X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki za małe tsh...

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Juswik, taką na 90 wody + 3 miarki mleka + 3miarki kaszki i pół słoika owoców zjada z łyżeczki.

tb732n0a0czusv9c.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    W kółkowej fajnie pupa wskakiwała i przy szyjce było super

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5e8eca97092.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c95d675de08b.jpg

a przy wiązanej jakoś lipa i źle mi się dociąga... Ale ta wiązana jest cieńsza jakaś chyba. Kółkową miałam z natibaby, a wiązaną mamy pandabejbi kupiłam okazyjnie po 90zł z wysyłką, ponoć też dobra firma, może jeszcze mało złamana?
    Z boku lepiej to wygląda, ale przy szyjce i ręce tragedia
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb0db3169ec6.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef3c000bb384.jpg
    edit: wiem że tego węzła z przodu ma nie być;p tak mnie jakoś poniosło;p
    My tez sie nosimy :-) i zalezy od humoru mlodego czy ma ochote sie motac.
    Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi sie, ze przez zle dociagniecie przy szyjce malutki jest troche krzywo ulozony (oj, ile razy ja to musze poprawiac u nas), poły chusty, ktore masz na zebrach my mamy jakos bardziej po skosie...jaki splot chusty?
    Dziewczyny na grupie chustowej odradzaja noszenie maluszkow ubranych w spioszki, pajacyki czy rajstopki.
    Super,ze chustujecie :-)

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Twojemu synkowi chyba dobrze, tak slodko spi ;-) moj w chuscie to ostatnio tylko na dworzu zasypia.

Patrycja24
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co w takim razie na nóżki gdy sie nosi? Moja mała nie kladzie tak główki jak u domi tylko caly czas trzyma pionowo albo wrecz odchyla sie do tylu. Doradca mowila ze to moze cos z napieciem ale dzisiaj neurolog mowil ze wszystko z napieciem jest OK.

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi u nas też podobnie wyglądało. My mamy problem z asymetrią więc muszę dokładnie uważać żeby równo małą ułożyć. Podobno w kangurku łatwiej. Spróbuj synka dać niżej to kolanka będziesz mogła lepiej ułożyć bo nie będą się o piersi blokować.
    Kocia a nie za mało podwijasz miednicę? Bo z tego co pamiętam to tak tłumaczyła nam doradczyni jak się bałam o główkę maluszka to mówiła że jak jest dobrze podwinięta pupa to główka automatycznie się układa na piersi i dzidzia nie będzie się odchylać do tyłu.
    Ja jestem zakochana w noszeniu, uwielbiam patrzeć na maluszki wtulone w mamy (i taty) i wściekam się kiedy mi nie wychodzi. Mam nadzieję że z nową będzie lepiej :) A może wiecie od kiedy można nosić na biodrze?

• Guem Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na nóżki do chusty najlepiej spodenki/leginsy/getry i skarpetki. Zastanawiam się na zimę nad takimi butkami https://www.mamoo.pl/czapy-butki-papucie,p1548,ocieplacze-butki-la-millou-cupcakes-ecru-m.html A wy jakie macie kapcioszki na jesień i zimę?

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za Waszymi radami kupiłam smoczek TT 0+ ze zmiennym przepływem x"
    do swojego mleka dodałam kleik , Młoda wyrąbała flaszkę i poszła spać, zobaczymy jak długo pośpi bez karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 22:45

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zamowilam (u znajomej pani) skarpety z welny. Maja siegac do kolanek wiec powinny zdac egzamin. Sie zobaczy ;-)

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa, czyżby jeszcze spała? :-D

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    za Waszymi radami kupiłam smoczek TT 0+ ze zmiennym przepływem x"
    do swojego mleka dodałam kleik , Młoda wyrąbała flaszkę i poszła spać, zobaczymy jak długo pośpi bez karmienia.
    Co to za kleik? I w jakich proporcjach? Moj Miki cyckowy,czasem wypije odciagniete z butli. Myslalam, zeby mu zagescic na noc co by dal dluzej pospac...mleka wypija z butli 160 ml na raz.

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleik ryżowy, na 160 to nawet 3 łyżki można dać, ja na razie tylko jedną daję. Kupisz np.w Rossmannie. Jest też kleik kukurydziany :-) niby rozszerzenie diety dobrze zacząć kleikiem.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Co to za kleik? I w jakich proporcjach? Moj Miki cyckowy,czasem wypije odciagniete z butli. Myslalam, zeby mu zagescic na noc co by dal dluzej pospac...mleka wypija z butli 160 ml na raz.

ja akurat kleik ryżowy z Bobovity kupiłam , najtaniej w Rossmanie.
    Na 120ml swojego mleka dałam 1,5 łyżki kleiku, bo mleko z piersi i tak mocno rozrzedza kleik i chciałam sprawdzić czy przejdzie bez problemu przez smoczek i było ok.
    na pewno trochę podziałał bo Maja spała ponad 4h ciągiem do następnego karmienia, i w ogóle dzisiaj pospałyśmy bo do 8.40.

Chappie a ziemniaczka blendowałaś czy widelcem rozgniotłaś.
    Bo po blenderze będzie on chyba bardzo kleisty,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 12:45

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ziemniora widelcem potraktowałam :) ogólnie to raczej wszystko widelcem rozdrabniam, takie małe ilości to mi się nie chce blendera włączać.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też prawda. Ja akurat jak ziemniaka robiłam z Cukinia do słoiczkow to blendowalam i wtedy właśnie robił się kleisty.
    A dawalas po ziemniaku coś do popicia?

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałam wody, ale on średnio lubi. Staram się po jedzeniu dawać mu mleko, ale nie mogę za szybko, bo mi ulewa wtedy i mlekiem i tym co zjadł :/ Ty masz łatwiej, dasz cyca najwyżej do zapicia ;)

Iwa81 lubi tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pomysłu na to jedzenie mojej córci. Zje 6 łyżeczek i koniec ,kłodka na ustach.Sama jej gotowalas zupke:ziemniak,marchewka,pietruszka i selera z odrobiną masła,wczoraj dawałam do tego łyżkę kleiku-reakcja taka sama.Nie mam już pojęcia co jej dawac-sloiczki tak samo traktuje. Dziś już sprawdziłam w desperacji czy ona wogole odróżnia smaki i.....dałam jej polizac kabanosa-przyssala się. Jeśli chodzi o owoce to zjada około pół słoiczka więc z tym tragedii nie ma.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys, daj jej czas, odczekaj kilka dni, rozszerzacie dietę wcześniej i dzięki temu nie musisz się spinać, niech próbuje nawet po 1 łyżeczce. I może poczekaj z zupkami i daniami kilkuskładnikowymi. Po jednym smaku na razie. Ale to tylko sugestia, może pomoże :-) ja jeszcze z owocami poczekam. Dawalaś dynię? Teraz sezon, więc z dostępem problemu nie ma. U nas to hicior smakowy :-D

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Nie mam pomysłu na to jedzenie mojej córci. Zje 6 łyżeczek i koniec ,kłodka na ustach.Sama jej gotowalas zupke:ziemniak,marchewka,pietruszka i selera z odrobiną masła,wczoraj dawałam do tego łyżkę kleiku-reakcja taka sama.Nie mam już pojęcia co jej dawac-sloiczki tak samo traktuje. Dziś już sprawdziłam w desperacji czy ona wogole odróżnia smaki i.....dałam jej polizac kabanosa-przyssala się. Jeśli chodzi o owoce to zjada około pół słoiczka więc z tym tragedii nie ma.

no to ewidentnie mięsnożerna , nie wegetarianin ;)

U Nas dzisiaj pierwszy ziemniaczek, nie powiem żeby była uśmiechnięta jak go jadła, ale nie pluła i buźkę otwierała więc oki, poprawiła cyckiem i zasnęła.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Widocznie to nie jej czas jeszcze. Niektóre dzieci dopiero koło 7miesiaca zamieniają mleko na cos innego. Zjada 6 to niech tyle je.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
‹‹ 1935 1936 1937 1938 1939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ