X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    Zrobiłam betę i progesteron. Beta 380, progesteron 17. Podobno w ciągu dnia często otrzymuje się bardzo zróżnicowane wyniki, ale gin już wczoraj zalecił mi branie luteiny 2x1 z uwagi na wcześniejsze poronienie. No i wzięłam.

W poniedziałek mam wizytę. Czuję się dobrze, choć obawiam się niedoborów magnezu (jakieś skurcze mnie łapią).

Bardzo mnie ta ciąża cieszy ;)

Gratulacje pięknej bety:P <3 lutke bierz i będzie dobrze !!!
    Ps: Dzieki za w sparcie przy tej nie ciekawej akcji :-/

myszka2070, Bree, ma_lina lubią tę wiadomość

• kasius Znajoma

Wysłany: 3 września 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzisiejszy wynik bety (5t1d) 984,7 :-) jeszcze u ginekologa nie bylam. Myslicie ze z takim wynikiem bedzie juz cos widac? Oczywiscie nie chodzi mi o serduszko bo wiem ze na to za wczesnie.

xpatiiix3, hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

ckaiyx8dmfx6ct48.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też ze względu na to ze się jeszcze uczę jestem bezrobotna i ciekawi mnie ten tysiak miesięcznie przez rok :o fajna sprawa w Naszej sytuacji ;) zobaczymy czy to do skutku dojdzie bo becikowe to mi 2 przysługują 2.5tys na rodzinne się też łapie plus już dodatek za wielodzietnych będzie i więcej ulg z tytułu 3 dzieci.. tyle wiem ze mi przysługuje a czy coś więcej tego nie wiem... ale póki nie pracuje to korzystam ;) dopytajcie się czy Wam coś nie przysługuje jeżeli któraś z Was żyję jeszcze bez ślubu to będzie figurowała jako samotna matka i należą się jej jakieś świadczenia zawsze to więcej na wyprawkę dla dzidziusia ;)

Hiacynta tak to jest z tymi łobuzami :) mój też już pyskuje dzisiaj do mnie krzyczał fakać cie... ;o

myszka2070, hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasius u mnie beta była ok 2000 to widziałam zarodek malusi ;)
    W czwartek miałam bete 1633,80 a w pn wizytę wiec beta była ok 2000 pewnie

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasius wrote:
    Moj dzisiejszy wynik bety (5t1d) 984,7 :-) jeszcze u ginekologa nie bylam. Myslicie ze z takim wynikiem bedzie juz cos widac? Oczywiscie nie chodzi mi o serduszko bo wiem ze na to za wczesnie.
    ja jak bylam mniej wiecej w tym czasie co ty teraz jestes to widzialam tylko pecherzyk 3mm.. na twoim miejscu bym sie wstrzymala i poszla w 6 tyg albo i 7

Bree lubi tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na 9033 w poniedziałek tydzień temu a w piatek już było widać 4mm fasola i serducho biło ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza dokładnie w 5tc 0d miałam 1,1mm zarodek i 9mm pęcherzyk

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja według OM byłam w 5t2d i na usg wyszło ze to 1.36cm pęcherzyk i 4mm zarodek to już 6t1d Tobie jaki wiek ciąży wyliczyło usg.?

hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby mi mówił 4tc 5d i mówił ze jest idealnie ale w necie z takimi wymiarami jest 5tc 4d wiec na kolejnej wizycie zobaczę ;)

hiacynta99, Bree, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    aha i wg ovu jestem w 7tyg -6tc i 2dzien ale zarodek ma niby 3 tyg wiec nie wiem wkoncu dokladnie w ktorym jestem bo owulacje mialam 7sierpnia a ostatni okres zaczol sie 21 lipca..

Ja miałam okres 20 lipca ;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Ja miałam okres 20 lipca ;)
    No a owulacje kiedy???

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    I ja też ze względu na to ze się jeszcze uczę jestem bezrobotna i ciekawi mnie ten tysiak miesięcznie przez rok :o fajna sprawa w Naszej sytuacji ;) zobaczymy czy to do skutku dojdzie bo becikowe to mi 2 przysługują 2.5tys na rodzinne się też łapie plus już dodatek za wielodzietnych będzie i więcej ulg z tytułu 3 dzieci.. tyle wiem ze mi przysługuje a czy coś więcej tego nie wiem... ale póki nie pracuje to korzystam ;) dopytajcie się czy Wam coś nie przysługuje jeżeli któraś z Was żyję jeszcze bez ślubu to będzie figurowała jako samotna matka i należą się jej jakieś świadczenia zawsze to więcej na wyprawkę dla dzidziusia ;)

Hiacynta tak to jest z tymi łobuzami :) mój też już pyskuje dzisiaj do mnie krzyczał fakać cie... ;o

Hahaha dobry jest!!!:) a to mój pokazuje palca wskazującego i mówi faj fiuu haha :P:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 14:01

Bree lubi tę wiadomość

• kasius Znajoma

Wysłany: 3 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za szybka odpowiedz :-* juz sie nie moge doczekac az zobacze moja malutka fasolke i uslysze bicie serduszka :-)

xpatiiix3, hiacynta99 lubią tę wiadomość

ckaiyx8dmfx6ct48.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:56

hiacynta99, Eliana lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka2070 wrote:
    nie kochana ja chodze do kliniki sie lecze ta polska przychodnia u mnie jest tylko wlasnie w niedziele... wiec gdyby nie daj boze cos mi sie na tygodniu dziao to jestem w d**** ja nie raz szlam na pogotowie to odrazu mnie brali jak mowilam ze brzuch boli a w ciazy i ze plamienia tak wiec nie czekalam..
    Ja bylam juz na Usg w tamten piatek ale niestety za wczesnie i wlasnie pecherzyk byl 3mm a zarodka jeszcze nie bylo widac.. mialam isc w ten piatek ale okazalo sie ze moja ginka bedzie na holiday-u wiec ide dopiero 18... i wtedy jej sie wszystkiego dowiem jak i co z ciaza i czy da mi zaswiadcze ja sie boje bo pracuje z polakami ktorych priorytetem jest tylko obrobienie innym 4 liter a nie chce sie denerwowac i zloscic bo to mi tyko by zaszkodzilo i dziecku... najgorsze jest to ze ja mam leki caly czas ze poronie..

oj wiem jak to jest, niestety w Uk czesto Polak polakowi wilkiem, nie pojmuje tego fenomenu, a lekarka powinna dac Ci takie zaswiadczenie bez problemu, nie wiem tylko w jakiej powinno byc formie, moze warto by bylo zapytac w hr? Bo lekarze czasami za opinie do zakladu pracy trzeba zaplacic, ale nie wiem jak jest w tym wypadku... na bank jestem pewna ze po poronieniu nie powinnas ciezko pracowac i Twoj pracodawca powinien sie do tego dostosowac. Ja poronilam tylko raz i tez sie boje ze to sie moze powtorzyc, tymbardziej cie rozumiem, no i mam podobny problem jesli chodzi o wizyty u lekarza bo jak wspominalam przyjmuje tylk 2 razy w tygodniu, a ostatnio jak zaczelam plamic to musialam czekac 3 dni na glupie usg. Opieka medyczna tu jest troszke niepoukladana jesli chodzi o niektore sprawy.... ja biore caly czas lutke, 12 wrzesnia mam pierwsza wizyte u polskigo lekarza i boje sie jak diabli ze uslysze cos czego bym nie chciala uslyszec, ale pomimo tego staram sie byc dobrej mysli i zmuszam sie do pozytywnego myslenia :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • anjaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    Anjaaa,

Witam Cie serdecznie w naszym gronie. Twoje posty sa pelne negatywnych emocji, a nie o to chyba chodzi. Mialam nadzieje, ze bedziemy sie wzajemnie wspierac, a nie obwiniac. A juz na pewno nie cytowac jakies stare wpisy. Sadze, ze kazda matka dowiadujac sie o ciazy zmienia sposob myslenia, zeby tylko pomoc dziecku przezyc tych kilka najtrudniejszych tygodni.

Osobiscie bardzo mnie cieszy, ze tyle z nas ma rodzic w maju. Ale ostatnie, czego nasze maluchy potrzebuja, to zawistne matki. Ja chce urodzic spokojne i opanowan dziecko, wiec chyba zaczne je uczyc tych cech juz w zyciu plodowym.

Witaj
    Witaj.masz rację, to nie jest właściwe miejsce na tego typu wyrzuty.więcej już tu nie porusza tego tematu. Chodzi o to że Wasze forumowe koleżanki nas ciągle gnoja i myślą że się nie domyslimy. Więc powiedziałam swoje.tak jak powiedziałam tu kończę temat.PRZEPRASZAM niewtajemniczonych dziewczyny za zamęt.życzę Wam spokojnej ciąży i cudownyvh 9 miesiący :)

ma_lina lubi tę wiadomość

Kropeczka * 4 listopada 2014 <3
    Ktosiek * 8 maja 2015 <3
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Niby mi mówił 4tc 5d i mówił ze jest idealnie ale w necie z takimi wymiarami jest 5tc 4d wiec na kolejnej wizycie zobaczę ;)

Wydaje mi się ze podał Ci wiek z OM ;) a na usg na zdjęciu albo opisie co pisze.? U mnie pisze ze się mieści w normach na 5t4d-6t4d i pisze 6t1d

Obiad dopiero robie a mi tak burzy już w brzuchu aż w głowie się kręci tez tak szybko głodne się robicie.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 14:23

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny ja biore ten cyclogest dopochwowo 400mg i to jest wiecie taka spora ta tabletka w zwiazku z tym mam pytanie jesli to biore odczekam az sie rozpusci no ale przeciez nie moge z tym calymi dniami lezec.. to po jakim czasie to zaczyna dzialac??? bo ja jak tylko wstane to mi to wylatuje... a musze to 2 razy dziennie brac..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ostatniej miesiączki miałam dokładnie 5tc :) wszystko jest idealnie :) w opisie mam napisane widoczny pęcherzyk ciążowy GS 9mm, co odpowiada 4tc 5d z echem zarodka 1,1mm

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Wydaje mi się ze podał Ci wiek z OM ;) a na usg na zdjęciu albo opisie co pisze.? U mnie pisze ze się mieści w normach na 5t4d-6t4d i pisze 6t1d

Obiad dopiero robie a mi tak burzy już w brzuchu aż w głowie się kręci tez tak szybko głodne się robicie.?

ja calymi dniami jestem glodna az mi niedobrze sie robi a jak zjem to zgaga..

‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ