azs oprocz takich suchych miejsc charakteryzuje sie tez chrostkami czy czyms w ten desen. Nie wiem, czy to jest do konca zycia czy u takich dzieci mija z wiekiem. U niego wyszlo ostatnio jak sie zgrzal no albo po jakims mleku, ktore zjadlam, ale wczesniej wpierdzielałam ciasta z budniem i nie bylo reakcji... Nie wiem, faktem jest, ze takie suche place na brzuchu, szyi i w zgięciach kolan i lokci są. Masz jakies zródła, artykuly odnosnie tego? Albo moze cos bys mi powiedziala odnosnie tego? To mija z czasem? :(
    Nati, mi lekarka powiedziała że suche placki na całym ciele to może być skaza białkowa, byłaś u dermatologa?
    Wiem że często mamy.nie mogą nic jeść z nabialem, uważnie czytają etykiety bo mleko w proszku ponoć nawet do niektórzy wędlin ładują
    No.i kurczaka niektóre cZytałam że też Nie jedzą
    A czasem i tak muszą przejść na nutramigen. ..

tb732n0a0czusv9c.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ulewa i to duzo, nie wiem czy to w ogole wplywa na wage. Zawsze jak juz na sile dojada to mur beton, że w ciagu 10 minut uleje, takze moze troche za duzo wypija?

Bartuś❤️
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati a ma.jeszcze jakieś objawy?

Znalazłam
    Skaza Ujawnia się zwykle w 2.-3. miesiącu życia.

Pierwsze objawy mają najczęściej postać wysypki - na policzkach i za uszami pojawiają się drobne czerwone krostki lub niewielkie szorstkie placki.

Przy silnej reakcji alergicznej zmiany skórne pojawiają się również na szyi, tułowiu, rękach i nogach (zwłaszcza w zgięciach łokciowych i pod kolanami). Sucha, łuszcząca się skóra swędzi i pęka (co sprzyja nadkażeniom bakteryjnym, wirusowym i grzybiczym). Takie typowe zmiany wypryskowe zwane są przez lekarzy atopowym zapaleniem skóry. Jest to najczęstsza forma niemowlęcej skazy białkowej, jednak nie jedyna.

Skaza białkowa objawia się także w postaci różnego rodzaju dolegliwości ze strony układu pokarmowego - kolki, ulewanie, wymioty, zaparcia lub biegunki. Czasem maluch, który cierpi na alergię, traci apetyt i słabiej przybiera na wadze, a w jego stolcu mogą pojawić się pasma śluzu lub krwi.

Częste infekcje, zwłaszcza niekończący się katar, kaszel, sapka, nieżyty gardła, oskrzeli i częste zapalenia ucha, także bywają skutkiem alergii pokarmowej.

Najlepszym, przyczynowym sposobem leczenia alergii jest wyeliminowanie uczulającego składnika (alergenu). Jeżeli podejrzewamy uczulenie na białka mleka krowiego, należy mleko i jego przetwory (sery, jogurty, kefiry, masło, śmietanę) usunąć z diety karmiącej piersią mamy, a później także z jadłospisu dziecka. Na efekty diety eliminacyjnej trzeba poczekać 3-4 tygodnie

tb732n0a0czusv9c.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dermatolog rozpoznał azs. Tola ma właśnie takie suche placki na brzuszku tylko że nie są zaczerwienione jak u was na zdjęciu. Też z tego co czytałam to mi nie pasowało do azs bo nie swędzi jej to ani nie ma w zgięciach kolan czy rąk. Dermatolog mówiła że najbardziej nasila się to do końca pierwszego roku a później może minąć do 3 lat albo zostać i nawracać okresowo. Dała mi listę rzeczy których nie wolno jeść bo mogą nasilać objawy, zaleciła pielęgnację emolientami, pranie w delikatnych proszkach i bez płynów do płukania i dała maści sterydowe ale tych nawet nie wykupiłam. Zrobiliśmy testy z krwi na alergię i nic nie wyszło. Teraz jak skończy mała 4 miesiące będą kolejne skórne testy. Z jednej strony się cieszę że nie wyszła żadna alergia ale z drugiej jestem jeszcze bardziej skołowana bo miałam nadzieję że coś się wyjaśni bo ta restrykcyjna dieta mnie wykańcza. Zresztą alergolog powiedziała że wprowadzenie takiej diety było błędem.

• NatiB Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie pod kątem skazy bialkowej wszystko eliminowalam do czasu az zjadłam budyn po ktorym nawet krosteczki nie było.
    Pozniej korespondencyjnie pisalam maile z alergologiem ze strony pediatria costam i pisał, ze gddyby to byla skaza białkowa to po budyniu bylby wysypany albo mialby chociaz objawy jelitowe - nie miał. No i alergolog powiedzial, ze najgorsze co moge zrobic to eliminowac alergen w 100% bo eliminacja PRZYCZYNIA się do poglebienia alergii, co mnie zdziwilo, bo moj rodzinny pediatra i drugi pediatra, do ktorego ja bylam zapisana jako dziecko wlasnie kazali eliminowac. Mowil, ze to jest mega błąd. Że trzeba wzmocnic bariere jelitową (probiotykami), i nie eliminowac w 100% bo tylko kontakt z alergenem moze wytworzyc w organizmie dziecka antygeny do walki z alergią. No takze, po budyniu na mleku nic nie bylo, zaczelam troche urozmaicać diete, podejrzewam ze dostal reakcji po gotowanej marchewce, ktorą ostatnio zjadłam. A lekarka mowi ze to azs. To spytałam "moze zwykła reakcja alergiczna?" A ona "no, AZS". Takze nie wiem, czy AZS to automatycznie nazwa kazdej reakcji alergicznej? Ten lekarz mi juz nie odpisuje, bo kontakt z gosciem raz na pol roku mozna trafic, maila napisalam ale odp brak... No i nie wiem, nie wiem nic.

Bartuś❤️
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Tylko ze my kleiku dajemy tylko raz dziennie, to chyba co innego niż zageszczacz
    Ulewa mocno i za.każdym razem?
    Jeśli przybiera na wadze i nie chusta, to ulewanie jest normalne
    My dawalismy zageszczacz jak ulewal, miarke do każdego mleka,
    A jakim karmisz? U nas ulewanie skończyło się po zmianie mleka, a przynajmniej ulewa dużo mniej i rzadziej. Mieliśmy pepti, teraz na hippie jest w porządku na enfamilu też było z tym dobrze
    Ale były na nim inne problemy
    Nina jest od 2 mięs na nutramigenie i dopiero teraz zaczela ulewac od 2.dni,widze,że jak zje do końca 140 ml to wtedy bardziej.Dzisiaj po 100 ml co 2,5 h.A normalnie jadła 140 co 3 h.Nic poobserwuje ja i wtedy kupię nutriton.Przybiera na wadze 1 kg na miesiac.
    Ma któraś do sprzedania nosidelko z zaffiro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 21:24

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to możliwe ,zeby zaczęła.mniej zjadac??wyniki moczu i krwi w porządku wyszly:)

• NatiB Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 3 miesiącu 1kg na miesiąc to jest dużo

Bartuś❤️
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli mój też mniej je. Najwięcej jadł w drugim miesiącu, potem jakoś mniej, dopiero teraz dochodzi powoli do 130

Nati, pewnie nie wszystko u każdego dziecka,ja bym się przeszła do dermatologa, albo całkiem odstawiła nabiał i produkt pochodne na miesiąc

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1869 1870 1871 1872 1873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ