X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=tw9qvZydlsQ
    U nas takie postępy w przemieszczaniu;)
    Baronowa ślicznie zasuwa:)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myslicie o kleiku kukurydzianym? Czaje sie, zeby od niego rozpoczac rozszerzanie diety.

Patrycja24
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam jeden i drugi. Ostatnio testowaliśmy ryżowy, było ok (po testach w dzień dałam na noc, spał 6 h nie licząc przerwy na bąki z płaczem :/ ale ma tak od jakiegoś czasu więc kleik tu nie zaszkodził, chyba bardziej herbatka z koperkiem - poszła już w odstawkę i zobaczymy), dziś poszedł w testy kukurydziany. Dodałam miarkę do mleka. Czytałam że ryżowy może powodować zatwardzenia, ale jak to bywa, każde dziecko może znosić to inaczej.

Reasumując podałam kleiki wszystkiego trzy razy i tylko po to by docelowo spróbować wydłużyć nocną przerwę.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa to moja Niunia też zaczęła tak śmigać tylko pupa trochę niżej i się irytuje przy tym bo próbuje dopiero. Zaraz będziemy je ganiać po domu :)

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Dziewczyny co myslicie o kleiku kukurydzianym? Czaje sie, zeby od niego rozpoczac rozszerzanie diety.
    My też zaczęlysmy od kleiku ryżowego, tak mi polecila Pediatra, najpierw dwie, trzy łyżeczki na gęsto żeby zobaczyć czy toleruje. trochę się krzywila bo był na wodzie i dla smaku dałam trochę swojego mleka, a teraz daję na noc do butelki z moim mlekiem i wciąga aż się uszy trzesa. Jak skończę ryżowy bo od otwarcia nie za długo może stać to spróbuję kukurydziany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 08:47

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny doradzcie cos. Moja mała chyba jest przeziębiona pokasłuje suchym kaszlem i kicha (dwa tygodnie temu byłam z nią u lekarza i osłuchowo ok przepisala Sinecod i spray na suche gardło i to wszystko).Nie chce znowu dk niej iść bo zawsze coś jej przepisze,a nie chce małej faszerowac znowu czymś nowym....

• Kocia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to suche powietrze? Albo mocno się ślini? To nie musi być przeziębienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 15:45

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mowilam Ninucha przystopowala z waga jak bylo kg na 5 tyg tak jest 440 g na 5 tyg.Niby prawie w normie bo ona ma za tydz 6 miesiecy ale się zmartwilam i znowu mamy morfologie do zrobienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 15:53

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekendowa cisza

Iwa81 lubi tę wiadomość

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Tak jak mowilam Ninucha przystopowala z waga jak bylo kg na 5 tyg tak jest 440 g na 5 tyg.Niby prawie w normie bo ona ma za tydz 6 miesiecy ale się zmartwilam i znowu mamy morfologie do zrobienia

Chciała bym żeby mój tak przystopował :) za 2 tyg przybrał 700 g

hsxq6uc.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie lekarz mówi,ze jest ok bo ona się urodziła 2830 czyli w pol roku przybrala 2 razy tyle +1 kg.I teraz będzie stopowac z przybieraniem

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99. wrote:
    Chciała bym żeby mój tak przystopował :) za 2 tyg przybrał 700 g

no to nieźle, moja już przystopowała bo w 5 tyg = 800g

A My dalej rozszerzanie diety, i wczoraj dynia, jadła z chęcią,
    a dzisiaj brokuły o dziwo wciągała aż jej się uszy trzęsły.
    i Butelka z kleikiem robi furorę.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to się zatrzymał z waga. Chudy a dlugi sie robi;).
    Ale od 2 dni w końcu pije po 150. W nocy budzi się po 2 razy. Ale przynajmniej nie musze się martwic o ilość mleka.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny tu Marcówka 2016. Chętnie odsprzedam za parę groszy ciuszki dla chłopca rozm.68-bluzy, spodnie dresowe, pajace. Naprawdę za pare groszy odsprzedam bo potrzebuję miejsce na kolejne ciuszki :) jeśli któraś z Was byłaby zainteresowana to dodajcie do przyjaciółek i dogadamy się na priv.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które rozszerzają dietę, po ilu dniach od wprowadzenia warzyw dawałyście owoce ?

i o której godz. dajecie obiadek, a o której deser ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa ja jeazcze owoców nie daję, chcę miesiąc na warzywach pociągnąć, żeby potem ewentualnie nie było problemów. Zresztą uważam, że mam dużo czasu jak wcześnie rozszerzam dietę i nie ma się co śpieszyć :-D Obiadek daję ok. 14 lub 11, zależy jak spacer wypada. Jeszcze pracuję nad rytmem dnia, bo mi teraz przeszedł na 4 butelki dobowo i kombinuję. Wolałabym żeby częściej jadł mniejsze porcje, ale mu się poprzestawiało i się muszę dostosować :-)

Iwa81 lubi tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczelysmy rozszerzanie. Od jabłka bo została mi łyżka musu mojej roboty więc powiedziałam trudno i 4dnijablko tera 2dzienmarchewkab potem brokuł dynia kalafior ziemniak potem mieszanki warzyw a potem owoce. A jak wy dajecie te obiadki? Bo nie kumam.. bo ja to daje cycke i po 30min kilka łyżeczek normalnego jedzenia (takjakpisalammarchew) i odnośnie glutenu- dawalyscie już? Pdjaka postacią i w jakiej ilości.

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie czy nie wiecie co może oznaczac drapanie się po oczkach i po nosie? Widac,ze ja swedzi,nie ma czerwonej skóry ani żadnej wysypki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 21:44

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Ponawiam pytanie czy nie wiecie co może oznaczac drapanie się po oczkach i po nosie? Widac,ze ja swedzi,nie ma czerwonej skóry ani żadnej wysypki
    Mi tak.robi jak jest spiaca hehe

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z rozszerzeniem diety kiepsko idzie-malo zjada próbowałam jej gotować sama i słoiczki dawać,dodawalam do nich mleko,kleik no chyba wszystkie kombinacje probowalam zje 4-5 łyżeczek i koniec,deserku podobnie-niektorych wogole nie chce jeść bo kwaśne .Dzis dałam jej soczku z jabłek-świeżo wyciskany i o dziwo jej smakował,a jabłka nie należały do słodkich.Sama nie wiem....rozszerzanie diety u Nas trwa już 3 tygodnie i do przodu nic się nie posowa .Chciała bym żeby już z chęcią zjadła zupke.Kurcze ile czasu potrzeba żeby dziecko się przekonało?Macie jakieś pomysły na dania? Jejciu mam nadzieję,że nie będzie niejadkiem tak jak ja jak byłam mala.

‹‹ 1937 1938 1939 1940 1941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ