X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta nigdzie nie odchodz, jestes w ciazy i masz termin na maj, i to jest watek dla Ciebie wlasnie i innych majowych mam :) A te dziewczeta ktore przychodza tu po to zeby pisac nie na temat i w dodatku atakowac ktorekolwiek z nas nie powinny miec tu prawa wstepu, zaluje ze nie ma tu takiej funkci jak w fb gdzie mozna blokowac takie trolle :)

Dla nas i naszych fasolek najwazniejszy jest teraz spokoj, i tego wlasnie oczekujemy w zamian dajac to samo :) Zyjmy i dajmy zyc innym tak? Kazda ma swoja ciaze i niech zajmie sie swoim brzuchem i swoim dzidziusiem, a te ktore w ciazy jeszcze nie sa niech sie skupia na staraniach. Tyle dziewczyn tu wpadlo w odwiedziny z innych watkow i potrafilo nam, majowym mamom pogratulowac i zyczyc spokojnej ciazy, a tu nagle trafia sie taka jedna z druga ktora wpada jak nie powiem co i sieje zamet... mam nadzieje ze to byl pierwszy i ostatni taki incydent, bo nie przyszlysmy tu po to zeby uczestniczyc w pyskowkach tylko po to zeby wzajemnie sie wspierac i wymieniac doswiadczeniami :) jesli komus to nie pasuje niech zalozy swoja grupe i wypisuje tam brednie a nie zasmieca tego watku.

Temat uwazam za zamkniety i mam nadzieje ze juz takie sytuacje nie beda mialy tu miejsca.

Zycze wszystkim pozytywnego, spokojnego dnia :)

hiacynta99, izizizi, anka418, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Kochana co ty gadasz, ja miałam betę 12 a dwa dni juz 51 . Gratulacje ciąża jak nic <3 <3
    zdrówka życzę

Również dla Basi <3 <3
    tak ale w jakim dniu po owu?

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja nie powiem nic na ten temat bo zyciu nie mialam bety robionej chociaz jestem w czwartej ciazy, niemniej chcialabym zeby Ci sie wszystko dobrze ulozylo :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    tak ale w jakim dniu po owu?
    A żebym ja Ci wiedziała :) tak podobnie jak u ciebie 9,10 dpo miałam 12 betę. Nic się nie mart!!! Jest dobrze jesli chcesz to powtórz jesli będziesz spokojniejsza :) ja przeszłam horror czekając na wynik drugiej i dlatego nie chce robic juz bety. Bo wczesniej siknelam sobie na tedt i krecha byla słabsza i juz nerwy ze cos nie tak .

Teraz jestem - Spokojniejsza, mam fajne babeczki tu na forum i niech tak zostanie:-)

Bree lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra bunt 3 latka kto to wymyślił :o tragedia jest dzisiaj z synem kładzie się tupie wali pięściami zamyka się sam w pokoju.. :o

hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    O masakra bunt 3 latka kto to wymyślił :o tragedia jest dzisiaj z synem kładzie się tupie wali pięściami zamyka się sam w pokoju.. :o

Mój ma bunt do dzis:) teraz zaczęły sie pyskowania
    Ze to ja go denerwuje,ze ja zaczynam!,ze sie drę itp:) mój synek poszedl drugi raz do klasy 0 :P może się zmieni ..

Bree, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Widzę, że temat becikowego się pojawił, a powiedzcie mi czy któraś może wie coś więcej, doczytała, usłyszała na temat zasiłku w wysokości 1000 zł na dziecko urodzone od 2016 roku? Bardzo mnie ten temat ciekawi z tego względu, że jestem osobą bezrobotną, mającą obronę magisterki w październiku i do tej pory nie pracowałam. Pracy miałam szukać z dyplomem w ręku ale teraz raczej nikt ciężarnej nie zatrudni i nie ukrywam, że ten tysiak pewnie by się przydał na wydatki związane z maluszkiem.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia niestety ja nie pomogę w tym temacie, nie mam pojęcia jak ma to działać i czy jest dla wszystkich bez ograniczeń... musiałabym poszperać w necie najlepiej na stronie ministerstwa polityki rodzinnej

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree, kochana a ty w UK mieeszkasz tak??? jak tu wyglada sprawa z praca??? kiedy najpozniej trzeba pracodawcy powiedziec???

Bree, hiacynta99 lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    A żebym ja Ci wiedziała :) tak podobnie jak u ciebie 9,10 dpo miałam 12 betę. Nic się nie mart!!! Jest dobrze jesli chcesz to powtórz jesli będziesz spokojniejsza :) ja przeszłam horror czekając na wynik drugiej i dlatego nie chce robic juz bety. Bo wczesniej siknelam sobie na tedt i krecha byla słabsza i juz nerwy ze cos nie tak .

Teraz jestem - Spokojniejsza, mam fajne babeczki tu na forum i niech tak zostanie:-)
    Ja nie mam 10dpo, a 10 dpt. Jestem po transferze in vitro.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale jak przedstawic dochody w polsce, gdzie moj pracuje za granica, a ja tu jestem bezrobotna? to chyba mi nie przyznaja tego becikowego :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 12:44

• Bree Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    Bree, kochana a ty w UK mieeszkasz tak??? jak tu wyglada sprawa z praca??? kiedy najpozniej trzeba pracodawcy powiedziec???

Najwczesniej w 12 tygodniu ale nie pozniej jak 15 tydzien przed porodem, tu masz ciekawe linki moze sie czegos dowiesz wiecej :)

http://www.polkadot.pl/mama_i_dziecko/ciaza_i_porod_w_uk/prawa_ciezarnych_kobiet_w_pracy

http://polemi.co.uk/poradniki/ciaza-porod-w-wielkiej-brytanii/zapomogi-dla-kobiet-ciezarnych-w-szkocji-anglii-irlandii-polnocnej-walii-487

A gdzie mieszkasz? Bo ja w Yorku :) chodzisz do polskiego lekarza prywatnie bo ja tak do Manchesteru jezdze, tam jest fajny polski ginekolog :)

preg.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Klaudia niestety ja nie pomogę w tym temacie, nie mam pojęcia jak ma to działać i czy jest dla wszystkich bez ograniczeń... musiałabym poszperać w necie najlepiej na stronie ministerstwa polityki rodzinnej

Dzięki za podpowiedź, z tego co tam wyczytałam i jeśli dobrze zrozumiałam, pieniążki będą przysługiwały każdej bezrobotnej czy też studentce lub osobie zatrudnionej na umowę cywilno-prawną jeżeli równocześnie nie będzie pobierała zasiłku macierzyńskiego.

anka418 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Najwczesniej w 12 tygodniu ale nie pozniej jak 15 tydzien przed porodem, tu masz ciekawe linki moze sie czegos dowiesz wiecej :)

http://www.polkadot.pl/mama_i_dziecko/ciaza_i_porod_w_uk/prawa_ciezarnych_kobiet_w_pracy

http://polemi.co.uk/poradniki/ciaza-porod-w-wielkiej-brytanii/zapomogi-dla-kobiet-ciezarnych-w-szkocji-anglii-irlandii-polnocnej-walii-487

A gdzie mieszkasz? Bo ja w Yorku :) chodzisz do polskiego lekarza prywatnie bo ja tak do Manchesteru jezdze, tam jest fajny polski ginekolog :)

Ja w okolicach birmingham mieszkam.. nie ja pod opieka kliniki nieplodnosci aktualnie jestem z uwagi na moje 3 poronienia :( Mam jakiegos polskiego ginekologa ale kurcze kase tak sciagaja ze masakra.. 60 za wizyte 6 za Usg i 60 za porade ze juz niewspomne ze recepta to samo..
    Ja biore cyclogest 2*400mg i na razie jest wszystko ok :) :) Ale jakby cos sie dzialo to wiadomo odrazu biegne nie... ale oby bylo spoko...
    Ja to bym chetnie powiedziala juz pracodawcy ale tak sie boje jeszcze za wczesnie... zdecyduje po usg 18 wrzesnia mam..

Bree lubi tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka a chodzisz do Green Surgery? Bo to jest taka siec i maja kilka przychodzni w calej UK. U nas tez drogo, beta 60, recepta 40, sama wizyta 60. Jak poszlam na USG z normalnym badaniem + badania krwi na hormony to zaplacilam prawie 300 funtow! Ja poronilam raz i mam nadzieje ze na tym sie skonczy i teraz bedzie OK. niestety gin w tej klinice przyjmuje tylko w piatki i soboty i sa do niego kolejki i w razie pilnego przypadku to moze byc roznie bo GP mnie z drogi nie przyjmie a do szpitala trzeba miec skierowanie a na pogotowiu czasami sie czeka po kilka godzin... A Ty w ktorym jestes tygodniu? jesli masz juz papiery od lekarza i jestes po pierwszej wizycie to mozesz dac pracodawcy tymbardziej ze wczesniej poronilas to masz specjalne przywileje i powinas miec lzejsza prace.... No i zalezy gdzie racujesz, na jakiej umowie czy masz kontrakt czy przez agencje bo moga byc jakies roznice...

Ja biore luteine 2 razy po 50 mg dowcipne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 13:04

preg.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:56

Bree, Anna255, anka418 lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie kochana ja chodze do kliniki sie lecze ta polska przychodnia u mnie jest tylko wlasnie w niedziele... wiec gdyby nie daj boze cos mi sie na tygodniu dziao to jestem w d**** ja nie raz szlam na pogotowie to odrazu mnie brali jak mowilam ze brzuch boli a w ciazy i ze plamienia tak wiec nie czekalam..
    Ja bylam juz na Usg w tamten piatek ale niestety za wczesnie i wlasnie pecherzyk byl 3mm a zarodka jeszcze nie bylo widac.. mialam isc w ten piatek ale okazalo sie ze moja ginka bedzie na holiday-u wiec ide dopiero 18... i wtedy jej sie wszystkiego dowiem jak i co z ciaza i czy da mi zaswiadcze ja sie boje bo pracuje z polakami ktorych priorytetem jest tylko obrobienie innym 4 liter a nie chce sie denerwowac i zloscic bo to mi tyko by zaszkodzilo i dziecku... najgorsze jest to ze ja mam leki caly czas ze poronie..

Bree lubi tę wiadomość

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i wg ovu jestem w 7tyg -6tc i 2dzien ale zarodek ma niby 3 tyg wiec nie wiem wkoncu dokladnie w ktorym jestem bo owulacje mialam 7sierpnia a ostatni okres zaczol sie 21 lipca..

Bree, Larisa, Eliana lubią tę wiadomość

• ma_lina Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam betę i progesteron. Beta 380, progesteron 17. Podobno w ciągu dnia często otrzymuje się bardzo zróżnicowane wyniki, ale gin już wczoraj zalecił mi branie luteiny 2x1 z uwagi na wcześniejsze poronienie. No i wzięłam.

W poniedziałek mam wizytę. Czuję się dobrze, choć obawiam się niedoborów magnezu (jakieś skurcze mnie łapią).

Bardzo mnie ta ciąża cieszy ;)

hiacynta99, anka418, Bree lubią tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Ja nie mam 10dpo, a 10 dpt. Jestem po transferze in vitro.

Aaaa kurczę nie znam się w tej kwestii a lekarz?,co na to ?? Sadze ze ciąża:)

myszka2070, Bree lubią tę wiadomość

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ