Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Baronowa_83 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0302133a05b.jpg
Chyba niedługo pora zmienić wózek bo mi dziecko wyjdzie;)
Dziś byłam już lekarza z mala po receptę na szczepienie (szczepi my 1-go wrzesnia)zwazyla Martynke-waży 6150 powiedziała że kawał baby i zdziwiona że tak ładnie na NAN-ie przybiera.Pytalam o dziwny zapach z uszka-mowila że mleko mogło się ulać do przewodów słuchowych,podejrzana tym swoim urządzeniem i powiedziała że jest oki bo jak by jakieś bakterie były to marudna by byla.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
lu.iza wrote:Mamusie, macie juz pewnie jakies doświadczenie wiec pozwoliłam sobie zwrócić sie do Was po pomoc termin na październik, aktualnie planuje zakup termometru elektronicznego. Jaki kupiliście, jestescie zadowolone i sprawdza sie Wam? Pomóżcie, głowa pęka od tej wyprawki
Tylko polecam kupić stacjonarnie, a nie w aptece internetowej, bo jakby zaczął źle pokazywać, to od razu z paragonem do apteki.
No i warto kupić drugi zwykły elektryczny z miękką końcówką żeby w pupie sprawdzić jak będzie widać że coś nie tak, a taki do czoła pokaże np. 37.lu.iza lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny coraz bardziej wątpię w tą całą rehabilitację, i problem z napięciem w naszym przypadku...
Ta babka podchodzi mechanicznie i widzę że każdy pierwszą wizytę ma po tygodniu, następna po dwóch i potem za miesiąc, wszyscy te same ćwiczenia... - byliśmy teraz po 2 tygodniach, w ciągu ostatniego tygodnia nie ćwiczyłam prawie w ogóle bo nie było bardzo kiedy,bo miał trudny czas. Na piłce nie ćwiczyłam w ogóle, bo jakoś się bałam.
A dziś na kontroli, postępy piękne, główkę ciągnie i trzyma, na piłce też niebo lepiej niż dwa tygodnie temu.
Czytałam gdzieś że dziecko ma prawo podnosić główkę i ciągnąć ją z pozycji na plecach nawet mając 5 miesięcy... więc wydaje mi się że te wszystkie postępy wynikają z rozwoju i z czasu, a nie z ćwiczeń bo teraz ćwiczyłam mało, a postępy niby ogromne... teraz będę ćwiczyć tyle ile się da, nic na siłę, i zobaczymy... -
Guem faktycznie mozesz miec racje. Tatus sie uparl a ze byłam na lumpowych lowach to wzielam. I z pomysłu zrezygnował. Moze i dobrze. Nie uznaje nosideł, przynajmniej u maluchow. Tylko gondola na plasko. Ciesze sie ze wydalam 12 zl a nie 212. Ja nie nosze wcale.
bylam dzisiaj u fizjo i moje mięśnie po tygodniu tejpow lekko sie zeszły mam nowe plastry. Zrosty bolały chyba bardziej niz ostatnio.
musze wam sie pochwalić. Wygralam paczke pieluch u matki nieidealnej pierwszy raz cos wygralam i co ? I pojdzie w g....KokoszaNell, Patrycja24, i.am.chappie, Iwa81 lubią tę wiadomość
-
domi05 wrote:czy są siatki centylowe dla wcześniaków/dzieci z niską masą urodzeniową? Gdzie takie znajdę? Bo zwykłych siatek centylowych jest mnóstwo wszędzie, ale one są dla dzieci z wagą urodzeniową od 3kg...
Z leżeniem różnie. Z reguły leży i gada. Ale jak ma fazę to co chwilę się przekręca na brzuchdomi05 lubi tę wiadomość
-
u nas nocki raczej spokojne, po wieczornej kąpieli przesypia 6 w porywach do nawet 8 godzin (ale to jak ma super dzień), a później to już standardowo, co 3 godziny, no czaasem po 4 godzinkach łaskawie wstanie na jedzonko i je prawie zawsze 120 ml na każdy posiłek.
Jeśli już się wybudza to przez bąki
Tymek zaczął naprawdę ładnie wysoko trzymać głowę jak leży na brzuchu, ale nadal króciutko wytrzymuje, podnoszenie z leżenia na plecach to już w ogóle, łepek wisi. Ale póki co nie szaleję, jestem zdania że wszystko w swoim czasie. Zresztą oglądała go teraz ciocia mojego męża, fizjoterapeuta z wieloletnim stażem i wszystko z nim w porządku, więc tym bardziej się nie stresuję. -
Baronowa_83 wrote:Musisz skorygować wiek. Czyli odejmij mu brakujące tygodnie. Wtedy będzie bardziej wiarygodna siatka. Bo przyrosty powinien miec jak inne dzieci. Może będzie bliżej 3 centyla a nie 50.
Z leżeniem różnie. Z reguły leży i gada. Ale jak ma fazę to co chwilę się przekręca na brzuchWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 22:14
-
KokoszaNell wrote:u nas nocki raczej spokojne, po wieczornej kąpieli przesypia 6 w porywach do nawet 8 godzin (ale to jak ma super dzień), a później to już standardowo, co 3 godziny, no czaasem po 4 godzinkach łaskawie wstanie na jedzonko i je prawie zawsze 120 ml na każdy posiłek.
Jeśli już się wybudza to przez bąki
Tymek zaczął naprawdę ładnie wysoko trzymać głowę jak leży na brzuchu, ale nadal króciutko wytrzymuje, podnoszenie z leżenia na plecach to już w ogóle, łepek wisi. Ale póki co nie szaleję, jestem zdania że wszystko w swoim czasie. Zresztą oglądała go teraz ciocia mojego męża, fizjoterapeuta z wieloletnim stażem i wszystko z nim w porządku, więc tym bardziej się nie stresuję.
Na brzuchu to i z 15 minut może leżeć z głową w górze, a teraz już ciągnie głowę z podniesienia za rączki -
domi05 wrote:czy są siatki centylowe dla wcześniaków/dzieci z niską masą urodzeniową? Gdzie takie znajdę? Bo zwykłych siatek centylowych jest mnóstwo wszędzie, ale one są dla dzieci z wagą urodzeniową od 3kg...
-
Poli9106 wrote:Nina co miesiąc przybiera po 1 kg i mam jutro zrobic badanie moczu i krwi
-
Liley wrote:Guem faktycznie mozesz miec racje. Tatus sie uparl a ze byłam na lumpowych lowach to wzielam. I z pomysłu zrezygnował. Moze i dobrze. Nie uznaje nosideł, przynajmniej u maluchow. Tylko gondola na plasko. Ciesze sie ze wydalam 12 zl a nie 212. Ja nie nosze wcale.
bylam dzisiaj u fizjo i moje mięśnie po tygodniu tejpow lekko sie zeszły mam nowe plastry. Zrosty bolały chyba bardziej niz ostatnio.
musze wam sie pochwalić. Wygralam paczke pieluch u matki nieidealnej pierwszy raz cos wygralam i co ? I pojdzie w g....Patrycja24 -
domi05 wrote:Chyba już wiem czemu kiedyś dłużej spał...
Dostawał mleko z zageszczaczem bo ulewal, a teraz już mu nie zageszczam
Pewnie i przez to mniej przybiera..
To mleko z zagęszczaczem utrzymuje się dłużej w brzuchu i dłużej daje uczucie sytości - tak nam pediatra tłumaczyła -
Ogólnie mala to okaz zdrowia,ale musimy sprawdzic mocz bo jeszcze nie miala i moze cos tam siedzi ,ze taka niespokojna i krew z tego względu czy nie ma niedokrwistości Bo szybko przybiera na wadze 1 kg na miesiąc,i takie dzieci mogą czesto miec niedobor.Dalej mam podawac debridat,wprowadzic jablko i marchew ,wszystko po kolei.Najpierw jabłuszko,jak nic nie.bedzie to po 3 dniach marchew i tak coroz coś nowego.A i muszę diprolene smarować bo.Ma sklejone wargi sromowe,nie wiem jak.ten lekarz to dostrzegl ja.bym ni cholery tego nie.zauwazyla,ze faktycznie kreska jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 01:53
-
1kg na miesiąc przez te pierwsze miesiące to nie jest jakos dużo. Raczej bardzo normalny wynik. Takze pewnie wyniki będą super;)
Diprolene to silny steryd. Uważaj z nimWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 03:11