Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
aaaguchaaa wrote:My zaczelysmy rozszerzanie. Od jabłka bo została mi łyżka musu mojej roboty więc powiedziałam trudno i 4dnijablko tera 2dzienmarchewkab potem brokuł dynia kalafior ziemniak potem mieszanki warzyw a potem owoce. A jak wy dajecie te obiadki? Bo nie kumam.. bo ja to daje cycke i po 30min kilka łyżeczek normalnego jedzenia (takjakpisalammarchew) i odnośnie glutenu- dawalyscie już? Pdjaka postacią i w jakiej ilości.
u mnie jakoś tak wychodzi godzinowo że ok 15.00 je obiadek potem zrobi kilka łyków mleka z cycka żeby popić i pora na drzemkę.
Jakoś tak od 2-3 dni, uspokoiła się i dzień ustawił się dość mocno regularnie, a wieczorem i ok 19 kąpiel, flaszka, i ok 19.30 już śpi.
zauważyłam że wszystko jest ok jeśli śpi w dzień mniej więcej co 2-2,5h, jeśli przeciągniemy do 3 i dłużej to potem masakra i ryk.
Więc staram się tego pilnować bo w przypadku Mai się sprawdza -
Co do glutenu to kupiłam kaszkę z Nestlé manna i dodaje 3g do obiadku. I tak codziennie przez 2 miesiące, a potem będę dawać 6g. I w 4 miesiącu można już dawać wszystko z glutenem.
U nas Dominik je zwykle obiadek 11-12. Potem po godzinie jeszcze chce mleko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 23:01
-
Nestlé kaszka manna po 4 miesiącu. Doczytałam ze lepiej dla przewodu pokarmowego wprowadzać z jakimś obiadkiem. Jeszcze widziałam ze BoboVita ma taką kaszkę tylko nie zwróciłam uwagi po którym miesiącu. W sumie ta niby nie ma cukru i jest o delikatnym smaku. A niektóre to są strasznie słodkie te kaszki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 23:03
-
nick nieaktualnyTroche mnie nie bylo. Moj maly zjada juz 180 ml co 4h. Spi super od 20 do 8 . O 22budze go na jedzenie zje I spi dalej. W czym kladziecie spac dzieci? U nas 21 st I unieram body z dlugim polpajace, pajaca I spiwor bez rekawow. Maly ma lodowate raczki, kark cieply .
-
JustyśM wrote:U nas z rozszerzeniem diety kiepsko idzie-malo zjada próbowałam jej gotować sama i słoiczki dawać,dodawalam do nich mleko,kleik no chyba wszystkie kombinacje probowalam zje 4-5 łyżeczek i koniec,deserku podobnie-niektorych wogole nie chce jeść bo kwaśne .Dzis dałam jej soczku z jabłek-świeżo wyciskany i o dziwo jej smakował,a jabłka nie należały do słodkich.Sama nie wiem....rozszerzanie diety u Nas trwa już 3 tygodnie i do przodu nic się nie posowa .Chciała bym żeby już z chęcią zjadła zupke.Kurcze ile czasu potrzeba żeby dziecko się przekonało?Macie jakieś pomysły na dania? Jejciu mam nadzieję,że nie będzie niejadkiem tak jak ja jak byłam mala.
-
nick nieaktualnytola2014 wrote:Troche mnie nie bylo. Moj maly zjada juz 180 ml co 4h. Spi super od 20 do 8 . O 22budze go na jedzenie zje I spi dalej. W czym kladziecie spac dzieci? U nas 21 st I unieram body z dlugim polpajace, pajaca I spiwor bez rekawow. Maly ma lodowate raczki, kark cieply .
Co do ubioru to podobnie ubieram tylko bez półśpiochów, czyli body plus pajac lub kaftanik i śpiochy no i w śpiwór też rączki czasem lodowate, zwłaszcza jak pcha do buzi -
nick nieaktualnymarzenka06 wrote:Ile godzin wasze dzieci śpią w ciągu dnia?
Czy też w nocy wierca się w łóżku? Bo nasz przekręca się w poprzek i tak śpi.
Też się kręci, że czasem głowa w nogach, chyba takie wiercipiętki z naszych bobasów -
Dziewczyny które karmią piersią albo karmiły pamiętam że któraś z was pisała o problemach z zapaleniem piersi. Jak to się objawiało, kiedy jechałyście do lekarza i jakiego, internisty czy giną? Czy w ogóle po ponad 4 miesiącach karmienia może jeszcze przypałętać się zapalenie? Od rana boli mnie pierś, promienieje na pachę i rękę (a może odwrotnie?) i teraz mam stan podgorączkowy. Zimno mi strasznie, leżę pod dwiema kołdrami i zastanawiam się co dalej. Eh myślałam że z piersiami już wszystko się ułożyło.
-
Guem ja miałam zapalenie i się obawiało tak samo +bolące guzki w środku dodatkowo wpływały mi z piersi jak odciagamam laktatorem ciągnące się gluty mleka.Ogolnie ból niesamowity od razu pojechałam na pogotowie bo to niedziela była i antybiotyk dostalam[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ja tez niestety przez to przeszlam. Reka nie moglam ruszac. Ja bralam ibuprom. 3 dni meki, ale puscilo-mialam bolesny guzek, masaz prysznicem pomogl. Potem zrobila mi sie czerwona plama na 2-giej piersi to polozna kazala sciagac duzo, ale po trochu tzn.nie do pusta.Patrycja24
-
Guem wrote:Dziewczyny które karmią piersią albo karmiły pamiętam że któraś z was pisała o problemach z zapaleniem piersi. Jak to się objawiało, kiedy jechałyście do lekarza i jakiego, internisty czy giną? Czy w ogóle po ponad 4 miesiącach karmienia może jeszcze przypałętać się zapalenie? Od rana boli mnie pierś, promienieje na pachę i rękę (a może odwrotnie?) i teraz mam stan podgorączkowy. Zimno mi strasznie, leżę pod dwiema kołdrami i zastanawiam się co dalej. Eh myślałam że z piersiami już wszystko się ułożyło.
ja miałam, objawiło się gorączką, dreszczami jak na grypę, wzięłam szybko paracetamol. Wyszła mi gorąca plama na piersi, i okłady z ubitego liścia kapusty schłodzonego w lodówce, i jak najczęściej przystawiałam Małą.
rozgrzewałam pierś ciepła wodą przed karmieniem czy odciąganiem, potem schładzałam liściem żeby zamknąć kanaliki i tak 4-5 dni, mnie trzymało, ale 3x dziennie brałam paracetamol, i położna powiedziała że dobrze że od razu zareagowałam to aż tak mocno się nie rozkręciło bo nie bolało na maxa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 14:37
-
nick nieaktualny
-
aaaguchaaa wrote:Marzenia a jaka kaszkę to w poniedziałek ogarne ikupie.
Iwa obiadek-czyli warYwka dajesz tak?
za radą Chappie, póki co warzywka,
ja zaczęłam od ziemniaka, potem marchewka, dynia, brokuł, dzisiaj będzie:
ziemniak, marchewka, pietruszka ( pasternaka nie znalazłam)i.am.chappie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHaha, dietetyczkę ze mnie zrobiłaś, miło pasternak ma tylko rossmann, babydream, ale można się bez niego obejść ja kupiłam z ciekawości i żeby sprawdzić czy zje ze słoika jedzenie a my wczoraj i dziś wyciągamy zielony groszek i też wchodzi bez problemu