X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i My ;)

U Nas rytm się ustawił, czuwanie w dzień nie więcej niż 2-2,5h, ok 19.00 kąpiel, o 19.30 śpi.
    Ale w nocy szału niema, ewidentnie przez zęby, bo jak się budzi to marudzi z zamkniętymi oczami i się kręci, a jak posmaruję żelem dziąsła i dam smoka to zasypia.

My też obiadek traktujemy jak posiłek i mleko dostaje nie wcześniej niż 2,5h po, obiad-warzywka popija wodą.

Baronowa - Twój widzę też już szaleje, szok, Moja przy Twoim to daleko za murzynami jest ;)

Co do ulewania i wymiotów, to u Nas niema, ale u koleżanki Mały wymiotował jak miał katar, po pryskaniu solą morską w nosek, i lekarz kazał odstawić że widocznie jakoś nie toleruje.
    Po odstawieniu przeszło.

km5sdf9h3loowecn.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mikolaj po szczepieniu w nocy sie budził!!! Z godzine leżał w łóżeczku i gadal. Ja go nie lulam juz od ponad miesiąca tak ze sam usnął ale wiadomo godzina juz bez spania ehhh a rano do pracy ..

hsxq6uc.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super,Nina nie chce dzisiaj mleka wciąga wlasnie drugi sloiczek 190 g obiadki ,boje sie ze mleka już nie będzie chciala

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55d6d1ad864a.jpg
    U nas tez ostro cwiczy;)
    Baronowa witaj w klubie

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bierzecie jakieś suplementy? Tylko nie na włosy bo z tym problemu nie mam;p
    Takie jakieś witaminowe?
    Bo jak mnie ostatnio moja lekarka zobaczyła to kilkakrotnie pytała czy aby na pewno nie mam problemów sercowych... Jestem tak zmęczona i wyczerpana i blada... i kazała brać jakieś witaminy. Polecacie coś?
    Powiedziała że mogę te co w ciąży, czyli Pregna?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrazenie, ze moj dzieć sie nie najada. Ma 4,5 m-ca a wisi na cycu jak noworodziu. Nie chcialabym konczyc KP :-( przyszlo mi na mysl, zeby sprobowac karmienia mieszanego. Co myslicie?
    Baronowa, dobrze kojarze, ze Twoj malutki dostaje mm i odciagniete? Jakid mleko podajesz?

Patrycja24
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Baronowa :)
    U nas na razie pupę ambitnie podnosi, na nogach prostych też się unosi, ale rękami nic a nic bo cały czas je tylko memła, muszą Go bardzo dziąsła swędzieć.. Kiedyś próbował rękami coś pokombinować, brał zabawki, a teraz tylko ręce ciumka...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny bierzecie jakieś suplementy? Tylko nie na włosy bo z tym problemu nie mam;p
    Takie jakieś witaminowe?
    Bo jak mnie ostatnio moja lekarka zobaczyła to kilkakrotnie pytała czy aby na pewno nie mam problemów sercowych... Jestem tak zmęczona i wyczerpana i blada... i kazała brać jakieś witaminy. Polecacie coś?
    Powiedziała że mogę te co w ciąży, czyli Pregna?

ja dojadam z okresu ciązy Mama DHA Premium

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Dominik poleciał z wagi... 100g w ciągu tygodnia... więcej spadł niż ostatnio przybrał... waży 5300 z groszami... Przy tym jego jedzeniu to nie ma się co dziwić ale co z tym zrobić...? Na pewno będę do każdego mleka dawać kleiku, kaszka na gęsto dwa razy dziennie i słoiczek owoców... ale co więcej? Owoce je chętnie, ale warzywom się zbuntował... więc na razie odpuszczam bo je kilka łyżeczek i popija 30-40ml mleka więc chyba lepiej żeby butlę wypił... nie wiem... on mi tak mało je... a już było tak dobrze...
    Jak do poniedziałku nie ruszy będę musiała iść do lekarza i pewnie zmiana mleka na humanę... a jak nie pomoże to co? Szpital...??
    Wyniki krwi i moczu ma idealne...

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Mam wrazenie, ze moj dzieć sie nie najada. Ma 4,5 m-ca a wisi na cycu jak noworodziu. Nie chcialabym konczyc KP :-( przyszlo mi na mysl, zeby sprobowac karmienia mieszanego. Co myslicie?
    Baronowa, dobrze kojarze, ze Twoj malutki dostaje mm i odciagniete? Jakid mleko podajesz?
    Nan pro i polowowa mojego. Tylko odciąganie mleka jest chujowe;)q

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam, zeby podawac mu na poczatek 2 butle dziennie, w poludnie i po kapaniu. A reszte to cycek. Ale co z rozszerzaniem diety? Czy nadal moge poczekac az skonczy 6 m-cy?

Patrycja24
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet na samym mm możesz czekać do końca szóstego miesiąca :)

Patrycja24 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Myslalam, zeby podawac mu na poczatek 2 butle dziennie, w poludnie i po kapaniu. A reszte to cycek. Ale co z rozszerzaniem diety? Czy nadal moge poczekac az skonczy 6 m-cy?
    Tyle, ze jak podasz butle to może odrzucić cycka. Bo juz nie będzie musial sie męczyć

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nesone Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Tyle, ze jak podasz butle to może odrzucić cycka. Bo juz nie będzie musial sie męczyć

Patrycja sprobuj moze diody cup zamiast tej butli ;)

Patrycja24 lubi tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ja mu czasem daje odciagniete z butli. Wlasciwie to prawie codziennie dostaje. No mam dylemat czy zacisnac zeby i jeszcze poczekac czy wprowadzic karmienie mieszane.

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Ja mu czasem daje odciagniete z butli. Wlasciwie to prawie codziennie dostaje. No mam dylemat czy zacisnac zeby i jeszcze poczekac czy wprowadzic karmienie mieszane.
    Skoro masz dylemat to zostan kp. Bo będziesz zalowac. Tez bym rzucila laktator w cholerę ale będę miec wyrzuty sumienia to się dalej męcze

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja- moja też dostaje czasem butlę mm. Zawsze wtedy, kiedy mam wrażenie, że się nie najadła- jak np. wczoraj wieczorem: opróżniła obie piersi i nadal się darła- dostała butlę, wypiła 150ml i poszła spać! ewidentnie mam kryzys laktacyjny... Poza tym daję mm jak nagle wypadnie mi jakieś wyjście do ludzi i nie mam czasu rozmrozić mojego, a nie bardzo widzi mi się wyciąganie piersi lub po prostu nie będzie takiej opcji (jak ostatnio w kościele :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 09:02

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, dziewczyny dobrze, ze jestescie ;-) nie mam wsparcia w kp. Moj niemąż daleko, mama twierdzi, ze mlody sie nie najda i dlatego jest taki marudny i malo spi. Wiem, ze mowi to w dobrej wierze, zebym troche "odżyla". A ja jestem rozdarta. Chce karmic piersia, ale jestem zmeczona. Mega zmeczona. Myslicie, ze po rozszerzeniu diety bedzie lepiej?

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina jest na mm,ja żałuję ze nie walczylam o pokarm i zeby chciała ssac piersi...

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    Oj, dziewczyny dobrze, ze jestescie ;-) nie mam wsparcia w kp. Moj niemąż daleko, mama twierdzi, ze mlody sie nie najda i dlatego jest taki marudny i malo spi. Wiem, ze mowi to w dobrej wierze, zebym troche "odżyla". A ja jestem rozdarta. Chce karmic piersia, ale jestem zmeczona. Mega zmeczona. Myslicie, ze po rozszerzeniu diety bedzie lepiej?

hej, my tez mamy kryzys w kp, ale walczymy, chce go karmic cyckiem chociaz do konca 6 miesiaca, polecam femilakter i kozieradke, mi pomaga

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
‹‹ 1945 1946 1947 1948 1949 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ