X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuję nową zabawkę wystarcza na chwilę spokoju :) nie marudzi też na spacerze więc nieraz chodzimy po 3 godziny albo siedzimy gdzieś w parku.

Guem ja właśnie jestem w trakcie prób z chustą była doradczyni chustowa pokazała jak wiązac kieszonkę, ale moja mała wygina się do tyłu albo potrafi wyprostować nóżkę, więc nie wiem czy źle ją wiążę czy co ... a kółkowa jest super szkoda że nie mam takiej. Nie wiem czy jest sens kupować bo w zwykłej mała wytrzymała tylko 10 minut. Podczas nauki w kółkowej było jej wyraźnie lepiej ale nie wiem czy kupować bo może się okazać że w tej też tylko na chwilę ... Twój dzieciaczek od razu polubił chustę?

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znowu mam doła tym razem męczą mnie myśli żeby moje dziecko było zdrowe staram się nie czytać internetu ale ostatnio natknąłem się na artykuł o autyzmie.....i teraz cały czas obserwuje swoje dziecko. Ogolnie doszukuje sie chorób jak jakas nienormalna.Zastanawiam się nad wizyta u psychologa ....może została mi jakąś depresja poporodowa.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś weź nawet nie myśl o takich rzeczach !!! nie wymyślaj. Ciesz się, że masz zdrowe dziecko. A jeśli faktycznie masz z tym problem, to idź do psychologa.
    Wiadomo, że każda z nas się martwi.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a My niestety mamy zapalenie oskrzeli i antybiotyk:(

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba zeby mam ochotę się powiesić!:(

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Guem Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia u nas było tak że na szkoleniu byliśmy w czerwcu i Tola była jedynym dzieckiem które nie płakało, podobało jej się. Później kupiłam swoją chustę firmy którą mi doradzili ale nie wiedziałam że są różne grubości i niestety kupiłam grubszą. Motanie latem takie maluszka w grubą chustę to była totalna pomyłka, w ogóle nam to nie szło. Zniechęciliśmy się trochę choć ja cały czas próbowałam ale małej się to nie podobało. Na poczatku września kupiliśmy chustę kółkową i tu wiązanie jest banalnie proste a do tego mniej się stresowałam że mała będzie źle ułożona bo jednak takiej chusty używa się przez chwilę. Tola się przyzwyczaiła to spróbowaliśmy z długa i bez problemu chętnie pozwala się zawiązać i nosić. W tym tygodniu mam nadzieję kupić nową piekną chustę :)
    Justyś mamy chyba tak mają że się zamartwiają. Ja też się boję różnych chorób ale powtarzam sobie że co się myśli to się dzieje więc staram się myśleć pozytywnie.

• Kocia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może jednak spróbuję z kółkową, mi też się ona podoba jest megawygodna do zamotania i dzieciaczek więcej widzi. A nosisz dziecko pod wierzchnim ubraniem na dworze?

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki za slowa otuchy-co ja bym bez Was zrobila.Nawet mężowi nie mówię o swoich glupkowatych myślach bo mi wstyd że sobie wymyslam,a przez to chodzę podminowana cały czas. Mam nadzieję,że sobie poradzę sama z tym problemem.
    Jak u Waszych pociech idzie jedzenie zupek i owoców?U mnie tak średnio zje z 4-5 łyżeczek i koniec.Dzis jej dałam obiadek z bobovity to po 5 łyżeczka chyba zacisnąć usta i dupa....ugotowalam.jej marchewkę,rozgniotlam widelcem i jadła chętniej tyle że była już spiaca i po 3 lyzeczkach marudzila już.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś a zobaczysz jakie cuda ci doglowy przyjdą jak zacznie chorować w przedszkolu:P. Nie zamartwiaj sie swoim stanem. Mamy tak mają. Pewnie większość powinna udać się do psychologa;)
    Mój jeszcze nie je obiadków. Czekamy sobie.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na przesyłkę z chusta kolkowa nigdy nie wiązałam mam nadzieję że dam radę! Jakby co w każdy pierwszy weekend miesiąca na www.littlefrog.pl jest minus 20 procent na outlet chustowy ( drugi gatunek )

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Dziewczyny znowu mam doła tym razem męczą mnie myśli żeby moje dziecko było zdrowe staram się nie czytać internetu ale ostatnio natknąłem się na artykuł o autyzmie.....i teraz cały czas obserwuje swoje dziecko. Ogolnie doszukuje sie chorób jak jakas nienormalna.Zastanawiam się nad wizyta u psychologa ....może została mi jakąś depresja poporodowa.
    Witaj w klubie tylko maz ostudza moje mysli

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie tak jest, że mamy tak mają, ja czasem też się zamyślę, co to będzie jak zacznie raczkować, że coś łyknie z podłogi, żelazko zwali, garnek i takie tam bzdury. Chociaż wiem, że to bez sensu.
    A co do obiadków, to o dziwo moje dziecię wcina, aż mu się uszy trzęsą :D już dwa tygodnie rozszerzamy dietę, a myślałam, że nie zaskoczy i trzeba będzie poczekać, ale on jest taki chętny jak widzi jedzenie, że mu nie odmawiam :)
    Ja sama wszystko mu gotuję, na razie jesteśmy na warzywkach, jeden raz dziennie, po 4 dni każde, potem zacznę miksować składniki, później owoce. Już też kleik ryżowy dorzucam na noc do mleka. A jeśli chodzi o ilość to na oko z pół słoiczka takiego małego. Zjada chętnie i na ogół wszystko co mu przygotuję, chyba nawet by więcej zjadał, ale wolę żeby po troszku próbował, bo mleko jednak bardziej kaloryczne niż warzywka :)

• Kocia Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Kłosia dzięki za info bo właśnie celowałam w ten outlet.

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny macie już śpiworki do wózków? Szukam właśnie jakiegoś ale ceny masakryczne.. musimy się do spacerówki przesiąść bo w gondoli już nuda i zaczyna mi się w niej nie mieścić :P

Czy Wasze dzieciaki też się tak denerwują przy zabawie? Mój Miki nie do końca jeszcze potrafi sobie tak dobrze chwycić zabawkę żeby idealnie wycelować do buzi i jak mu tak ze 3 razy nie wyjdzie to jest wrzask.. Nerwus straszny!

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie zakładam na chustę bluzę męża i jest nam ciepło. Muszę tylko dokupić jakieś dłuższe grubsze spodenki, zastanawiam się nad getrami i ciepłe buciki.
    Nie zauważyłam żeby Tola się denerwowała podczas zabawy, jedynie przy dłuższym leżeniu na brzuchu jak już nie ma siły a za nic nie chce leżeć na plecach.

• Guem Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam długą chustę właśnie z Little froga a kółkową marsyliankę z lenny lamb. I ta pierwsi idzie na sprzedaż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 18:52

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Czy Wasze dzieciaki też się tak denerwują przy zabawie? Mój Miki nie do końca jeszcze potrafi sobie tak dobrze chwycić zabawkę żeby idealnie wycelować do buzi i jak mu tak ze 3 razy nie wyjdzie to jest wrzask.. Nerwus straszny!

Tymek też tak się zachowuje ;)

43kt82c31nhz2sid.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jemy obiadki juz od miesiąca. Tylko ja daję ze słoiczków. Nie mam kiedy tego gotować, a jeszcze mam córcie starszą, której też staram się poświęcać jak najwięcej czasu. W sumie to już ładnie je. Wszystko w miarę mu smakuje. I je okolo 100g

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:

Z takimi postępami jakie robi Twoja Mała to na 100% nie autyzm,
    ciesz się macierzyństwem, każdą jego chwilą zwłaszcza jak jest jeszcze dzidzią, bo czas tak leci, że zanim się obejdziesz a będzie chłopaków przyprowadzać ;)
    Nie czytaj bo wtedy nagle się widzi wszystkie objawy tj z chorobami,
    Głowa do góry !!!!!

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Chyba faktycznie tak jest, że mamy tak mają, ja czasem też się zamyślę, co to będzie jak zacznie raczkować, że coś łyknie z podłogi, żelazko zwali, garnek i takie tam bzdury. Chociaż wiem, że to bez sensu.
    A co do obiadków, to o dziwo moje dziecię wcina, aż mu się uszy trzęsą :D już dwa tygodnie rozszerzamy dietę, a myślałam, że nie zaskoczy i trzeba będzie poczekać, ale on jest taki chętny jak widzi jedzenie, że mu nie odmawiam :)
    Ja sama wszystko mu gotuję, na razie jesteśmy na warzywkach, jeden raz dziennie, po 4 dni każde, potem zacznę miksować składniki, później owoce. Już też kleik ryżowy dorzucam na noc do mleka. A jeśli chodzi o ilość to na oko z pół słoiczka takiego małego. Zjada chętnie i na ogół wszystko co mu przygotuję, chyba nawet by więcej zjadał, ale wolę żeby po troszku próbował, bo mleko jednak bardziej kaloryczne niż warzywka :)

Chappie a kleik do mleka modyfikowanego dorzucasz ?
    i od jakich warzywa zaczynałaś,.?

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1933 1934 1935 1936 1937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ