X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży przy 175 startowałem z wagą 74 do porodu 81kg niestety po porodzie jeszcze więcej przytyłam i w styczniu tego roku miałam 84 :|
    Od lutego się wzięłam za siebie aktualna waga 63kg i czuje się super tym razem zamierzam od razu brać się po ciąży do pracy i wrócić do super figury jak najszybciej ;-)

Bree, hiacynta99, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trochę nie planowane (mimo zabezpieczenia)bo czeka nas przeprowadzka jeszcze nam z zasilkami poszaleli wszystko pomieszali i odebrali wiec zostaliśmy na jedenj pasji :|
    Ale wybieramy się do adwokata żeby.się dowiedzieć na jaka pomoc możemy liczyć bo do pracy nikt mnie teraz w ciąży nie przyjmie :|
    Ale mam nadzieje ze się wszystko wyprostuje i będzie ok a w sumie plus za ta różnica wieku będzie nie duża :-)

Bree, hiacynta99, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsza ciaze poronilam w UK i mam bardzo zle doswiadczenia, jak zaczelam plamic to musialam czekac 3 dni zeby mnie ktos zobaczyl, dlatego tym razem postawilam na prywatna opieke :)

Co ciekawe, piszesz o przeprowadzce a ja wlasnie podczas przeprowadzki i remontu zaszlam ale staralismy sie o fasolka, tyle ze odstawilismy staranka typu mierzenie temp robienie testow i takie tam, no i jak wyluzowalismy to sie udalo :D

Madziaaaaa, hiacynta99, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree wrote:
    Ja pierwsza ciaze poronilam w UK i mam bardzo zle doswiadczenia, jak zaczelam plamic to musialam czekac 3 dni zeby mnie ktos zobaczyl, dlatego tym razem postawilam na prywatna opieke :)

Co ciekawe, piszesz o przeprowadzce a ja wlasnie podczas przeprowadzki i remontu zaszlam ale staralismy sie o fasolka, tyle ze odstawilismy staranka typu mierzenie temp robienie testow i takie tam, no i jak wyluzowalismy to sie udalo :D

Ja nie miałam problemów żadnych w pierwszej ciąży nawet pracowałam do 38tyg ale jak miałaś poronienie to tez bym się zdecydowała na prywatna polska opiekę popieram wybór w 100% ;-)

Ja myślę że luz i bezstresowe podejście w kwestii ciąży jest najważniejsze w końcu wszystko zaczyna się w naszych głowach :-P

Bree, hiacynta99 lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Ja nie miałam problemów żadnych w pierwszej ciąży nawet pracowałam do 38tyg ale jak miałaś poronienie to tez bym się zdecydowała na prywatna polska opiekę popieram wybór w 100% ;-)

Ja myślę że luz i bezstresowe podejście w kwestii ciąży jest najważniejsze w końcu wszystko zaczyna się w naszych głowach :-P

Jak bylam mlodsza to w poprzednich 2 ciazach w PL chodzilam tylko do panstwowego lekarza (nie liczac jednego prywatnego USG) ale teraz ze wzgledu na moj wiek (42 lata koncze w listopadzie) i wczesniejsze poronienie zdecydowalam sie na prywatnego chociaz kasuje majatek, ale jakos sie spokojniej czuje :)

Tez sie podpisuje pod tym co powiedzialas, luz i bezstresowe podejscie jest bardzo wazne :) Generalnie w ciazy jestem na tyle aktywna na ile sie da, ciaza to nie choroba, jak bede musiala lezec to sie poloze wentylem do gory, ale jak nie musze to sobie rekreacyjnie nawet konno jezdze :) A Ty dlugo juz jestes w UK? Bo ja 6 lat :)

Madziaaaaa, hiacynta99 lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    mój młody w lutym skończy 6 lat :)

Mój w lutym skończył 6 lat tego roku :) i powtarza zerówkę :-) niech sie jeszcze dziecko bawi 8-)

Bree, Dariaaa88 lubią tę wiadomość

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci masz duże to możesz się czuć jak pierworodka i odpoczywać :-D
    Życzę żeby z maleństwem było wszystko ok bo to najważniejsze :-*

Ja teraz piąty rok kurde ale ten czas szybko mija :-P

hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaa, witaj w majóweczkach! Gratulacje! Przy okazji zapytam, jak ci się udało tak mało przytyć w pierwszej ciąży?!!!! :)

f2w3vfxm5403940g.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Madziaaaa, witaj w majóweczkach! Gratulacje! Przy okazji zapytam, jak ci się udało tak mało przytyć w pierwszej ciąży?!!!! :)
    Kurcze pojęcia nie mam dlaczego podejrzewam tylko ze może dlatego że pracowałam przez całą ciążę i piechotą chodziłam do niej 40 min w jedna stronę :-)
    Tez nie jadłam jakoś dużo i w miarę regularnie ostatni miesiąc tylko słodycze pochłanialam :-P. W tej zamierzam jeszcze bardziej dbać o zdrowa dietę ;-)

Bree lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam ze do 20 tygodnia nie przytyłam ani grama bo nawet to poloznej zgłaszalam ;-)

Bree lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    hejka - a ja mam kolejne pytanie do tych bardziej doswiadczonych mam ;)

bo w I trymestrze wykonuje sie tzw badania prenatalne - co to dokladnie oznacza, co badaja? To sa te badania genetyczne? Ile wy placilyscie za takie badania? sorki, ze tak ciagle o ceny wypytuje, ale poki co srednio z kasa i staram sie przygotowac na ewentualne koszty :)

Badanie USG w 12tyg ciąży robiłam prywatnie za 400 zł. Ważne jest by miejsce wykonywania miało dobry aparat. Po moim badaniu na straszyli nas ,ze synek nie przeżyje. ..miałam robiona amniopunkcje w szpitalu za darmo. W tej ciąży zapisałam się do szpitala na darmowe prowadzenie ciąży plus dodatkowe usg u lekarza,który robił mi amniopunkcje. Mam wykupiony pakiet w lux med i badania są wliczone.

Bree lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chodziłam z synem codziennie do szkoły sala na 4 piętrze po schodach plus praktyki fryzjerskie ;D ur.19 lutego we wtorwk o 3.05 a 15 lutego w czwartek jeszcze w szkole byłam na praktykach :D z kolei z córką w niedziele byłam w szkole a w piątek urodziłam rano o 9.15 :) hehe chodziłam za każdym razem do końca teraz akurat egzaminy będę miała w kwietniu ale postaram się w marcu pozdawać boje się ze znowu miesiąc wcześniej urodze i chce mieć spokój zdać wcześniej siedzieć w domu i do matury powtarzać ,bo maturę w maju mam ;) także tez hardcore będzie ;)

Madziaaaaa, Eliana, Bree, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:51

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zadnej ciazy nie bylam na takich badaniach to sie nie wypowiem ale dziewczyny pewnie tu wiedza :) i sie podziela ;)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 3 września 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bree, mówiłaś już swoim dzieciom o ciązy? Jakie były reakcje?:)))

f2w3vfxm5403940g.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też z synem miałam do 24 tc bodajże na zero w 29tc już 6 czy 7 na plus ;) i tak do końca po tyle tyłam w 8 msc 12kg przytyłam ale ja w depresję wpadłam taka ze siedziałam w domu plus ze to przerwa świąteczna to się obzeralam :P teraz tak nie może być po drugie przy 2 dzieci nie da się siedzieć non stop :P no i spacerki itd wiec na dupsko nie siedzę i się nie pase :)

Madziaaaaa, Bree, hiacynta99 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też to nie wiem niestety jakie ceny ;-)

Bree - sorki ze pytam a bo to nie z tematem związane ale może znasz w naszych okolicach jakiegoś dobrego polskiego prawnika,nigdy się nie interesowałem sprawa benefitow i pomocy bo zawsze pracowałam a teraz tam nam beznadziejnie poskladalo i potrzebujemy pomocy finansowej a ja zielona w tych tematach :-)

Bree lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Bree, mówiłaś już swoim dzieciom o ciązy? Jakie były reakcje?:)))

Corka ma 22 lata, mieszka w swoim domu z chlopakiem, jest niezalezna,pracuje wiec dla niej nie ma to wiekszego znaczenia, i wiadomomosc o rodzenstwie skwitowala slowem fajnie :D

Syn ma 16 i zareagowal podobnie, teraz jest przejety swoja dziewczyna bo sie zakochal na dobre :) Male dzieci bardziej przezywaja takie sprawy, a te moje dzieciaki to juz takie dorosle i zyja swoim zyciem :)

xpatiiix3, hiacynta99 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Ja też to nie wiem niestety jakie ceny ;-)

Bree - sorki ze pytam a bo to nie z tematem związane ale może znasz w naszych okolicach jakiegoś dobrego polskiego prawnika,nigdy się nie interesowałem sprawa benefitow i pomocy bo zawsze pracowałam a teraz tam nam beznadziejnie poskladalo i potrzebujemy pomocy finansowej a ja zielona w tych tematach :-)

kochana no niestety nie znam, nie mialam potrzeby nigdy korzystac ale widzialam ze reklamuja sie czesto z roznymi poradami prawnymi w tym w sprawie benefitow, moze by uderzyc do jakiejs takiej agencji? Oni chyba nie sa drodzy, to polskie agencje sa. czasami lepiej moze troche zaplacic i sie dowiedziec czegos konkretnego i miec czarno na bialym i juz wiadomo jak dzialac w temacie :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

preg.png
  • baśka86 Koleżanka

Wysłany: 3 września 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wogóle nie mam apetytu mało co jem i jeszcze wmuszam zeby zjesc ja chyba psychicznie sie zablokowalam na jedzenie bo w poprzedniej ciazy od samego pocztku wymioty nudnosci i tak az do 7 miesiaca prawie a w tej ciązy zadnych dolegliwości dlatego sie troche martwie tym. Dzisiaj nawet powtórzyłam tes sikany i troche sie zdziwilam bo druga kreska pojawila sie dopiero po ok 2-3 min ale byla juz mocniejsza niz na poprzednich testach. Czekam jeszcze do 10 wrzesnia i powtorze test sikany bo do tego dnia powinnam dostac okres. Więc troche w nerwowce jestem.

hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

784913c96891a7e3f5c8ea238e6c49d1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ