Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam dość. Nie wiem co jest z moim Mikim. A raczej z jego spaniem. Po kapaniu, o 20-tej dostal butle odciagnietego mleka. Wytrabil 190 ml! O 23:45 znowu odciagniete, wypil 180 ml. O 1-szej trza bylo podac smoka a od 2-giej kiedy wzielam go do siebie to mam wrazenie, ze wisi przy cycu non stop. Jestem wykonczona.Patrycja24
-
nick nieaktualnyDziewczyny, pomocy! Coś mi się u synka poprzestawiało, przesypiał już ładnie całe noce, ale od 3 tyg zaczął się wybudzać, nie na jedzenie, tylko na głaskanie/smoka. Zwaliłam to na skok. I nawet zaczęło się poprawiać, w weekend żadnej pobudki. A od poniedziałku znowu i już nie wystarczy podejść do łóżeczka, tylko trzeba na rękach lulać, a nie pamiętam już kiedy go na rękach usypiałam. I do tego od poniedziałku nie chce łatwo zasnąć na noc, ryczy i też się kończy na rękach. Już blog o spaniu znam na pamięć i pomysłów nie mam
Może któraś ma podobnie albo jakiś pomysł? W dzień trochę nam się drzemki pokrzaczyły, ale jak mu chwilę poczytam, to zasypia bez problemu. Ogólnie w dzień jest pogodny i ładnie się bawi. -
A może zęby?
U nas chyba też już niedługo... od ponad tygodnia zaparcia, od 5 dni budzi się w nocy co godZina, dwie I wieczorem jak nigdy muszę usypiac na rekach (dziś po paraceramolu przestał całą noc) od 3dni katar.
Ręce na okrągło w buzi, piszczy marudzi, płacze całe dnie... W dzień dopiero po camilli zasnął bez płaczu i to już dwa razy
Je tyle co nic, po 50-80mleka, kaszki połowę tego co zwykle, obiadku kilka łyżeczek a zawsze jadł cały
Jak długo jeszcze może to trwać? -
nick nieaktualnyWłaśnie te zęby też mi przeszły przez głowę, ale on ostatnio jakoś się mało interesuje jamą ustną wczoraj co prawda miał 37 st. i przesunęliśmy szczepienie, bo nie wiem czy to przypadek, czy może coś mu jednak dolega. No nic, pozostaje obserwować
-
nick nieaktualnyBaronowa Ty tak nie żartuj, bo jak mi 16 latek do łóżka w nocy wejdzie, to się grubo zdziwię
A tak na serio to myślę, czy go do łóżka nie brać przez kilka dni/tygodni, może by się uspokoił, już kiedyś spaliśmy w trójkę i potem przeprowadzka do łóżeczka była bezbolesna. -
nick nieaktualny
-
i.am.chappie wrote:Evil, to pielęgniarka mi na to ulewanie z pokarmem odpowiedziała, że przyczyny mogą być takie - za duża porcja, za szybko mleko. Bo jeśli dziecko zje dużo, to należy to traktować jako posiłek i nie dawać mleka krótko po. Pytałam, czy może za wcześnie z rozszerzaniem, to mi powiedziała, że jak wyeliminuję te dwa powyższe to można się nad tym zastanowić, ale raczej nie. U nas zauważyłam, że faktycznie jak zje, to mleko mu daję po 1,5-2 h i to jest za szybko, bo jednak ulewa mlekiem, a że w żołądku pozostaje jeszcze inna treść, to się miesza. Wczoraj mu dałam mleko po 3h, czyli posiłek był zamiast mleka i było ok, ulewał standardowo samym mlekiem. Ale to ulewanie już zaczyna być uciążliwe, ile jeszcze?
No właśnie wczoraj też było rzyganie i rzeczywiście więcej zjadł tej dyni i popił mlekiem.. Ale za to dzisiaj od rana mi takim strawionym mlekiem wymiotuje... Zaczął tak robić jak zaczął mu się katar tylko że to już dwa tygodnie katar już prawie żaden a on dalej takimi małymi porcjami strawionego mleka zmieszanego ze śliną mi pluje po 3-4 razy do 2h po jedzeniu.. nie wiem czy mam mu podać dziś ziemniaka bo mieliśmy zacząć dziś.. nic już nie wiem.. I bolał go przy tym trochę brzuszek.. Może to za wcześnie z tym rozszerzaniem? Osiwieje...
-
nick nieaktualny
-
A no przez chwilę zapomniałam że mi garściami wypadają haha chyba się już do tego przyzwyczaiłam albo raczej przestałam zwracać na siebie uwagę tylko skupiam się na Mikołaju..
No my z brzuszkowymi problemami bujamy się od urodzenia.. myślałam że z czasem przejdą..
A jak to jest z mlekiem 2? Czym ono się różni od 1? Bo zastanawiam się czy jest sens przechodzić na 1 zwykłe (teraz mamy bezlaktozowe) czy poczekać do 6mc i dać mu od razu 2? -
nick nieaktualny
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55d6d1ad864a.jpg
U nas tez ostro cwiczy;)Iwa81, i.am.chappie, Patrycja24, pasia27, josephinka84, JustyśM lubią tę wiadomość
-
2 mozna wprowadzić od razu bo te mleka nie różnią sie jakos bardzo. Mozna tez np. Jednego dnia po miarce a reszty 1. Drugiego 2 miarki i tak dalej. Albo np. 2,3 butle 1 miarka. Wszystko zalezy czy dziecko ma problemy brzuszkowe