X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dość. Nie wiem co jest z moim Mikim. A raczej z jego spaniem. Po kapaniu, o 20-tej dostal butle odciagnietego mleka. Wytrabil 190 ml! O 23:45 znowu odciagniete, wypil 180 ml. O 1-szej trza bylo podac smoka a od 2-giej kiedy wzielam go do siebie to mam wrazenie, ze wisi przy cycu non stop. Jestem wykonczona.

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy! Coś mi się u synka poprzestawiało, przesypiał już ładnie całe noce, ale od 3 tyg zaczął się wybudzać, nie na jedzenie, tylko na głaskanie/smoka. Zwaliłam to na skok. I nawet zaczęło się poprawiać, w weekend żadnej pobudki. A od poniedziałku znowu i już nie wystarczy podejść do łóżeczka, tylko trzeba na rękach lulać, a nie pamiętam już kiedy go na rękach usypiałam. I do tego od poniedziałku nie chce łatwo zasnąć na noc, ryczy i też się kończy na rękach. Już blog o spaniu znam na pamięć i pomysłów nie mam :/
    Może któraś ma podobnie albo jakiś pomysł? W dzień trochę nam się drzemki pokrzaczyły, ale jak mu chwilę poczytam, to zasypia bez problemu. Ogólnie w dzień jest pogodny i ładnie się bawi.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może zęby? :-)
    U nas chyba też już niedługo... od ponad tygodnia zaparcia, od 5 dni budzi się w nocy co godZina, dwie I wieczorem jak nigdy muszę usypiac na rekach (dziś po paraceramolu przestał całą noc) od 3dni katar.
    Ręce na okrągło w buzi, piszczy marudzi, płacze całe dnie... W dzień dopiero po camilli zasnął bez płaczu i to już dwa razy
    Je tyle co nic, po 50-80mleka, kaszki połowę tego co zwykle, obiadku kilka łyżeczek a zawsze jadł cały

Jak długo jeszcze może to trwać?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 18;). Poważnie. Mój 6 latek nieraz się w nocy budzi

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-P :-P
    Chodziło mi o to kiedy ząb wyjdzie, zaparcia przejdą i apetyt wróci:-P :-P

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A on może i kilka miesięcy wychodzic:/

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaparcia,co godzinne wstawianie w nocy i płacz w dzień I brak apetytu przez kilka miesięcy?

tb732n0a0czusv9c.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On mi przecież z wagi spadnie jak tak będzie jeść

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby mogą być koszmarne:/

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie te zęby też mi przeszły przez głowę, ale on ostatnio jakoś się mało interesuje jamą ustną :D wczoraj co prawda miał 37 st. i przesunęliśmy szczepienie, bo nie wiem czy to przypadek, czy może coś mu jednak dolega. No nic, pozostaje obserwować ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa Ty tak nie żartuj, bo jak mi 16 latek do łóżka w nocy wejdzie, to się grubo zdziwię :D
    A tak na serio to myślę, czy go do łóżka nie brać przez kilka dni/tygodni, może by się uspokoił, już kiedyś spaliśmy w trójkę i potem przeprowadzka do łóżeczka była bezbolesna.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37 to normalna temp U niemowlaka
    Mój na codzień ma 37,1 do 37,3

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Domi, u niego też się zdarzało 37, ale jednak częściej jest 36,6-36,8 i jakoś intuicja mi podpowiedziała żeby poczekać. Szczepienie nie zając - nie ucieknie :)

• domi05 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To.prawda :-)

tb732n0a0czusv9c.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Evil, to pielęgniarka mi na to ulewanie z pokarmem odpowiedziała, że przyczyny mogą być takie - za duża porcja, za szybko mleko. Bo jeśli dziecko zje dużo, to należy to traktować jako posiłek i nie dawać mleka krótko po. Pytałam, czy może za wcześnie z rozszerzaniem, to mi powiedziała, że jak wyeliminuję te dwa powyższe to można się nad tym zastanowić, ale raczej nie. U nas zauważyłam, że faktycznie jak zje, to mleko mu daję po 1,5-2 h i to jest za szybko, bo jednak ulewa mlekiem, a że w żołądku pozostaje jeszcze inna treść, to się miesza. Wczoraj mu dałam mleko po 3h, czyli posiłek był zamiast mleka i było ok, ulewał standardowo samym mlekiem. Ale to ulewanie już zaczyna być uciążliwe, ile jeszcze? :/

No właśnie wczoraj też było rzyganie i rzeczywiście więcej zjadł tej dyni i popił mlekiem.. Ale za to dzisiaj od rana mi takim strawionym mlekiem wymiotuje... Zaczął tak robić jak zaczął mu się katar tylko że to już dwa tygodnie katar już prawie żaden a on dalej takimi małymi porcjami strawionego mleka zmieszanego ze śliną mi pluje po 3-4 razy do 2h po jedzeniu.. nie wiem czy mam mu podać dziś ziemniaka bo mieliśmy zacząć dziś.. nic już nie wiem.. I bolał go przy tym trochę brzuszek.. Może to za wcześnie z tym rozszerzaniem? Osiwieje...

f2wlh371tr1ba2by.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My brzuszkowych rewolucji nie mieliśmy, więc nie pomogę. Ale poczekać możesz i sprawdzisz w czym rzecz, te kilka dni przerwy to chyba żaden kłopot :-) ja też się martwię o włosy, nie chcę być siwa i łysa jednocześnie :-D

• Evil89 Ekspertka

Wysłany: 13 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no przez chwilę zapomniałam że mi garściami wypadają haha chyba się już do tego przyzwyczaiłam albo raczej przestałam zwracać na siebie uwagę tylko skupiam się na Mikołaju..

No my z brzuszkowymi problemami bujamy się od urodzenia.. myślałam że z czasem przejdą..

A jak to jest z mlekiem 2? Czym ono się różni od 1? Bo zastanawiam się czy jest sens przechodzić na 1 zwykłe (teraz mamy bezlaktozowe) czy poczekać do 6mc i dać mu od razu 2?

f2wlh371tr1ba2by.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też się nad tym zastanawiam, kiedy zacząć "2" i jak? Różnice są w składzie, następne mleko ma więcej żelaza i pewnie jeszcze czegoś :-)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55d6d1ad864a.jpg
    U nas tez ostro cwiczy;)

Iwa81, i.am.chappie, Patrycja24, pasia27, josephinka84, JustyśM lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 mozna wprowadzić od razu bo te mleka nie różnią sie jakos bardzo. Mozna tez np. Jednego dnia po miarce a reszty 1. Drugiego 2 miarki i tak dalej. Albo np. 2,3 butle 1 miarka. Wszystko zalezy czy dziecko ma problemy brzuszkowe

2r8rqps6ohlhosuf.png
‹‹ 1944 1945 1946 1947 1948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ