X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Jutro mam na 19.30. Zostaly mi dwa Ale ten jeden na wierzchu. Za to ten do dlutowania ściska mi dół i pokrzywil mi tak zęby ze będę musiała odłożyć na aparat :/ wchodzi mi tam ciągle kamień i mam co chwilę stan zapalny. Jakaś masakra! Do tego ból wychodzących osemek jest dla mnie gorszy niż ten po cc!

Po gerberach faktycznie nie łapią. Jedynie te małe pp hippach. Dziewczyny ja robiłam w nich podziękowania dla gości ślubnych. Wyobraźcie sobie. Nakrętki pomalowane, konfitura gotowa a słoiczki nie zaciągaja, nakrętki puszczają. Ja już płakałam przy tych słoikach bo miałam wszystko gotowe a słoiki swoje...
    Zbierałam kupę słoików. Od pamiętnego robienia podziękowań dla gości każdy słoik ląduje w koszu.

Poli może tam coś masz do wyrwania :D
    Mnie dzisiaj mąż w końcu wyrwał... Do łóżka. Pierwszy raz od porodu było w miarę.. Ale kurde boję sięciąży :/ muszę się dowiedzieć czy mogę mieć wkładkę w razie jakiejś operacji bo chyba będę robić tą przepukline. Jak włoże i się dow.iem że muszę przed wyjąć to lipa. 1000 w błoto trochę żal.

Boże... Teść wypił z wujem i chrapie w pokoju obok jak opętany! Oszaleje!
    Na ból sprobuj łyżkę stolowa wody utlenionej na szklanke przegotowanej wody zabija się beztlenowce i zamyka kieszen 8:)

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe liley ja miesiac po porodzie sciagnelam aparat,więc już pousuwanych mam troche:p a zeby wszystko ladnie bylo:)

Iwa81 lubi tę wiadomość

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z racji alergii dzis jedziemy na konsultacje do lekarza! Glowie temat! " rozszerzenie diety :-)

Troche jestem z szokowana 24 sierpnia Mikus ważył 6700 a wczoraj jak go zważyłam 7600 :) dwa razy go ważyłam bo nie mogłam uwierzyć!! Ze az tak dużo ..

Chyba za dużo przybrał?? Zapyt lek dzis

Iwa81 lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sporo pojemnikow do mrozenia, ale faktycznie drogi interes, 4 szt. kosztuja 16 zl. Swietnie wg.mnie sprawdzaja sie sloiki ;-) dobrze umyc, wyparzyc i jest ok. Takie male np.przecierze pomidorowym z biedry dla nas sa idealne, 160 ml sie miesci.

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    My z racji alergii dzis jedziemy na konsultacje do lekarza! Glowie temat! " rozszerzenie diety :-)

Troche jestem z szokowana 24 sierpnia Mikus ważył 6700 a wczoraj jak go zważyłam 7600 :) dwa razy go ważyłam bo nie mogłam uwierzyć!! Ze az tak dużo ..

Chyba za dużo przybrał?? Zapyt lek dzis

a w ile przybrał te 900g ?
    podziel się potem informacjami od lekarza na temat rozszerzania diety ;) ja w przyszłym tygodniu na szczepieniu też mam zamiar o to pytać, bo mam dylemat kiedy i jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 09:53

hiacynta99. lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę bedzie 4 tyg :P zawsze Malo przybierał! Kontrolowałam wagę! A teraz to ładnie go przybrało! Chyba za bardzo

Wczoraj 4 miesiąc skończył :-)

My dajemy Nutriton i nie wiem czy on go tak utuczył??

hsxq6uc.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyt ze jak się późno rozszerza dietę to w późniejszym okresie mogą miec dzieci problemy z alergią. Żeby nie zwlekać długo!

Boje się troche! Czuje ze będą różne akcje z tymi posiłkami.. Musze wszystko sobie zapisać co lek powie od czego zacząć! Czego nie podawać!
    A najlepiej taki zeszyt obserwacji założyć! I notatki robic :-)

hsxq6uc.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam właśnie odwrotnie, że zbyt szybkie podawanie nowych produktów sprzyja alergią. Ale mam wrażenie że dzisiaj jakby nie postąpić to wszystko sprzyja alergią... My w przyszłym tygodniu idziemy do alergologa to zobaczymy co powie o rozszerzaniu diety. Przypomniało mi się po twoim wpisie że miałam umówić wizytę po 4 miesiącu :)
    Jak ubieracie maluchy na spacery jak jest chłodniej jak np wczoraj czy dzisiaj rano?

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Ja jeszcze nawet nie myślałam o słoiczkach! W domu mam raptem 6 takich małych, z kompletu na jogurty z thermomixa ;) może coś jeszcze zdążę zrobić?

wczoraj w tę paskudną pogodę wybrałam się z młodym na zakupy i w tkmaxx udało mi się kupić zestaw butelek z avent i torbę do wózka skiphop - jestem super zadowolona bo nie miałam porządnej torby.

43kt82c31nhz2sid.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Ja słyszałam właśnie odwrotnie, że zbyt szybkie podawanie nowych produktów sprzyja alergią. Ale mam wrażenie że dzisiaj jakby nie postąpić to wszystko sprzyja alergią... My w przyszłym tygodniu idziemy do alergologa to zobaczymy co powie o rozszerzaniu diety. Przypomniało mi się po twoim wpisie że miałam umówić wizytę po 4 miesiącu :)
    Jak ubieracie maluchy na spacery jak jest chłodniej jak np wczoraj czy dzisiaj rano?

mam taki pajacyk http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/144554/s/cool-club-pajac-chlopiecy/

43kt82c31nhz2sid.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie zdążysz jeszcze przygotować słoiczki, na większość rzeczy dopiero jest sezon :)
    Ten pajac jest tylko z polaru czy ma jeszcze jakieś warstwy? I co zakładasz pod niego? Też mam podobny pajacyk i dzisiaj pod dałam bodziaka z długim rękawem a w wózku jeszcze kocyk a i tak przez cały spacer się stresowałam czy nie jest jej zimno bo rano na prawdę było chłodno. Mała jednak była zadowolona, śmiała się a później spokojnie zasnęła więc raczej nie odczuwała dyskomfortu. Staram się jej ufać i nie panikować, jak będzie jej coś nie pasować to da mi głośno znać :) od panikowania u nas jest mój mąż, wystarczyły dwa chłodne dni a już poleciał umówić pediatrę żeby córcię osłuchała czy przypadkiem jej nie zawiało...

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram spodnie, body lub bluzkę z długim rękawem, i ciepła bluzę, czapka i buty, di fotelika, przynajmniej dzisiaj tak było jak jechałam z Małą po wyniki.
    Po ciąży została niedoczynność, tsh podwyższone, dzisiaj kontrola u endokrynologa, ehh a myślalam że wróci do normy :-(

km5sdf9h3loowecn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wierzch nakladam po prostu komplet dresowy (bluza i spodnie) na głowę czapeczkę. A pajaca takiego ocieplanego zwywijanymi stopkami i lapkami widziałam w pepco ) taki zmiska na suwak cieplejszy.. Zastanawiam się czy go kupic czy jednak kurtkę jesienna (tez w pepco taka pikowana jesienna)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    W środę bedzie 4 tyg :P zawsze Malo przybierał! Kontrolowałam wagę! A teraz to ładnie go przybrało! Chyba za bardzo

Wczoraj 4 miesiąc skończył :-)

My dajemy Nutriton i nie wiem czy on go tak utuczył??

To moja tak wcześniej przybierała, teraz ostatnio zwolniła, bo w 1,5 m-ca 800g,
    ale wiesz ona waży 7800g więc najwyższy czas zwolnić ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci obracaja sie z brzuszka na plecy? Moj jeszcze nie. Co do tej torbieelki w glowie czytalam ,ze bardzo duzo dzieci je ma I nie sa grozne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    To moja tak wcześniej przybierała, teraz ostatnio zwolniła, bo w 1,5 m-ca 800g,
    ale wiesz ona waży 7800g więc najwyższy czas zwolnić ;)

O kurcze ale klocus :) moj wazy 7 kg I juz mi ciezko go nosic. Na piersi jest?

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    O kurcze ale klocus :) moj wazy 7 kg I juz mi ciezko go nosic. Na piersi jest?

no tylko na cycku ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że na cycku dzieci lepiej tyją, ale spokojnie, zacznie chodzić, to zgubi :-)
    My od soboty przeszliśmy na 5 butelek dobowo, ilościowo jest trochę ml więcej i testuję, czy paniczowi system odpowiada ;-)
    A co do obrotu, to czasem, ale bardzo rzadko uda mu się przeturlać z brzuszka na plecy i wydaje mi się, że to raczej przez przypadek niż świadomie. Czytałam, że w 20 tyg. dzieci opanowują tą umiejętność, więc nie panikuję, jeszcze :-D

• Guem Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola jeszcze się nie przekręca z pleców na brzuszek nawet nie próbuje ale ma jeszcze na to czas.
    Mi się wydaje że pajac będzie wygodniejszy dla dziecka niż kurteczka, nic się nie podwinie, nie będzie podwiewać. Też rozglądam się za czymś na jesień, na razie mam polarkowe pajace ale przydałoby mi się coś co ochroni przed wiatrem. Ostatnio na targach widziałam świetne, cienkie kombinezony, podobno chronią nawet do -20 stopni tylko cena 280 zl zniechęca. Jakie macie kocyki albo śpiworki do fotelików samochodowych?

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie młoda na cycku tak sobie przybiera.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
‹‹ 1916 1917 1918 1919 1920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ