X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:56

hiacynta99 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    przybijam piątkę! bo ja w pierwszej startowałam z 55kg a na porodówce pełne 80kg, czyli jak Ty 25kg. teraz startuję z 58 i mam nadzieję, że będę mieć max 70 na finiszu :D nie wiem jak to zrobię :D na szczęście teraz mnie na słodkie nie bierze, ale pewnie to kwestia czasu :(
    Hahaha ja mam 57 :P

Dariaaa88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jadlam w kfc :p często jadamy na mieście :) ja bym chciała przytyć maks 15 kg a jak będzie zobaczymy ;) narazie mam 62kg i 168cm

Dariaaa88, hiacynta99, xpatiiix3, Eliana lubią tę wiadomość

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna u mojej gin badania prenatalne wykonywane są w cenie wizyty czyli 100 zł i z tego co wiem to jest to bardzo szczegółowe badanie USG z wykonaniem wszelkiego rodzaju pomiarów dzidziusia, żeby wykluczyć jakiekolwiek wady genetyczne. Moja szwagierka chodziła do innego lekarza, który za to badanie wziął coś koło 200-300 zł + kosz wizyty.

Dariaaa ja dzisiaj cały czas jem, próbuje nie przechodzić koło kuchni bo zawsze z jakąś przekąską wracam ;P

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mogę do was dołączyć? ;-)
    Dwa dni temu dowiedziałam się o ciąży termin wychodzi na 7.05 mam już synka który ma 20 miesięcy wiec między dziećmi będzie 2,5 roczku różnicy :-)
    Jak na razie mi nic nie dolega żadnych objawów w pierwszej ciąży mdłości zgaga wymioty opuchnięte nogi itp mnie ominęły wiec mam nadzieje ze i tym razem będzie tak samo :-)
    Ogólnie jestem zadowolona od lutego udało mi się zrzucić 20kg czuje się super i do końca myślę jeść zdrowo i być aktywna ;-)
    Ma stałe mieszkam w UK wiec spokojnie czekam na dokumenty ze szpitala i termin usg w 12 tygodniu :-D

anka418, Bree, hiacynta99, xpatiiix3, Larisa, izizizi, Eliana lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Madzia :)

Bree, hiacynta99 lubią tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Cześć dziewczyny mogę do was dołączyć? ;-)
    Dwa dni temu dowiedziałam się o ciąży termin wychodzi na 7.05 mam już synka który ma 20 miesięcy wiec między dziećmi będzie 2,5 roczku różnicy :-)
    Jak na razie mi nic nie dolega żadnych objawów w pierwszej ciąży mdłości zgaga wymioty opuchnięte nogi itp mnie ominęły wiec mam nadzieje ze i tym razem będzie tak samo :-)
    Ogólnie jestem zadowolona od lutego udało mi się zrzucić 20kg czuje się super i do końca myślę jeść zdrowo i być aktywna ;-)
    Ma stałe mieszkam w UK wiec spokojnie czekam na dokumenty ze szpitala i termin usg w 12 tygodniu :-D

Witaj Madzia, gratuluje :) ja tez mieszkam na stale w UK, w Yorku a Ty gdzie mieszkasz? myszka tez jest z Uk to juz jestesmy we trzy :) Razem razniej :)

hiacynta99, myszka2070 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Witaj Madzia, gratuluje :) ja tez mieszkam na stale w UK, w Yorku a Ty gdzie mieszkasz? myszka tez jest z Uk to juz jestesmy we trzy :) Razem razniej :)
    Ja w okolicach Liverpool a dokładniej Wigan to twoja pierwsza ciąża tutaj? ;-)
    Dzięki za przyjęcie :-*

hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:56

hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Madziu :P miło poznać <3

Bree lubi tę wiadomość

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny widzę ze naprawdę mile i kulturalne forum ;-)
    Daria - a w jakim wieku ile ma lat?

Ja musze się jeszcze do polskiego sklepu wybrać po nospe bo jednak wieczorami bardzo bóli mnie brzuch po całym dniu biegania za dzieckiem i jednak jeszcze czasami trzeba go podnieść a duży z niego chłopak ;-)

Bree lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:51

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia zamiast nospy bierz codziennie 2 tabletki magne b6 to bardziej zdrowe niż nospa a pomaga :)

Bree lubi tę wiadomość

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Madzia zamiast nospy bierz codziennie 2 tabletki magne b6 to bardziej zdrowe niż nospa a pomaga :)
    Dzięki za radę w poprzedniej nie brałam nic to się nie znam :-P
    Jak tylko u nas znajdę to kupię :-D

Bree, anka418 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to jest moja pierwsza ciaza w UK ale w sumie czwarta, mam dwoje doroslych dzieci a jedna ciaze poronilam. czy chodzisz na wizyty do polskiej kliniki czy tylko do poloznej z NHSu? ja jezdze do Manchesteru do Green Surgery, tam jest fajny polski ginekolog, chyba masz podobny kawalek do nich jak ja a moze nawet ciut blizej :)

preg.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny gratuluję i rozgośćcie się ;) dopiszcie się do tabelki na pierwszej stronie link jest :)

Ja ponad 30 w pierwszej ciąży wiec Was pobiłam :) w drugiej 16 :P i chce nie więcej niż do 80 dobić znowu no max 85 więcej nie może być ;P teraz już mam 2.5 na plusie wody trochę nabieram i akuratować wzdeta byłam na wizycie wiec swoje przybyło... ale na początku 62 i 168cm było ;)

Madzia u mnie między synem a córka jest 19 msc między córką a maluszkiem będzie 18 msc a między synem a maluszkiem tym 3 latka i 2msc także tez wesoło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 19:50

Bree, Larisa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takiej roznicy miedzy dziecmi jak ja bede miec to chyba nikt nie ma... prawie 23 lata :D Moja corka w pazdzierniku konczy 22 :)

xpatiiix3, Madziaaaaa, Eliana lubią tę wiadomość

preg.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheheh tyle to będzie między mną a moim najmłodszym ;)

Bree, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Madzia to jest moja pierwsza ciaza w UK ale w sumie czwarta, mam dwoje doroslych dzieci a jedna ciaze poronilam. czy chodzisz na wizyty do polskiej kliniki czy tylko do poloznej z NHSu? ja jezdze do Manchesteru do Green Surgery, tam jest fajny polski ginekolog, chyba masz podobny kawalek do nich jak ja a moze nawet ciut blizej :)
    Nie nie ja chodzę na Nhs pierwsza tak przeżyłam to i druga dam radę w sumie już przywyklam do ich myślenia przynajmniej nie musze latać po lekarzach ciągle :-) jedynie jakby coś niepokojącego zaczęło się dziać to dla sprawdzenia bym się wybrała ;-)

Kurcze to ciekawie i na pewno wesoło w domku z dwoma maluchami ale plus taki ze wszystkie razem się odchowaja ;-)

xpatiiix3, Bree, hiacynta99 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu dokładnie o to chodzi ;)

Madziaaaaa, Bree, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ