X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuję nową zabawkę wystarcza na chwilę spokoju :) nie marudzi też na spacerze więc nieraz chodzimy po 3 godziny albo siedzimy gdzieś w parku.

Guem ja właśnie jestem w trakcie prób z chustą była doradczyni chustowa pokazała jak wiązac kieszonkę, ale moja mała wygina się do tyłu albo potrafi wyprostować nóżkę, więc nie wiem czy źle ją wiążę czy co ... a kółkowa jest super szkoda że nie mam takiej. Nie wiem czy jest sens kupować bo w zwykłej mała wytrzymała tylko 10 minut. Podczas nauki w kółkowej było jej wyraźnie lepiej ale nie wiem czy kupować bo może się okazać że w tej też tylko na chwilę ... Twój dzieciaczek od razu polubił chustę?

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znowu mam doła tym razem męczą mnie myśli żeby moje dziecko było zdrowe staram się nie czytać internetu ale ostatnio natknąłem się na artykuł o autyzmie.....i teraz cały czas obserwuje swoje dziecko. Ogolnie doszukuje sie chorób jak jakas nienormalna.Zastanawiam się nad wizyta u psychologa ....może została mi jakąś depresja poporodowa.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś weź nawet nie myśl o takich rzeczach !!! nie wymyślaj. Ciesz się, że masz zdrowe dziecko. A jeśli faktycznie masz z tym problem, to idź do psychologa.
    Wiadomo, że każda z nas się martwi.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a My niestety mamy zapalenie oskrzeli i antybiotyk:(

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba zeby mam ochotę się powiesić!:(

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Guem Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia u nas było tak że na szkoleniu byliśmy w czerwcu i Tola była jedynym dzieckiem które nie płakało, podobało jej się. Później kupiłam swoją chustę firmy którą mi doradzili ale nie wiedziałam że są różne grubości i niestety kupiłam grubszą. Motanie latem takie maluszka w grubą chustę to była totalna pomyłka, w ogóle nam to nie szło. Zniechęciliśmy się trochę choć ja cały czas próbowałam ale małej się to nie podobało. Na poczatku września kupiliśmy chustę kółkową i tu wiązanie jest banalnie proste a do tego mniej się stresowałam że mała będzie źle ułożona bo jednak takiej chusty używa się przez chwilę. Tola się przyzwyczaiła to spróbowaliśmy z długa i bez problemu chętnie pozwala się zawiązać i nosić. W tym tygodniu mam nadzieję kupić nową piekną chustę :)
    Justyś mamy chyba tak mają że się zamartwiają. Ja też się boję różnych chorób ale powtarzam sobie że co się myśli to się dzieje więc staram się myśleć pozytywnie.

• Kocia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może jednak spróbuję z kółkową, mi też się ona podoba jest megawygodna do zamotania i dzieciaczek więcej widzi. A nosisz dziecko pod wierzchnim ubraniem na dworze?

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki za slowa otuchy-co ja bym bez Was zrobila.Nawet mężowi nie mówię o swoich glupkowatych myślach bo mi wstyd że sobie wymyslam,a przez to chodzę podminowana cały czas. Mam nadzieję,że sobie poradzę sama z tym problemem.
    Jak u Waszych pociech idzie jedzenie zupek i owoców?U mnie tak średnio zje z 4-5 łyżeczek i koniec.Dzis jej dałam obiadek z bobovity to po 5 łyżeczka chyba zacisnąć usta i dupa....ugotowalam.jej marchewkę,rozgniotlam widelcem i jadła chętniej tyle że była już spiaca i po 3 lyzeczkach marudzila już.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś a zobaczysz jakie cuda ci doglowy przyjdą jak zacznie chorować w przedszkolu:P. Nie zamartwiaj sie swoim stanem. Mamy tak mają. Pewnie większość powinna udać się do psychologa;)
    Mój jeszcze nie je obiadków. Czekamy sobie.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na przesyłkę z chusta kolkowa nigdy nie wiązałam mam nadzieję że dam radę! Jakby co w każdy pierwszy weekend miesiąca na www.littlefrog.pl jest minus 20 procent na outlet chustowy ( drugi gatunek )

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Dziewczyny znowu mam doła tym razem męczą mnie myśli żeby moje dziecko było zdrowe staram się nie czytać internetu ale ostatnio natknąłem się na artykuł o autyzmie.....i teraz cały czas obserwuje swoje dziecko. Ogolnie doszukuje sie chorób jak jakas nienormalna.Zastanawiam się nad wizyta u psychologa ....może została mi jakąś depresja poporodowa.
    Witaj w klubie tylko maz ostudza moje mysli

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie tak jest, że mamy tak mają, ja czasem też się zamyślę, co to będzie jak zacznie raczkować, że coś łyknie z podłogi, żelazko zwali, garnek i takie tam bzdury. Chociaż wiem, że to bez sensu.
    A co do obiadków, to o dziwo moje dziecię wcina, aż mu się uszy trzęsą :D już dwa tygodnie rozszerzamy dietę, a myślałam, że nie zaskoczy i trzeba będzie poczekać, ale on jest taki chętny jak widzi jedzenie, że mu nie odmawiam :)
    Ja sama wszystko mu gotuję, na razie jesteśmy na warzywkach, jeden raz dziennie, po 4 dni każde, potem zacznę miksować składniki, później owoce. Już też kleik ryżowy dorzucam na noc do mleka. A jeśli chodzi o ilość to na oko z pół słoiczka takiego małego. Zjada chętnie i na ogół wszystko co mu przygotuję, chyba nawet by więcej zjadał, ale wolę żeby po troszku próbował, bo mleko jednak bardziej kaloryczne niż warzywka :)

• Kocia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Kłosia dzięki za info bo właśnie celowałam w ten outlet.

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny macie już śpiworki do wózków? Szukam właśnie jakiegoś ale ceny masakryczne.. musimy się do spacerówki przesiąść bo w gondoli już nuda i zaczyna mi się w niej nie mieścić :P

Czy Wasze dzieciaki też się tak denerwują przy zabawie? Mój Miki nie do końca jeszcze potrafi sobie tak dobrze chwycić zabawkę żeby idealnie wycelować do buzi i jak mu tak ze 3 razy nie wyjdzie to jest wrzask.. Nerwus straszny!

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie zakładam na chustę bluzę męża i jest nam ciepło. Muszę tylko dokupić jakieś dłuższe grubsze spodenki, zastanawiam się nad getrami i ciepłe buciki.
    Nie zauważyłam żeby Tola się denerwowała podczas zabawy, jedynie przy dłuższym leżeniu na brzuchu jak już nie ma siły a za nic nie chce leżeć na plecach.

• Guem Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam długą chustę właśnie z Little froga a kółkową marsyliankę z lenny lamb. I ta pierwsi idzie na sprzedaż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 18:52

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Czy Wasze dzieciaki też się tak denerwują przy zabawie? Mój Miki nie do końca jeszcze potrafi sobie tak dobrze chwycić zabawkę żeby idealnie wycelować do buzi i jak mu tak ze 3 razy nie wyjdzie to jest wrzask.. Nerwus straszny!

Tymek też tak się zachowuje ;)

43kt82c31nhz2sid.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jemy obiadki juz od miesiąca. Tylko ja daję ze słoiczków. Nie mam kiedy tego gotować, a jeszcze mam córcie starszą, której też staram się poświęcać jak najwięcej czasu. W sumie to już ładnie je. Wszystko w miarę mu smakuje. I je okolo 100g

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:

Z takimi postępami jakie robi Twoja Mała to na 100% nie autyzm,
    ciesz się macierzyństwem, każdą jego chwilą zwłaszcza jak jest jeszcze dzidzią, bo czas tak leci, że zanim się obejdziesz a będzie chłopaków przyprowadzać ;)
    Nie czytaj bo wtedy nagle się widzi wszystkie objawy tj z chorobami,
    Głowa do góry !!!!!

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Chyba faktycznie tak jest, że mamy tak mają, ja czasem też się zamyślę, co to będzie jak zacznie raczkować, że coś łyknie z podłogi, żelazko zwali, garnek i takie tam bzdury. Chociaż wiem, że to bez sensu.
    A co do obiadków, to o dziwo moje dziecię wcina, aż mu się uszy trzęsą :D już dwa tygodnie rozszerzamy dietę, a myślałam, że nie zaskoczy i trzeba będzie poczekać, ale on jest taki chętny jak widzi jedzenie, że mu nie odmawiam :)
    Ja sama wszystko mu gotuję, na razie jesteśmy na warzywkach, jeden raz dziennie, po 4 dni każde, potem zacznę miksować składniki, później owoce. Już też kleik ryżowy dorzucam na noc do mleka. A jeśli chodzi o ilość to na oko z pół słoiczka takiego małego. Zjada chętnie i na ogół wszystko co mu przygotuję, chyba nawet by więcej zjadał, ale wolę żeby po troszku próbował, bo mleko jednak bardziej kaloryczne niż warzywka :)

Chappie a kleik do mleka modyfikowanego dorzucasz ?
    i od jakich warzywa zaczynałaś,.?

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1933 1934 1935 1936 1937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ