Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy się i My
U Nas rytm się ustawił, czuwanie w dzień nie więcej niż 2-2,5h, ok 19.00 kąpiel, o 19.30 śpi.
Ale w nocy szału niema, ewidentnie przez zęby, bo jak się budzi to marudzi z zamkniętymi oczami i się kręci, a jak posmaruję żelem dziąsła i dam smoka to zasypia.
My też obiadek traktujemy jak posiłek i mleko dostaje nie wcześniej niż 2,5h po, obiad-warzywka popija wodą.
Baronowa - Twój widzę też już szaleje, szok, Moja przy Twoim to daleko za murzynami jest
Co do ulewania i wymiotów, to u Nas niema, ale u koleżanki Mały wymiotował jak miał katar, po pryskaniu solą morską w nosek, i lekarz kazał odstawić że widocznie jakoś nie toleruje.
Po odstawieniu przeszło.
-
Dziewczyny bierzecie jakieś suplementy? Tylko nie na włosy bo z tym problemu nie mam;p
Takie jakieś witaminowe?
Bo jak mnie ostatnio moja lekarka zobaczyła to kilkakrotnie pytała czy aby na pewno nie mam problemów sercowych... Jestem tak zmęczona i wyczerpana i blada... i kazała brać jakieś witaminy. Polecacie coś?
Powiedziała że mogę te co w ciąży, czyli Pregna? -
Mam wrazenie, ze moj dzieć sie nie najada. Ma 4,5 m-ca a wisi na cycu jak noworodziu. Nie chcialabym konczyc KP przyszlo mi na mysl, zeby sprobowac karmienia mieszanego. Co myslicie?
Baronowa, dobrze kojarze, ze Twoj malutki dostaje mm i odciagniete? Jakid mleko podajesz?Patrycja24 -
Super Baronowa
U nas na razie pupę ambitnie podnosi, na nogach prostych też się unosi, ale rękami nic a nic bo cały czas je tylko memła, muszą Go bardzo dziąsła swędzieć.. Kiedyś próbował rękami coś pokombinować, brał zabawki, a teraz tylko ręce ciumka... -
domi05 wrote:Dziewczyny bierzecie jakieś suplementy? Tylko nie na włosy bo z tym problemu nie mam;p
Takie jakieś witaminowe?
Bo jak mnie ostatnio moja lekarka zobaczyła to kilkakrotnie pytała czy aby na pewno nie mam problemów sercowych... Jestem tak zmęczona i wyczerpana i blada... i kazała brać jakieś witaminy. Polecacie coś?
Powiedziała że mogę te co w ciąży, czyli Pregna?
ja dojadam z okresu ciązy Mama DHA Premium -
I Dominik poleciał z wagi... 100g w ciągu tygodnia... więcej spadł niż ostatnio przybrał... waży 5300 z groszami... Przy tym jego jedzeniu to nie ma się co dziwić ale co z tym zrobić...? Na pewno będę do każdego mleka dawać kleiku, kaszka na gęsto dwa razy dziennie i słoiczek owoców... ale co więcej? Owoce je chętnie, ale warzywom się zbuntował... więc na razie odpuszczam bo je kilka łyżeczek i popija 30-40ml mleka więc chyba lepiej żeby butlę wypił... nie wiem... on mi tak mało je... a już było tak dobrze...
Jak do poniedziałku nie ruszy będę musiała iść do lekarza i pewnie zmiana mleka na humanę... a jak nie pomoże to co? Szpital...??
Wyniki krwi i moczu ma idealne... -
Patrycja24 wrote:Mam wrazenie, ze moj dzieć sie nie najada. Ma 4,5 m-ca a wisi na cycu jak noworodziu. Nie chcialabym konczyc KP przyszlo mi na mysl, zeby sprobowac karmienia mieszanego. Co myslicie?
Baronowa, dobrze kojarze, ze Twoj malutki dostaje mm i odciagniete? Jakid mleko podajesz?
-
Patrycja24 wrote:Myslalam, zeby podawac mu na poczatek 2 butle dziennie, w poludnie i po kapaniu. A reszte to cycek. Ale co z rozszerzaniem diety? Czy nadal moge poczekac az skonczy 6 m-cy?
-
Baronowa_83 wrote:Tyle, ze jak podasz butle to może odrzucić cycka. Bo juz nie będzie musial sie męczyćPatrycja24
-
Patrycja24 wrote:Ja mu czasem daje odciagniete z butli. Wlasciwie to prawie codziennie dostaje. No mam dylemat czy zacisnac zeby i jeszcze poczekac czy wprowadzic karmienie mieszane.
-
Patrycja- moja też dostaje czasem butlę mm. Zawsze wtedy, kiedy mam wrażenie, że się nie najadła- jak np. wczoraj wieczorem: opróżniła obie piersi i nadal się darła- dostała butlę, wypiła 150ml i poszła spać! ewidentnie mam kryzys laktacyjny... Poza tym daję mm jak nagle wypadnie mi jakieś wyjście do ludzi i nie mam czasu rozmrozić mojego, a nie bardzo widzi mi się wyciąganie piersi lub po prostu nie będzie takiej opcji (jak ostatnio w kościele
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 09:02
-
Oj, dziewczyny dobrze, ze jestescie nie mam wsparcia w kp. Moj niemąż daleko, mama twierdzi, ze mlody sie nie najda i dlatego jest taki marudny i malo spi. Wiem, ze mowi to w dobrej wierze, zebym troche "odżyla". A ja jestem rozdarta. Chce karmic piersia, ale jestem zmeczona. Mega zmeczona. Myslicie, ze po rozszerzeniu diety bedzie lepiej?Patrycja24
-
Patrycja24 wrote:Oj, dziewczyny dobrze, ze jestescie nie mam wsparcia w kp. Moj niemąż daleko, mama twierdzi, ze mlody sie nie najda i dlatego jest taki marudny i malo spi. Wiem, ze mowi to w dobrej wierze, zebym troche "odżyla". A ja jestem rozdarta. Chce karmic piersia, ale jestem zmeczona. Mega zmeczona. Myslicie, ze po rozszerzeniu diety bedzie lepiej?
hej, my tez mamy kryzys w kp, ale walczymy, chce go karmic cyckiem chociaz do konca 6 miesiaca, polecam femilakter i kozieradke, mi pomaga