X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Ponawiam pytanie czy nie wiecie co może oznaczac drapanie się po oczkach i po nosie? Widac,ze ja swedzi,nie ma czerwonej skóry ani żadnej wysypki

Moja się drapie też jak zasypia albo się budzi.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    My zaczelysmy rozszerzanie. Od jabłka bo została mi łyżka musu mojej roboty więc powiedziałam trudno i 4dnijablko tera 2dzienmarchewkab potem brokuł dynia kalafior ziemniak potem mieszanki warzyw a potem owoce. A jak wy dajecie te obiadki? Bo nie kumam.. bo ja to daje cycke i po 30min kilka łyżeczek normalnego jedzenia (takjakpisalammarchew) i odnośnie glutenu- dawalyscie już? Pdjaka postacią i w jakiej ilości.

u mnie jakoś tak wychodzi godzinowo że ok 15.00 je obiadek potem zrobi kilka łyków mleka z cycka żeby popić i pora na drzemkę.

Jakoś tak od 2-3 dni, uspokoiła się i dzień ustawił się dość mocno regularnie, a wieczorem i ok 19 kąpiel, flaszka, i ok 19.30 już śpi.

zauważyłam że wszystko jest ok jeśli śpi w dzień mniej więcej co 2-2,5h, jeśli przeciągniemy do 3 i dłużej to potem masakra i ryk.
    Więc staram się tego pilnować bo w przypadku Mai się sprawdza :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do glutenu to kupiłam kaszkę z Nestlé manna i dodaje 3g do obiadku. I tak codziennie przez 2 miesiące, a potem będę dawać 6g. I w 4 miesiącu można już dawać wszystko z glutenem.
    U nas Dominik je zwykle obiadek 11-12. Potem po godzinie jeszcze chce mleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 23:01

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile godzin wasze dzieci śpią w ciągu dnia?
    Czy też w nocy wierca się w łóżku? Bo nasz przekręca się w poprzek i tak śpi.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia a jaka kaszkę to w poniedziałek ogarne ikupie.

Iwa obiadek-czyli warYwka dajesz tak?

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tera doczytalamze pszenna

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nestlé kaszka manna po 4 miesiącu. Doczytałam ze lepiej dla przewodu pokarmowego wprowadzać z jakimś obiadkiem. Jeszcze widziałam ze BoboVita ma taką kaszkę tylko nie zwróciłam uwagi po którym miesiącu. W sumie ta niby nie ma cukru i jest o delikatnym smaku. A niektóre to są strasznie słodkie te kaszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 23:03

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie nie bylo. Moj maly zjada juz 180 ml co 4h. Spi super od 20 do 8 . O 22budze go na jedzenie zje I spi dalej. W czym kladziecie spac dzieci? U nas 21 st I unieram body z dlugim polpajace, pajaca I spiwor bez rekawow. Maly ma lodowate raczki, kark cieply .

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    U nas z rozszerzeniem diety kiepsko idzie-malo zjada próbowałam jej gotować sama i słoiczki dawać,dodawalam do nich mleko,kleik no chyba wszystkie kombinacje probowalam zje 4-5 łyżeczek i koniec,deserku podobnie-niektorych wogole nie chce jeść bo kwaśne .Dzis dałam jej soczku z jabłek-świeżo wyciskany i o dziwo jej smakował,a jabłka nie należały do słodkich.Sama nie wiem....rozszerzanie diety u Nas trwa już 3 tygodnie i do przodu nic się nie posowa .Chciała bym żeby już z chęcią zjadła zupke.Kurcze ile czasu potrzeba żeby dziecko się przekonało?Macie jakieś pomysły na dania? Jejciu mam nadzieję,że nie będzie niejadkiem tak jak ja jak byłam mala.
    Czasem potrzeba żeby dziecko spróbowali cos 20 razy żeby zasmakowalo podobno

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Troche mnie nie bylo. Moj maly zjada juz 180 ml co 4h. Spi super od 20 do 8 . O 22budze go na jedzenie zje I spi dalej. W czym kladziecie spac dzieci? U nas 21 st I unieram body z dlugim polpajace, pajaca I spiwor bez rekawow. Maly ma lodowate raczki, kark cieply .
    To super śpi chłopak! A w dzień to też śpioch, czy buszuje? :-D a i jeszcze wybudza Ci się na smoczek? Bo mi zaczął od 3 tyg, ale dzisiaj tylko o 5 rano, więc mam nadzieję, że idzie ku dobremu :-)
    Co do ubioru to podobnie ubieram tylko bez półśpiochów, czyli body plus pajac lub kaftanik i śpiochy no i w śpiwór :-) też rączki czasem lodowate, zwłaszcza jak pcha do buzi :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Ile godzin wasze dzieci śpią w ciągu dnia?
    Czy też w nocy wierca się w łóżku? Bo nasz przekręca się w poprzek i tak śpi.
    Ok. 4-6 h w dzień, też pilnuję, żeby max. 2h było okresu czuwania, potem go kładę, jak przetrzymam, to ciężko uśpić.
    Też się kręci, że czasem głowa w nogach, chyba takie wiercipiętki z naszych bobasów :-D

• Guem Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które karmią piersią albo karmiły pamiętam że któraś z was pisała o problemach z zapaleniem piersi. Jak to się objawiało, kiedy jechałyście do lekarza i jakiego, internisty czy giną? Czy w ogóle po ponad 4 miesiącach karmienia może jeszcze przypałętać się zapalenie? Od rana boli mnie pierś, promienieje na pachę i rękę (a może odwrotnie?) i teraz mam stan podgorączkowy. Zimno mi strasznie, leżę pod dwiema kołdrami i zastanawiam się co dalej. Eh myślałam że z piersiami już wszystko się ułożyło.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem ja miałam zapalenie i się obawiało tak samo +bolące guzki w środku dodatkowo wpływały mi z piersi jak odciagamam laktatorem ciągnące się gluty mleka.Ogolnie ból niesamowity od razu pojechałam na pogotowie bo to niedziela była i antybiotyk dostalam

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez niestety przez to przeszlam. Reka nie moglam ruszac. Ja bralam ibuprom. 3 dni meki, ale puscilo-mialam bolesny guzek, masaz prysznicem pomogl. Potem zrobila mi sie czerwona plama na 2-giej piersi to polozna kazala sciagac duzo, ale po trochu tzn.nie do pusta.

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Dziewczyny które karmią piersią albo karmiły pamiętam że któraś z was pisała o problemach z zapaleniem piersi. Jak to się objawiało, kiedy jechałyście do lekarza i jakiego, internisty czy giną? Czy w ogóle po ponad 4 miesiącach karmienia może jeszcze przypałętać się zapalenie? Od rana boli mnie pierś, promienieje na pachę i rękę (a może odwrotnie?) i teraz mam stan podgorączkowy. Zimno mi strasznie, leżę pod dwiema kołdrami i zastanawiam się co dalej. Eh myślałam że z piersiami już wszystko się ułożyło.

ja miałam, objawiło się gorączką, dreszczami jak na grypę, wzięłam szybko paracetamol. Wyszła mi gorąca plama na piersi, i okłady z ubitego liścia kapusty schłodzonego w lodówce, i jak najczęściej przystawiałam Małą.
    rozgrzewałam pierś ciepła wodą przed karmieniem czy odciąganiem, potem schładzałam liściem żeby zamknąć kanaliki i tak 4-5 dni, mnie trzymało, ale 3x dziennie brałam paracetamol, i położna powiedziała że dobrze że od razu zareagowałam to aż tak mocno się nie rozkręciło bo nie bolało na maxa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 14:37

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jest wynik niespokojnego spania nad ranem, ząbek na wierzchu :D

Kłosia, Patrycja24, i.am.chappie, JustyśM, KokoszaNell, pasia27, Kocia, nesone lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na cycki jest ibuprom, paracetamol nie działa przeciwzapalnie. Nawet przy przeziębieniach lekarze zalecają ibuprom. I spokojnie, nie jest groźny dla maluszka :-)

Baronowa_83, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    Marzenia a jaka kaszkę to w poniedziałek ogarne ikupie.

Iwa obiadek-czyli warYwka dajesz tak?

za radą Chappie, póki co warzywka,
    ja zaczęłam od ziemniaka, potem marchewka, dynia, brokuł, dzisiaj będzie:
    ziemniak, marchewka, pietruszka ( pasternaka nie znalazłam)

i.am.chappie lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie o kupę :-D czy jak już je stałe pokarmy to kupa robi się bardziej twarda i nie jest już taka półpłynna? Bo nie wiem czy to wynik odwodnienia czy stolec się będzie zmieniał i przypominał "ludzki".

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, dietetyczkę ze mnie zrobiłaś, miło :-D pasternak ma tylko rossmann, babydream, ale można się bez niego obejść ;-) ja kupiłam z ciekawości i żeby sprawdzić czy zje ze słoika jedzenie :-) a my wczoraj i dziś wyciągamy zielony groszek i też wchodzi bez problemu :-)

‹‹ 1938 1939 1940 1941 1942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ