X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Patrycja, jaka masz chustę i gdzie kupowalas?
    Po wglebieniu sie w temat wybralam to co najbardziej polecaja na poczatek :-)
    http://pl.lennylamb.com/products/show/3781_chusta-do-noszenia-dzieci-tkana-splotem-skośno-krzyżowym-100-bawełna---mglisty-poranek---rozmiar-m

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie sa takie, ktore podobaja mi sie bardziej, ale cena...wiec na poczatek, zeby sie przekonac czy polubimy chustonoszenie wybralismy cos ze sredniej polki cenowej.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj od jakiegos tygodnia tez kiepsko ze spaniem. Generalanie przesypial w nocy 12h z przerwa na karmienie ok. 5 rano. A teraz wstaje do niego 5-6 razy podac smoka :-/ czuje sie jak zombie. I pewnie tak tez wygladam.

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina biedna wstała z placzem chyba brzuszek ja boli,utulilam ponosilam Co chciałam ja wlozyc do kolyski to placz ale w koncu się udalo.Dzisiaj pobudki co 3 h..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 07:25

• domi05 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba już wiem czemu kiedyś dłużej spał...
    Dostawał mleko z zageszczaczem bo ulewal, a teraz już mu nie zageszczam
    Pewnie i przez to mniej przybiera..

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po szczepieniu. Waga równe 5 kg, czyli przyrosty 190 g tygodniowo, ale oczywiście lekarz stwierdził, że za mało. Oni i te ich cyferki, wykresiki itd. Dziecko zdrowe, zadowolone, czego chcieć więcej ;-) jak byłam mała to wyglądałam dokładnie tak samo i też moja mama się nasłuchała, że mnie głodzi, a taka już jego uroda :-) chyba lepiej, że szczupły niż z nadwagą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Domi czy to od tego, sprawdziłam właśnie i jedna łyżeczka Nutritonu ma 3 kalorie, więc bez większego znaczenia. Chyba, że ten proszek wymaga dłuższego trawienia. Bo jeśli przestał ulewać, to nie ma sensu zagęszczać mleka. A próbowałaś brać synka na noc do łóżka, żeby spał z Wami? Ja byłam bardzo przeciwna spaniu z dzieckiem, ale u nas mega pomogło, już Szymek śpi spokojniej, nie rzuca się i od trzech dni przestał się w ogóle wybudzać, jak zaśnie o 22 to go budzę o ok. 6:30, więc bajka :-) jak tak dalej pójdzie to za dwa tyg.spróbuję go przekonać do łóżeczka :-)

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj chcieliśmy się przejsc ok 19-gondole mieliśmy w samochodzie więc mąż zniósł mala na rękach i jak włożyłeam do gondoli to zaczęła się drzec aż w końcu wziął ja na ręce a ona uśmiech od ucha do ucha-nie ma co zaczyna wymusza już. Mam nadzieję że zapomniała o wczorajszym incydencie i dziś bez zbędnych emocji pojedzie w gondoli.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Liley Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Jeszcze raz podbijam pytaniem na temat nosidla ergonomicznego,używa któraś?
    My mamy nosiło sefty 1st. Kupiłam w lumpie na wage. I dobrze ze nie nowe bo Miłosz nie chce w tym siedzie . Albo za mały albo mu niewygodnie. Za jakis czas spróbujemy znowu

f2wlepok51d0udm2.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Nie wiem Domi czy to od tego, sprawdziłam właśnie i jedna łyżeczka Nutritonu ma 3 kalorie, więc bez większego znaczenia. Chyba, że ten proszek wymaga dłuższego trawienia. Bo jeśli przestał ulewać, to nie ma sensu zagęszczać mleka. A próbowałaś brać synka na noc do łóżka, żeby spał z Wami? Ja byłam bardzo przeciwna spaniu z dzieckiem, ale u nas mega pomogło, już Szymek śpi spokojniej, nie rzuca się i od trzech dni przestał się w ogóle wybudzać, jak zaśnie o 22 to go budzę o ok. 6:30, więc bajka :-) jak tak dalej pójdzie to za dwa tyg.spróbuję go przekonać do łóżeczka :-)
    Zageszczaczem było gesciejsze i tresciwsze. No nie wiem
    Z nami w łóżku nie chce spać, od razu krzyk...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny współczuję niewyspania. Ja na razie w miarę się trzymam a jak jest już źle to mąż bierze małą na spacer a ja odsypiam albo jak się obudzi o 5 i nie chce spać to zabieram kołdrę do drugiego pokoju i niech tatuś się bawi od rana :)
    My dzisiaj byłyśmy u alergologa. Generalnie bardzo mnie podbudowała ta wizyta. Pani doktor potłumaczyła, pobrałyśmy krew na testy, zostawiłyśmy w klinice górę kasy i z nadzieją czekamy na wyniki :)
    Liley z tego co zerknęłam to chyba jest tzw wisiadło a nie nosidło. Jakby ciebie ktoś za majtki do góry podciągnął to też pewnie by ci się nie spodobało a tym bardziej u chłopca ;) Poczekajcie z nosidłami aż dzieciaki zaczną siadać, szkoda ich stawów i kręgosłupów.

NatiB lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas łóżko ulubione, ja się śmieję, że ulubiona zabawa męża z małym to: "Szymek idziemy spać", bo jak mąż wraca po pracy to na ogół musi się zdrzemnąć po południu i jak weźmie Szymka to pośpią półtorej godziny jak nic :D
    Ale wysnułam teorię ostatnio, że to wcale nie chodzi o to, ile dziecko zjadło przed snem, tylko czy jest gotowe psychicznie do długiego spania, bo skoro dziecko zjada taką samą porcję w ciągu dnia i mu wystarcza na 3h, to jak w nocy może mu wystarczyć na 8-9h?
    Z jednej strony, to bardzo dobrze, że śpi w łóżeczku, znaczy - zna swoje miejsce :-D ale z drugiej, może czułby się bezpieczniej z rodzicami i pospał dłużej, ciężko tak gdybać ;-)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwiloby by mnie to, ale ob już długo przesypial noce... a teraz nagle od miesiąca się coś stało. ..
    Ile bym dała żeby wziąć go, położyć się z.nim i spać... ale on Nie chce... ani w dzień Ani W nocy. W dzień śpi tylko w wózku.
    Mąż pracuje, wstaje dziennie przed 5, i niestety ja.muszę wstawać w nocy i od rana nie spać...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj do lekarza,rzeźnia jest poki co

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio też gorsze noce juz bywała tylko jedna pobudka na jedzenie a dzisiaj aż 4 :(

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam Wam książkę Język niemowląt - Tracy Hogg, jej metody naprawdę działają!!! Dopiero teraz po jego gestach, ruchach, wiem na co ma ochotę, kiedy go karmić, jak usypiać i jak się bawić! Mój maluch to wrażliwiec:) U Nas wygląda to tak, że najpierw karmienie (stałe miejsce, w ciszy!) tylko ja i On!, później zabawa, jak już mu się znudzi, odwraca główkę od zabawek, trze oczka, jest marudny, pora na drzemkę i tu jest nauka! Mój wcześniej zasypiał tylko na rękach, albo na mnie na fotelu bujanym, od 2 dni uczę go zasypiania na łóżku, na łóżeczko przyjdzie pora:) nauka zajmuje kilka dni, maluch musi zrozumieć o co Nam chodzi! Stałe miejsce, ten sam pluszak, kocyk, obrazek na ścianie, cokolwiek, ale żeby kojarzyło mi się, że pora na sen:) U Nas to działa:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłosia wrote:
    U mnie ostatnio też gorsze noce juz bywała tylko jedna pobudka na jedzenie a dzisiaj aż 4 :(

Nasze dzieci są dokładnie z tych samych dni i u Nas też jest podobnie, więcej razy się budzi w nocy, może to skok rozwojowy.

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0302133a05b.jpg
    Chyba niedługo pora zmienić wózek bo mi dziecko wyjdzie;)

i.am.chappie, JustyśM, KokoszaNell, Evil89 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pełnia jest. Może to to

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, macie juz pewnie jakies doświadczenie wiec pozwoliłam sobie zwrócić sie do Was po pomoc :) termin na październik, aktualnie planuje zakup termometru elektronicznego. Jaki kupiliście, jestescie zadowolone i sprawdza sie Wam? Pomóżcie, głowa pęka od tej wyprawki :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 1866 1867 1868 1869 1870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ