Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
domi05 wrote:Patrycja, jaka masz chustę i gdzie kupowalas?
http://pl.lennylamb.com/products/show/3781_chusta-do-noszenia-dzieci-tkana-splotem-skośno-krzyżowym-100-bawełna---mglisty-poranek---rozmiar-mPatrycja24 -
nick nieaktualnyA my po szczepieniu. Waga równe 5 kg, czyli przyrosty 190 g tygodniowo, ale oczywiście lekarz stwierdził, że za mało. Oni i te ich cyferki, wykresiki itd. Dziecko zdrowe, zadowolone, czego chcieć więcej jak byłam mała to wyglądałam dokładnie tak samo i też moja mama się nasłuchała, że mnie głodzi, a taka już jego uroda chyba lepiej, że szczupły niż z nadwagą.
-
nick nieaktualnyNie wiem Domi czy to od tego, sprawdziłam właśnie i jedna łyżeczka Nutritonu ma 3 kalorie, więc bez większego znaczenia. Chyba, że ten proszek wymaga dłuższego trawienia. Bo jeśli przestał ulewać, to nie ma sensu zagęszczać mleka. A próbowałaś brać synka na noc do łóżka, żeby spał z Wami? Ja byłam bardzo przeciwna spaniu z dzieckiem, ale u nas mega pomogło, już Szymek śpi spokojniej, nie rzuca się i od trzech dni przestał się w ogóle wybudzać, jak zaśnie o 22 to go budzę o ok. 6:30, więc bajka jak tak dalej pójdzie to za dwa tyg.spróbuję go przekonać do łóżeczka
-
Wczoraj chcieliśmy się przejsc ok 19-gondole mieliśmy w samochodzie więc mąż zniósł mala na rękach i jak włożyłeam do gondoli to zaczęła się drzec aż w końcu wziął ja na ręce a ona uśmiech od ucha do ucha-nie ma co zaczyna wymusza już. Mam nadzieję że zapomniała o wczorajszym incydencie i dziś bez zbędnych emocji pojedzie w gondoli.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Poli9106 wrote:Jeszcze raz podbijam pytaniem na temat nosidla ergonomicznego,używa któraś?
-
i.am.chappie wrote:Nie wiem Domi czy to od tego, sprawdziłam właśnie i jedna łyżeczka Nutritonu ma 3 kalorie, więc bez większego znaczenia. Chyba, że ten proszek wymaga dłuższego trawienia. Bo jeśli przestał ulewać, to nie ma sensu zagęszczać mleka. A próbowałaś brać synka na noc do łóżka, żeby spał z Wami? Ja byłam bardzo przeciwna spaniu z dzieckiem, ale u nas mega pomogło, już Szymek śpi spokojniej, nie rzuca się i od trzech dni przestał się w ogóle wybudzać, jak zaśnie o 22 to go budzę o ok. 6:30, więc bajka jak tak dalej pójdzie to za dwa tyg.spróbuję go przekonać do łóżeczka
Z nami w łóżku nie chce spać, od razu krzyk...
-
Oj dziewczyny współczuję niewyspania. Ja na razie w miarę się trzymam a jak jest już źle to mąż bierze małą na spacer a ja odsypiam albo jak się obudzi o 5 i nie chce spać to zabieram kołdrę do drugiego pokoju i niech tatuś się bawi od rana
My dzisiaj byłyśmy u alergologa. Generalnie bardzo mnie podbudowała ta wizyta. Pani doktor potłumaczyła, pobrałyśmy krew na testy, zostawiłyśmy w klinice górę kasy i z nadzieją czekamy na wyniki
Liley z tego co zerknęłam to chyba jest tzw wisiadło a nie nosidło. Jakby ciebie ktoś za majtki do góry podciągnął to też pewnie by ci się nie spodobało a tym bardziej u chłopca Poczekajcie z nosidłami aż dzieciaki zaczną siadać, szkoda ich stawów i kręgosłupów.NatiB lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo u nas łóżko ulubione, ja się śmieję, że ulubiona zabawa męża z małym to: "Szymek idziemy spać", bo jak mąż wraca po pracy to na ogół musi się zdrzemnąć po południu i jak weźmie Szymka to pośpią półtorej godziny jak nic
Ale wysnułam teorię ostatnio, że to wcale nie chodzi o to, ile dziecko zjadło przed snem, tylko czy jest gotowe psychicznie do długiego spania, bo skoro dziecko zjada taką samą porcję w ciągu dnia i mu wystarcza na 3h, to jak w nocy może mu wystarczyć na 8-9h?
Z jednej strony, to bardzo dobrze, że śpi w łóżeczku, znaczy - zna swoje miejsce ale z drugiej, może czułby się bezpieczniej z rodzicami i pospał dłużej, ciężko tak gdybać -
Nie dziwiloby by mnie to, ale ob już długo przesypial noce... a teraz nagle od miesiąca się coś stało. ..
Ile bym dała żeby wziąć go, położyć się z.nim i spać... ale on Nie chce... ani w dzień Ani W nocy. W dzień śpi tylko w wózku.
Mąż pracuje, wstaje dziennie przed 5, i niestety ja.muszę wstawać w nocy i od rana nie spać... -
polecam Wam książkę Język niemowląt - Tracy Hogg, jej metody naprawdę działają!!! Dopiero teraz po jego gestach, ruchach, wiem na co ma ochotę, kiedy go karmić, jak usypiać i jak się bawić! Mój maluch to wrażliwiec:) U Nas wygląda to tak, że najpierw karmienie (stałe miejsce, w ciszy!) tylko ja i On!, później zabawa, jak już mu się znudzi, odwraca główkę od zabawek, trze oczka, jest marudny, pora na drzemkę i tu jest nauka! Mój wcześniej zasypiał tylko na rękach, albo na mnie na fotelu bujanym, od 2 dni uczę go zasypiania na łóżku, na łóżeczko przyjdzie pora:) nauka zajmuje kilka dni, maluch musi zrozumieć o co Nam chodzi! Stałe miejsce, ten sam pluszak, kocyk, obrazek na ścianie, cokolwiek, ale żeby kojarzyło mi się, że pora na sen:) U Nas to działa:)
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0302133a05b.jpg
Chyba niedługo pora zmienić wózek bo mi dziecko wyjdzie;)i.am.chappie, JustyśM, KokoszaNell, Evil89 lubią tę wiadomość
-
Mamusie, macie juz pewnie jakies doświadczenie wiec pozwoliłam sobie zwrócić sie do Was po pomoc termin na październik, aktualnie planuje zakup termometru elektronicznego. Jaki kupiliście, jestescie zadowolone i sprawdza sie Wam? Pomóżcie, głowa pęka od tej wyprawki