Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
A kładzecie swoje dzieci na podłodze do zabawy? Bo ja zaczęłam i muszę powiedzieć że po 1 jest lepsza zabawa niż w bujaczku i łóżeczku jak mnie obserwuje jak coś robię a po 2 zaczyna nieźle hasać bo ma dużo miejsca nie to co w łóżeczku. Próbuje podnosić pupę.!
-
My już od jakiegoś miesiąca jesteśmy na podłodze. Wcześniej mała leżała na dużym lózku albo rozłożonej kanapie, leżaczka nie używamy w ogóle a łóżeczka sporadycznie więc takiej wielkiej różnicy nie widzę. Mamy już zorganizowany kącik w salonie, rozłożone duże piankowe puzzle i tam teraz panienka urzęduje widzę że jej tak zdecydowanie lepiej niż na rękach, ostatnio nawet jak jesteśmy gdzieś to rozkładam jej chustę albo kocyk na podłodze i ją kładę. Jeśli chodzi o częste pobudki to łączę się z wami, u nas to już trwa tak długo że nie pamiętam kiedy normalnie spałam do tego w dzień znów chce zasypiać tylko przy piersi. Czy używałyście już kubka doidy? Zastanawiam się czy nie sprawdzić bo mała nadal butelki nie chce a ja chciałabym też czasem móc wyjść
-
My też na podłodze już długo.Najpierw wystarczało jej puzle piankowe,później kocyk teraz cała podłoga jej bo tak wędruje.Bardzo lubi na podłodze spędzać czas.Z bujaczka też nie korzystałam bo nie lubiła,w łóżeczku jest tylko na noc więc podłoga dla niej to świetna alternatywa.
Guem co do doidy ja czasami daje poprobowac więc jest butelka do picia+kubeczek.[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Justyś nie strasz my dopiero mam wrażenie że z poprzedniego wychodzimy patrząc na filmik jak Martynka pięknie pełza to nie dziwię się że kocyk to dla niej za mało u nas jeszcze do pełzania chyba długo, na razie tylko się kręci dokoła. A co sądzisz o kubeczku doidy? Jest rzeczywiście taki super? Nasze maluszki już dadzą radę z niego pić?
-
My chyba wchodzimy w kolejny skok. W dzień strasznie słabo zaczyna spać. Wcześniej spał 3 razy w ciągu dnia. A teraz dwa razy. Strasznie się drze przy usypianiu, tak jakby nie chciał, a mu się oczy zamykają ... wczoraj to już myślałam że zbzikuję.
Na pewno mogę się cieszyć, że ładnie je. Już jemy obiadki wieloskładnikowe. Mieszam mu marchewkę z brokułami, ziemniaczkami lub dynia. Teraz kolej będzie na kalarepkę. Pasternak też mu smakował. A z owoców to na razie jabłko jadł. ALe 3 tygodnie jadł same warzywa. -
fistaszek88 wrote:Czy wasze dzieci uzywaja metkowca, sensorka cos w tym stylu do gryzienia? Moj wyglada jakby wszystko chcial zjesc..
ja kupiłam na allegro taką kostkę z metkami, ale słabo zrobiona, bo ma może ze 2 tygodnie, a on tak ciągnie za te metki, je, ślini, że powoli zaczynają się rozwarstwiać. Może któraś poleci coś sprawdzonego ? )bo mój synio strasznie lubi metki -
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=tw9qvZydlsQ
U nas takie postępy w przemieszczaniu;)KokoszaNell, klaudia1534, i.am.chappie, marzenka06, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Baronowa_83 wrote:https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=tw9qvZydlsQ
U nas takie postępy w przemieszczaniu;)
super Masz tych chłopaków
fajnie pełza jak gąsieniczka -
u nas na tapecie jest podnoszenie pupy i kręcenie się w kółko. Kupiłam nosidło storchenwiege - jak przyleci to zrobię recenzję. Wiem, że dziecko powinno siedzieć, zanim zacznie być pakowane w nosidła, nawet te super ergonomiczne, ale czasem potrzebuję wyskoczyć dosłownie na 5 min do sklepu w bloku lub żeby wysikać pieseła, więc i tak nie będzie w nim długo.