X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa no już mu dużo nie brakuje żeby wyjść :-)
    My dzisiaj po 2 szczepieniu 6w1, póki co Oki, młoda chwilkę poplakala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 20:27

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0302133a05b.jpg
    Chyba niedługo pora zmienić wózek bo mi dziecko wyjdzie;)
    Baronowa faktycznie. A jak jest u Was z lezeniem też się podnosi?My jskie wczoraj byliśmy bardzo tym nieszczęsny spacerku to mała też szalała i się siłownia z podnoszeniem.Noszenie na rękach głównie w pionie no jeszcze "na rekinka" akceptuje.No ale bez jaj na spacerowke trochę za wcześnie.
    Dziś byłam już lekarza z mala po receptę na szczepienie (szczepi my 1-go wrzesnia)zwazyla Martynke-waży 6150 powiedziała że kawał baby i zdziwiona że tak ładnie na NAN-ie przybiera.Pytalam o dziwny zapach z uszka-mowila że mleko mogło się ulać do przewodów słuchowych,podejrzana tym swoim urządzeniem i powiedziała że jest oki bo jak by jakieś bakterie były to marudna by byla.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, Baronowa! No nie mogę uwierzyć że on tak w 3 miesiące! Super

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Mamusie, macie juz pewnie jakies doświadczenie wiec pozwoliłam sobie zwrócić sie do Was po pomoc :) termin na październik, aktualnie planuje zakup termometru elektronicznego. Jaki kupiliście, jestescie zadowolone i sprawdza sie Wam? Pomóżcie, głowa pęka od tej wyprawki :)
    Mamy microlife mc100, jest w porządku, mąż już nie może bez niego żyć, mierzy wszystko, od wody w wanience, po wodę na mleko ;p a jak mi mały coś marudzi to od razu na czoło
    Tylko polecam kupić stacjonarnie, a nie w aptece internetowej, bo jakby zaczął źle pokazywać, to od razu z paragonem do apteki.
    No i warto kupić drugi zwykły elektryczny z miękką końcówką żeby w pupie sprawdzić jak będzie widać że coś nie tak, a taki do czoła pokaże np. 37.

lu.iza lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coraz bardziej wątpię w tą całą rehabilitację, i problem z napięciem w naszym przypadku...
    Ta babka podchodzi mechanicznie i widzę że każdy pierwszą wizytę ma po tygodniu, następna po dwóch i potem za miesiąc, wszyscy te same ćwiczenia... - byliśmy teraz po 2 tygodniach, w ciągu ostatniego tygodnia nie ćwiczyłam prawie w ogóle bo nie było bardzo kiedy,bo miał trudny czas. Na piłce nie ćwiczyłam w ogóle, bo jakoś się bałam.
    A dziś na kontroli, postępy piękne, główkę ciągnie i trzyma, na piłce też niebo lepiej niż dwa tygodnie temu.
    Czytałam gdzieś że dziecko ma prawo podnosić główkę i ciągnąć ją z pozycji na plecach nawet mając 5 miesięcy... więc wydaje mi się że te wszystkie postępy wynikają z rozwoju i z czasu, a nie z ćwiczeń bo teraz ćwiczyłam mało, a postępy niby ogromne... teraz będę ćwiczyć tyle ile się da, nic na siłę, i zobaczymy...

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy są siatki centylowe dla wcześniaków/dzieci z niską masą urodzeniową? Gdzie takie znajdę? Bo zwykłych siatek centylowych jest mnóstwo wszędzie, ale one są dla dzieci z wagą urodzeniową od 3kg...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem faktycznie mozesz miec racje. Tatus sie uparl a ze byłam na lumpowych lowach to wzielam. I z pomysłu zrezygnował. Moze i dobrze. Nie uznaje nosideł, przynajmniej u maluchow. Tylko gondola na plasko. Ciesze sie ze wydalam 12 zl a nie 212. Ja nie nosze wcale.

bylam dzisiaj u fizjo i moje mięśnie po tygodniu tejpow lekko sie zeszły :D mam nowe plastry. Zrosty bolały chyba bardziej niz ostatnio.

musze wam sie pochwalić. Wygralam paczke pieluch u matki nieidealnej :D pierwszy raz cos wygralam i co ? I pojdzie w g....

KokoszaNell, Patrycja24, i.am.chappie, Iwa81 lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    czy są siatki centylowe dla wcześniaków/dzieci z niską masą urodzeniową? Gdzie takie znajdę? Bo zwykłych siatek centylowych jest mnóstwo wszędzie, ale one są dla dzieci z wagą urodzeniową od 3kg...
    Musisz skorygować wiek. Czyli odejmij mu brakujące tygodnie. Wtedy będzie bardziej wiarygodna siatka. Bo przyrosty powinien miec jak inne dzieci. Może będzie bliżej 3 centyla a nie 50.

Z leżeniem różnie. Z reguły leży i gada. Ale jak ma fazę to co chwilę się przekręca na brzuch

domi05 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nocki raczej spokojne, po wieczornej kąpieli przesypia 6 w porywach do nawet 8 godzin (ale to jak ma super dzień), a później to już standardowo, co 3 godziny, no czaasem po 4 godzinkach łaskawie wstanie na jedzonko ;) i je prawie zawsze 120 ml na każdy posiłek.
    Jeśli już się wybudza to przez bąki ;)
    Tymek zaczął naprawdę ładnie wysoko trzymać głowę jak leży na brzuchu, ale nadal króciutko wytrzymuje, podnoszenie z leżenia na plecach to już w ogóle, łepek wisi. Ale póki co nie szaleję, jestem zdania że wszystko w swoim czasie. Zresztą oglądała go teraz ciocia mojego męża, fizjoterapeuta z wieloletnim stażem i wszystko z nim w porządku, więc tym bardziej się nie stresuję.

43kt82c31nhz2sid.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Musisz skorygować wiek. Czyli odejmij mu brakujące tygodnie. Wtedy będzie bardziej wiarygodna siatka. Bo przyrosty powinien miec jak inne dzieci. Może będzie bliżej 3 centyla a nie 50.

Z leżeniem różnie. Z reguły leży i gada. Ale jak ma fazę to co chwilę się przekręca na brzuch
    On jest z 39 tygodnia z wagą 2450g, więc nawet jak ten tydzień-dwa odejmę, to w żadnej siatce się nie zmieści... W pierwszych trzech miesiącach ładnie przybierał, po około 700g-800g na miesiąc, ale teraz coś zwolnił, na razie 200g w czwartym miesiącu, czyli by wychodziło niecałe 100g/tydzień... Więc chyba trochę mało... mniej też jadł. Teraz je lepiej i mam nadzieję że podgoni w te 1,5 tygodnia... Będziemy się ważyć, wagę mam w domu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 22:14

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    u nas nocki raczej spokojne, po wieczornej kąpieli przesypia 6 w porywach do nawet 8 godzin (ale to jak ma super dzień), a później to już standardowo, co 3 godziny, no czaasem po 4 godzinkach łaskawie wstanie na jedzonko ;) i je prawie zawsze 120 ml na każdy posiłek.
    Jeśli już się wybudza to przez bąki ;)
    Tymek zaczął naprawdę ładnie wysoko trzymać głowę jak leży na brzuchu, ale nadal króciutko wytrzymuje, podnoszenie z leżenia na plecach to już w ogóle, łepek wisi. Ale póki co nie szaleję, jestem zdania że wszystko w swoim czasie. Zresztą oglądała go teraz ciocia mojego męża, fizjoterapeuta z wieloletnim stażem i wszystko z nim w porządku, więc tym bardziej się nie stresuję.
    No właśnie, a u nas w tym czasie już stwierdzili że powinien trzymać...
    Na brzuchu to i z 15 minut może leżeć z głową w górze, a teraz już ciągnie głowę z podniesienia za rączki

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0302133a05b.jpg
    Chyba niedługo pora zmienić wózek bo mi dziecko wyjdzie;)
    U ,ciebie tez buda rozlozona :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    W książeczce mam od 2 kg siatki.

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Nina co miesiąc przybiera po 1 kg i mam jutro zrobic badanie moczu i krwi
    Czemu masz badania zrobić?

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Guem faktycznie mozesz miec racje. Tatus sie uparl a ze byłam na lumpowych lowach to wzielam. I z pomysłu zrezygnował. Moze i dobrze. Nie uznaje nosideł, przynajmniej u maluchow. Tylko gondola na plasko. Ciesze sie ze wydalam 12 zl a nie 212. Ja nie nosze wcale.

bylam dzisiaj u fizjo i moje mięśnie po tygodniu tejpow lekko sie zeszły :D mam nowe plastry. Zrosty bolały chyba bardziej niz ostatnio.

musze wam sie pochwalić. Wygralam paczke pieluch u matki nieidealnej :D pierwszy raz cos wygralam i co ? I pojdzie w g....
    Tez czytam jej bloga

Patrycja24
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Chyba już wiem czemu kiedyś dłużej spał...
    Dostawał mleko z zageszczaczem bo ulewal, a teraz już mu nie zageszczam
    Pewnie i przez to mniej przybiera..

To mleko z zagęszczaczem utrzymuje się dłużej w brzuchu i dłużej daje uczucie sytości - tak nam pediatra tłumaczyła :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie mala to okaz zdrowia,ale musimy sprawdzic mocz bo jeszcze nie miala i moze cos tam siedzi ,ze taka niespokojna i krew z tego względu czy nie ma niedokrwistości Bo szybko przybiera na wadze 1 kg na miesiąc,i takie dzieci mogą czesto miec niedobor.Dalej mam podawac debridat,wprowadzic jablko i marchew ,wszystko po kolei.Najpierw jabłuszko,jak nic nie.bedzie to po 3 dniach marchew i tak coroz coś nowego.A i muszę diprolene smarować bo.Ma sklejone wargi sromowe,nie wiem jak.ten lekarz to dostrzegl ja.bym ni cholery tego nie.zauwazyla,ze faktycznie kreska jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 01:53

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kg na miesiąc przez te pierwsze miesiące to nie jest jakos dużo. Raczej bardzo normalny wynik. Takze pewnie wyniki będą super;)

Diprolene to silny steryd. Uważaj z nim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 03:11

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ale nie chce,zeby chirurg nacinal więc go uzyje

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moczu nie udalo mi się zebrac,obsikala woreczek na okolo

‹‹ 1867 1868 1869 1870 1871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ