X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi, mam to samo. tzn. jelita pod żołądkiem. sama się zastanawiałam czemu, skoro macica jeszcze nie jest zbyt duża.

Mam dziś chyba zgagę. Kurdę, w życiu czegoś takiego nie czułam.

I oglądam "moje 600gram szczęścia". Jedyny program, który oglądam. To pewnie przez ciążę, ale bardzo mnie to wzrusza. Na szczęście zwykle pozytywnie ;)

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Hej dziewczyny! Chyba ze 3 dni nie zaglądałam, ale teraz już wiem, że nie jestem w stanie Was nadrobić...tzn od czasu do czasu czytałam na telefonie, ale jestem taka słaba, ciągle bym spała i jadła...wczoraj byłam z młodymi w szkole w jedną stronę spoko, z powrotem myślałam, że nie dojdę, jakaś zadyszka czy cóś.Na swoje trzecie piętro jak wchodziłam to miałam wrażenie, że cala klatka słyszy jak sapię :P
    Wszystko robię na raty,a w domu tyle pracy już się nazbierało, że nie wiem kiedy ogarnę, na szczęście chłop ma jutro wolne. Ja będę ciasta piekła na imieniny starszego...
    Wszystkiego dobrego dziewczynki! <3 <3 <3

haha jakbym widziała siebie :D wczoraj 3 godziny sprzątałam łazienke bo było mi tak nie dobrze ze co 5 min musiałam sie połozyc na 10 :D

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

ex2banlianb8bcf2.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak szerokiem gronu rodziny/przyjaciół mówiłyscie już o ciąży?? bo my teroretycznie jutro zamierzamy powiedziec rodzicom i mi sie wydaje ciągle ze to za wczesnie...

ex2banlianb8bcf2.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia wrote:
    Dziewczyny jak szerokiem gronu rodziny/przyjaciół mówiłyscie już o ciąży?? bo my teroretycznie jutro zamierzamy powiedziec rodzicom i mi sie wydaje ciągle ze to za wczesnie...
    Wiedzą moi rodzice i rodzeństwo, tesciom nie mówimy, dopóki nie będzie mocno widać, teściowa nie umie trzymać języka za zębami. W pierwszej ciąży miała nikomu nie mówić, nie dosyć że wygadala to prosto w oczy się zapierała, że nie. Jednak tego samego dnia przy niej samej ktoś powiedział, że od razu dzwoniła i mówiła

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Wiedzą moi rodzice i rodzeństwo, tesciom nie mówimy, dopóki nie będzie mocno widać, teściowa nie umie trzymać języka za zębami. W pierwszej ciąży miała nikomu nie mówić, nie dosyć że wygadala to prosto w oczy się zapierała, że nie. Jednak tego samego dnia przy niej samej ktoś powiedział, że od razu dzwoniła i mówiła
    No i koleżanka wie, bo upowazniłam ja do ewentualnego odbioru dzieci ze szkoły

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia wrote:

U nas chyba wie już większość rodziny i znajomych :)

Gratuluję wizyt!

U nas dzisiaj piękne słoneczko :) w usg weszliśmy dzisiaj w 11 tc. Ostatnie dni codziennie jesteśmy na budowie albo na zakupach :) mamy juz kilkanaście rzeczy dla bąbla i zbiór ten się powiększa, najbardziej szaleje moja mama :)

Pozdrawiamy!

Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mimo wszystko boję się jeszcze cieszyć, bo widziałam dopiero pusty pęcherzyk ciążowy bez maleństwa. Ale z tego co słyszałam to bąbel ma jeszcze czas bo z USG to był 5w6d. Wiedzą na razie tylko moi rodzice i męża nikt więcej.

A wizytę następną mam 14 października i wtedy z USG byłby to 8w1d, a z OM 9w4d, to mam ogromną nadzieję że chociaż już maleństwo zobaczę. Tak się strasznie boję i nie mogę tego z siebie wyplenić :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 15:16

• ma_lina Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu zrobienia testu poszliśmy do moich rodziców (moje siostry z nimi mieszkają) i odmówiliśmy kieliszka porto, mówiąc, że zdaliśmy test ciążowy.

W poprzedniej ciąży nie mówiłam rodzicom, tylko jednej siostrze i babci (jakoś się przyjaźnimy :)), ale o poronieniu powiedziałam mamie. Teraz uznaliśmy, że dziecko nie jest tylko dla nas, ale dla całej rodziny, więc powinniśmy powiedzieć.

U teściów byliśmy, ale mąż wciąż zbiera się w sobie, żeby powiedzieć. Może pojedziemy tam w przyszłym tygodniu.

A-nisia, żaden moment ciąży nie jest całkowicie pewny. A przy stracie dziecka warto jest mieć przy sobie bliskich.

xpatiiix3, CassieMK, anka418 lubią tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie wiedzą rodzice,dziadkowie moi teściowie i troche znajomych....ja sie ciesze mimo wszystko i wiem że będzie wszystko dobrze,biore lutke pani doktor 2 tygodniebtemu powiedziala,że maluszek zdrowo sie rozwija,oszczedzam sie,dużo leże wiec jestem dobrej mysli,mimo 8 tc u mnie też już pare drobiazgów dla maluszka jest ;) wam też drogie MAMY dużo pozytywnego myślenia życze,mamusie uśmiechnięte to i nasze bąbelki szczęśliwie i zdrowo rosną ;)

Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 06:56

f2w3rjjg9i651cla.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kochane ekstra super wieści z wizyt chce widzieć i kciuki trzymam za Was :*

My dzisiaj ok fuj już długo na słodkie się nie popatrzę... zjadłam jabłko po Marcelu bo parę gryzow wziął i nie chcial tez blee słodkie jak cholera no odrzut będę miał teraz po tej glukozie z resztab i tak ochoty na slodycze nie było..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniesiack 6 tyg to może jeszcze nie być zarodka może ciąża młodsza nie martw się :* kiedy następna wizyta.?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 06:57

f2w3rjjg9i651cla.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim sensie młodsza ze troszkę zajęło maluszkowi zagniezdzenie :) o in vitro pamiętan kochana ostatnio wspominałaś. Nie martw się na pewno jest w porządku ale w sumie miesiąc po i tylko pecherzyk.? Może tak jak u którejś z dziewczyn za ciałkiem zoltkowym się schował łobuz "P

aniesiack lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:01

aniesiack lubi tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:37

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się dziś picie glukozy !!! A jakaś pani obok czekała na pustą szklanę i tupała nogą, by mnie pospieszyć. :D
    Czytałam o tym wczoraj, a tak mam że śnią mi się rzeczy o których myślę przed snem :D

Jeż niedługo dziewczynki słodkie drineczki :D

Agnieszka0812, Marietta lubią tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • aniesiack Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:

Aniesiack a kiedy masz teraz następną wizytę?

13ego października :)

f2w3rjjg9i651cla.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejbi za jakieś 3msc znowu będę pić, po 24tc ale za to cukrzycy brak i jestem happy :P

A ja USG genetyczne za 10 dni mam już :D

A jutro PIERWSZE URODZINY MOJEJ KSIĘŻNICZKI <3

anka418, mejbi, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:01

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ