X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa mleko to kupiłam z baby ono(czy jakos tak)woreczki do mrożenia pokarmu takie strunowe po 20sT to zaplacilam kolo 5zl

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owoce kroiłam w kostkę, porozpadały się ale i tak miały to być musy. Nie blendowałam tylko zostawiłam taką papkę z niewielkimi miękkimi kawałkami. Gotowanie na parze dla mnie jest wygodniejsze bo nie trzeba dolewać wody i później czekać aż nadmiar odparuje.

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Aaa mleko to kupiłam z baby ono(czy jakos tak)woreczki do mrożenia pokarmu takie strunowe po 20sT to zaplacilam kolo 5zl

a gdzie takie tanie kupiłaś ? bo na allegro 20 szt kosztuje 19zł najtaniej właśnie z tej firmy

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie psiapsiuła przywiozła mi kupę małych słoiczków, więc zaczynam działać na pierwszy ogień idą jabłka.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natknęłam się na stronę z przepisami na jedzonko po 4 m-cu może komuś się przyda
    http://przepisydladzieci.dla4.pl/index.php

km5sdf9h3loowecn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie na allegro

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ciekawe przeszukuje swoje allegro i dupa.. Nie moge znalezc ze kupiłam je...(no a zamawialam przed porodem.. I wzięłam bo wyprzedaż byla i po tanioszce)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to może dlatego takie tanie były

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam woreczki na mleko w gemini dr browns 25 szt za 21 zl. Iwa super taka dostawa słoiczków, u mnie niestety nikt takich nie ma bo w ogóle co to za fanaberia samemu przygotowywać dania przecież za parę złoty można kupić gotowe. Ale zamówię na allegro słoiczki, myślę że przez pewien czas będą przydatne. Tylko uważaj na słoiczki po "gerberkach" itp bo podobno nie nadają się do pasteryzacji bo zakrętki nie trzymają dobrze.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie miałam propozycję od babki na opolskiej giełdzie mam na FB że ma po daniach 50 słoiczków 195ml ale po pierwsze już mam, a po drugie skoro mówisz że nie trzymają to lepiej że nie wzięłam.

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Justyś miałaś dlutowane i szyte? Ja też bym wolała 2 na raz ale mój chirurg robi po przekątnej nie wiem czemu..

Ja mrozilam mleko w pojemnikach na... mocz ;) teraz nie robię zapasów bo przy córce i tak wylądowalo to w koszu. Nie chciała pić tego mrożonego.

Teście sami zaproponowali ze robimy remont na pół pod nadzorem projektanta ;d dobudowka i góra nasza. Wychodzi na to że zostanę tu do ust***ej śmierci. Póki co nie wracają w przeciągu min 10 lat. Tylko będą tu remonty robić. Jesteśmy zadowoleni!
    Tak miałam dlutowane i szyte-jak powiedziałam mu ze chce dwa na raz to zrobił wielkie oczy i zapytał czy na pewno.
    Poli kiedy masz usowane-bede trzymać kciuki.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To liley będzie mieć usuwane zeby hihi,nie życz mi zadnego usuwania:p

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś znowu mnie nerwy poniosły. Najpierw pojechaliśmy do znajomych którym się córeczka urodzila -Martynka mimo,że chwilę przespala się w samochodzie i jak dojechaliśmy na miejsce to się przebudzila to była wesolutka-choc z najomych tak nie kojarzy bo mało ich widziała. Od nich pojechaliśmy to rodziców męża w międzyczasie mała nam znów przysneła w samochodzie -tylko weszliśmy do nich do domu pies zaczął szczekac więc mała się obudziła-teściowa od razu wzięła fotelik i zaczęła do niej gadać czemu placzesz na rece ja od razu-no myślałam, że szlag mnie trafi(dziecko nie wyspany dziwne żeby nie plakalo jeszcze budzi się i widzi kilka twarzy nowych)zabrałam jej mała z rąk i mówię,że się dopiero obudziła i dlatego płacze. Później było pół godziny do karmienia mała marudzila bo niedospana ,najpierw męża siostra,ze ona jest głodna po chwili teściowa daj ja i idź jej jeść zrobic- myślałam, że szlag mnie trafia więc mówię ,że nie zrobię jej teraz jedzenia bo ma jeść za pół godziny,a marudna jest bo niedospana.
    Nie mam siły już do nich. Już widzę za kilka miesięcy wojny z nimi żeby nie dawali słodyczy malej (bo męża siostrzeniec który ma rok i mieszka z nimi nauczony jest,ze jak zje zupki na obiad to dostanie Kinder niespodziankę)ogólnie je wszystko. Nie uważam żeby słodycze w menu tak małego dziecka były potrzebne bo nic nie wnosza do jego zdrowia wrecz przeciwnie i zdania nie zmienię,a rozpieszczac mała mogą w inny sposób !
    No mowie Wam dziewczyny ,że już pod tym względem mi psycha klęka jak tam pojadę to mam nerwy w strzepkach.Jak mąż pojedzie na 3 tygodnie to napewno się tam nie pojawie!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 20:57

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    To liley będzie mieć usuwane zeby hihi,nie życz mi zadnego usuwania:p
    Oj tam oj tam MAŁA POMYŁKA hihihi

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc liley kiedy trzymać kciuki?

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dawce na rota nie zauważyłam nic niepokojącego!

I w ogóle po szczepieniu nie gorączkował mi! A 3 razy go kłuje! Dużo złych opinii słyszałam na temat tych szczepionek 5/1, 6/1

hsxq6uc.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś z niedawaniem słodyczy maluchom niestety ciężko jest walczyć z pokoleniem naszych rodziców. Przecież słodycze to kwintesencja dzieciństwa... U mnie w rodzinie drogę przetarł trochę mój kuzyn ale i tak było to traktowane jak głupi wymysł rodziców co to dzieci na podstawie książek wychowują. Przykre to ale musimy się uzbroić w grubą skórę. Ja zaczęłam już trenować :) co chwilę słyszę że już czas rozszerzać dietę i o ile wczesniej tłumaczyłam swoje zdanie na ten temat podpierając się różnymi artykułami tak teraz ucinam krótko rozmowę że każdy wychowuje dziecko jak uważa za stosowne a my uważamy że na rozszerzanie diety jeszcze jest czas. Tak samo mam zamiar zrobić w sprawie cukru, krótko i stanowczo wyrazić swoje zdanie z prośbą o uszanowanie. No ale to teoria a w praktyce pewnie niejedną wojnę stoczymy ;)

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem ja też już się nasłuchałam o rozszerzaniu diety ;) ale tu twardo trzymam się że powoli, na razie na pewno nie. Co do słodyczy... zobaczymy, póki co dziadki mnie słuchają, ale kto wie...

43kt82c31nhz2sid.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Ja po dawce na rota nie zauważyłam nic niepokojącego!

I w ogóle po szczepieniu nie gorączkował mi! A 3 razy go kłuje! Dużo złych opinii słyszałam na temat tych szczepionek 5/1, 6/1

My 6w1 przeszliśmy bez żadnych ekscesów, w przyszłym tygodniu ostatnia 3 dawka i finito.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Więc liley kiedy trzymać kciuki?
    Jutro mam na 19.30. Zostaly mi dwa Ale ten jeden na wierzchu. Za to ten do dlutowania ściska mi dół i pokrzywil mi tak zęby ze będę musiała odłożyć na aparat :/ wchodzi mi tam ciągle kamień i mam co chwilę stan zapalny. Jakaś masakra! Do tego ból wychodzących osemek jest dla mnie gorszy niż ten po cc!

Po gerberach faktycznie nie łapią. Jedynie te małe pp hippach. Dziewczyny ja robiłam w nich podziękowania dla gości ślubnych. Wyobraźcie sobie. Nakrętki pomalowane, konfitura gotowa a słoiczki nie zaciągaja, nakrętki puszczają. Ja już płakałam przy tych słoikach bo miałam wszystko gotowe a słoiki swoje...
    Zbierałam kupę słoików. Od pamiętnego robienia podziękowań dla gości każdy słoik ląduje w koszu.

Poli może tam coś masz do wyrwania :D
    Mnie dzisiaj mąż w końcu wyrwał... Do łóżka. Pierwszy raz od porodu było w miarę.. Ale kurde boję sięciąży :/ muszę się dowiedzieć czy mogę mieć wkładkę w razie jakiejś operacji bo chyba będę robić tą przepukline. Jak włoże i się dow.iem że muszę przed wyjąć to lipa. 1000 w błoto trochę żal.

Boże... Teść wypił z wujem i chrapie w pokoju obok jak opętany! Oszaleje!

f2wlepok51d0udm2.png
‹‹ 1915 1916 1917 1918 1919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ