X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z dzieckiem....hehe ktore się drze w nieboglosy bo w gondoli Nie chce lezec:)

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    No z dzieckiem....hehe ktore się drze w nieboglosy bo w gondoli Nie chce lezec:)

dawaj do Opola na spacer ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa ja dawalam enterol jak mial biegunk . Chociaz pediatra stwierdzila ze to nie biegunka to ja wiem swoje. Po 3 saszetkach przeszlo a dawalam 2x dziennie.

Ja tez tu nie mam kolezanek - na wsi byłam ze 3 razy. Wychodze na podworko. Przyjaciółka 30km. Wrzesniowka wiec na ostatnich nogach tez sie nie widzimy za czesto. Troche doskwiera samotnosc ale z drugiej strony jak ma mi tu ktos siedziec caly dzien to w nosie ;p lubimy cisze i spokoj.

miły zrobil sie na prawde miły. Nie to dziecko. Dzisiaj co prawda 3cia kupa była baaaardzo sluzowata ale 2 zrobil normalne. Moze jakies resztki po 3 dniach bez.

My mamy dolek z powodu pogody. Jest strasznie. Chodzę w bluzie bo mi zimno ciągle :/
    A jutro znow mam fizjo i juz czuje ten bol ; (

f2wlepok51d0udm2.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    dawaj do Opola na spacer ;)
    Kurdeee za daleko:p

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz siedzę u rodziców i teściów na zmianę, ale jak wrócimy do Wro to wrócimy do samotności... trzeba się będzie na nowo przyzwyczaić.

43kt82c31nhz2sid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli, a Ty jesteś z kujawsko-pomorskiego? Heh, my na spacerze poznaliśmy mamę też z Szymonkiem i też z maja :) i mieszka blok obok. Czasem wystarczy zagadać do jakiejś mamy w parku ;) jeszcze z sąsiadkami zaczęłam pogaduchy :D ze znajomych to tylko jedna koleżanka ma dziecko, a reszta nie ma i nie chce mieć, także przyjaźnie trzeba rozkręcać na nowo :)
    My chcemy się zapisać na basen, na zajęcia dla niemowlaków, zawsze to jakaś odskocznia od siedzenia w domu :)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Nie chcę zapeszać i zbyt wcześnie chwalić Dominika... Ale... pospał dziś do 4.30 i zaczął ładnie jeść po 100-130ml i nie ulewa ani grama, je bez płaczu i histerii w 10min. Teraz tylko kwestia wagi, czy przybiera. niestety babka sprzedała mi chyba zepsutą wagę, bo w sobotę na golasa miał 4510g a dziś w ubrankach i pampersie 4200g. Zważyłam kilo cukru w opakowaniu i pokazała 700-900g ważyłam kila razy... na kuchennej 1100g z opakowaniem...
    Więc jutro pójdziemy do przychodni, a mam nadzieję że kobieta odda mi pieniądze... choć pewnie mogę się łudzić... choć wydawała się w porządku.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z lubuskiego:)ostatnio bylam na placu zabaw mysle,sobie moze tam jakas mloda mama bedzie a tam same babcie pilnujace wnukow..;p

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Hej :-)
    Nie chcę zapeszać i zbyt wcześnie chwalić Dominika... Ale... pospał dziś do 4.30 i zaczął ładnie jeść po 100-130ml i nie ulewa ani grama, je bez płaczu i histerii w 10min. Teraz tylko kwestia wagi, czy przybiera. niestety babka sprzedała mi chyba zepsutą wagę, bo w sobotę na golasa miał 4510g a dziś w ubrankach i pampersie 4200g. Zważyłam kilo cukru w opakowaniu i pokazała 700-900g ważyłam kila razy... na kuchennej 1100g z opakowaniem...
    Więc jutro pójdziemy do przychodni, a mam nadzieję że kobieta odda mi pieniądze... choć pewnie mogę się łudzić... choć wydawała się w porządku.
    Ile taka waga kosztuje?

• domi05 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    używaną kupiłam za 75zł, nowa to 100-130zł z tych najtańszych

tb732n0a0czusv9c.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś spała od 21 do 6 więc pięknie.Trzeba ja więcej nosić bo leżeć już nie lubi i nosić oczywiście pionowo żeby wszystko widziała.
    Dziś przyszedł fotelik do karmienia dla małej śliczny miętowy (dostała na chrzciny kartę podarunkowa do smyka więc za to zamówiliśmy fotelik)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/422a24a190d2.jpg
    A to moja baletniczka: )

Iwa81, Poli9106, Liley, Patrycja24 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz podbijam pytaniem na temat nosidla ergonomicznego,używa któraś?

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Poli nie mam pojęcia oglądałam fajne z firmy TULI-CHOLERNIE drogie niestety,a też nie ma gwarancji że dziecku się będzie podobało. Ja bym chciała mieć coś takiego bo wygodne ale nie wiem jak się sprawdzi u Nas.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Na nosidlo nasze maluchy za male, ale jak moj maly zacznie samodzielnie siedziec to zamierzamy kupic :-) poki co dotarla chusta i po zamotaniu mlody zasnal w niej w 3 min :-)

Patrycja24
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, jaka masz chustę i gdzie kupowalas?

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrrrrr mam dość tego dziecka
    Kiedy ja się wyspie?!
    Dostanie kleiku do butli jak tak dalej będzie

Nie dość że się budzi dwa razy w nocy o 24 I 4 to każda pobudka to przynajmniej godzina usypiania
    Teraz od 4 nie śpi, marudzi w łóżeczku piszczy i gada i cmoka piastki
    Zawsze po jedzeniu wkłada te ręce do buzi ale jeść nie chce...

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie powinnam mu dać tyle spać w dzień... ale jak to zrobić, jak on jest śpiący to wrzeszczy jak.opętany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 04:57

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe moja wczoraj w ciagu dnia nie spala.jakby tak zliczyc 4 h poszla spac o 22 do 1:30,i o dziwo o 4:30 wstala teraz znowu spi ale jakos tak na czuja,ze moze zaraz wstac...Mieliśmy 3 dni gości i i ona prawie nic nie spala w ciągu dnia więc się śmiałam,ze musi się wyspać po weekendzie.
    Mam 24℃ w sypialni i chyba jej bylo za zimno miala na sobie pajaca i była przykryta kocykiem,byla cała chlodna to zalozylam jej bluze ale nie widzę,zeby sie ocieplila.Mierzylam.jej temp.To najpierw 36,2 potem 36,7 i cholera nie wiem.Nie znam się czy ta pierwsza nie była za niska ,mierzylam.jej bezdotykowym

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Wrrrrr mam dość tego dziecka
    Kiedy ja się wyspie?!
    Dostanie kleiku do butli jak tak dalej będzie

Nie dość że się budzi dwa razy w nocy o 24 I 4 to każda pobudka to przynajmniej godzina usypiania
    Teraz od 4 nie śpi, marudzi w łóżeczku piszczy i gada i cmoka piastki
    Zawsze po jedzeniu wkłada te ręce do buzi ale jeść nie chce...
    Jak nie dasz dziecku spać będzie jeszcze gorzej

• domi05 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu zaczął zasypiać po 1,5godziny... ale tylko w wózku i tylko jak go woze bp jak przestanę to się od razu kręci. .. ciekawe co zrobię jak zacznie siadać
    Szlak mnie z nim trafi, jak usnie na dobre to pewnie 6 będzie i pewnie P 7 już znowu wstanie...

My mamy między 23 stopnie a 23,5, młody ma bodziaka z krótkim, na to pajac i śpi w spiworze i jeszcze czasem karczek ma chłodny, jak było bez bodziaka pod spodem to był cały zimny
    W nocy lubi się zagrzac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 05:26

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1865 1866 1867 1868 1869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ