Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy może orientujecie się w temacie nosideł dla dzieci,
chciałabym coś takiego sobie sprawić ale zupełnie nie wiem co jakie są godne polecenia?
Na zimę do wózków macie ciepłe koce czy pościel ?
Cotton Bals - dziewczyny które macie czy cena 20zł za białe cottonsy (10 sztuk kul) to dobra cena ? -
nick nieaktualny
-
Iwa81 wrote:Dziewczyny czy może orientujecie się w temacie nosideł dla dzieci,
chciałabym coś takiego sobie sprawić ale zupełnie nie wiem co jakie są godne polecenia?
Na zimę do wózków macie ciepłe koce czy pościel ?
Cotton Bals - dziewczyny które macie czy cena 20zł za białe cottonsy (10 sztuk kul) to dobra cena ?
Nosidla są dla dzieci siedzących, do re nosidlo ma szeroki panel tak ze nóżki nie zwisaja a raczej układają się w zabke. Fajne Nosidla robi Tuli dawniej Tula. Trzeba uważać bo dużo jest wisiadel na rynku a to nie dobre dla kręgosłupa dziecka. Niby dużo producentów pisze ze to nosidlo ergonomiczne zwykle to g.. prawda.Iwa81 lubi tę wiadomość
-
Dokladnie tak jak napisala Kłosia. Nosidla sa dla samodzielnie siedzacych dzieci, np. Tula, Ergobaby. Panel powinien siegac od kolanka do kolanka a material na pleckach miekki. Dla niesiedzacych dzieci polecam chuste-my sie nosimy i to super sprawa.
Iwa81 lubi tę wiadomość
Patrycja24 -
Jeszcze są nosidla hybrydy i można nosić maluszki. To takie skrzyżowanie chusty i nosidla.
My mamy ergobabyIwa81 lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b5d812ee56a0.jpg
Wladek jeszcze nie siedzi ale zaczyna, wiec teraz nosidlo jesli będę musiała polecieć po starszego do szkoły w 10 minut. A za miesiąc czy dwa będzie można dluzejjosephinka84, Patrycja24 lubią tę wiadomość
-
Baronowa takie nosidło jak wy macie też jest polecane dla dzieci już samodzielnie siedzących (a nawet wydaje mi się że samodzielnie siadających). Producenci często piszą że można już od 3 miesiąca albo można dokupić specjalną wkładkę ale podobno ze względu na rozwijające się stawy takie szerokie rozstawienie nóżek jak w nosidle jest nie wskazane. Dla maluchów najlepsza jest chusta w której można wygodnie prawidłowo ułożyć malca. My ostatnio przeprosiliśmy się z chustą długą i wiązanie idzie nam coraz lepiej a mała jak tylko widzi że biorę chustę to się cieszy
Kupiliśmy dzisiaj koraliki z bursztynem, chwytamy się wszystkiego -
Baronowa_83 wrote:Jeszcze są nosidla hybrydy i można nosić maluszki. To takie skrzyżowanie chusty i nosidla.
My mamy ergobaby
My tez przymierzamy sie do kupienia ergoPatrycja24 -
nick nieaktualny
-
Guem wrote:Baronowa takie nosidło jak wy macie też jest polecane dla dzieci już samodzielnie siedzących (a nawet wydaje mi się że samodzielnie siadających). Producenci często piszą że można już od 3 miesiąca albo można dokupić specjalną wkładkę ale podobno ze względu na rozwijające się stawy takie szerokie rozstawienie nóżek jak w nosidle jest nie wskazane. Dla maluchów najlepsza jest chusta w której można wygodnie prawidłowo ułożyć malca. My ostatnio przeprosiliśmy się z chustą długą i wiązanie idzie nam coraz lepiej a mała jak tylko widzi że biorę chustę to się cieszy
Kupiliśmy dzisiaj koraliki z bursztynem, chwytamy się wszystkiego
-
Ja napisałam co jest uznawane za właściwe a wiadomo że do wszystkiego trzeba podejść zdroworozsądkowo i nie przesadzać. Osobiście nie uważam ze chwila w takim nosidle (nie wisiadle bo to dla mnie jest złe bez wyjątku) nie zaszkodzi choć dla mnie wygodna jest chusta a na szybkie wyjścia chusta kółkowa. U nas są jakieś wytyczne restrykcyjne do noszenia dzieci a przecież w krajach skąd chusty się wywodzą nikt książek nie czytała jak to robić, ważna jest bliskość i wygoda noszonego i noszącego
Bursztyn podobno łagodzi bóle przy ząbkowaniu. Zobaczymy czy rzeczywiście -
Mam 4 miesieczne dziecko, od 2 tygodni mi strasznie marudzi. Już nie wiem co robic. Czy Wasze dzieciaczki też tak marudzą? Mojej nic nie pasuje, polezy chwile na brzuszku, to zaraz jej się nudzi, poprostu wszystko jej się nudzi po jakiejs chwili.