Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyma_lina wrote:Zrobiłam betę i progesteron. Beta 380, progesteron 17. Podobno w ciągu dnia często otrzymuje się bardzo zróżnicowane wyniki, ale gin już wczoraj zalecił mi branie luteiny 2x1 z uwagi na wcześniejsze poronienie. No i wzięłam.
W poniedziałek mam wizytę. Czuję się dobrze, choć obawiam się niedoborów magnezu (jakieś skurcze mnie łapią).
Bardzo mnie ta ciąża cieszy
Gratulacje pięknej bety:P lutke bierz i będzie dobrze !!!
Ps: Dzieki za w sparcie przy tej nie ciekawej akcjimyszka2070, Bree, ma_lina lubią tę wiadomość
-
I ja też ze względu na to ze się jeszcze uczę jestem bezrobotna i ciekawi mnie ten tysiak miesięcznie przez rok :o fajna sprawa w Naszej sytuacji zobaczymy czy to do skutku dojdzie bo becikowe to mi 2 przysługują 2.5tys na rodzinne się też łapie plus już dodatek za wielodzietnych będzie i więcej ulg z tytułu 3 dzieci.. tyle wiem ze mi przysługuje a czy coś więcej tego nie wiem... ale póki nie pracuje to korzystam dopytajcie się czy Wam coś nie przysługuje jeżeli któraś z Was żyję jeszcze bez ślubu to będzie figurowała jako samotna matka i należą się jej jakieś świadczenia zawsze to więcej na wyprawkę dla dzidziusia
Hiacynta tak to jest z tymi łobuzami mój też już pyskuje dzisiaj do mnie krzyczał fakać cie... ;omyszka2070, hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualny
-
kasius wrote:Moj dzisiejszy wynik bety (5t1d) 984,7 jeszcze u ginekologa nie bylam. Myslicie ze z takim wynikiem bedzie juz cos widac? Oczywiscie nie chodzi mi o serduszko bo wiem ze na to za wczesnie.
Bree lubi tę wiadomość
myszka2070 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
myszka2070 wrote:aha i wg ovu jestem w 7tyg -6tc i 2dzien ale zarodek ma niby 3 tyg wiec nie wiem wkoncu dokladnie w ktorym jestem bo owulacje mialam 7sierpnia a ostatni okres zaczol sie 21 lipca..
Ja miałam okres 20 lipcamyszka2070, hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyxpatiiix3 wrote:I ja też ze względu na to ze się jeszcze uczę jestem bezrobotna i ciekawi mnie ten tysiak miesięcznie przez rok :o fajna sprawa w Naszej sytuacji zobaczymy czy to do skutku dojdzie bo becikowe to mi 2 przysługują 2.5tys na rodzinne się też łapie plus już dodatek za wielodzietnych będzie i więcej ulg z tytułu 3 dzieci.. tyle wiem ze mi przysługuje a czy coś więcej tego nie wiem... ale póki nie pracuje to korzystam dopytajcie się czy Wam coś nie przysługuje jeżeli któraś z Was żyję jeszcze bez ślubu to będzie figurowała jako samotna matka i należą się jej jakieś świadczenia zawsze to więcej na wyprawkę dla dzidziusia
Hiacynta tak to jest z tymi łobuzami mój też już pyskuje dzisiaj do mnie krzyczał fakać cie... ;o
Hahaha dobry jest!!! a to mój pokazuje palca wskazującego i mówi faj fiuu haha :DWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 14:01
Bree lubi tę wiadomość
-
myszka2070 wrote:nie kochana ja chodze do kliniki sie lecze ta polska przychodnia u mnie jest tylko wlasnie w niedziele... wiec gdyby nie daj boze cos mi sie na tygodniu dziao to jestem w d**** ja nie raz szlam na pogotowie to odrazu mnie brali jak mowilam ze brzuch boli a w ciazy i ze plamienia tak wiec nie czekalam..
Ja bylam juz na Usg w tamten piatek ale niestety za wczesnie i wlasnie pecherzyk byl 3mm a zarodka jeszcze nie bylo widac.. mialam isc w ten piatek ale okazalo sie ze moja ginka bedzie na holiday-u wiec ide dopiero 18... i wtedy jej sie wszystkiego dowiem jak i co z ciaza i czy da mi zaswiadcze ja sie boje bo pracuje z polakami ktorych priorytetem jest tylko obrobienie innym 4 liter a nie chce sie denerwowac i zloscic bo to mi tyko by zaszkodzilo i dziecku... najgorsze jest to ze ja mam leki caly czas ze poronie..
oj wiem jak to jest, niestety w Uk czesto Polak polakowi wilkiem, nie pojmuje tego fenomenu, a lekarka powinna dac Ci takie zaswiadczenie bez problemu, nie wiem tylko w jakiej powinno byc formie, moze warto by bylo zapytac w hr? Bo lekarze czasami za opinie do zakladu pracy trzeba zaplacic, ale nie wiem jak jest w tym wypadku... na bank jestem pewna ze po poronieniu nie powinnas ciezko pracowac i Twoj pracodawca powinien sie do tego dostosowac. Ja poronilam tylko raz i tez sie boje ze to sie moze powtorzyc, tymbardziej cie rozumiem, no i mam podobny problem jesli chodzi o wizyty u lekarza bo jak wspominalam przyjmuje tylk 2 razy w tygodniu, a ostatnio jak zaczelam plamic to musialam czekac 3 dni na glupie usg. Opieka medyczna tu jest troszke niepoukladana jesli chodzi o niektore sprawy.... ja biore caly czas lutke, 12 wrzesnia mam pierwsza wizyte u polskigo lekarza i boje sie jak diabli ze uslysze cos czego bym nie chciala uslyszec, ale pomimo tego staram sie byc dobrej mysli i zmuszam sie do pozytywnego mysleniahiacynta99 lubi tę wiadomość
-
ma_lina wrote:Anjaaa,
Witam Cie serdecznie w naszym gronie. Twoje posty sa pelne negatywnych emocji, a nie o to chyba chodzi. Mialam nadzieje, ze bedziemy sie wzajemnie wspierac, a nie obwiniac. A juz na pewno nie cytowac jakies stare wpisy. Sadze, ze kazda matka dowiadujac sie o ciazy zmienia sposob myslenia, zeby tylko pomoc dziecku przezyc tych kilka najtrudniejszych tygodni.
Osobiscie bardzo mnie cieszy, ze tyle z nas ma rodzic w maju. Ale ostatnie, czego nasze maluchy potrzebuja, to zawistne matki. Ja chce urodzic spokojne i opanowan dziecko, wiec chyba zaczne je uczyc tych cech juz w zyciu plodowym.
Witaj
Witaj.masz rację, to nie jest właściwe miejsce na tego typu wyrzuty.więcej już tu nie porusza tego tematu. Chodzi o to że Wasze forumowe koleżanki nas ciągle gnoja i myślą że się nie domyslimy. Więc powiedziałam swoje.tak jak powiedziałam tu kończę temat.PRZEPRASZAM niewtajemniczonych dziewczyny za zamęt.życzę Wam spokojnej ciąży i cudownyvh 9 miesiącyma_lina lubi tę wiadomość
Kropeczka * 4 listopada 2014
Ktosiek * 8 maja 2015 -
anka418 wrote:Niby mi mówił 4tc 5d i mówił ze jest idealnie ale w necie z takimi wymiarami jest 5tc 4d wiec na kolejnej wizycie zobaczę
Wydaje mi się ze podał Ci wiek z OM a na usg na zdjęciu albo opisie co pisze.? U mnie pisze ze się mieści w normach na 5t4d-6t4d i pisze 6t1d
Obiad dopiero robie a mi tak burzy już w brzuchu aż w głowie się kręci tez tak szybko głodne się robicie.?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 14:23
Livia
Nela
Marcel
-
Ej dziewczyny ja biore ten cyclogest dopochwowo 400mg i to jest wiecie taka spora ta tabletka w zwiazku z tym mam pytanie jesli to biore odczekam az sie rozpusci no ale przeciez nie moge z tym calymi dniami lezec.. to po jakim czasie to zaczyna dzialac??? bo ja jak tylko wstane to mi to wylatuje... a musze to 2 razy dziennie brac..myszka2070
-
nick nieaktualny
-
xpatiiix3 wrote:Wydaje mi się ze podał Ci wiek z OM a na usg na zdjęciu albo opisie co pisze.? U mnie pisze ze się mieści w normach na 5t4d-6t4d i pisze 6t1d
Obiad dopiero robie a mi tak burzy już w brzuchu aż w głowie się kręci tez tak szybko głodne się robicie.?
ja calymi dniami jestem glodna az mi niedobrze sie robi a jak zjem to zgaga..myszka2070