X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy może orientujecie się w temacie nosideł dla dzieci,
    chciałabym coś takiego sobie sprawić ale zupełnie nie wiem co jakie są godne polecenia?

Na zimę do wózków macie ciepłe koce czy pościel ?

Cotton Bals - dziewczyny które macie czy cena 20zł za białe cottonsy (10 sztuk kul) to dobra cena ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra cena. W biedronce 20 szt bylo chyba za 34 lub 39 I sie rzucalam na nie :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Dziewczyny czy może orientujecie się w temacie nosideł dla dzieci,
    chciałabym coś takiego sobie sprawić ale zupełnie nie wiem co jakie są godne polecenia?

Na zimę do wózków macie ciepłe koce czy pościel ?

Cotton Bals - dziewczyny które macie czy cena 20zł za białe cottonsy (10 sztuk kul) to dobra cena ?

Nosidla są dla dzieci siedzących, do re nosidlo ma szeroki panel tak ze nóżki nie zwisaja a raczej układają się w zabke. Fajne Nosidla robi Tuli dawniej Tula. Trzeba uważać bo dużo jest wisiadel na rynku a to nie dobre dla kręgosłupa dziecka. Niby dużo producentów pisze ze to nosidlo ergonomiczne zwykle to g.. prawda.

Iwa81 lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16259c4cacf7.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cfff09a82172.jpg

Iwa81 lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak jak napisala Kłosia. Nosidla sa dla samodzielnie siedzacych dzieci, np. Tula, Ergobaby. Panel powinien siegac od kolanka do kolanka a material na pleckach miekki. Dla niesiedzacych dzieci polecam chuste-my sie nosimy i to super sprawa.

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze są nosidla hybrydy i można nosić maluszki. To takie skrzyżowanie chusty i nosidla.
    My mamy ergobaby

Iwa81 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5d812ee56a0.jpg
    Wladek jeszcze nie siedzi ale zaczyna, wiec teraz nosidlo jesli będę musiała polecieć po starszego do szkoły w 10 minut. A za miesiąc czy dwa będzie można dluzej

josephinka84, Patrycja24 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa ukazała Nam się Twoja twarz ;) miło widzieć

Dziękuję dziewczyny, jesteście nieocenione - będę powoli coś szukać

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa takie nosidło jak wy macie też jest polecane dla dzieci już samodzielnie siedzących (a nawet wydaje mi się że samodzielnie siadających). Producenci często piszą że można już od 3 miesiąca albo można dokupić specjalną wkładkę ale podobno ze względu na rozwijające się stawy takie szerokie rozstawienie nóżek jak w nosidle jest nie wskazane. Dla maluchów najlepsza jest chusta w której można wygodnie prawidłowo ułożyć malca. My ostatnio przeprosiliśmy się z chustą długą i wiązanie idzie nam coraz lepiej a mała jak tylko widzi że biorę chustę to się cieszy :)
    Kupiliśmy dzisiaj koraliki z bursztynem, chwytamy się wszystkiego :D

• Guem Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się prezentuje księżniczka w nowej biżuterii :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 23:07

Patrycja24, josephinka84, Iwa81, i.am.chappie, KokoszaNell, nesone lubią tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Jeszcze są nosidla hybrydy i można nosić maluszki. To takie skrzyżowanie chusty i nosidla.
    My mamy ergobaby
    Nie wiem czy mamy to samo na mysli, ale te hybrydy bywaja niebezpieczne bo podobno zdarzaly sie uduszenia.
    My tez przymierzamy sie do kupienia ergo :-)

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z tymi bursztynami?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Baronowa takie nosidło jak wy macie też jest polecane dla dzieci już samodzielnie siedzących (a nawet wydaje mi się że samodzielnie siadających). Producenci często piszą że można już od 3 miesiąca albo można dokupić specjalną wkładkę ale podobno ze względu na rozwijające się stawy takie szerokie rozstawienie nóżek jak w nosidle jest nie wskazane. Dla maluchów najlepsza jest chusta w której można wygodnie prawidłowo ułożyć malca. My ostatnio przeprosiliśmy się z chustą długą i wiązanie idzie nam coraz lepiej a mała jak tylko widzi że biorę chustę to się cieszy :)
    Kupiliśmy dzisiaj koraliki z bursztynem, chwytamy się wszystkiego :D
    Wiem, ze ergobaby jest dla siedzących. Jesli będę teraz używać to Maks 10 minut jak ede lecieć po starszego do szkoły i to nie codziennie. Bo nie zawsze dam rade z wózkiem.

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napisałam co jest uznawane za właściwe a wiadomo że do wszystkiego trzeba podejść zdroworozsądkowo i nie przesadzać. Osobiście nie uważam ze chwila w takim nosidle (nie wisiadle bo to dla mnie jest złe bez wyjątku) nie zaszkodzi choć dla mnie wygodna jest chusta a na szybkie wyjścia chusta kółkowa. U nas są jakieś wytyczne restrykcyjne do noszenia dzieci a przecież w krajach skąd chusty się wywodzą nikt książek nie czytała jak to robić, ważna jest bliskość i wygoda noszonego i noszącego :)
    Bursztyn podobno łagodzi bóle przy ząbkowaniu. Zobaczymy czy rzeczywiście :)

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę kupić nosidło storchenwiege.
    U nas nocki lekko zelżały. Śpi ładnie, budzi się dwa razy. Odpukać ;)

43kt82c31nhz2sid.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile macie stopni u siebie w domu?ja mam 24 stopnie i grzejniki jeszcze nie grzeja i cholera wie czy to nie za cieplo

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci jak są w pozycji lezacej to ciemiaczka mają wypełnione?

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w domu 21.5 stopni i to dla mnie idealnie :)

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że któraś już wklejała linka. Macie sprawdzonego użytkownika do wywołania zdjęć niedrogo? czy taniej niż w empiku czy rossmanie?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 4 miesieczne dziecko, od 2 tygodni mi strasznie marudzi. Już nie wiem co robic. Czy Wasze dzieciaczki też tak marudzą? Mojej nic nie pasuje, polezy chwile na brzuszku, to zaraz jej się nudzi, poprostu wszystko jej się nudzi po jakiejs chwili.

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 1932 1933 1934 1935 1936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ