X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • SShape Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    i.am.chappie obyś nie wykrakała tej choroby... kurcze dziś od rana po każdym mleku po odbiciu idzie gęste, żółte mleko strawione już, taki ser... a wcale dużo nie je... po 60-80... Eh... masakra dziś...
    Zobaczymy jak będzie jutro... a jak na złość nasza pediatra ma urlop do końca sierpnia... zostaje jeszcze ta ze szpitala do której jeździmy co miesiąc na kontroli, najwyżej dowiem się kiedy ma dyżur w szpitalu i do niej pojadę... bo do kolejnego pediatry mi się nie uśmiecha bo każdy też co innego mówi...

A moze gastrolog dzieciecy a nie "zwykly"pediatra? Ja z synem przy alergii wlasnie do gastrologa jezdzilam. Teraz z corka tez bylam. Pediatra twierdzila,ze to kolka i musimy przeczekac...

klz9cwa198k5jqr7.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co wyszło z synem i córką i jakie były objawy?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co zrobic, zeby wrocilo moje przesypiajace noce dziecko? Dzisiaj to jakas masakra. Jestem wykonczona, plakac mi sie chce na sama mysl jak daleko jest do wieczora.

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez lipa ze spaniem,zasypia się tylko po bujaniu na rekach.Nawet w ciagu dnia!:(w nocy tez dwie pobudki na jedzenie,gdzie jest moje spokojne dziecko?Co tak ładnie spalo? Mamy teraz w domu.gosci to wiecie jak to.jest jak się dziecko drze a drugie ktore,do nas przyjechalo jest mlodsze o miesiąc i jest spokojne jak aniołek.To mnie nerw.bierze,z pytaniami co jej jest.
    Ja na 90% mysle,ze to skok od dwoch dni moje dziecko piszczy,calkiem inaczej guga,lapie nas za twarz i gladzi,meza ciaga za brode bawi się zabawkami inaczej,wyciaga i wklada smoka do buzi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 07:12

• Guem Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się zastanawiacie gdzie są wasze grzeczne dzieci to chyba u mnie :) Tola od kilku dni mało płacze, je normalnie a nie co godzinę, chetnie się bawi, guga i oby dobry humor został jak najdłużej :)
    Jeśli chodzi o uspokajanie plączącego malucha to nie przyjmujcie się co inni pomyślą bo wasz stres odbierają dzieci i jeszcze trudniej je wtedy uspokoić. Ja najgorzej się stresowałam u lekarza jak mała płakała i słyszałam to teraz mama weźmie i utula a tata siada i słucha. Bladłam ze strachu że będę chodzić, bujać i nic nie pomoże. Teraz już bez zażenowania odpowiadam że tata lepiej utuli a ja chętnie posłucham. Czasem się ktoś krzywo spojrzy ale ja wiem że tak będzie bardziej skutecznie.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój odkrył, ze juz nie jest dzidziusiem i pozycja leżaca jest beee.
    Nawet jak nosic to tylko poziomo. takze zaczyna się zwiedzanie domu :)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też mi dał dziś w noc popalić, chyba znów boli go brzuszek bo kolejny raz od 5 dni nie ma kupy;/ albo skok:) jak skok to pół biedy.

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    a mój odkrył, ze juz nie jest dzidziusiem i pozycja leżaca jest beee.
    Nawet jak nosic to tylko poziomo. takze zaczyna się zwiedzanie domu :)
    Tak u nas tak samo i dzisiejszy spacer to była tragedia żeby lezala w gondoli

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe nasz bobas to nosić się poziomo nie da, pionowo i głowa wysoko :D
    A co do chust, to Szymek już nie lubi, wyrywa się i płacze, bo za mało widzi. My mamy elastyczną, a tam tylko są dwie opcje noszenia, więc chyba lepiej tkana, może tam dziecko widzi więcej. Najlepiej to pożyczyć od kogoś i sprawdzić czy dzieciowi się spodoba. Bo u naszego: noszenie - tak :) chusta - beee :D

domi05 lubi tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko pionowo,juz mialam takie nerwy w parku,ze myslalam,ze ucieknie się stamtąd

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas odpukać sie naprawiło i zaraz w zasnął i nawet spał 1,5 h. Ale wczoraj u mojej siostry cały czas noszenie, bo on przecież patrzy ;).
    Pamiętam, ze ze starszym mialam tak samo - 4 miesiące nie miałam dziecka bo sobie leżał, a potem odkrył, ze on chce siedzieć i póki się nie nauczył to było mędzenie. Dobrze, ze szybko się nauczył.
    Władek wczesniej zaczyna ;)

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • SShape Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    A co wyszło z synem i córką i jakie były objawy?

Z synem 9 lat temu było gorzej. Ciągły płacz i prężenie mimo mojej diety. Do tego bardzo mocno ulewał,ale ładnie przybierał. Po 5 miesiącach walki przeszliśmy na Nutramigen i nie to samo dziecko. Dlatego teraz nie dałam sobie wmówić kolki,bo mała też niespokojna była.
    Pani gasttolog zleciła synowi badanie z krwi w kierunku alergii na mleko i mimo,ze u takich maleństw te badania sa czasem przeklamane u nas alergia odziedziczona po mnie sie niestety potwierdzila. Syn nadal nie pije mleka w czystej postaci,ale dzieki madremu podejsciu lekarzy je sery i jogurty.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jednak w tym tyg jedziemy do pediatry moze zmieni mi mleko bo ten nutramigen nie poprawil wyprozniania

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, u Nas skok, ale z kolei młoda prawie ciągle by spała, wczoraj byliśmy w gościach, dzieciaki latały, krzyczały a ona w najlepsze spała na moich rękach.
    Mam pytanie bo Mają od wczoraj robi mi bardzo rzadka, wodnista kupę, czy któras z Was podawała dziecku Dicoflor albo inny probpiotyk?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno;: czy przy ubieganiu się o becikowe jest jakieś kryterium max dochodu?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba 1950 zł na osobe na to pierwsze becikowe,ja podawalam chyba 5 kropelek do buzi,pomogło

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzx Poli ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam Dicoflor w kapsułkach, bo nam było łatwiej do butli wrzucić. Ale szczerze nie zauważyłam działania. Położna kazała nam probiotyk podawać, dlatego że piersią nie karmię. Więc nie wiem czego się miałam spodziewać :-) jedynie jak ja byłam przeziębiona, to Szymek nie złapał, może dzięki tym bakteriom :-) kryterium tak jak Poli pisze.

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dola tutaj nie mam żadnej kolezanki u siebie w miescie nawet nie ma z kim na spacer wyjsc://

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Ja mam dola tutaj nie mam żadnej kolezanki u siebie w miescie nawet nie ma z kim na spacer wyjsc://
    z dzieckiem :D
    a tak poważnie, jestem u siebie i tez nie mam z kim

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 1864 1865 1866 1867 1868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ