X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Guem Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem jakość materiałów i wykonanie super. Z tego co czytałam to te poduszki konsultował dla La Millou Zawitkowski ale jak teraz patrzę to rzeczywiście sporo domowych firm szyje takie poduszki i nie wiem czy jest jakaś różnica.

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mamy poduszke-motylka bo poki co podrozujemy w gondoli. Miki jest duzy wiec w zime czeka nas przesiadka do spacerowki...macie juz spiworki? Polecacie cos? Podobaja mi sie te z LaMillou, ale cena powala.

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    dzięki za info o smyku. Tych najfajniejszych pięciopaków oczywiście już nie było, ale kupiłam czapki i klasyczne bodziaki w paseczki oraz półśpiochy na które się czaiłam ale kosztowały 49 zł :p
    Byłam też dziś w C&A, jest -20% na kolekcję dziecięcą, też wpadły bodziaki. Na wyprzedaży w H&M z kolei upolowałam mu fajne miękkie ocieplane dżinsy. Wszystko to już na 80 cm, bo póki co ciuchy ma.

Mój chłopaczek to daleeko za dziewczynami widzę ;) trochę ciągnie się do siadania, ale nie przesadnie, jak leży na plecach to kręci się w kółko ;) na plecach póki co wyciaga łapki i podnosi tyłek, więc może niedługo też zacznie się czołgać :)

co do zębów, to oprócz ślinienia się Tymek łapie do paszczy wszystko co napotka, ale dziąsła nie są rozpulchnione (przynajmniej tak mi się wydaje), więc chyba jeszcze wszystko przed nami.

W ogole tych czapek nie widzialam wczoraj. Za ile byly? Ja czapki 50'kupilsm.na nastepny rok. Teraz chyba duze. W ogole to wzielam dwie zeby zobaczyc I jedna oddam w razie czego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zjada roznie 150/ 180ml. Ogolnie 750-820'ml dziennie

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas masakra, temp dziś 39,6 ;( i kaszel, wezwaliśmy lekarza zapisał Nebbud, z podejrzeniem zapalenia krtani, bo osłuchowo jest czysty:(

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    U Nas masakra, temp dziś 39,6 ;( i kaszel, wezwaliśmy lekarza zapisał Nebbud, z podejrzeniem zapalenia krtani, bo osłuchowo jest czysty:(
    zdrowia zyczę. Oby szybko pomogło.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    W ogole tych czapek nie widzialam wczoraj. Za ile byly? Ja czapki 50'kupilsm.na nastepny rok. Teraz chyba duze. W ogole to wzielam dwie zeby zobaczyc I jedna oddam w razie czego.

po 15 zł. Widziałam je dziś stacjonarnie i chyba przegięłam z rozmiarem jednak :D z drugiej strony bawełniane w tym rozmiarze mają lekki luz teraz, a mniejsze są na styk. Najwyżej będą na kolejny sezon ;) albo tak jak piszesz, oddam.

43kt82c31nhz2sid.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Moj zjada roznie 150/ 180ml. Ogolnie 750-820'ml dziennie
    ja dosłownie od dwóch dni podaję 150, wcześniej co do zasady zjadał 120 i nie chciał więcej. Nagle taki przeskok, może to dlatego się wybudzał w nocy, bo się nie najadał? wczoraj zjadł w dzień więcej i przerwy nocne były dłuższe. Dziś zjadł 750, zobaczymy jak nocka.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wykonczona. Mlody dzisiejszej nocy postanowil pocwiczyc moja cierpliwosc. Co zdazylam przysnac to ten w ryk.

Patrycja24
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Jestem wykonczona. Mlody dzisiejszej nocy postanowil pocwiczyc moja cierpliwosc. Co zdazylam przysnac to ten w ryk.
    Poli mogę Ci przybic piateczke widziałam dzisiejszej nocy każda godzinę karmiłam miliard razy i nie spałam w ogóle od 1 do 3 :( u nas to po czwartkowym szczepieniu.

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephinka zdrówka dla maleństwa

Przybijam też piątkę niewyspanym mamom, mojgrzeczne spanie wróciło na 2 dni, dzisiaj jakas masakra, mam wrażenie że non stop jadła a do tego kręcila się i zasypiala w z wykrecona głową jakby chciała się na brzuch przekrecac, wogole cudowala na maxa.

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dołączam do niewyspanych :-D ja nie pamiętam już co to pobudka w nocy i Szymek postanowił mi przypomnieć, od 3 gadał i nie chciał spać, nakarmiłam go, zasnął na 2 godzinki i powtórka z rozrywki. Najlepsze jest to, że wcale nie płakał, tylko uśmiech od ucha do ucha i gadu gadu. Chyba skok za wcześnie pożegnaliśmy. A może pełnia jest?

• Negra Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Hehe dołączam do niewyspanych :-D ja nie pamiętam już co to pobudka w nocy i Szymek postanowił mi przypomnieć, od 3 gadał i nie chciał spać, nakarmiłam go, zasnął na 2 godzinki i powtórka z rozrywki. Najlepsze jest to, że wcale nie płakał, tylko uśmiech od ucha do ucha i gadu gadu. Chyba skok za wcześnie pożegnaliśmy. A może pełnia jest?
    Hehhe też pomyślałam o pełni, a tymczasem był nów! :-) U nas też dziś w nocy cyrki, wstawałam chyba co godzinę, głównie po to, żeby małą przytulić, uśpić i odłożyć do łóżeczka. Mala miala niespokojny sen. Ona teraz odsypia nockę, a ja piję kawę, ale chyba zrobiłam sobie za słabą- taka lura nie utrzyma mnie na nogach cały dzień... Trzeba będzie wypić jeszcze jedną :-)

i.am.chappie lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Josephinka- jak maleństwo? Temp minęła? Nie lubię takich stwierdzeń "osluchowo czysto", bo skądś ta wysoka temp się wzięła... Może Nebbud wystarczy.

Mam złe doswiadczenia, ale u nas 2 lekarzy słuchało i było "osluchowo czysto", a trzeci usłyszał podejrzane szmery (może miał lepszy słuch albo stetoskop), wysłał na zdjęcie i tydzień leczylismy zapalenie płuc. Ale to tak jak piszę- moje złe doświadczenia...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to musiało być coś na rzeczy skoro tyle niewyspanym mam ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Josephinka- jak maleństwo? Temp minęła? Nie lubię takich stwierdzeń "osluchowo czysto", bo skądś ta wysoka temp się wzięła... Może Nebbud wystarczy.

Mam złe doswiadczenia, ale u nas 2 lekarzy słuchało i było "osluchowo czysto", a trzeci usłyszał podejrzane szmery (może miał lepszy słuch albo stetoskop), wysłał na zdjęcie i tydzień leczylismy zapalenie płuc. Ale to tak jak piszę- moje złe doświadczenia...

Dzięki, ufff jest lepiej, temp już nie ma:) naczytałam się jakie to groźne to zapalenie krtani. Nadal robimy inhalacje a jutro na kontrolę.

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie że zaczynam się przyzwyczajać do wiecznego niewyspania. Ponad miesiąc pobudki u nas średnio co 1-2 godziny a zdarza się że i częściej. Przed ciążą potrzebowałam minimum 8 godzin snu żeby normalnie funkcjonować, w ciąży potrzebowałam 16 a teraz wystarczy kilka drzemek i raz na tydzień jakaś dłuższa, to jest chyba właśnie macierzyństwo :D Dzisiaj chyba pierwszy raz od urodzenia mała obudziła się w nocy z krzykiem. Zęby...

Iwa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje dziecko dzis zaczelovtak ruszac glowa jakby przytakiwalo albo mowp tak. Nie jakos czesto. Nie wiem czy to taka forma zabawy przez niego czy cos nie tak jest

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Dziewczyny moje dziecko dzis zaczelovtak ruszac glowa jakby przytakiwalo albo mowp tak. Nie jakos czesto. Nie wiem czy to taka forma zabawy przez niego czy cos nie tak jest

mojej też się zdarza więc zakładam że to normalne ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Hehhe też pomyślałam o pełni, a tymczasem był nów! :-) U nas też dziś w nocy cyrki, wstawałam chyba co godzinę, głównie po to, żeby małą przytulić, uśpić i odłożyć do łóżeczka. Mala miala niespokojny sen. Ona teraz odsypia nockę, a ja piję kawę, ale chyba zrobiłam sobie za słabą- taka lura nie utrzyma mnie na nogach cały dzień... Trzeba będzie wypić jeszcze jedną :-)

U nas bylo wręcz odwrotnie!!! Niby zapalenie płuc :-\ a w szpitalu sie okazalo oskrzela!

Z doświadczenia wiem 2 raz juz!!!

Oskrzela są nie refundowane! A płuca są!! :-\ byliśmy 9 dni w szpitalu daremnie bo młody zlapal oskrzela a leczyli na zapalenie płuc !!!! Ale nie miałam sil die z nimi klucic cp i jak!! Ważne ze syn byl zdrowy ! ....

hsxq6uc.png
‹‹ 1931 1932 1933 1934 1935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ