X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    o to widze,ze nie jestem sama u mnie jak nie mdlosci to bol brxucha ciagnący....dziś doszła swedzaca skora brzucha,w dodatku mialam dzisiaj stresujaca sytuacje,dzwonie do mamy żale sie,a ona tylko "uspokoj sie,twoje dziecko to bedzie klebek nerw" przeciez ja o tym wszystkim wiem,wiec dlaczego takie upominanie zero wczucia sie w moją sytuacje tylko komentarze,moja tesciowa wie o ciazy,ale mam z nią żadki kontakt,jak sie juz z nia spotkam to tylko w obecnosci meza i tescia,ale wtedy to tylko gora na 1h i wtedy pyta jak sie czuje i daje mi ubrania ciążowe a tak to nie wtrąca sie za co ją uwielbiam

ja też chcę taką teściową!! ja już nie potrafię się doczekać przeprowadzki, kurczę jeszcze remont się przeciąga..nie wiem jak wytrzymam te 2 tygodnie, w dodatku moja teściowa idzie do spzitala w środę na wycięcie migdałów i potem będę musiała obok niej latać,ale przy najmniej nie będzie gadać tyle przez jakiś czas..

3jgxxzkra9730jiu.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moja teściowa jest wyjątkowa,za to moja mama zachowuje sie jak taka obrzydliwa teściowa :/

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:07

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Anniusia padlam, przepraszam ze śmieje się z migdałów Twojej teściowej ....:-)
    A moja jest najlepsza teściowa na świecie choć po porodzie było ciężko śle ale się dogadalysmy :-)

haha spoko to okropne ale ja jestem jedyną osobą która jest mega wzięta,że ona idzie do szpitala :)

konwalijka lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a co z tą siarą z sutków...kiedy powinna sie pojawić????

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz w domku ;) no więc tak po godzinie 151 po 2h nie było wyniku jeszcze potem mama mi poda a na czczo 88 ale pff konkret spacer i się naczekalam póki co więc spaliło się bo póki szpital itd to ho ho ;) no ale w porządku :P

Candless u mnie w ciągu ostatnich 2-3 tyg zaczęła lecieć już siara wcześniej jeszcze białe mleko było ale ja zaszłam w pół roku po odstawieniu od cyca :P w pierwszej ciąży pojawiła się jakoś 17-18 tydzień :)

Eliana nie skierowanie na krzywa i wyniki od endo dostałam :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też sucha skóra brzuchol smaruje już hmm moje dłonie są w tragicznym stanie ale to w każdej ciąży tak pęka mi skóra do krwii na kostkach.. :( piecze i wgl..

Kurde i od paru dni swędzi mnie wewnętrzna strona dłoni i podeszwy stóp... :/ cholestaze miałam ale ona to dopiero w drugiej połowie ciąży się ujawnia jak już.

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na mdłości pije herbatę imbirowa, a dziś dostałam przesyłkę od jednej koleżanki z forum z cukierkami imbirowymi i tabsami na mdłości i wymioty. Póki co jest super, no i nie można doprowadzić do uczucia głodu bo to najgorsze :) a powiem wam, że nie ma objawów, to się martwimy, są objawy to narzekamy, ale przynajmniej wiadomo, że coś się dzieje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 12:46

• candles88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ja na mdłości pije herbatę imbirowa, a dziś dostałam przesyłkę od jednej koleżanki z forum z cukierkami imbirowymi i tabsami na mdłości i wymioty. Póki co jest super, no i nie można doprowadzić do uczucia głodu bo to najgorsze :) a powiem wam, że nie ma objawów, to się martwimy, są objawy to narzekamy, ale przynajmniej wiadomo, że coś się dzieje!

a czy ta herbata to tylko imbirowa czy z jakims miodem,ja szukalam w duzych sklepachbto są wszystkie z jakim dodatkiem np miód,cytryna

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Eustoma Znajoma

Wysłany: 2 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedziemy dzisiaj do teściów przekazać im dobrą nowinę. Muszą wytrzymać miesiąc żeby nikomu słówka nie pisnąć do badań prenatalnych a mają strasznie długie języki.

Moja teściowa jest drugą żoną teścia i kompletnie nie ma instynktu macierzyńskiego. Jest oschła i wymagająca. U niej w domu nic nie można ruszyć. Jest o tyle sprawiedliwa bo i mnie i męża traktuje tak samo źle ;p Dobrze że mam do nich daleko ;p

Pati jak się czujesz bo badaniach?

5djylhb8rtousdov.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zcielo z nóg o 11 i niedawno się obudziłam i robię obiad

Wstawie wam zdjęcie usg z wczoraj. Poznajcie moje gigantyczme dziecie które jest zaslonione krzyżykiem ;)
    http://static.pokazywarka.pl/i/6088612/568332/img-20151002-130247.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 13:10

konwalijka, Efendis, hiacynta99, Agnieszka0812, anka418, Dariaaa88, Eliana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    a czy ta herbata to tylko imbirowa czy z jakims miodem,ja szukalam w duzych sklepachbto są wszystkie z jakim dodatkiem np miód,cytryna
    Imbirowa z dodatkiem pokrzywy i czarnej porzeczki, taką mi dała w aptece, ale jest dobra i nawet mi smakuje bez cukru. A w biedronce widziałam imbirowa z gruszka, może też będzie niezła;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wogole żadnych mdłości nie mam nic czasem poboli podbrzusze no i cyce mam jak donice nie można ich nawet dotknąć.
    Ale mdłości wogole...chyba że dopiero mnie to czeka:)

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Chyba ze 3 dni nie zaglądałam, ale teraz już wiem, że nie jestem w stanie Was nadrobić...tzn od czasu do czasu czytałam na telefonie, ale jestem taka słaba, ciągle bym spała i jadła...wczoraj byłam z młodymi w szkole w jedną stronę spoko, z powrotem myślałam, że nie dojdę, jakaś zadyszka czy cóś.Na swoje trzecie piętro jak wchodziłam to miałam wrażenie, że cala klatka słyszy jak sapię :P
    Wszystko robię na raty,a w domu tyle pracy już się nazbierało, że nie wiem kiedy ogarnę, na szczęście chłop ma jutro wolne. Ja będę ciasta piekła na imieniny starszego...
    Wszystkiego dobrego dziewczynki! <3 <3 <3

hiacynta99, Magdalena91, anka418 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny zapomniałam napisać, że bardzo dobry jest imbir suszony, ja dodaję do herbaty, bo ssanie nie bardzo mi wychodzi :P

i kupuję tutaj jakby coś
    http://pliczko.pl/pl/c/BAKALIE/69

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jutro na zakupy pedze z mężem,a dzisiaj musze odebrac jeszcze moje maleństwo z warsztatu :D

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam dzis na USG wszystko jest ok dzidzius caly i zdrowy no i 9t5d wiec mlodszy mlodszy...

izizizi, Agnieszka0812, anka418, xpatiiix3, CassieMK lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam dzis na USG wszystko jest ok dzidzius caly i zdrowy no i 9t5d wiec mlodszy mlodszy...

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a u mnie mala zmiana planów wizyte mam jednak dzis - pasuje wiedziec co i jak bo ewentualnie maz mn8e zatrudni jesli bedzie oj . a dzis i kregoslup i brzuch i wszystko naraz moz3 ze stresu ... Tak wiec cos o 20 15 sie dowiem na serduszko sie bardzo nie nastawiam predzej dowiedziec jak tam moja nadzerka sie miewa . mam stresa jakby to 1 ciaza byla normalnie .pisze z telefonu i za błędy przepraszam .

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 2 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuski, u mnie dziwna sytuacja brzuchowa, jest juz lekko zaokraglony a wieczorem to wogole juz wygladam jak w 5 mcu, ale normalnie czuje jakby wszystkie wnetrznosci podniosly mi sie do gory, nie wiem nawet jak to opisac, tak jakby wszystkie jelita byly scisniete pod zoladkiem. Oczywiscie glod mnie dopada ogromny ale jak juz sie najem to czuje sie okropnie i przetrawic tego nie moge. Tez tak macie czy tylko ze mnie taka kosmitka? :-0

ma_lina, Marietta lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
‹‹ 253 254 255 256 257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ