X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola mąż Ci powiedział ze jesteś wstretna matka !? Po pierwsze nie jesteś ! Dla swojego dziecka jesteś najlepsza na świecie ! Po drugie za następny taki tekst w dziub. Mój za taki tekst miałby wypomniane 10 lat wstecz.

i.am.chappie lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola przede wszystkim się nie denerwuj, bo dzieci to wyczuwają i same są niespokojne, Gadaniem męża się nie przejmuj, czasami tak palną nie myśląc co mówią, mój raz mi tak w nerwach powiedział , ja mu odpowiedziałam że " Maja to najwspanialszy człowiek jakiego w życiu spotkałam"
    od tamtej pory nigdy nic już takiego nie powiedział.

My po średniej nocy, młoda wierzgała nogami od 3.00, a teraz sobie odsypia ;)
    a ja pakowanko, bo jedziemy w odwiedziny do męża do sanatorium, więc dzisiaj wycieczkowo i fajnie bo już nie tak gorąco.

Tola My takiego USG nie robiłyśmy, mam nadzieję że u Was to drobna sprawa bez konsekwencji.

km5sdf9h3loowecn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Kurcze poradzcie cos na to.nocne.woeecenie. od 2.40 dokazuje. W koncu wstalam.zrobic mu jedzenie. Jeszcze z mezem sie pozarlam. Bo on nie slyszy nic tylko sobie spi. Wkoncu wstal I maly zaczal ryczec a jakos dalo ssiee go zazwyczaj pociagnac do rana. I nie odzywamy sie. Oczywiscie nasluchalam sie jaka jestem wstretna matka I dzieci nie powinnam miec. No ale nerwy puszczaja jak sie tak codziennie budzi czlowiek na minute I za 15 min znowu I tak przez 3/4 h

u nas może nie tak hardcorowo, ale podobnie, zaliczyliśmy kilka pobudek, o północy wstał z rykiem, ukołysałam go i za pół godziny znów płacz, dostał mleko i poszedł spać, o 3 pobudka z rykiem, dałam pić ale nie dał się na długo oszukać, po 4 znów płacz i to rozdzierający :/ dałam mu znów jeść i jakoś dokwękał do rana. Oczywiście znów bąki go męczyły. Nie wspomnę o kilku pobudkach w międzyczasie. Akurat ostatnie dwa dni mąż ciągnie maraton w pracy, więc na dodatek jestem sama i nikt mnie choć na chwilkę nie zmieni... zresztą, jak zdarzyła się podobna nocka to mąż jak się obudził w końcu(chociaż ryk to umarłego by obudził) to oczywiście zły nie wiem na co, na mnie chyba że nie umiem wyłączyć małego jednym dotknięciem :/
    jak ostatnio zaczęłam głośno mówić że chciałabym w prezencie urodzinowym dostać jedną noc całkowicie przespaną to potem miał pretensje że pewnie babcie mnie namówiły żebym tak mówiła i ze się im żalę i robię z niego złego ojca. No masakra jakaś.
    A ja zaczęłam miewać jakieś dziwne zawroty głowy i myślę, takie rwane nocki prawie od 4 m-cy mogą mieć na to wpływ (jem normalnie, nie jestem osłabiona czy coś)
    I jeszcze dodatkowo niedawno byliśmy na rodzinnej imprezie i umowa była taka, że wstajemy na zmianę do syna, jak przyszła jego kolej to oczywiście zły bo kac go dopadał już ;) i rzucił że on nie jest bezrobotny żeby wstawać w nocy - w domyśle on panicz pracuje więc dajcie mu spokój. Ja przecież siedzę w domu. Nazwę urlop macierzyński musiał wymyślić jakiś facet, na bank.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    A my wczoraj szczepiliśmy 5w1 i rota i dziś jest masakra. Cały dzień temp waha się od 37,5 do 39. Jakoś tak dziwnie. Dobrze, że już usnął, bo wstał o 14.15 i już nie chciał spać.
    Robiłyście takim maluszkom morfologię? bo my byliśmy wczoraj i pediatra dała skierowanie, bo nie podoba jej się, że ma taką jasną skórę.

Też z tego samego powodu ostatnio robiliśmy morfologię. Chodziło jej o hemoglobinę - czasami bladość skóry oznacza niedobór żelaza. Wyszło ok - taką ma urodę bladą po mamusi he he :) Chociaż po wakacjach nad morzem mu się trochę polisia zarumieniły :)

A zauważyłaś po rota dolegliwości brzuszkowe? U nas były, prężył się stękał - przy pierwszej dawce. Teraz po drugiej jest to samo..

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Negra u Nas pneumo to Synflorix

Ja szczepie prevenarem 13 pneumo, po pierwszej dawce mała gorączka w tym samym dniu, przeszło po 1 czopku paracetamolu, po drugiej dawce nic

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil dobrze pamiętam że Ty z Opola jesteś ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Hej. Czy robilyscie usg przezciemiaczkowe?'my zrobilismy dzis tak dla siebie. Wyszla torbielka 3mm lekarz mowi,ze to nic groznego ale I tak sie martwie.
    Co do spania moj dzis od 3-6 sie wiercil juz nerwow dostawalam. Ogolnie w dzien ok zjada 800/850 ml dziennie . No I ladnie trzyma glowke. Przekreca sie przrz lewybok z plecow na brzuch ale.odwrotnie juz nie. Przez prawe ramie nie umie. O.lewa reka mu sie chowa I nie wie jak ja wyciagnac.
    Tola nie pomagaj synkowi wyciągać rączki-ja Martynce nie pomagała - sama się nauczyła choć na początku się denerwowala-najlepiej jak samo dziecko małymi kroczkami dochodzi do celu.
    A co do tych krzywych tekstów swojego męża to jednym uchem wpuszczać drugim wypuszczać bo daleko nie znajdziemy jak będziemy się w...ac-denerwowac. Dziś rano też lekko mi psycha klękła-mala mi nie spała od 7 do 10 już była tak zmęczona że płakała cały czas.A mąż śniadanko sobie zrobił,na 20 minut do kibelku poszedł na spokojnie wszystko....jak wyszedł powiedziałam żeby wziął mała bo nerwy mi puszczają (poryczyłam się,wzięłam prysznic i życie toczy się dalej).
    Dawałam małej dziś pasternska-mowie do męża daj jej,a on po dwóch łyżeczka chyba,że ona nie chce tego jeść.....hmmmm zaczęłam mu tłumaczyć że ona jeszcze nie umie tak jeść jak my tylko na początku po troszeczkę próbuje. Zaczęłam jej sama dawać i zjadła 3/4 słoiczka chyba najbardziej jej smakował z dotychczas podawanych warzywek.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Liley Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie dziewczyny za mnie kciuki - teściowa wpada na tydzień na kontrolę.
    Może w końcu nam powiedzą czy chcą nam chatę przepisać czy mamy czekać na tbs/czy kredyt brać bo wnerwia mnie taka niepewność. Remontować czy odkładać kasę.

Wychodzi nam chyba ząb. Silni się litrami, gryzie nas (!!) a dziąsło wydaje się inne. Oby szybko się skończylo. A ja w pon mam usuwana ósemke :/ rośnie w poprzek. Czuje w moczu ze będzie rzeź.

Po chmielnickiej dam wam znać co mi powiedziała ;) ale to jeszcze hoho

f2wlepok51d0udm2.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę o 24godzinach Relaxu,gdzieś w samotności no może jakieś spa-chciala bym doładować bateryjki bo moje mimo ,że alkaliczne powoli zaczynają padać hehe.
    Od następnego tygodnia mąż pracuje do 18 (więc koło 19)w domu ,a na początku października wyjazd na 2-3tygodnie......no to się naładowalam jak cholera

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Trzymajcie dziewczyny za mnie kciuki - teściowa wpada na tydzień na kontrolę.
    Może w końcu nam powiedzą czy chcą nam chatę przepisać czy mamy czekać na tbs/czy kredyt brać bo wnerwia mnie taka niepewność. Remontować czy odkładać kasę.

Wychodzi nam chyba ząb. Silni się litrami, gryzie nas (!!) a dziąsło wydaje się inne. Oby szybko się skończylo. A ja w pon mam usuwana ósemke :/ rośnie w poprzek. Czuje w moczu ze będzie rzeź.

Po chmielnickiej dam wam znać co mi powiedziała ;) ale to jeszcze hoho
    No to trzymam kciuki żeby teściowa była mądra i przepisali chatke młodym.
    Co do osemek też mi rosły w poprzek-mialam usuwane dwa na raz (moja decyzja stwierdziłam że wolę raz chodzić spuchnieta).

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Też z tego samego powodu ostatnio robiliśmy morfologię. Chodziło jej o hemoglobinę - czasami bladość skóry oznacza niedobór żelaza. Wyszło ok - taką ma urodę bladą po mamusi he he :) Chociaż po wakacjach nad morzem mu się trochę polisia zarumieniły :)

A zauważyłaś po rota dolegliwości brzuszkowe? U nas były, prężył się stękał - przy pierwszej dawce. Teraz po drugiej jest to samo..

Właśnie od 2 dni jakoś się pręży i zastanawiam się czy to nie po tej szczepionce. A Ty w jakim czasie po szczepieniu zaobserwowalas?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostaje z Nina sama trzy dni i dobrze,bo i moj mnie wnerwia.Dzisiaj ani razu nie.wstałam do małej jak taki.madry niech zobaczy jak to jest wstawać do młodej co 3 h i wczoraj cały dzień się nią zajmowal.Za to,ze w pt byliśmy na imprezie a on mi to spieprzyl,niech wie jak to jest wyczekiwqc na wyjście bo non stop z dzieckiem a on,ze chodźmy się do domu bo mu się chce spać,( gdzie do małej nie wstaje w nocy a z czw na pt była moja mama to mała spała u siebie w pokoju to nawet jej nie słyszał więc wyspany był a ja wstawalam sprawdzić do niej i tak)

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie jakie słoiczki robiłyście dla maluszków, z owoców i warzyw, jakieś przepisy ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze w czym mrozicie mleko bo robię zapasy i pudełeczka mi się na mleko skończyły, a kupowanie kolejnych to nie tani interes
    więc jakieś inne pomysły :) ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mroziłam w torebkach na mleko, nie wychodziły drogo. Jeśli chodzi o dania dla maluchów to zrobiłam kilka słoików musów z gruszek, jabłek, brzoskwiń. Ugotowałam na parze i zawekowałam, oczywiście bez dodatku cukru. Teraz doczytałam że pasteryzacja zabija odżywcze składniki więc chciałabym jeszcze pomrozić takie musy w małych pojemniczkach (ok 150ml). Mam też zamrożona cukinię (w kawałkach i tartą na zupę) i planuję jeszcze zrobić tak dynię. Problem jedynie w tym że zamrażalnik nie chce się w cudowny sposób rozciągnąć i pomieścić moich pomysłów :D chętnie przeczytam jak wy robicie zimowe zapasy dla maluchów może coś jeszcze przygotuję.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Guem,
    Ja jeszcze coś poszukam w necie, bo mam z ogrodu marchewkę i pietruszkę i też bym coś z tym zrobiła. Też właśnie danie dostałam. Jak coś trafię ciekawego to podeślę :-)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na parze to w całości czy kroiłaś, nie rozpadły się ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam maliny, brzoskwinie i nektarynki, jagody zamrożone świeże to jak cos wyjmuje i miksuje. Będę robic jabluszko i gruszkę. Jak bedzie juz sezon na dynie to i dynie zrobie . Plan jest tez na marchewke

Owoce to bez cukru gotowane plus potem krótko zapastetyzowane

Iwa81 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś miałaś dlutowane i szyte? Ja też bym wolała 2 na raz ale mój chirurg robi po przekątnej nie wiem czemu..

Ja mrozilam mleko w pojemnikach na... mocz ;) teraz nie robię zapasów bo przy córce i tak wylądowalo to w koszu. Nie chciała pić tego mrożonego.

Teście sami zaproponowali ze robimy remont na pół pod nadzorem projektanta ;d dobudowka i góra nasza. Wychodzi na to że zostanę tu do ust***ej śmierci. Póki co nie wracają w przeciągu min 10 lat. Tylko będą tu remonty robić. Jesteśmy zadowoleni!

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapasów nie robie. Kurde nie mam do tego kompletnie ręki :/

f2wlepok51d0udm2.png
‹‹ 1914 1915 1916 1917 1918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ